Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Novembre, 2014

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Novembre, 2014
 • Divendres, 28
 • Violette

  IX CICLE-COL·LOQUI DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. AVATARS DEL SEXUAL

  05/12/2014, divendres 19:00 h.

  Continua l'IX CICLE-COL·LOQUI DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. AVATARS DEL SEXUAL, amb la projecció “Violette” (2013), Dir. Martin Provost. Presenta: Francisco Jesús Coll, Psicoanalista, psicòleg clínic, Director de S. Socials d'Archena, i Director del Màster d'Arteterapia d'Orientació Psicoanalítica de la Universitat de Múrcia. Coordina: Roque Hernández. Organitza: Anàlisi Freudiano i Centre Ocupacional “El Molinet”.

 • Llegat arqueològic Egipte faraònic VII

  LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC VII: L'ARQUEOLOGIA DE L'ANTIC EGIPTE: PASSAT I PRESENT

  01/12/2014, dilluns 20:15 h.

  Finalitza el seminari LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC VII: L'ARQUEOLOGIA DE L'ANTIC EGIPTE: PASSAT I PRESENT, amb el sessió dedicada als “últims descobriments arqueològics en la Vall del Nil”. Docent: Zulema Barahona Mendieta. Coordinadora: Carolina Doménech Belda.

 • Logo Aula feminista

  BIO POLÍTIQUES PATRIARCALS I NEOLIBERALS

  01/12/2014, dilluns 20:15 h.

  Continua el cicle BIO POLÍTIQUES PATRIARCALS I NEOLIBERALS. Coordinadores: Mar Esquembre, María Alejandra Ferradas i Cristina Sánchez. Organitza: Aula de formació i debat feminista, aula.debate@ua.es.

 • Dijous, 27
 • Algèria

  VEUS I MEMÒRIES D'ALGÈRIA

  03/12/2014, dimecres 19:30 h.

  Lloc: Club Informació

  Continua el cicle VEUS I MEMÒRIES D'ALGÈRIA amb la trobada amb l'escriptor Yasmina Khadra. En aquesta ocasió la conferència serà en el Club Informació. Presenta: Bouziane Agmed Khokja, periodista de TVE. Entrada lliure. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 26
 • Actes Constitució

  LECTURA PÚBLICA DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA

  03/12/2014, dimecres 11:00 h.

  La Universitat d'Alacant celebra el Dia de la Constitució amb una lectura íntegra i pública del seu text. Participaran alumnes d'educació primària, d'instituts i de la universitat. A més intervindran autoritats acadèmiques i d'institucions públiques, representants de col·lectius ciutadans i totes les persones que desitgen estar presents en aquest homenatge. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant. És podrà seguir l'acte en directe en el següent link: Punxa ací

 • Diccionario de la droga

  Presentació del DICCIONARIO DE LA DROGA: VOCABULARIO GENERAL Y ARGOT

  01/12/2014, dilluns 19:00 h.

  Presentació del “Diccionario de la droga: vocabulario general y argot” de Félix Rodríguez González, i debat sobre “Polítiques públiques i drogues”. Intervenen: Manuel Palomar Sanz, Rector de la Universitat d'Alacant, Carlos Álvarez-Dardet Díaz, Catedràtic de Salut Pública de la Universitat d'Alacant, Oriol Romaní Alfonso, Catedràtic d'Antropologia social de la Universitat Rovira i Virgili, i Félix Rodríguez González, Catedràtic de Lingüística Anglesa de la Universitat d'Alacant, i autor del llibre. Entrada lliure.

 • Dimarts, 25
 • L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE).

  L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE)

  26/11/2014, dimecres 20:15 h.

  Finalitza L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE), amb la sessió “Modele d'Estat i Reforma constitucional: la proposta federal” a càrrec de Francisco Balaguer, Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Granada. Coordina: Mar Esquembre i Manuel Alcaraz. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link: Punxa ací.

 • Dilluns, 24
 • Turbo

  ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ

  29/11/2014, dissabte 18:00 h.

  Continua el cicle ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ amb la projecció de la pel·lícula “Turbo”. Coordinador: Ismael Vicedo. Organitza: La Cívica – Escola Valenciana de l'Alacantí, Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant i Seu Ciutat d'Alacant.

 • Astronomia4

  IX JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA

  28/11/2014, divendres 20:15 h.

  Finalitza les IX JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA amb la conferència “La missió Athena: el futur observatori de rajos X de l'Agència Espacial Europea” a càrrec de José Joaquín Rodes, Universitat d'Alacant. Entrada lliure. Organitza: Grup d'Astronomia i Astrofísica del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, Universitat d'Alacant.

 • Divendres, 21
 • Somni de la immigració

  EL DRAMA DE LA IMMIGRACIÓ EN LA POESIA I LA LITERATURA DES DE LA PERSPECTIVA MARROQUINA

  26/11/2014, dimecres 20:15 h. - Finalitza 28/11/2014

  Comença la Jornada Intercultural EL DRAMA DE LA IMMIGRACIÓ EN LA POESIA I LA LITERATURA DES DE LA PERSPECTIVA MARROQUINA, i la conferència d'obertura comptarà amb la presència del Cònsol-Adjunt, del Marroc a València, Mohamed Rafaoui, i amb Abderrahman El Fathi. Organitza: Consell de la Joventut d'Alacant i Associació Somie de Joves.

 • Logo Arxiu de la Democràcia

  ARXIU DE LA DEMOCRÀCIA

  27/11/2014, dijous 20:00 h

  Acte anual de l'ARXIU DE LA DEMOCRÀCIA, en què es reconeix el treball i la generositat de les persones que han fet donacions de documentació als seus fons. A més de les intervencions institucionals, es comptarà amb la presència de Juan Martínez Leal, un dels comissaris de l'exposició “El final de la guerra civil a Alacant: entre la història i la memòria”. Organitza: Arxiu de la Democràcia i Seu Ciutat d'Alacant.

 • Llegat arqueològic Egipte faraònic VII

  LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC VII: L'ARQUEOLOGIA DE L'ANTIC EGIPTE: PASSAT I PRESENT

  24/11/2014, dilluns 20:15 h

  Continua el seminari LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC VII: L'ARQUEOLOGIA DE L'ANTIC EGIPTE: PASSAT I PRESENT, amb la sessió dedicada a “Excavacions i projectes de recerca espanyols a Egipte”. Docent: Zulema Barahona Mendieta. Coordinadora: Carolina Doménech Belda. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE).

  L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE)

  24/11/2014, dilluns 20:15 h.

  Continua L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE), amb la sessió “La lluita jurídica contra la corrupció política” a càrrec d'Ángeles Jareño, Professora de Dret Penal de la Universitat de València. Coordina: Mar Esquembre i Manuel Alcaraz. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link: Punxa ací.

 • Correspondència 14. Joan Fuster

  VOLUM 14 CORRESPONDÈNCIA DE JOAN FUSTER

  25/11/2014, dimarts 20:15 h

  Presentació del volum “Correspondència. Joan Fuster” número  14, que versa sobre la generació valenciana dels seixanta. Hi intervenen: Juli Capilla, curador, Lluís Alpera, Antoni Seva, Emili Rodríguez – Bernabeu i Carles Cortés. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística.

 • Betlem de Tirisiti

  BETLEM DE TIRISITI, UN BETLEM SINGULAR

  24/11/2014, dilluns 20:15 h.

  Xarrada “Betlem de Tirisiti, un betlem singular” a càrrec de Joanfra Rozalén, i projecció d’un dvd de la representació. Hi es tractarà el naixement, la història, els personatges, les dades actuals, reconeixements, premis i guardons d’aquest Betlem. Organitza: La Dependent, companyia de teatre d’Alcoi.

 • Dimarts, 18
 • Incubadora de Valors

  Recollida d'aliments de Novembre - INCUBADORA DE VALORS

  18/11/2014, dimarts - Finalitza 20/11/2014

  Els pròxims dies 18, 19 i 20 de novembre tindrà lloc la Convocatòria de Solidaritat i Recollida Mensual d'Aliments. Convidem a tots a ser solidaris amb aquelles persones que més ho necessiten. En l'enllaç adjunt els informem dels horaris i els punts de recollida. Gràcies per la seua col·laboració.

 • L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE).

  L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE)

  20/11/2014, dijous 20:15 h.

  Continua L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE), amb la sessió “Comunitat Valenciana: Canvis polítics, canvis administratius” a càrrec d'Andrés Boix, Professor de Dret Administratiu de la Universitat de València. Coordina: Mar Esquembre i Manuel Alcaraz. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link: Punxa ací.

 • Dilluns, 17
 • Astronomia4

  IX JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA

  21/11/2014, divendres 20:15 h.

  Continuen les IX JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA amb la conferència “Més enllà hi ha dracs: la cartografia còsmica” a càrrec de Vicent Martínez, Observatori Astronòmic, Universitat de València. Coordina: Adriano Campo Bagatín. Entrada lliure. Organitza: Grup d'Astronomia i Astrofísica del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, Universitat d'Alacant.

 • Diumenge, 16
 • Frozen, el regne del gel

  ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ

  22/11/2014, dissabte 18:00 h.

  Continua el cicle ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D’ANIMACIÓ amb la projecció de la pel·lícula “Frozen: el regne del gel”. Coordinador: Ismael Vicedo. Organitza: La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí, Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant i Seu Ciutat d’Alacant.

 • Dijous, 13
 • Algèria

  VEUS I MEMÒRIES D'ALGÈRIA

  20/11/2014, dijous 19:30 h.

  Continua el cicle VEUS I MEMÒRIES D'ALGÈRIA amb la conferencia “Veus de dones contemporànies” a càrrec de Maïssa Bey, escriptora. Presenta i modera: Bouziane Ahmed Khodja, periodista de TVE. Entrada lliure. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • El final de la guerra civil espanyola - Stanbrook

  Exposició EL FINAL DE LA GUERRA CIVIL A ALACANT. REPRESSIÓ I EXILI

  19/11/2014, dimecres 20:15 h. -  Finalitza 10/12/2014

  Exposició EL FINAL DE LA GUERRA CIVIL A ALACANT. REPRESSIÓ I EXILI. Arreplega els esdeveniments del final de la Guerra Civil, així com la repressió que va acompanyar a la implantació de la dictadura franquista i l'exili del que molts alacantins no van tornar. Comisariado: Arxiu de la Democràcia.

 • Vázquez Montalbán, una biografía revisada

  VÁZQUEZ MONTALBÁN, UNA BIOGRAFÍA REVISADA

  19/11/2014, dimecres 20:15 h.

  Presentació de l'assaig “Vázquez Montalbán, una biografia revisada” de José V. Saval, Universitat d'Edimburg. Presenta: Mariano Sánchez Soler, escriptor i periodista. Entrada lliure.

 • Flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  18/11/2014, dimarts 20:15 h.

  Finalitza el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la presència de  José Menese, la veu, i Antonio Carrión, la guitarra flamenca. Coordinadora: Josefina Samper García. Patrocina: Fundació Cajamar. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • Llegat arqueològic Egipte faraònic VII

  LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC VII: L'ARQUEOLOGIA DE L'ANTIC EGIPTE: PASSAT I PRESENT

  17/11/2014, dilluns 20:15 h.

  Continua el seminari LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC VII: L'ARQUEOLOGIA DE L'ANTIC EGIPTE: PASSAT I PRESENT, amb la sessió dedicada a “Arqueologia de l'hàbitat i les ciutats en època dels faraons”. Docent: Zulema Barahona Mendieta. Coordinadora: Carolina Doménech Belda. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE).

  L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE)

  17/11/2014, dilluns 20:15 h. - Finalitza 26/11/2014

  Comença L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE), un conjunt de reflexions i anàlisis de les principals qüestions polítiques i socials. La primera conferència tractarà les “Metàfores de la globalització neoliberal” a càrrec de Rosa Cobo, Professora de Sociologia i Directora del Centre d'Estudis de Gènere i Feministes de la Universitat de la Corunya. Coordina: Mar Esquembre i Manuel Alcaraz. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link: Punxa ací.

 • Diumenge, 9
 • Brave

  ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ

  15/11/2014, dissabte 18:00 h. - Finalitza 20/12/2014

  Comença el cicle ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D’ANIMACIÓ amb la projecció de la pel·lícula “Brave” (Indomable). Coordinador: Ismael Vicedo. Organitza: La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí, Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant i Seu Ciutat d’Alacant.

 • DIVERSITAT

  II JORNADA POLICIA, DIVERSITAT I DRETS

  15/11/2014 dissabte 9:00 a 18:00 h.

  II JORNADA POLICIA, DIVERSITAT I DRETS. Es pretén analitzar els discursos socials i polítics sobre la diversitat sexual i la identitat de gènere, així com aprofundir en les claus per a treballar la gestió de la diversitat en les Forces i Cossos de Seguretat. Més informació i inscripcions en l'enllaç adjunt. Organitza: DIVERSITAT Associació LGTBI dels comarques d'Alacant.

 • Dissabte, 8
 • En primera persona

  Presentació del llibre EN PRIMERA PERSONA

  12/11/2014, dimecres 20:15 h.

  Presentació del llibre “En primera persona” de Cecilia Eudave. L'autora serà entrevistada per Carmen Alemany Bay, Catedràtica de literatura hispanoamericana de la Universitat d'Alacant. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti.

 • Divendres, 7
 • Flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  11/11/2014, dimarts 20:15 h.

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la sessió “Homenatge a la guitarra del meu pare Antonio Piñana” a càrrec de Curro Piñana, cantaor i professor, amb la presència d'Antonio Piñana i Francisco Muñoz Santos, guitarristes. Coordinadora: Josefina Samper García. Patrocina: Fundació Cajamar. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes

  ALACANT: OCUPACIÓ I POBRESA

  13/11/2014, dijous 20:15 h.

  Xarrada – col·loqui “Alacant: ocupació i pobresa”. Intervenen: Consuelo Navarro, Secretària General de la Intercomarcal de l'Alacantí i Els Marines de CCOO, Óscar Llopis, Secretari General Comarcal de l'Alacantí i Els Marines d'UGT, i Manuel Samper, Plataforma contra la Pobresa, l'exclusió i la desigualtat social a Alacant. Presenta: Manuel  Marco, President Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes. Organitza: Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes (PIC).

 • Llegat arqueològic Egipte faraònic VII

  LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC VII: L'ARQUEOLOGIA DE L'ANTIC EGIPTE: PASSAT I PRESENT

  10/11/2014, dilluns 20:15 h.

  Continua el seminari LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC VII: L'ARQUEOLOGIA DE L'ANTIC EGIPTE: PASSAT I PRESENT, amb la sessió dedicada a “Arqueologia Funerària: la mort en l'Antic Egipte a través de la seua cultura material”. Docent: Zulema Barahona Mendienta. Coordinadora: Carolina Doménech Belda. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 6
 • Cinema Dret a l'alimentació

  RECEPTES PER A UN MÓN SENSE FAM

  07/11/2014, divendres 19:00 h.

  Finalitza el cicle “RECEPTES PER A UN MÓN SENSE FAM” sobre el dret a l'alimentació, amb la Taula Redona sobre Consum Responsable. Intervenen: Aculco – Terra Solidària, Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià i Moviment “Sloow Food”. Organitza: Creu Roja Alacant.

 • Dimecres, 5
 • L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE).

  L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE)

  17/11/2014, dilluns 20:15 h. - Finalitza 26/11/2014

  Ja es poden inscriure al cicle L'ESPANYA CONSTITUCIONAL (VI CICLE), un conjunt de reflexions i anàlisis de les principals qüestions polítiques i socials d'Espanya. Poden consultar el programa en l'enllaç adjunt. Coordina: Mar Esquembre i Manuel Alcaraz, Professors de Dret Constitucional de la UA. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • Compromís per l'ducació

  II JORNADES COMPROMÍS PER L'EDUCACIÓ ALACANT

  08/11/2014, dissabte 09:30 h.

  Comencen les II JORNADES COMPROMÍS PER L’EDUCACIÓ ALACANT amb la participació de Mireia Mollà, Diputada de Compromís per Alacant a les Corts Valencianes, i Josep Maria Panyella, Portaveu d’Educació per Compromís a les Corts Valencianes, així com persones de diferents àmbits. Hi es tractarà la situació de l`Escola i la Universitat Pública en l’actualitat. Organitza: Compromís Alacant.

 • Dimarts, 4
 • Avís

  AJORNADA la conferència sobre TERÀPIA ASSISTIDA AMB ANIMALS. UNA ALTERNATIVA PER A MILLORA DE LA QUALITAT DE VIDA DE LES PERSONES MAJORS

  La conferencia "Teràpia assistida amb animals. Una alternativa per a millora de la qualitat de vida de les persones majors", inicialment programada per al dia 6 de novembre, s'ajorna al dia 13 de novembre a les 17:30 h. Disculpen les molèsties.

 • Los rompepelotas

  IX CICLE-COL·LOQUI DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. AVATARS DEL SEXUAL

  07/11/2014, divendres 19:00 h.

  Continua l'IX CICLE-COL·LOQUI DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. AVATARS DEL SEXUAL, amb la projecció “Los rompepelotas” (Els valseuses, 1974), Dir. Bertrand Blier. Presenta: Herminia Hernáiz Sanders, psicòloga clínica i psicoanalista, i Javier Roland Piffet, economista. Coordina: Roque Hernández. Organitza: Anàlisi Freudiano i Centre Ocupacional “El Molinet”.

 • Dilluns, 3
 • Astronomia4

  IX JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA

  07/11/2014, divendres 20:15 h. - Finalitza 28/11/2014

  Comencen les IX JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA amb la conferència “Els estels en l'era de Rosetta” a càrrec de Fernando Moreno, Institut d'Astrofísica d'Andalusia, Granada. Coordina: Adriano Campo Bagatín. Entrada lliure. Organitza: Grups d'Astronomia i Astrofísica del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, Universitat d'Alacant.

 • Roís de Corella

  CICLE DE CONFERÈNCIES SOBRE JOAN ROÍS DE CORELLA

  06/11/2014, dijous 19:00 h.

  Cicle de conferències sobre Joan Roís de Corella. La xarrada que tindrà lloc a la Seu Ciutat d’Alacant és “Roís de Corella: pensaments íntims i vida pública” a càrrec  d’Abel Soler. Haurà altra conferència a les 12:00 del matí del mateix dia, a la Sala audiovisual del Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti amb aquest títol “Roís de Corella, autor: la creativitat literària en Lo Cartoixà” per Jordi Oviedo. Organitza: Associació d’escriptors en llengua catalana.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464