Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Maig, 2016

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Maig, 2016
 • Dimarts, 31
 • Avís

  ACTUALITAT DEL MÓN ÀRAB A través DEL CINEMA

  01/06/2016, dilluns 17:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Els informem que el curs ACTUALITAT DEL MÓN ÀRAB A través DEL CINEMA s'ha anul·lat. Sentim les molèsties. Més informació: Departament de Filologies Integrades, dfint@ua.es, 965 90 34 06.

 • Curs Bàsic Mindfulness

  MINDFULNESS BASAT EN LA TRADICIÓ BUDISTA

  04/06/2016, dissabte, 9:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el Curs Bàsic de 5 setmanes “Mindfulness basat en la tradició budista”, impartit per Pedro A. López Campayo, monitor d'atenció plena. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Escola d'Atenció Plena.

 • Dilluns, 30
 • Restauració de guitarres històriques

  RESTAURACIÓ DE GUITARRES HISTÒRIQUES

  08/06/2016, dimecres 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Conferencia “Restauració de guitarres històriques” a càrrec del luthier Maximiano Fontiveros. Organitza: IV Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica.

 • Valentín la otra Transición

  VALENTÍN. LA OTRA TRANSICIÓN

  09/06/2016, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Projecció del documental “Valentín. La otra Transición” i xarrada amb José Asensio, director i guionista, i Mariano Sánchez Soler, escriptor i periodista. El documental aborda un capítol tràgic i silenciat en la història del moviment obrer valencià en els anys de la Transició, amb l'assassinat de Valentín González Ramírez, afiliat a la CNT, a les mans de la policia en el transcurs d'una pacífica i legal vaga del grup de treballadors del Mercat de Proveïments. Col·labora: Secció Sindical CGT – UA. Organitza: CGT Alacant.

 • Dimecres, 25
 • Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes

  ELS NOMS DELS CARRERS DE LES CIUTATS

  10/06/2016, divendres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula Redona “Els noms dels carrers de les ciutats” dins de les X JORNADES DE LA CIUTAT de la Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes. Hi intervenen: Francisco Moreno, Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica, José Mª Perea, Periodista i membre de la PIC, Pablo Rosser, Arqueòleg municipal Ajuntament d'Alacant. Modera: José Ramón Navarro Vera, Professor UA. Organitza: Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes (PIC).

 • Musée de l%u2019eau: l%u2019exemple de Venise

  MUSÉE DE L'EAU: L'EXEMPLE DE VENISE

  08/06/2016, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferència “Musée de l’eau: l’exemple de Venise” a càrrec de Dr. Eriberto Eulisse, Director, Civiltà dell’Acqua Onlus – Centro Internazionale. Presenta: Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Catedràtic de Geografia de la UA. Coordina: Antonio Martínez Puche, Professor del Departament de Geografia Humana de la UA.

 • Palmerar d'Elx

  CIUTAT I CAMP: EL PALMERAR D'ELX

  08/06/2016, dimecres 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Jornada CIUTAT I CAMP: EL PALMERAR D'ELX. Presentació del número 5 de la revista “Cul de Sac”. Hi intervenen: Juan Manuel Agulles, sociòleg, Carlos Arribas, Ecologistes en Acció, Antonio Aledo, Professor Sociologia UA, i José Ramón Navarro Vera, Professor de la UA. A les 20:00 tindrà lloc la Taula Redona “El Palmerar d'Elx: la gestió d'un paisatge Patrimoni de la Humanitat”. Intervenen en la taula redona: Antonio García Díez, Regidor d'Eficiència Energètica, Medi Ambient i Medi Rural, Aigües, Parcs i Jardins i Palmerar, Tomás Martínez, Doctor Arquitecte, Julio Sagasta, Arquitecte Municipal, i Ernest Blasco, Unió de Llauradors. Organitza: Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes (PIC).

 • Logo Aula feminista

  FEMINISME AVUI I ARA. QUÈ I PARA QUÈ?

  06/06/2016, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle FEMINISME AVUI I ARA. QUÈ I PARA QUÈ? Coordinadores: Mar Esquembre, María Alejandra Ferradas i Cristina Sánchez. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • Infotografos VII-2

  INFOTOGRAFOS VII

  06/06/2016, dilluns 19:00 h. - Finalitza 14/06/2016

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el seminari INFOTOGRAFOS VII, amb la conferència “Fotografiar l'invisible” a càrrec de David Jiménez. Coordina: Consuelo Martínez i Javier Serrano. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Associació Escriptors de Llums.

 • Associació Controvèrsia

  CORRUPCIÓ. HA CANVIAT ALGUNA COSA?

  03/06/2016, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Debat públic CORRUPCIÓ. HA CANVIAT ALGUNA COSA? Intervenen: Gabriel Moreno Romero d'Àvila, Empresari, Mariano Sánchez Soler, Escriptor i Carmen Sánchez Brufal, Pedagoga. Presenta: Dolores Mollá Soler, Vicepresidenta Associació Controvèrsia. Organitza: Associació Controvèrsia.

 • Aula de filosofia

  TASQUES ACTUALS DE L'ÈTICA I LA FILOSOFIA

  03/06/2016, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle TASQUES ACTUALS DE L'ÈTICA I LA FILOSOFIA, amb la conferencia-col·loqui “Iniciatives per a l'extensió de la Filosofia: L'educació de les persones adultes. L'educació contra la violència de gènere i la filosofia en el carrer” a càrrec de Jesús Díaz-Falero (CEP Giner de los Ríos), Luis J. Juan Martín (Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres d'Alacant) i Juan Antonio Negrete (Grup Ciutat Filosofia). Coordina: Elena Nájera. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Alcoi i les fotos de la guerra

  ALCOI, LES FOTOS DE LA GUERRA (1936-1939)

  31/05/2016, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Cicle de conferències ALCOI, LES FOTOS DE LA GUERRA (1936-1939), amb la sessió “Testimonis d'un conflicte: les restes de la fotografia alacantina de la Guerra Civil”, a càrrec de José Ramón Valero Escandell del Departament de Geografia Humana. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Gastronomia cap a una titulació universitària

  GASTRONOMIA. CAP A UNA TITULACIÓ UNIVERSITÀRIA

  30/05/2016, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle GASTRONOMIA. CAP A UNA TITULACIÓ UNIVERSITÀRIA, amb “la Conferencia  acte de clausura” a càrrec de Susi Díaz, Restaurant La Finca d'Elx, i Rafael Ansón, President de la Real Acadèmia de Gastronomia Espanyola, a més d'empresari espanyol especialitzat en imatge i comunicació. Coordina: Tomás Mazón, Nacho Cervera i Pedro Nuño de la Rosa. Organitza: Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la UA i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Curs Bàsic Mindfulness

  MINDFULNESS BASAT EN LA TRADICIÓ BUDISTA

  30/05/2016, dilluns 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el Curs Bàsic de 5 setmanes “Mindfulness basat en la tradició budista”. Impartit per Pedro A. López Campayo, monitor d'atenció plena. Última sessió: 4 de juny. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Escola d'Atenció Plena.

 • Aniversari Rafael Altamira

  INAUGURACIÓ PLACA COMMEMORATIVA EDIFICI NATAL DE RAFAEL ALTAMIRA - ALACANT

  01/06/2016, dimecres 13:00 h.

  Lloc: Edifici natal de Rafael Altamira C/ Cienfuegos.

  Inauguració de la Placa Commemorativa en l'Edifici natal de Rafael Altamira. A continuació tindrà lloc una visita guiada "L'Alacant de Rafael Altamira" a càrrec de l'Ajuntament d'Alacant.

 • Divendres, 20
 • Simbiosis Manuel Obregón

  SIMBIOSI a càrrec de Manuel Obregón

  01/06/2016, dimecres 20:00 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Espectacle musical “Simbiosi” a càrrec de Manuel Obregón amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi ambient. Manuel Obregón ha concentrat la seua labor creativa en la música centroamericana i la seua relació amb la naturalesa i el medi ambient. L'espectacle consistirà en la projecció d'imatges de la naturalesa acompanyades per música de piano. Coordinador: Eduardo Galant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Cervantes Shakespeare Una aproximación comparativa

  CERVANTES-SHAKESPEARE. UNA APROXIMACIÓ COMPARATIVA

  31/05/2016, martes 20:00 h.

  Lugar: Sede Universitaria Ciudad de Alicante, C/ Sant Ferran, 40.

  Presentación del libro “Cervantes-Shakespeare. Una aproximación comparativa” de José Manuel González. Intervienen: Manuel Palomar, Rector de la Universidad de Alicante, Stephen Greenblatt, Universidad de Harvard y José Manuel González, Catedrático UA.

 • divulgArte

  DIVULGARTE, CICLE DE TROBADES ENTRE INVESTIGADOR I ARTISTA

  31/05/2016, dimarts 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza DIVULGARTE, CICLE DE TROBADES ENTRE INVESTIGADOR I ARTISTA, amb la sessió dedicada a la “Mosques i Art” a càrrec de Santos Rojos Velasco, Professor Titular de Zoologia  de la UA, i Aurelio Ayela Escolano, Artista plàstic. Coordina: Marina Limiñana. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • La terrassa de la llum

  TERRASSA DE LA LLUM

  30/05/2016, dilluns 20:15 h. - Finalitza 16/06/2016

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició TERRASSA DE LA LLUM a càrrec dels alumnes del Taller de Pintura a l'aire lliure del Secretariat de Cultura. Coordina: Mª Dolores Mulá.

 • RefugiAlacant

  EXPERIÈNCIES I REFLEXIONS DES DE LA FRONTERA NADOR-MELILLA

  23/05/2016, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Conferència “Experiències i reflexions des de la frontera Nador-Melilla” a càrrec d'Esteban Velázquez Guerra, Jesuïta i ex-responsable de la delegació de Migracions de l'Arzobispado de Tànger en Nador. Coordinador: Manuel Semper. Organitza: Plataforma REFUGIALACANT.

 • Gastronomia cap a una titulació universitària

  GASTRONOMIA. CAP A UNA TITULACIÓ UNIVERSITÀRIA

  23/05/2016, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle GASTRONOMIA. CAP A UNA TITULACIÓ UNIVERSITÀRIA, amb “la Jornada Dietètica i Nutrició”, en la qual acadèmics, professionals i actors principals de la gastronomia reflexionen sobre els aspectes referents a la formació gastronòmica, el seu moment actual i la seua inclusió com a matèria d'estudis universitaris en la Universitat d'Alacant. Coordina: Tomás Mazón, Nacho Cervera i Pedro Nuño de la Rosa. Pròxima sessió: 30 de maig. Organitza: Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la UA i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Sense por a parlar en públic

  SENSE POR A PARLAR EN PÚBLIC

  23/05/2016, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el curs SENSE POR A PARLAR EN PÚBLIC, permet conèixer i ampliar el nostre nivell de comunicació en benefici de les nostres relacions personals d'estudi, laborals i socials. Professora: Coral Pastor. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Curs Bàsic Mindfulness

  MINDFULNESS BASAT EN LA TRADICIÓ BUDISTA

  23/05/2016, dilluns 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el Curs Bàsic de 5 setmanes “Mindfulness basat en la tradició budista”. Impartit per Pedro A. López Campayo, monitor d'atenció plena. Cinquena trobada: 30 de maig. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Escola d'Atenció Plena.

 • Dimecres, 18
 • Fotografia i poesia - Laura Len

  FOTOGRAFIA I POESIA

  20/05/2016, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Ponència “Fotografia i Poesia" a càrrec de Laura Len, fotògrafa, i Alicia Valverde, poeta. Entrada lliure. Organitza: Club Fotogràfic Alacant.

 • Conferència emancipació juvenil

  DUBTES I PROPOSTES PER A les POLÍTIQUES D'EMANCIPACIÓ JUVENIL

  26/05/2016, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Conferencia “Dubtes i propostes per a les polítiques d'emancipació juvenil” a càrrec de Jordi Serrano Blanquer, Llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona, rector de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC) i reconegut especialista en temes de joventut. Organitza: Institut Valencià de la Joventut. Podrà seguir l'acte en directe punxant en el link adjunt.

 • Dimarts, 17
 • Infotografos VII-2

  INFOTOGRAFOS VII

  06/06/2016, dilluns 19:00 h. - Finalitza 14/06/2016

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Ja es poden inscriure al seminari INFOTOGRAFOS VII (inscripció gratuïta) on importants professionals del món de la fotografia ens parlaran dels seus treballs d'una forma personal i amb un diàleg obert al públic assistent. Coordina: Consuelo Martínez i Javier Serrano. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Associació Escriptors de Llums.

 • Dilluns, 16
 • Perquè de vegades els silencis sí que es poden escriure - Teresa Mollà

  PERQUÈ DE VEGADES ELS SILENCIS SÍ QUE ES PODEN ESCRIURE

  27/05/2016, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Perquè de vegades els silencis sí que es poden escriure” de Teresa Mollà i Castells. Presenta: Emilia Caballero i Josefina Bueno. Entrada lliure.

 • Dia Nacional Geòrgia

  CELEBRACIÓ DEL DIA NACIONAL DE GEÒRGIA

  26/05/2016, dijous 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Celebració del DIA NACIONAL DE GEÒRGIA amb lectures de poemes, exposició de dibuixos amb el lema “Com veig el meu país des d'Espanya”, ball folklòric i música georgianos. Assistiran: el Pare Nicolás de l'Església Ortodoxa d'Alacant, el Pare Serafion, des de Vitòria, i D. Beka Zarandia, Cònsol de Geòrgia a Barcelona. Presidenta: Sra. Manana Gogoladze Organitza: Associació de la República Georgiana i immigrants.

 • Dissabte, 14
 • Aula de filosofia

  TASQUES ACTUALS DE L'ÈTICA I LA FILOSOFIA

  26/05/2016, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle TASQUES ACTUALS DE L'ÈTICA I LA FILOSOFIA, amb la conferencia-col·loqui “Filosofia i ficció. Saltar les bogues: el bruixot, el monstre i el dimoni” a càrrec d'Ana Carrasco Conde (UCM). Coordina: Elena Nájera, Àrea de Filosofia del Departament d'Humanitats Contemporànies. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Divendres, 13
 • Vikingos

  ELS VÍKINGS A ALACANT

  26/05/2016 dijous, 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Jornada ELS VÍKINGS A ALACANT, amb les sessions “Els víkings. Navegant entre mites, llegendes, ficció i història” a càrrec de Juan Antonio Barrio Barrio de la Universitat d'Alacant i “Víkings. Guerrers del Nord. Gegants del mar. Els tresors de Dinamarca en el MARQ” a càrrec de Teresa Ximénez de Embún (MARQ) i Ángel Rocamora (Rocamora estudio). Col·labora: Museu Arqueològic d'Alacant-MARQ. Organitza: Facultat de Filosofia i Lletres. Universitat d'Alacant.

 • Alcoi i les fotos de la guerra

  ALCOI I LES FOTOS DE LA GUERRA (1936-1939)

  26/05/2016, dijous 20:00 h. - Finalitza 10/06/2016

  Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició ALCOI I LES FOTOS DE LA GUERRA (1936-1939), ampli repertori gràfic sobre el període de la Guerra Civil a Alcoi. Comissari: Josep Lluís Santonja. Coordinador: José Ramón Valero. També comença el cicle de conferències respecte al mateix tema: Més informació.

 • Studia Iberica et Americana

  STUDIA IBERICA ET AMERICANA

  25/05/2016, dimecres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació dels monogràfics de la revista “Studia Iberica et Americana” (Year 3 – Issue 2 – Dec. 2015 – Feb. 2016): “De mi corazón a mis asuntos. Asedios críticos sobre Miguel Hernández”, “Filología, comunicación y publicidad en el mundo hispánico”, “En tiempo de descuento: Mario Benedetti y sus contemporáneos, hoy”, “Catalan Diachronic and Corpus linguistics: Four New Approaches” i “Vers una teoria general de la traducció”. Organitza: Centre d'Estudis Mario Benedetti.

 • Dijous, 12
 • Soterrament un projecte per a la ciutat

  SOTERRAMENT: UN PROJECTE PER A LA CIUTAT I LA CIUTADANIA

  24/05/2016, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula redona SOTERRAMENT: UN PROJECTE PER A la CIUTAT I LA CIUTADANIA. Intervenen: Miguel Ángel Pavón, Regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Alacant, José María Hernández, Plataforma RENFE, Vicente Alcaraz Mira, Plataforma de Mobilitat Comarcal (PCM), José Ramón Navarro Vera, Professor de la UA, Plataforma Iniciatives Ciutadanes. Modera: Jorge Olcina, Catedràtic de Geografia i Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Solidaritat internacional

  ELS DRETS SÓN UNIVERSALS, LES PERSONES TAMBÉ: SENSIBILITZACIÓ I APODERAMENT PER A UNA CIUTADANIA GLOBAL I ACTIVA A LA COMUNITAT VALENCIANA

  24/05/2016, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del projecte “Els drets són universals, les persones també: sensibilització i apoderament per a una ciutadania global i activa a la Comunitat Valenciana”. Intervenen: Alfonso Arenas (president de SIPV) i Carlos Arce (responsable de l'àrea d'immigració de l'Associació Pro Drets Humans d'Andalusia) que presentarà l'informe “Drets Humans en la frontera sud 2016”. Organitza: Solidaritat Internacional País Valencià.

 • Y tu mamá también

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN LA SEU SANT FERRAN

  17/05/2016, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN LA SEU SANT FERRAN amb el subtítol “Triangles amorosos... dècada a dècada”, i amb la projecció “Y tu mamá también” (Alfonso Cuarón, 2001). Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Llengües i Cultura de la UA.

 • Coneix la teua càmera

  CONEIX LA TEUA CÀMERA

  16/05/2016, dilluns 10:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua CONEIX LA TEUA CÀMERA, curs bàsic de maneig de càmeres fotogràfiques digitals i revelat digital. Professora: Consuelo Martínez. Última sessió: 18 de maig. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 11
 • Sense por a parlar en públic

  SENSE POR A PARLAR EN PÚBLIC

  16/05/2016, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Continua el curs SENSE POR A PARLAR EN PÚBLIC, permet conèixer i ampliar el nostre nivell de comunicació en benefici de les nostres relacions personals d'estudi, laborals i socials. Professora: Coral Pastor. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Curs Bàsic Mindfulness

  MINDFULNESS BASAT EN LA TRADICIÓ BUDISTA

  16/05/2016, dilluns 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el Curs Bàsic de 5 setmanes “Mindfulness basat en la tradició budista”. Impartit per Pedro A. López Campayo, monitor d'atenció plena. Quarta trobada: 23 de maig. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Escola d'Atenció Plena.

 • Dimarts, 10
 • Incubadora de Valors

  Recollida d'aliments de maig - INCUBADORA DE VALORS

  10/05/2016, dimarts - Finalitza 12/05/2016

  Els pròxims dies 10, 11 i 12 de maig tindrà lloc la Convocatòria de Solidaritat i Recollida Mensual d'Aliments. Convidem a tots a ser solidaris amb aquelles persones que més ho necessiten. En l'enllaç adjunt els informem dels horaris i els punts de recollida. Gràcies per la seua col·laboració.

 • Gastronomia cap a una titulació universitària

  GASTRONOMIA. CAP A UNA TITULACIÓ UNIVERSITÀRIA

  16/05/2016, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle GASTRONOMIA. CAP A UNA TITULACIÓ UNIVERSITÀRIA, amb “la Jornada Professionals Gastronomia, Turisme i formació”, en la qual acadèmics, professionals i actors principals de la gastronomia reflexionen sobre els aspectes referents a la formació gastronòmica, el seu moment actual i la seua inclusió com a matèria d'estudis universitaris en la Universitat d'Alacant. Coordina: Tomás Mazón, Nacho Cervera i Pedro Nuño de la Rosa. Organitza: Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la UA i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dissabte, 7
 • Memòria i justícia transicional 2

  MEMÒRIA I JUSTÍCIA TRANSICIONAL A EUROPA I LLATINOAMÈRICA

  13/05/2016, divendres 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferència de Clausura “Justícia anamnética i democràcia” del Seminari MEMÒRIA I JUSTÍCIA TRANSICIONAL A EUROPA I LLATINOAMÈRICA a càrrec de Manuel Reyes Mate Rupérez, professor d'Investigació Emèrit Institut de Filosofia CCHS-CSIC). Directors: Roque Moreno Fonseret i Pedro Payá López. Organitza: Departament d'Humanitats Contemporànies i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Aula de filosofia

  TASQUES ACTUALS DE L'ÈTICA I LA FILOSOFIA

  13/05/2016, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle TASQUES ACTUALS DE L'ÈTICA I LA FILOSOFIA, amb la conferencia-col·loqui “Ètica Empresarial: raó, emoció i compliment” a càrrec d'Elsa González Esteban (UJI). Coordina: Elena Nájera, Àrea de Filosofia del Departament d'Humanitats Contemporànies. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Divendres, 6
 • DIVERSITAT

  III EDICIÓ DELS PREMIS ANGIE SIMONIS

  21/05/2016, dissabte 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  DIVERSITAT celebra la III EDICIÓ DELS PREMIS ANGIE SIMONIS, en els quals es reconeix la trajectòria, de persones, entitats i institucions en la seua lluita en contra de la discriminació, en favor de la igualtat i pels drets de les persones LGTBI. Enguany els guardonats són: Gitanes Feministes per la Diversitat, l'Associació Gaylespol (Polocías LGTB) I Celia Juan de Mares i Pares de fills LGTB. Asímismo, s'ha decidit atorgar un premi especial pòstum a Pedro Zerolo, Xangai Lilí i a Lyssa Silva, assassinada a Alacant al juliol de 2015. Organitza: DIVERSITAT ALACANT.

 • Recital poètic premis Cervantes

  LECTURA PREMIS CERVANTES

  20/05/2016, divendres 18:00 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Recital Poètic LECTURA PREMIS CERVANTES. Presenta l'acte: Francisco Pascual Picó, intervenen integrants de la Universitat Sènior de l'Escola Politècnica d'Alcoi. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Universitat Permanent Universitat d'Alacant.

 • VIII Mostra itinerant cinema video indígena

  VIII MOSTRA ITINERANT DE CINEMA I VÍDEO INDÍGENA. DESCOLONITZANT LES RESISTÈNCIES

  19/05/2016 dijous, 20/05/2016 divendres i 21/05/2016 dissabte, 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  VIII MOSTRA ITINERANT DE CINEMA I VÍDEO INDÍGENA. DESCOLONITZANT LES RESISTÈNCIES. Sessions: “Som pobles de la dacsa” el dijous, "Ens maten les lleis" el divendres, i "Som terra", el dissabte. Col·labora: Universitat d'Alacant, Plataforma per la sobirania alimentària del País Valencià, i Entrepobles. Organitza: Perifèries del Món, Coordinadora Llatinoamericana de Cinema Comunicació dels Pobles Indígenes.

 • Maig Cervantino - Dos entremesos

  MAIG CERVANTINO

  12/05/2016, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  MAIG CERVANTINO en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Dos entremesos de Cervantes. Xarrada i presentació del  “El viejo celoso” a càrrec de Pollux Hernúñez. Coordina: John Sanderson. Organitza: TEADA, Grup de Teatre del Màster en Art Dramàtic. Direcció: Pollux Hernúñez.

 • Dijous, 5
 • Via Láctea

  CICLE DE CONFERÈNCIES SOBRE ASTRONOMIA

  17/05/2016, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el CICLE DE CONFERÈNCIES SOBRE ASTRONOMIA, amb la conferencia “Astronomia de RAJOS X: missatgers de l'univers extrem” a càrrec de Miguel Torrejón Vázquez. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • III Jornada Litcat

  III JORNADA LITCAT DE GRUPS D'INVESTIGACIÓ DE LITERATURA CATALANA CONTEMPORÀNIA

  17/05/2016, dimarts 9:30 - 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  III JORNADA LITCAT DE GRUPS D’INVESTIGACIÓ DE LITERATURA CATALANA CONTEMPORÀNIA. Conferència inaugural a carrec d’ Enric Balaguer, Grup de Recerca de Literatura Contemporània, (U. Alacant): “Globalització i literatura”. Comitè organitzador: Joaquim Espinós i Lliris Picó. Organitza: Institut d’Estudis Catalans – Societat Catalana de Llengua i Literatura, Universitat d’Alacant-Departament de Filología Catalana.

 • Memòria i justícia transicional 2

  MEMÒRIA I JUSTÍCIA TRANSICIONAL A EUROPA I LLATINOAMÈRICA

  06/05/2016, divendres 16:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el Seminari MEMÒRIA I JUSTÍCIA TRANSICIONAL A EUROPA I LLATINOAMÈRICA, amb “el Bloc II: Violència Política, violència de guerra i justícia transicional a Europa” a càrrec d'Antonio Costa Pinto (Institut de Ciências Sociais) Universitat de Lisboa i Paolo Pezzino (Università di Pisa). Directors: Roque Moreno Fonseret i Pedro Payá López.. Organitza: Departament d'Humanitats Contemporànies i Seu Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 4
 • Notas para una historia real Convento e Iglesia de Nuestra Señora de Gracia

  NOTAS PARA UNA HISTORIA DEL REAL CONVENTO E IGLESIA DE NUESTRA SEÑORA DE GRACIA DE LA ORDEN DEL SERÁFICO PADRE SAN FRANCISCO DE FEGULAR OBSERVANCIA DE ALICANTE

  12/05/2016, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Notas para una historia del Real Convento e Iglesia de Nuestra Señora de Gracia de la Orden del Seráfico Padre San Francisco de Fegular Observancia de Alicante” de Francisco Mas-Magro Magre, metge i especialista en Geriatria. Presenta: Joaquín Sant Matas, Historiador i escriptor, membre de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. Organitza: Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant.

 • La buena estrella

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN LA SEU SANT FERRAN

  10/05/2016, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN LA SEU SANT FERRAN amb el subtítol “Triangles amorosos... dècada a dècada”, i amb la projecció “La Buena Estrella” (Ricardo Franco, 1997). Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Llengües i Cultura de la UA.

 • Sense por a parlar en públic

  SENSE POR A PARLAR EN PÚBLIC

  09/05/2016, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el curs SENSE POR A PARLAR EN PÚBLIC, permet conèixer i ampliar el nostre nivell de comunicació en benefici de les nostres relacions personals d'estudi, laborals i socials. Professora: Coral Pastor. Pròximes sessions: 16 i 23 de maig. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Curs Bàsic Mindfulness

  MINDFULNESS BASAT EN LA TRADICIÓ BUDISTA

  09/05/2016, dilluns 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el Curs Bàsic de 5 setmanes “Mindfulness basat en la tradició budista”. Impartit per Pedro A. López Campayo, monitor d'atenció plena. Tercera trobada: 16 de maig. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Escola d'Atenció Plena.

 • Coneix la teua càmera

  CONEIX LA TEUA CÀMERA

  09/05/2016, dilluns 10:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua CONEIX LA TEUA CÀMERA, curs bàsic de maneig de càmeres fotogràfiques digitals i revelat digital. Professora: Consuelo Martínez. Pròximes sessions: 11, 16 i 18 de maig. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464