Saltar apartados

MODERNISME & INVENCIÓ

 

El temps que transcorre des de la construcció de la Torre Eiffel en l'Exposició Universal de París de 1889 i l'esclat de la Primera Guerra Mundial, amb l'ús del gas mostassa i la nova tecnologia de guerra, serà l'interval acordat pels historiadors per a classificar el moment històric en el qual es va desenvolupar un art nou que a Espanya es denominarà Modernisme. Des d'aqueix segle XIX, el XX va continuar amb el fulgurant desenvolupament de la tecnologia, de l'organització industrial i de l'ambició desmesurada, però també va ser el segle dels exterminis massius de persones i del medi ambient. A cavall entre els dos segles va existir l'Art Nouveau. La mostra exposa algunes peces representatives d'aquells moments, d'aquelles màquines, d'aquells instruments, d'aquell coneixement que, contemporàniament a l'Art Nouveau, donen testimoniatge del desenvolupament tecnològic que va canviar la manera de viure definitivament.

El nou moviment va abandonar aquella convenció del realisme que va seguir al Renaixement i va extraure la seua inspiració dels estils estranys al cànon clàssic: del Japó, de l'edat mitjana i, fins i tot, del rococó". El dilema era "com conservar els valors històrics de l'art en les condicions imposades pel capitalisme industrial". “Es van saltar la història recent i es van situar a un passat remot i idealitzat amb la finalitat de trobar un art que poguera estar justificat en termes històrics i que, no obstant això, fora absolutament nou”. Va ser un estil burgès i luxós que fugia de la fosca i dolorosa realitat de la majoria de la humanitat.

 

Coordinació

Fundación Mutua Levante

 

Galería de fotos

 

Calendari

Del 7 setembre al 7 d'octubre de 2020

Inauguració: dilluns 7 de setembre a les 19.15 h.

Sala Miguel Hernández.

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464