Saltar apartados

LA MÚSICA QUE ET SONA V. ENTRE BUENOS AIRES I NOVA YORK. CENTENARI DEL NAIXEMENT D'ÁSTOR PIAZZOLLA

 

Inscripció per a assistir presencialment disponible a partir del 4 de maig a les 9.30 h. (punxant l'enllaç adjunt).


Es retransmetrà en directe en el següent link:
https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html

Data

Divendres 14 de maig de 2021, a les 19.00 h.

Lloc

Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.


Aquest concert és un homenatge a Ástor Piazzolla -en el centenari del seu naixement-, un dels músics argentins més importants, creador del 'Nou Tango' i de joies universals com Oblivion, Adéu Nonino o Libertango; un concert de piano a quatre mans per Quattro Piano Duo -en el seu X Aniversari- amb un repertori de tango i jazz.

Criticat pel sector del tango tradicional, el bandoneonista i compositor de Buenos Aires sempre va voler tornar a la seua pàtria, a la qual estimava -encara que durant un temps fóra el lloc on menys se li acceptara-, erigint-se finalment com el gran renovador del tango.

El present programa integra un repertori variat entorn del món musical i influències d'Ástor Piazzolla. Inclou clàssics del tango del seu amic Carlos Gardel, el swing del cinema clàssic o el jazz de George Gershwin, així com algunes de les peces més emblemàtiques de Piazzolla.

Galeria de fotos

Intèrprets

Quattro Piano Duo
Victoria Marco, piano
Daniel Belloni, piano

 

PROGRAMA

‘Tangueando’
El choclo, Á. Villoldo
El día que me quieras, C. Gardel
Por una cabeza, C. Gardel

‘Cine con swing’

Tea for two, V. Youmans
As time goes by, H. Hupfeld

‘Nuevo tango’

Café 1930, Á. Piazzolla
Escualo, Á. Piazzolla
Adiós Nonino, Á. Piazzolla
Libertango, Á. Piazzolla

‘Joyas del jazz’

Summertime, G. Gershwin
The man I love, G. Gershwin

QUATTRO PIANO DUO

Quattro Piano Duo naix en 2011 després de diversos recitals enfocats en arranjaments de música simfònica per a piano a quatre mans. El descobriment d'un arranjament del Trencanous de Tchaikovsky va motivar a Victoria Marco i a Daniel Belloni (Daniel Curichagua Zebelloni) a iniciar la seua primera col·laboració.

D'un dels seus recitals, a l'Auditori ADOC, el diari 'La Vall d'Elda' publica: "Victoria Marco i Daniel Curichagua van demostrar el seu art i gran compenetració en aquest dificilíssim recital que va agradar extraordinàriament [...]". En commemoració del Dia de la Dona Treballadora, Quattro Piano Duo va dur a terme l'estrena absoluta de Valentine Sampler de la compositora americana Carol Worthey. En paraules de la compositora estatunidenca: "l'estrena [...] va ser interpretat dolç i apassionadament [...] Els pianistes semblen dansar a l'uníson [...]"

Entre 2014 i 2015, el duo emprèn una sèrie de projectes creatius que estenen el seu repertori cap a gèneres com el cinema, a través dels seus propis arranjaments. Continuen aquesta labor a partir de 2017, després de fundar AMCA (Associació de Música de Cambra d'Alacant), duent a terme la direcció artística del Cicle de Música de Cambra d'Alacant 'La Música que et Sona'.

 

VICTORIA MARCO (piano)

Presidenta i cofundadora de l'Associació de Música de Cambra d'Alacant, codirectora artística i intèrpret assídua del Cicle de Música de Cambra 'La Música que et Sona', i catedràtica en el Conservatori Superior de Música 'Óscar Esplá'. Emprèn nombrosos projectes cambrístics, col·laborant amb intèrprets de reconegut prestigi internacional, i a través de les seues agrupacions habituals Essenza Duo, Concorda Duo, Ortega-Marco Duo i Quattro Piano Duo. Al marge del camp artístic, és també titulada en Enginyeria Química per la Universitat d'Alacant.

S'inicia amb el pianista i reconegut pedagog José Luis Barceló, finalitzant els seus estudis superiors a Alacant amb Matrícula d'Honor i Menció honorífica. Es perfecciona en la 'Internationale Sommerakademie' del Mozarteum de Salzburg i, durant diversos anys, amb el pianista i pedagog invident José Ortiga -alumne directe de Tomás Andrade de Silva-, qui suposa una decisiva influència en el seu desenvolupament tècnic i musical. La seua incursió en el camp de la investigació culmina amb la seua tesi doctoral 'El rendiment acadèmic en el conservatori de música', difonent-se posteriorment en revistes especialitzades.

Entre 2018 i 2019, destaquen les seues actuacions al costat d'artistes internacionals com el violinista austríac Vahid Khadem-Missagh, el clarinetista José Franch-Ballester i la pianista Suzanne Bradbury. Així mateix, en 2018, actua al costat dels guanyadors del Certamen Internacional d'Interpretació 'Intercentres Melòman', sent convidada en 2019 a formar part del jurat del concurs. En 2018, treballa al costat de la clarinetista cubana Laura Ortega, a qui acompanya en l'obtenció del Premi d'Interpretació de la Societat de Concerts d'Alacant.

 

DANIEL BELLONI (piano)

Daniel Belloni (Daniel Curichagua Zebelloni) és pianista, compositor i director creatiu de projectes musicals. És cofundador de l'Associació de Música de Cambra d'Alacant i codirector artístic del Cicle de Música de Cambra 'La Música que et Sona'. Assessora i dirigeix projectes de diferents grups de cambra, i és autor d'arranjaments i composicions per a diverses formacions cambrístiques. Com a intèrpret, és integrant de Quattro Piano Duo.

És iniciat pel seu pare en solfeig, harmonia i guitarra. Finalitza a Alacant els estudis superiors de Piano amb Esment d'Honor sota la direcció d'Ángel Casero. Estudia també amb Enrique Canet -en el terreny de la composició-, i amb Antonio Pérez Abellán, amb qui finalitza els estudis superiors de música de cambra amb Matrícula d'Honor i obté el 'Premi al millor acompanyant' en el VIII Concurs de Joves Intèrprets 'Ruperto Chapí'. Es perfecciona gràcies als consells del pianista Ramón Coll, i de Ramiro Sanjinés, professor de piano en la 'Universitat de Música Fryderyk Chopin' de Varsòvia.

De 2014 són les seues obres Cessa el vent -estrenada a l'Auditori ADDA d'Alacant en 2015-, Dansa Fantàstica, Taral·larege, així com Comiat. Realitza també arranjaments de música de cinema. Des de 2017, Daniel Belloni col·labora amb diversos artistes en variades agrupacions cambrístiques i continua la seua labor compositiva, escrivint i interpretant arranjaments per a cadascun dels projectes i estrenant algunes de les seues composicions -com a Mosaic , al costat del clarinetista internacional José Franch-Ballester-. Entre 2019 i 2020, assessora i dirigeix projectes de diferents grups de cambra, com 'Dissonanza' o 'Between Brahms & Brahms', propostes que conjuminen tradició i innovació.

 

Direcció artística del cicle

Daniel Belloni (Daniel Curichagua Zebelloni)

Victoria Marco

 

Coordinació

María Marco Such

 

Organitza

Seu Universitària Ciutat d'Alacant

 

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464