Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Novembre, 2015

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Novembre, 2015
 • Dilluns, 30
 • Mil veces buenas noches

  X CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. MIRADES SINGULARS DEL FEMENÍ

  04/12/2015, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el X CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. MIRADES SINGULARS DEL FEMENÍ amb la projecció de “Mil veces buenas noches” (2013) Dir. Erik Poppe. Presenta: Juan de la Cruz Megías Mondéjar, fotògraf, i Esperanza Jiménez, psicòloga i psicoanalista. Coordina: Roque Hernández. Organitza: Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica “El Molinet” i Associació Internacional Anàlisi Freudiano.

 • Divendres, 27
 • Incubadora de Valors

  Recollida d'aliments de desembre - INCUBADORA DE VALORS

  01/12/2015, dimarts - Finalitza 03/12/2015

  Els pròxims dies 1, 2 i 3 de desembre tindrà lloc la Convocatòria de Solidaritat i Recollida Mensual d'Aliments. Convidem a tots a ser solidaris amb aquelles persones que més ho necessiten. En l'enllaç adjunt els informem dels horaris i els punts de recollida. Gràcies per la seua col·laboració.

 • Mapa d'itineraris per als vianants accessibles

  MAPA D'ITINERARIS PER ALS VIANANTS ACCESSIBLES D'ALACANT

  04/12/2015, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Estudi i propostes d'accessibilitat en el mitjà urbà: Fase I Mapa d'itineraris per als vianants accessibles d'Alacant, amb la presència i participació de l'Excm. Alcalde d'Alacant Gabriel Echávarri. Intervenen: Plans Rodríguez, Presidenta de l'Associació Alacant Accessible, Julio Luján i Juani Guerrero, Equip coordinador del Projecte, Fernando Marcos, Regidor de Mobilitat, Accessibilitat i Seguretat, Miguel Ángel Pavón, Regidor d'Urbanisme, i Natxo Bellido, Regidor de Coordinació d'Àrees i Projectes. Col·labora: Ajuntament d'Alacant. Organitza: Associació Alacant Accessible. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link.

 • Josep Ochoa

  LA LLENGUA PRÒPIA COM A EINA BÀSICA DE FOMENT DE L'AUTOGOVERN

  03/12/2015, dijous 20:00 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferència “La llengua pròpia com a eina bàsica de foment de l’autogovern”  a càrrec de Josep Ochoa Monzó, Director General de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern. Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. Presenta: Ferran Isabel i Vilar, subdirector de Llengües de la Universitat d'Alacant. Col·labora: Universitat d'Alacant. Organitza: La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí.

 • Lectura Constitució Espanyola

  LECTURA PÚBLICA DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA

  03/12/2015, dijous 11:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  La Universitat d'Alacant celebra el DIA DE LA CONSTITUCIÓ amb una lectura íntegra i pública del seu text. Participaran alumnes d'educació primària, d'instituts i de la universitat. A més intervindran autoritats acadèmiques i d'institucions públiques, representants de col·lectius ciutadans i totes les persones que desitgen estar presents en aquest homenatge. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dia internacional de les Persones amb Discapacitat

  LECTURA DE LA CONVENCIÓ INTERNACIONAL DELS DRETS DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

  03/12/2015, jueves 9:00 h.

  Lugar: Sede Ciudad de Alicante, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Lectura de la Convención Internacional de los Derechos de las Personas con Discapacidad. Intervendrán varios cargos académicos de la Universidad y representantes de asociaciones de personas con discapacidad. Organiza: Vicerrectorado de Estudiantes y Centro de Apoyo al Estudiante de la UA.

 • Primeres jornades de turisme

  Traduciendo ...

  03/12/2015 dijous 9:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Dins de les I jornades Turístiques, se celebrarà l'I SIMPOSI ESTUDIANTS DE TURISME, amb el títol “Formació i cooperació en el sector turístic: sumar és el nostre propòsit, experiències i reflexions”. Coordina: Protocol i Organització Esdeveniments. Grau Turisme.

 • Juan Antonio García Solera

  XIV PREMI MAISONNAVE

  01/12/2015, dimarts 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Acte de lliurament del XIV PREMI MAISONNAVE, guardó que porta el nom del primer Alcalde d'Alacant triat democràticament i que, anualment, es concedeix a una persona o entitat que s'haja distingit per la defensa de l'educació, la cultura o els valors cívics en la ciutat. En aquesta ocasió el premi s'atorgarà a Juan Antonio García Solera, arquitecte. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant.

 • Divendres, 20
 • L'obra periodística d'Enric Valor

  L'OBRA PERIODÍSTICA D'ENRIC VALOR (1933-2000)

  30/11/2015, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Sant Ferran, 40

  Presentació del llibre “L’obra periodística d’Enric Valor (1933-2000)” de Josep Daniel Climent. Intervenen: L’Alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri Fernández, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar Sanz, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer Navarro. Organitza: Acadèmia Valenciana de la Llengua.

 • Hugo Pratt i Corto Maltès

  HUGO PRATT I CORTO MALTÉS: ITINERARIS CREUATS

  20/11/2015, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Finalitzen les jornades HUGO PRATT  I CORTO MALTÉS: ITINERARIS CREUATS, amb la conferència “De Milton Caniff a Curt Maltès: bussejant en el grafisme d'Hugo Pratt” a càrrec d'Antoni Guiral, Crític, Editor i Guionista d'historieta, i la taula redona “El mite guanya la partida a la història en el fragor creatiu d'Hugo Pratt”. Modera la taula i dirigeix les jornades: Paco Linares Micó. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Museu Universitat d'Alacant. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link.

 • Dijous, 19
 • El sol i les esferes celestials Joan Francesc Mira

  EL SOL I LES ESFERES CELESTIALS: CAMINS DE LLUM DE DANTE AL PARADÍS

  26/11/2015 dijous 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferència “El sol i les esferes celestials: camins de llum de Dante al Paradís” a carrèc de Joan Francesc Mira, dins del marc dels actes de Conmemoració de l’Any Internacional de la Llum i l’Any Internacional dels Sòls. Organitza: Delegació d’Alacant de L’IEC, Universitat d’Alacant i La Cívica-Escola Valenciana

 • Poemari Contando Estrellas

  Presentació del POEMARIO CONTANTO ESTRELLAS

  25/11/2015, dimecres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Presentació del  llibre “Poemario Contando Estrellas” de Mª Mercedes Tormo Muñoz, editat per l'Institut alacantí de Cultura Juan Gil-Albert (2015). Intervenen: Joan Borja, Director del Departament de Publicacions del IAC; María Marco Such, Doctora en Història de l'Art i Coordinadora d'Exposicions i Música de la Seu Ciutat d'Alacant; Violeta Gambín Sevilla, Tramitadora judicial; i Mª Mercedes Tormo Muñoz, Llicenciada en Dret i autora del llibre.

 • Unió Europea

  CICLE DE CONFERÈNCIES SOBRE LA UNIÓ EUROPEA

  25/11/2015, dimecres 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40

  Continua el CICLE DE CONFERÈNCIES SOBRE LA UNIÓ EUROPEA, amb la conferència “Europa enfront de l'escalfament global: des de la Convenció sobre Canvi Climàtic de 1992 a la Conferència del Clima de París de 2015” a càrrec del Professor Ramón Tamames, Catedràtic europeu “Jean Monnet” i professor Convidat de la Universitat d'Alacant. Coordina: Salvador Forner Muñoz. Col·labora: Club Informació i Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Càtedra Jean Monnet d'Història i Institucions Comunitàries (Departament d'Humanitats Contemporànies).

 • Carlos Sahagún

  VIDA I OBRA DE CARLOS SAHAGÚN

  24/11/2015, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Trobada commemorativa de la “Vida i obra de Carlos Sahagún”, xarrada impartida per Ángel Luis Prieto de Paula, Catedràtic Universitat d'Alacant, i els integrants d'Auca de les Lletres, que recitaran poemes de Carlos Sahagún. Organitza: Associació Cultural Auca de les Lletres.

 • Arxiu de la Democràcia

  ACTE ANUAL DE L'ARXIU DE LA DEMOCRÀCIA

  24/11/2015, dimarts 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40

  Acte anual de l'arxiu, en què es reconeix el treball i la generositat de les persones que han fet donacions de documentació als seus fons. Organitza: Arxiu de la Democràcia i Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística.

 • JORNADES MENTRE DORMÍEM

  MENTRE DORMÍEM: VISUALITATS EXTREMES ENFRONT DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I EL FEMINICIDI

  24/11/2015, dimarts 17:00 h. - Finalitza 25/11/2015

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  MENTRE DORMÍEM: VISUALITATS EXTREMES ENFRONT DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I EL FEMINICIDI. Les jornades pretenen mostrar, a través de diferents xarrades, com artistes llatinoamericanes i espanyoles han desafiat totes les formes de mirar el cos femení. Coordinació: Irene Ballester Buigues. Organitza: MUA, Museu Universitat d'Alacant.

 • Retrats de la fragilitat

  Exposició RETRATS DE LA FRAGILITAT

  23/11/2015, dilluns 20:15 h. - Finalitza 07/01/2016

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4

  Exposició RETRATS DE LA FRAGILITAT. Fotografies d'Agustín Hernández. Mostren a persones amb discapacitat intel·lectual que viuen en la Fundació Sant Cebrián, expressant emocions, sentiments o actituds comunes.

 • Hugo Pratt i Corto Maltès

  HUGO PRATT I CORTO MALTÉS: ITINERARIS CREUATS

  19/11/2015, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Continuen les jornades HUGO PRATT  I CORTO MALTÉS: ITINERARIS CREUATS, amb la conferència “Hugo Pratt  i el seu doble” a càrrec d'Ángel del Carrer, Il·lustrador, autor i crític del còmic, i la conferència “Els valors i tradicions de la gent del mar en Curt Maltès” a càrrec de Jordi Ojeda Rodríguez, Professor de la Universitat de Barcelona i Director del projecte “Còmic, ciència i tecnologia”. Director: Paco Linares Micó. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Museu Universitat d'Alacant. Es podrà seguir l'acte en directe en el següent link.

 • Dilluns, 16
 • Avís

  PROTECCIÓ A LA INFÀNCIA: NOVES OPORTUNITATS

  18/11/2015, dimecres 9:00 h.

  Lloc: Teatre Mediterrani, Av. Doctor Gadea, 1

  Us informem que la Jornada de PROTECCIÓ A LA INFÀNCIA: NOVES OPORTUNITATS, organitzada pel Síndic de Greuges, tindrà lloc en el Teatre Mediterrani. Disculpen les molèsties.

 • Dijous, 12
 • Iceberg badia de Baffin - Groenlàndia

  CONSEQÜÈNCIES DEL CANVI CLIMÀTIC. QUÈ PODEM FER PER A EVITAR-LES?

  19/11/2015, dijous 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40

  Taula Redona CONSEQÜÈNCIES DEL CANVI CLIMÀTIC. QUÈ PODEM FER PER A EVITAR-LES? Intervenen: Jorge Olcina Cantos, Catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional en la UA;  Eduardo Galant Patiño, Catedràtic de Zoologia de la UA; Víctor Domínguez Lucena, Regidor Delegat de Medi ambient de l'Ajuntament d'Alacant; Ernest Blasco Riquelme, Assessor municipal en  la Regidoria de Medi ambient de l'Ajuntament d'Alacant. Organitza: Grup Avaaz Organitzador de la Marxa Mundial pel Clima a Alacant.

 • Món i formes del Flamenc. Autor: Schnobby

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: EL FLAMENC DEL SEGLE XXI. SIS CONFERÈNCIES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  17/11/2015, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Finalitza el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: EL FLAMENC DEL SEGLE XXI. SIS CONFERÈNCIES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la sessió dedicada als “Morente. Flamenc per al segle XXI” a càrrec de Balbino Gutiérrez, biògraf oficial d'Enrique Morente i autor del llibre “Enrique Morente, La veu lliure”. Comptarà amb la presència de José Enrique Morente, fill d'Enrique Morente. Coordina: Josefa Samper. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 9
 • Hugo Pratt i Corto Maltès

  Exposició HUGO PRATT I CORT MALTÉS: ITINERARIS CREUATS

  18/11/2015, dimecres 19:30 h. - Finalitza 28/01/2016

  Lloc: Sala Juana Francés (C/Ramón y Cajal, 4).

  Exposició HUGO PRATT I CORTO MALTÉS: ITINERARIS CREUATS,  una sèrie d'historietes d'aventures desenvolupada per l'italià Hugo Pratt. Comissari i Director del Projecte: Paco Linares Micó.

 • Hugo Pratt i Corto Maltès

  HUGO PRATT I CORTO MALTÉS: ITINERARIS CREUATS

  18/11/2015, dimecres 20:15 h. - Finalitza 20/11/2015

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Comencen les jornades HUGO PRATT  I CORTO MALTÉS: ITINERARIS CREUATS, amb la conferència “Hugo Pratt, l'home i l'artista” a càrrec de Luis Gasca, editor i estudiós del còmic. Director: Paco Linares Micó. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Museu Universitat d'Alacant.

 • Divendres, 6
 • Paraules de terra i fang

  Presentació del llibre PARAULES DE TERRA I FANG

  19/11/2015, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Paraules de terra i fang” d'Alejandro Ramón i  Josep Lluís Peris. Intervenen: Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, Jesús Moncho, escriptor, Alejandro Ramón i Josep Lluís Peris, autors del llibre. Organitza: MRP Escola d’Estiu de les Terres del Sud.

 • Dijous, 5
 • Xarxa Alacantina de Famílies d'Acolliment a Refugiats

  XARRA DIÀLEG SOBRE EL TREBALL DE LA XARXA ALACANTINA DE FAMÍLIES D'ACOLLIMENT A REFUGIATS (RAFAR)

  13/11/2015, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Xarra-diàleg sobre el treball de la Xarxa Alacantina de Famílies d'Acolliment a Refugiats (RAFAR) amb refugiats a Europa i a Alacant després del seu viatge a Centre Europa. Intervenen: Blanca Martí Aguado, Voluntària de València Ciutat Refugie, José Ramón Samper, Voluntari RAFAR i Treballador Social i Nuria Oliva, Coordinació RAFAR. Presenta: Carlos Gómez Gil. Organitza: Observatori Permanent de la Immigració.

 • Món i formes del Flamenc. Autor: Schnobby

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: EL FLAMENC DEL SEGLE XXI. SIS CONFERÈNCIES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  10/11/2015, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: EL FLAMENC DEL SEGLE XXI. SIS CONFERÈNCIES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferència “Historia cantada dels pals miners” a càrrec de Curro Piñana, cantaor i professor, i la guitarra d'Antonio Piñana (pare). Coordina: Josefa Samper. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • 100 anys de WILPF Lliga Internacional de dones

  ACTIVITATS ENTORN DE 100 ANYS DE WILPF (LLIGA INTERNACIONAL DE DONES PER LA PAU I LA LLIBERTAT)

  09/11/2015, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitzen les ACTIVITATS ENTORN DE 100 ANYS DE WILPF (LLIGA INTERNACIONAL DE DONES PER LA PAU I LA LLIBERTAT), amb la sessió de Cinema-Fórum sobre la pel·lícula “Testament of Youth” a càrrec de Guillermina Revuelta. Organitza: Associació Museu de Fets i Drets de les Dones, i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 4
 • Llibre Tomás Pollán i Javier Sádaba

  Presentació del llibre TOMÁS POLLÁN Y JAVIER SÁDABA. PERPENDICULARES Y PARALELOS

  12/11/2015, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Tomás Pollán y Javier Sádaba. Perpendiculares  y paralelos” de María de l'Olmo Ibáñez, Directora de l'Arxiu Històric Provincial 'Alacant. Presenta: Fernando Pérez Herranz. Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Fotos premiades Photosede Sant Ferran

  PHOTOSEDE SAN FERRAN 40

  Ja pot consultar la fallada del Concurs Photosede Sant Ferran 40 i l'exposició virtual de les fotografies premiades i finalistes.

 • Dilluns, 2
 • Capella Joan Baptista Comes

  DIVENDRES A LA SEU

  06/11/2015, divendres 20:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Continua el cicle DIVENDRES A LA SEU amb el concert poètic musical de l'època de Rois de Corella a càrrec de la Capella Joan Baptista Menges: Josep Maria Berenguer, veu, i Joxe Benantzi Bilbao, veu i espineta. Entrada lliure. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Servei de Llengües i Cultura.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464