Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Octubre, 2014

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Octubre, 2014
 • Dijous, 30
 • Cinquanta intel·lectuals per a una consciència crítica

  Presentació del llibre CINCUENTA INTELECTUALES PARA UNA CONCIENCIA CRÍTICA

  05/11/2014, dimecres 20:15 h.

  Presentació del llibre “Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica” de Juan José Tamayo, Director de la Càtedra de Teologia i Ciències de les Religions de la Universitat Carlos III de Madrid. Intervenen: Josefina Bueno, Directora de la Seu Ciutat d'Alacant, Manuel Alcaraz, Professor de Dret Constitucional de la UA, i l'autor, Juan José Tamayo. Entrada lliure. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant. Organiza: Seu Ciutat d'Alacant. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link: Punxa ací.

 • Flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  04/11/2014, dimarts 20:15 h.

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferencia “Teoria i Pràctica del Flamenc II” a càrrec de Curro Piñana, cantaor i professor, i Francisco Muñoz Santos, guitarrista. Coordina: Josefina Samper García. Patrocina: Fundació Cajamar. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • Dissabte, 25
 • inauguració Màster de Cooperació 2014

  II SEMINARI D'INAUGURACIÓ DEL MÀSTER INTERUNIVERSITARI EN COOPERACIÓ Al DESENVOLUPAMENT

  31/10/2014, divendres 20:15 h.

  II SEMINARI D'INAUGURACIÓ DEL MÀSTER INTERUNIVERSITARI EN COOPERACIÓ Al DESENVOLUPAMENT amb el títol “Conflictes ecosociales Nord-Sud. El Tractat de Comerç i Inversions UE-EUA”. Intervenen: Juan Hernández Zubizarreta, Professor de la Universitat del País Basc, Mónica Vargas Collazos, Investigadora en Observatori del Deute en la Globalització. Entrada lliure. Presenta i modera: Moisés Hidalgo Moratal, Director Acadèmic del Màster. Organitza: Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupe – Universitat d'Alacant.

 • Divendres, 24
 • Memorobilia of Vampirya - Estoy congelada

  Conferencia CANVIS I MUTACIONS EN LA JOVENTUT DELS 80 I EL SEU IMPACTE EN LA SOCIETAT " i presentació del llibre MEMOROBILIA OF VAMPIRYA / ESTOY CONGELADA

  30/10/2014, dijous 20:15 h.

  Conferència sobre els “Canvis i mutacions en la joventut dels 80 i el seu impacte en la societat espanyola” a càrrec de Patricia Godes, periodista especialitzada en cultura popular, i presentació del llibre “Memorobilia of Vampirya/ Estoy congelada”, d'il·lustracions i fotografia. Intervindran: els autors, Inés Villeparisis, Paco Esteve i Rubén Radioboy. Presenta l'acte: Josep Ochoa Monzó, Director del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística. Organitza: Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística.

 • Flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER AL PROFESSOR BERNICOLA

  28/10/2014, dimarts 20:15 h.

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER AL PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferència “La guitarra espanyola i la guitarra flamenca variacions històriques” a càrrec de Raquel Álvarez, cantaora i professora, Ignacio Torregrosa, professor de Filosofia, i Alejandro Hurtado, Conservatori Superior de Guitarra de Còrdova. Coordina: Josefina Samper García. Patrocina: Fundació Cajamar. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 23
 • inauguració Màster de Cooperació 2014

  SEMINARI D'INAUGURACIÓ DEL MÀSTER INTERUNIVERSITARI EN COOPERACIÓ Al DESENVOLUPAMENT

  24/10/2014, divendres 20:15 h.

  SEMINARI D'INAUGURACIÓ DEL MÀSTER INTERUNIVERSITARI EN COOPERACIÓ Al DESENVOLUPAMENT amb el títol “Frau i Reforma fiscal: la complicitat amb la riquesa que empobreix”. Intervenen: Carlos Creuat Català, President estatal del Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda – GESTHA, i Clemente Hernández Pascual, Professor jubilat d'Economia Aplicada de la UA i Coordinador d'ATTAC-Alacant. Presenta i modera: Moisés Hidalgo Moratal, Director Acadèmic del Màster. Entrada lliure. Organitza: Màster Interuniversitari en cooperació al desenvolupe – Universitat d'Alacant.

 • Dimecres, 22
 • Mamadu Dia

  LA HUMANITAT EN TEMPS DE CRISI

  06/11/2014, dijous 20:00 h.

  Conferencia “La humanitat en temps de crisi” a càrrec de Mamadou Dia, autor del llibre “3052”, i  President de l'Ong Hahatay. Mamadou Dia relata en la seua novel·la “3052” el seu viatge en pastera des de Dakar a Múrcia. 3052 són els quilòmetres que hi ha entre aquestes dues ciutats. Un fragment de la novel·la es troba en el Portal Biblioteca Africana de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes: punxa ací.

  La conferència tractarà de la percepció de la immigració subsahariana avui, i alternatives constructives. Presenta: Carlos Gómez Gil, Professor del Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la UA. Entrada lliure. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link: Punxa ací.

 • Divendres, 17
 • Col·loqui Internacional AEIHM

  XVII COL·LOQUI INTERNACIONAL AEIHM - COM ENSENYEM LA HISTÒRIA (DE LES DONES)

  23/10/2014, dijous 9:30 h. - Finalitza 25/10/2014

  Comença el XVII COL·LOQUI INTERNACIONAL AEIHM - COM ENSENYEM LA HISTÒRIA (DE LES DONES) la conferència inaugural de les quals, a càrrec de Càndida Martínez López de la Universitat de Granada, versarà sobre “Legitimar la Història de les Dones: assoliments, dèficits i reptes de les societats democràtiques”. Coordinadores: Amparo Pedregal Rodríguez, Universitat d'Oviedo, i Mónica Moreno Seco, Universitat d'Alacant. Matrícula: http://www.aeihm.org, info@aeihm.org. Organitza: Associació Espanyola de Recerca d'Història de les Dones (AEIHM).

 • Algèria

  VEUS I MEMÒRIES D'ALGÈRIA

  22/10/2014, dimecres 19:30 h. - Finalitza 11/12/2014

  Comença el cicle VEUS I MEMÒRIES D'ALGÈRIA la primera conferència de les quals estarà dedicada a “Records d'un exili”. Intervenen: Yahia Belaskri, escriptor algerià, José María Perea Soro, Secretari del Consell Assessor del Arxiu de la Democràcia. Col·labora: Liceo Francés d'Alacant. Modera: Bouziane Ahmed Khodja, periodista de TVE. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • Flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER AL PROFESSOR BERNICOLA

  21/10/2014, dimarts 20:15 h.

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER AL PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferència “El Flamenc, un recorregut per la seua història” a càrrec de la Penya Flamenca Pedro Bacán d'Alacant, i l'actuació de Vanesa Teba, "La Grina". Coordina: Josefina Samper García. Patrocina: Fundació Cajamar. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • Mimí metalúrgico

  IX CICLE-COL·LOQUI DEL CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. AVATARS DEL SEXUAL

  24/10/2014, divendres 19:00 h.

  Continua l'IX CICLE-COL·LOQUI DEL CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. AVATARS DEL SEXUAL, amb la projecció “Mimí metal·lúrgic, ferit en el seu honor” (1972), Dir. Lina Wertmüller. Presenta: Alessandro Cavaliere, Professor de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UA. Coordina: Roque Hernández. Organitza: Anàlisi Freudiano i Centre Ocupacional “El Molinet”.

 • Incubadora de Valors

  Recollida d'aliments d'Octubre - INCUBADORA DE VALORS

  21/10/2014, dimarts - Finalitza 23/10/2014

  Els pròxims dies 21, 22 i 23 d'octubre tindrà lloc la Convocatòria de Solidaritat i Recollida Mensual d'Aliments. Convidem a tots a ser solidaris amb aquelles persones que més ho necessiten. En l'enllaç adjunt els informem dels horaris i els punts de recollida. Gràcies per la seua col·laboració.

 • Dijous, 16
 • Exposició José Menese

  Exposició JOSÉ MENESE: 50 ANYS DE CANTE

  14/10/2014, dimarts 20:15 h. - Finalitza 18/11/2014

  S'exposen els treballs realitzats com a resultat de l'esforç creatiu dels alumnes de primer curs de la Facultat de Belles Arts de Granada. Comissariat: Carmelo Trenado Tormo.

 • Divendres, 10
 • Dia contra càncer de mama

  PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA

  17/10/2014, divendres 19:00 h.

  Xarrada sobre la “Prevenció del càncer de mama” amb motiu del dia internacional contra el càncer de mama. Intervenen: Teresa Ávila Gandía i Verónica Martínez Tébar, Tècnics de Rajos de l'AECC Alacant, Ana Pérez Izquierdo, Administrativa de la Unitat de mama, i Dr. Daniel Erades Martínez, Radiòleg de l'AECC Alacant. Organitza: AECC Alacant.

 • Particularitats històriques culturals Sàhara Occidental

  PARTICULARITATS HISTÒRIQUES I CULTURALS DEL SÀHARA OCCIDENTAL: LA RESISTÈNCIA

  16/10/2014, dijous 20:00 h.

  Seminari-col·loqui “PARTICULARITATS HISTÒRIQUES I CULTURALS DEL SÀHARA OCCIDENTAL: LA RESISTÈNCIA”. Intervenen: Pablo-Ignacio de Dalmases, historiador, periodista i escriptor, i Conchi Moya Fernández, periodista i escriptora. Col·labora: Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística. Organitza: Associació Dajla, Solidaris amb el Poble Sahrauí, Coordinadora d'Associacions Solidàries amb el Poble Sahrauí de la província d'Alacant, i Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la UA.

 • A luta continua - Mozambique

  Documentals A LUTA CONTINUA i INDIA, LA FARMACIA DEL MUNDO. EL CONFLICTO ENTRE EL NEGOCIO DE LAS PATENTES Y LA PROTECCIÓN DEL ACCESO A LOS MEDICAMENTOS

  16/10/2014, dijous 19:00 h.

  Projecció dels documentals “A luta continua”, dedicat al poble de Moçambic, i “India, la farmacia del mundo. El conflicto entre el negocio de las patentes y la protección del acceso a los medicamentos”. Organitza: Medicus Mundi.

 • Winnipeg. Testimonios de un exilio

  Presentació del llibre WINNIPEG. TESTIMONIOS DE UN EXILIO de Julio Gálvez Barraza

  15/10/2014, dimecres 20:15 h.

  Presentació del llibre Winnipeg. Testimonios de un exilio de Julio Gálvez Barraza. Presenta: José Carlos Rovira, Catedràtic de Literatura Hispanoamericana de la Universitat d'Alacant i l'autor, Julio Gálvez Barraza. Entrada lliure. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant i Centre d'Estudis Mario Benedetti.

 • Dimecres, 8
 • Llegat arqueològic Egipte faraònic VII

  EL LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC VII

  03/11/2014, dilluns 20:15 h. - Finalitza 01/12/2014

  Comença el seminari LLEGAT ARQUEOLÒGIC DE L'EGIPTE FARAÒNIC VII: L'ARQUEOLOGIA DE L'ANTIC EGIPTE: PASSAT I PRESENT, amb la sessió dedicada a “Grans descobriments arqueològics en l'Egipte del segle XIX”. Docent: Zulema Barahona Mendieta. Coordinadora: Carolina Doménech. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • Parlem d'Àfrica

  PARLEM D'ÀFRICA (II EDICIÓ)

  08/09/2014, dimecres 20:15 h.

  Finalitza el cicle PARLEM D'ÀFRICA (II EDICIÓ) amb “la Presentació del còmic El malson d'Obi” a càrrec de Ramón Esono, combina la seua passió pel dibuix i el còmic amb el seu treball de grafista. Coordina: José Naranjo, periodista especialitzat a Àfrica, i Josefina Bueno Alonso, directora de la Seu Ciutat d'Alacant. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link: Punxa ací.

 • Dimarts, 7
 • Parlem d'Àfrica

  PARLEM D'ÀFRICA (II EDICIÓ)

  07/09/2014, dimarts 20:15 h.

  Continua el cicle PARLEM D'ÀFRICA (II EDICIÓ) amb Cinema Fórum Jean-Marie Teno. Projeccions: “Hommage” (1983. Curt) i “Afrique, je te plumerai” (1992. Llarg). Presenta: Beatriz Leal Riesco. Coordina: José Naranjo, periodista especialitzat a Àfrica, i Josefina Bueno Alonso, directora de la Seu Ciutat d'Alacant. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 6
 • Cinema Dret a l'alimentació

  Cicle de cinema RECEPTES PER A UN MÓN SENSE FAM

  10/10/2014, divendres 19:00 h.

  Continua el cicle de cinema “RECEPTES PER A UN MÓN SENSE FAM” sobre el dret a l'alimentació. Es projectarà la pel·lícula documental  “La pesadilla de Darwin”. Ponent: Representant de Creu Roja Espanyola. Organitza: Creu Roja Alacant.

 • Obertura Universitat Permanent

  INICI DE CURS DE LA UNIVERSITAT PERMANENT

  07/10/2014, dimarts 18:00 h.

  Inici de curs de la Universitat Permanent amb la conferència inaugural “Prevenció i salut per a un envelliment actiu”, a càrrec de Manuel Lillo Crespo, Professor Departament d'Infermeria i Responsable de l'Àrea d'Hospitalització et seq. Generals de la Clínica Vistahermosa. Organitza: Universitat Permanent.

 • Divendres, 3
 • Parlem d'Àfrica

  PARLEM D'ÀFRICA (II EDICIÓ)

  06/09/2014, dilluns 20:15 h.

  Continua el cicle PARLEM D'ÀFRICA (II EDICIÓ) amb la conferència “Els cinemes africans en el segle XXI” a càrrec de Beatriz Leal Riesco, investigadora, crítica de cinema i programadora independent especialitzada en cinemes contemporanis africans, europeus i d'Orient Mitjà. Coordina: José Taronger, periodista especialitzat a Àfrica, i Josefina Bueno Alonso, directora de la Seu Ciutat d'Alacant. Organitza: Seu Ciutat d'Alacant. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link: Punxa ací.

 • Logo Aula feminista

  BIO POLÍTIQUES PATRIARCALS I NEOLIBERALS

  06/10/2014, dilluns 20:15 h.

  Contínua el cicle BIO POLÍTIQUES PATRIARCALS I NEOLIBERALS. Coordinadors: Mar Esquembre, María Alejandra Ferradas i Cristina Sánchez. Organitza: Aula de formació i debat feminista, aula.debate@ua.es.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464