Saltar apartados

AULA DE GRÈCIA. PRIMER QUADRIMESTRE. GRANS GREGUES

A l'octubre de 2020 es compleixen 100 anys del naixement de Melina Mercouri, mite del cinema, lluitadora contra la dictadura grega i política que va promocionar la cultura europea. El Ministeri de Cultura de Grècia ha proclamat el 2020 com l'Any “de Melina Mercouri”. Aprofitant aquest aniversari, realitzarem diversos esdeveniments d'homenatge, no sols a Melina Mercouri, sinó a altres “grans gregues”.

Calendari - Conferències

Dilluns 21 setembre de 2020, les 19:00 h. - ACTE TANCAT Al PÚBLICO
ACTE D'INAUGURACIÓ I CONFERÈNCIA “LA CALLES I JO. ASSAIG SOBRE LA POÈTICA D'UN MITE”. Marcelo Buscaino, Director d'òpera.
Enllaç a l'enregistrament de l'acte.

Galeria de fotos

Dilluns 19 octubre de 2020
CONFERÈNCIA “MELINA MERCOURI. MOLT MÉS QUE UNA ACTRIU”. Amor López Jimeno, Professora Departament Filologia Clàssica de la Universitat de Valladolid. Melina Mercouri no podia faltar en un cicle sobre "Grans Gregues", i menys en el seu centenari, declarat "Any Mercouri" pel Ministeri de Cultura de Grècia, que ella va ocupar. Artista de projecció internacional, va formar una d'aqueixes parelles llegendàries del cinema al costat del seu inseparable Jules Dassin. Però Melina va ser "molt més que una actriu".  Es va convertir en icona de dona independent, capdavantera de la llibertat i assot de la dictadura; va defensar la  cultura, la nostra herència, i no hi ha dubte que era grega, apassionadament grega.
Enllaç a l'enregistrament de l'acte.

Galeria de fotosDilluns 21 desembre de 2020
CONFERÈNCIA “LA POETESSA KIKÍ DIMULÁ”. Membres del grup “pémpti stis pénte”, (“jueves a las cinco”), traductores de la antología poética de Kikí Dimula La pasión de la lluvia (2013, colección Romiosyne). Homenatge a una Gran Grega com Kikí Dimulá, recentment morta, l'amor de la qual per Grècia i sentiment d'identitat amb “l'hel·lènic” es va deixar sentir en la seua obra poètica. Pràcticament va viure tota la seua vida a Atenes i només parlava grec: “La seua pàtria va ser el seu idioma, la seua identitat”. Els seus poemes, en general de curta extensió, estan impregnats d'un virtuosisme en l'ús del llenguatge que li va valdre nombrosos premis.
Enllaç a l'enregistrament de l'acte.

Galería de fotos

 

Calendari – Club de Lectura

Llegirem llibres d'escriptores gregues, a penes conegudes. No es tracta d'un curs de literatura, sinó d'un club de lectura, és a dir debatrem sobre el llegit i compartir les nostres experiències i impressions. Per a participar no és necessari cap coneixement previ, només un interès en la literatura, i per descomptat es recomana la lectura prèvia dels llibres proposats per a poder comentar.

Divendres 23 octubre de 2020
Club de Lectura: “Escritoras Griegas”, Antología de relatos (Icaria Editorial, 2004). Com en altres literatures occidentals, en la literatura grega la dona està excel·lint amb força com a escriptora, des de fa ja algun temps. El llibre que proposem per a la primera sessió és una selecció de relats i representa diverses escriptores, que són contemporànies en la seua majoria.

Divendres 20 novembre de 2020
Club de Lectura: “Loxandra” de Maria Lordanidu (trad. castellà: Acantillado, 2018; trad català: Col·lecció Sendes, 2009).
 

Calendari – Cicle Cinema

CICLE DE CINEMA “JULES DASSIN I MELINA MERCURI”. En col·laboració amb el Cicle de Cinema en V.O.S. de l'Aula de Cinema de la Universitat d'Alacant. Calendari: 26 octubre, 2, 10 i 16 novembre de 2020, a les 19.00 h. Programa.

Galería de fotos

 

Horari

Les sessions tindran lloc de 19:00 h.

 

Lloc

Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

 

Coordinadors

María Paz López Martínez i Konstantinos Mitrou.

 

Organitza

Aula de Grècia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Comunitat Grega d'Alacant i Facultat de Filosofia i Lletres.

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464