Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Desembre, 2015

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Desembre, 2015
 • Dimarts, 22
 • I Jornades professionals cinema espanyol

  I JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL DE LA UNIVERSIDA D'ALACANT

  21/01/2016, dijous 20:15 h. - Finalitza 15/04/2016

  Ja es poden inscriure a les I JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT. En elles comptarem amb destacats noms del cinema espanyol: Fele Martínez, Antxón Gómez, Montxo Armendáriz i Kiko de la Rica. Coordinador: John Sanderson. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 21
 • Mihai Eminescu

  DIA MIHAI EMINESCU

  16/01/2016, dissabte 10:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Celebració del DIA MIHAI EMINESCU, conegut poeta romanés, amb la realització de diverses activitats culturals. Organitza: Associació d'Amics de Romania, ARIPI. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link.

 • Gaal gui. El cayuco

  ÀFRICA A ALACANT

  15/01/2016, divendres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Acte ÀFRICA A ALACANT amb la presentació de l'Associació de Senegal i l'actuació del grup musical WULABA. A continuació es presentarà el llibre “Gaal Gui. La piragua” de Youssouf Sow a càrrec de Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Finalment, tindrà lloc la xarra-col·loqui “¡L'hospitalitat no és delicte!”, reflexions de la Plataforma contra la Pobresa i l'Exclusió Social. Organitza: Plataforma contra la Pobresa a Alacant.

 • Alternatives Econòmiques

  Presentació de la revista ALTERNATIVAS ECONÓMICAS

  13/01/2016, dimecres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació de la revista “Alternativas Económicas”, publicació que té com a objectiu explicar l'economia i els seus efectes en la vida de les persones. Intervenen: Pere Rusinyol, soci i redactor d'Alternativas “Económicas”, Clemente Hernández, economista, i Jorge Olcina, director Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Presenta i modera: Pere Miquel Campos.

 • IV Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica

  Inauguració de l'IV MÀSTER EN INTERPRETACIÓ DE GUITARRA CLÀSSICA

  08/01/2016, divendres 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Acte d'Inauguració de l'IV Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant, amb la presència dels directors del màster i un recital a càrrec d'antics alumnes. Organitza: Universitat d'Alacant, Ajuntament d'Alacant i Diputació d'Alacant.

 • Humor Social XV

  HUMOR SOCIAL XV. PROMETRE FINS A FICAR

  11/01/2016, dilluns 20:15 h. - Finalitza 11/02/2016

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Obertura de l'exposició HUMOR SOCIAL XV. PROMETRE FINS A FICAR. Cada any electoral resulta divertit comprovar com els polítics es converteixen en homes ofereix que assalten l'espai públic amb els seus descomptes, regals i promocions. Comissari: Enrique Pérez Penedo.

 • Pensavo fosse amore invece era un calesse

  X CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. MIRADES SINGULARS DEL FEMEN

  08/01/2016, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el X CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. MIRADES SINGULARS DEL FEMENÍ amb la projecció de “Pensavo fosse amore… invece era un calesse” (1991) Dir. Massimo Troisi. Presenta: Alessandro Cavaliere, Professor de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat d'Alacant. Coordina: Roque Hernández. Col·labora: Aula de Cinema de la Universitat d'Alacant. Organitza: Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica “El Molinet” i Associació Internacional Anàlisi Freudiano.

 • GIPE

  SESSIONS INFORMATIVES DE LA XARXA EURES

  12/01/2016, dimarts 9:00 h. - finalitza 14/01/2016

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Sessions informatives de la xarxa EURES impartides per tècnics (euroconsejeros del SERVEF) amb els quals el GIPE col·labora per a facilitar l'accés als programes de mobilitat per a l'ocupació. Organitza: GIPE – Fundació General UA en col·laboració amb el SERVEF.

  Més informació: 96 590 9828 / 96 590 9795.

 • Logo Aula feminista

  FEMINISME AVUI I ARA, QUIN I PARA QUÈ?

  11/01/2016, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Continua el cicle FEMINISME AVUI I ARA, QUIN I PARA QUÈ? Coordinadores: Mar Esquembre, María Alejandra Ferradas i Cristina Sánchez. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • Dilluns, 14
 • Port d'Alacant - Juan J. Martínez

  V JORNADES CIUTAT I EDUCACIÓ. ALACANT I EUROPA: EXPERIÈNCIES EDUCATIVES EN EL MARC DE LA UNIÓ EUROPEA

  11/01/2016, dilluns 20:15 h. - Finalitza 25/01/2016

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Ja es poden inscriure en les V JORNADES CIUTAT I EDUCACIÓ. ALACANT I EUROPA: EXPERIÈNCIES EDUCATIVES EN EL MARC DE LA UNIÓ EUROPEA. Coordina: Francisco Javier Consuegra Panaligan i Araceli Pericás. Col·labora: CEFIRE Alacant, Seu Universitària Ciutat d'Alacant, IES Antonio José Cavanilles i Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant (EASDA). Organitza: Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes (PIC).

 • Divendres, 11
 • Eusebio Sempere

  LA IMATGE INSTITUCIONAL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT: UN HOMENATGE A EUSEBIO SEMPERE

  15/12/2015, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferencia “La imatge institucional de la Universitat d'Alacant: un homenatge a Eusebio Sempere” a càrrec de José Piqueras i Emilio Feliu. Organitza: Servei de Llengües i Cultura de la Universitat d'Alacant.

 • Fotos premiades Photosede Sant Ferran

  LLIURAMENT DE PREMIS CONCURSE PHOTOSEDE SANT FERRAN 40

  16/12/2015, dimecres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Lliurament de Premis del concurs fotogràfic “Photosede Sant Ferran 40”. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística.

 • Gadea Programa Prometeo

  GADEA PROGRAMA PROMETEO

  16/12/2015, dimecres 9:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  5ª Edició dels seminaris GADEA (Programa Prometeu per a grups de recerca d'excel·lència de la Generalitat Valenciana), amb el títol “Noves fronteres en Història de la Medicina i de les Ciències de la Salut”. La inscripció és gratuïta i es durà a terme per rigorós ordre d'inscripció fins a completar l'aforament, en la següent adreça de correu electrònic: mj.ramirez@umh.es. Organitza: Grup GADEA, Universitat d'Alacant i Universitat Miguel Hernández d'Elx. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link.

 • Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies

  ELS SECRETS DE LA MECÀNICA QUÀNTICA

  17/12/2015, dijous 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Conferència i reunió de la Secció Local d'Alacant de la Reial Societat Espanyola de Física, “Els secrets de la mecànica quàntica” a càrrec de Cristian Neipp López, professor del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal  Universitat d'Alacant. Intervenen: Augusto Beléndez Vázquez, Sergi Gallego Rico i Manuel Fco. Ortuño Sánchez. Organitza: Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies. Universitat d'Alacant.

 • Logo Aula feminista

  FEMINISME AVUI I ARA. QUIN I PARA QUÈ?

  14/12/2015, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle FEMINISME AVUI I ARA. QUIN I PARA QUÈ?,  amb la conferència “D'ahir a avui: el vot, per a què?” a càrrec d'Oliva Blanco. Coordinadores: Mar Esquembre, María Alejandra Ferradas i Cristina Sánchez. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • Concert Nadal La Sablonara

  NADAL MUSICAL EN LA SEU

  17/12/2015, dijous 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  NADAL MUSICAL EN LA SEU, amb el concert “Nadales i motets per al Nadal  en les catedrals del Virregnat de Nova Espanya” a càrrec del Grup de Música Antiga La Sablonara. Director: Josep María Pérez i Sánchez. Coordina: María Marco. Entrada lliure. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Versos con ruedas

  Presentació del llibre VERSOS CON RUEDAS

  18/12/2015, divendres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Presentació del llibre “Versos con ruedas”, il·lustrat per alumnes de l'EASDA (Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant), de l'autora Teresa Rubira Lorén. Presenta: Juan Carlos Pereletegui Jornet, el professor de l'EASDA  José Ángel Gran, i l'editor d'Aguaclara Luis T. Bonmatí. Organitza: Editorial Aguaclara.

 • Dimecres, 9
 • Xarrada Serge Kambale

  XARRADA COL·LOQUI A CÀRREC DE SERGE KAMBALE

  12/12/2015, dissabte 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Xarra-col·loqui amb motiu del Dia Mundial dels Drets Humans que comptarà amb la presència de Serge Kambale, activista, estudiant de medicina i confundador de LUCHA en la República Democràtica del Congo. Organitza: Aministía Internacional.

 • Divendres, 4
 • Cadena SER

  DEBAT DE CANDIDATS A les ELECCIONS GENERALS PER LA PROVÍNCIA D'ALACANT

  09/12/2015, dimecres 13:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Ràdio Alacant SER organitza un debat entre els nombres un dels principals partits polítics i coalicions que es presenten a les Eleccions Generals per la província d'Alacant. Intervenen: José Manuel García-Margallo, Partit Popular; Julián López Milla, PSPV-PSOE; Marta Martín Llaguno, Ciutadans; i Rita Bosaho, Compromís-Podem-És el moment. Organitza: Ràdio Alacant SER. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link.

 • El Comandante

  Presentació del llibre EL COMANDANTE

  11/12/2015, divendres 20:15 h.

  Presentació del llibre “El Comandante” de Rosa Cano Gómez. Presenta: Miguel Sánchez-Mateos i Carmen Marimón Llorca. Intervé: El Grup “La Muela” que farà una breu representació del text de la mateixa autora “La Tata”.

 • Adéu Amèrica

  DEL MONTGÓ AL MANHATTAN. VALENCIANS A NOVA YORK. ADÉU, AMÈRICA

  10/12/2015, dijous 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Projecció del segon documental de la sèrie “Del Montgó al Manhattan. Valencians a Nova York”, amb el títol “ADÉU AMÈRICA” (56 minuts). Es tracta de la història dels 15.000 valencians que fa cent anys van emigrar als Estats Units i el Canadà. Guió i direcció: Juli Esteve. Imatge i edició: Antoni Arnau i Esther Albert. Organitza: Aula de cinema de la Universitat d’Alacant.

 • La Canal d'Alcoi

  Presentació del llibre LA CANAL D'ALCOI. ARQUEOLOGIA, HISTÒRIA I PAISATGE

  09/12/2015, dimecres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alicante, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “La Canal d’Alcoi. Arqueologia, Història i Paisatge” de Ignasi Grau dins de la secció LLIBRES UA A LA SEU. Intervenen: Ignasi Grau autor del llibre; Lorenzo Abad, Catedràtic Universitat  d’Alacant; Josep V. Forcadell, Director de Publicacions UA i Jorge Olcina Cantos, Director Seu Universitària Ciutat d’Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d’Alicante i Publicacions de la Universitat d’Alacant.

 • I Jornada economia ecològica en residus

  PRIMERES JORNADES D'ECONOMIA ECOLÒGICA EN RESIDUS

  10/12/2015, dijous 10:00 h. - Finalitza 11/12/2015

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  PRIMERES JORNADES D'ECONOMIA ECOLÒGICA EN RESIDUS. Intervenen: José Manuel Naredo, Alfonso del Val, Carlos Arribas, Xabier Pombo i Ignasi Puig. Organitza: Regidoria de Medi ambient i Ajuntament d'Alacant. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link.

 • Jornada de climatologia i comunicació de riscos naturals

  JORNADA DE CLIMATOLOGIA I COMUNICACIÓ DE RISCOS NATURALS. TROBADA D'AFECCIONATS A la METEOROLOGIA

  12/12/2015, dissabte 9:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Jornada de Climatologia i Comunicació de Riscos Naturals amb el títol “Trobada d'Afeccionats a la Meteorologia”, i les conferències “El General Hivern i la Batalla de Terol” a càrrec de Vicente Aupí, periodista i aficionat a la meteorologia i astronomia; “Els riscos naturals en els mass media i en la xarxa” a càrrec d'Enrique Moltó, professor Universitat d'Alacant; “Models, ¿amics o enemics?” a càrrec de Jordi Payà, Geògraf i home del temps. Modera: Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Laboratori Climatologia de la Universitat d'Alacant i AMETSE.

 • Unió Europea

  CICLE DE CONFERÈNCIES SOBRE LA UNIÓ EUROPEA

  09/12/2015, dimecres 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el CICLE DE CONFERÈNCIES SOBRE LA UNIÓ EUROPEA, amb la conferència “Europa i les grans qüestions de l'estructura econòmica d'Espanya en la segona dècada del segle XXI” a càrrec del Professor Ramón Tamames, Catedràtic europeu “Jean Monnet” i professor Convidat de la Universitat d'Alacant. Coordina: Salvador Forner Muñoz. Col·labora: Club Informació i Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Càtedra Jean Monnet d'Història i Institucions Comunitàries (Departament d'Humanitats Contemporànies).

 • Dia mundial contra la corrupció

  LA LLUITA CONTRA LA CORRUPCIÓ EN LES DEMOCRÀCIES AVANÇADES

  10/12/2015, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Debat LA LLUITA CONTRA LA CORRUPCIÓ EN LES DEMOCRÀCIES AVANÇADES, en commemoració del Dia Mundial contra la corrupció i el Dia Mundial dels Drets Humans. Intervé: José Ugaz, President de Transparència Internacional i fiscal. Presenta: Manuel Alcaraz, Conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana. Modera: Juan Llopis, Vicerector de Relacions Internacionals de la Universitat d'Alacant. Organitza: Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana i Vicerrectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant.

 • Ali Arango

  DIVENDRES A LA SEU

  11/12/2015, divendres 20:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle DIVENDRES A LA SEU amb el concert d'Ali Arango, guitarrista, compositor i Segon Premi en el XIII Concurs Internacional de guitarra José Tomás Vila de Petrer. Entrada lliure. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Servei de Llengües i Cultura.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464