Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Novembre, 2016

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Novembre, 2016
 • Dimarts, 29
 • El vel islàmic

  EL VEL ISLÀMIC. CAP A UNA OPINIÓ INFORMADA

  05/12/2016, dilluns 19:00 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferencia “El secret del meu turbant: Feix de les dificultats els teus reptes! Sobreviure en l'adversitat” a càrrec de Nadia Ghulam Dastgir, Co-autora amb Agnès Torger del llibre “El secreto de mi turbante” i amb la conferencia “Discursos i polítiques del vel en un món globalitzat” a càrrec d'Awatef Ketiti, professora de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València. Coordina: Mª Teresa Ruiz Cantero, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, coordinadora del Grup d'Investigació de Salut Pública Universitat d'Alacant i integrant del IUIEG. Modera: Josefina Bueno Alonso, Directora General d'Universitat, Investigació i Ciència. Organitza: Seminari Salut, Dones i Gènere, dins de l'Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Divendres, 25
 • Alvaro Toscano guitarrista

  DIVENDRES A LA SEU

  02/12/2016, divendres 20:00 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el cicle DIVENDRES A la SEU amb el recital d'ÁLVARO TOSCANO ROMAN, amb el recital de guitarra clàssica: “A través dels segles”. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Servei de Cultura de la UA.

 • Dijous, 24
 • Parlem de televisió

  PARLEM DE TELEVISIÓ

  24/11/2016, jueves 20:15 h

  Lugar: Sede Universitaria Ciudad de Alicante (C/ Ramón y Cajal, 4)

  Continua en cicle de conferències PARLEM DE TELEVISIÓ, amb la conferència “La televisió explicada des de dins” a càrrec de Marco Martínez, periodista i presentador televisiu. Coordina: Antonio Sempere Bernal, crític de TV.

  Calendari: 23, 24 i 30 de novembre i 1 de desembre. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

   

 • Brigades internacionals

  LES BRIGADES INTERNACIONALS EN AJUDA DE L'EXÈRCIT REPUBLICÀ DURANT LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA

  02/12/2016, divendres 19:30 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Xarra Col·loqui “Las Brigadas Internacionales en ayuda del ejército republicano durante la Guerra Civil española”, a càrrec de Manuel Requena Gallego, professor d'Història Contemporània de la Universitat de Castella-la Manxa. Presenta: Jorge Olcina, director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Audiovisual sobre la rebuda als brigadistes en l'Estació Renfe d'Alacant, en 1996. Lectura de Poemes dedicats a les Brigades Internacionals, a càrrec d'integrants de l'AUCA DE LA LLETRES. Recital de música. Organitza: Comissió Cívica d'Alacant per a la recuperació de la memòria històrica.

 • Lectura Constitució 2015

  LECTURA PÚBLICA DE LA CONSTITUCIÓ

  01/12/2016, dijous 11:00 h

  Lloc: Seu Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  La Universitat d'Alacant celebra el Dia de la Constitució amb una lectura íntegra i pública del seu text. Participaran alumnes d'educació primària, d'instituts i de la universitat. A més intervindran autoritats acadèmiques i d'institucions públiques, representants de col·lectius ciutadans i totes les persones que desitgen estar presents en aquest homenatge. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Una dècada de psicoanàlisi i cinema

  L'ALTRA ESCENA, UNA DÈCADA DE PSICOANÀLISI I CINEMA CIUTAT D'ALACANT

  02/12/2016, divendres 19:00 h

  Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Inauguració de l'exposició L'ALTRA ESCENA, UNA DÈCADA DE PSICOANÀLISI I CINEMA CIUTAT D'ALACANT. Equip d'organització: Esperanza Giménez, Isabel Cerdán, Aurora Morilla, Mª Elena Tarapow, Herminia Hernáiz, Adrián Buzzaqui, Alessandro Cavaliere, Oscar Strada y Roque Hernández. Coordina: Centre Ocupacional El Molinet. Calendari: 2 de desembre al 12 de gener.   https://cinepsicoanalisisycultrua.wordpress.com

 • Cataluña y el Absolutismo borbónico

  CATALUNYA I L'ABSOLUTISME BORBÒNIC

  30/11/2016, dimecres 20:00 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Conferència del Dr. Roberto Fernández Díaz, catedràtic d'Història Moderna i Rector Magnífic de la Universitat de Lleida, premi Nacional d'Història amb el seu assaig “Cataluña y el Absolutismo Borbónico”. Intervindran en l'acte, presentant al ponent i el seu llibre, Dr. Armando Alberola Roma, catedràtic de la Universitat d'Alacant i Dr. Enrique Giménez López, catedràtic de la Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

   

 • Parlem de televisió

  PARLEM DE TELEVISIÓ

  23/11/2016, dimecres 20:15 h. - Finalitza 01/12/2016

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença en cicle de conferències PARLEM DE TELEVISIÓ, amb la conferencia “¿Caixa ximple o caixa llesta? Les perversions de la televisió” a càrrec de Carlos Escolano, Llicenciat en Belles arts i Crític. Coordina: Antonio Sempere Bernal, Crític de TV. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 21
 • Del revés

  ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ

  26/11/2016, dissabte 18:00 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Ramón y Cajal, 4)

  Contínua ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ, projecte d'oci i cultura dirigit a estudiants de primària, amb la pel·lícula “Del revés (Inside Out)”. Coordinador: Ismael Vicedo. Calendari: 5, 12, 19, 26 de novembre i 3 de desembre. Organitza: La Cívica – Escola Valenciana, Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Art, comunicació i cervell

  ART, COMUNICACIÓ I CERVELL HUMÀ

  28/11/2016, dilluns 20:15 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el Cicle ART, COMUNICACIÓ I CERVELL HUMÀ, amb les conferència “Los museos como contenedores de emociones y el poder del arte como terapia contra el Alzheimer” a càrrec de Juan García Sandoval, director del museu Regional d'Art Modern de Múrcia i crític d'art. Calendari: 28 i 29 de novembre (Seu Universitària Ciutat d'Alacant) i 30 novembre (MUA). Coordina: Enric Mira Pastor.

 • Divendres, 18
 • Guerra, migracions i refugis

  GUERRES, MIGRACIONS I REFUGIS: LA FI DEL DESENVOLUPAMENT

  25/11/2016, divendres 19:45 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Seminari-col·loqui "GUERRAS, MIGRACIONES Y REFUGIOS: EL FIN DEL DESARROLLO. La destrucción de las sociedades". Intervé: Andrés Piqueras Infante, professor titular de Sociologia i Antropologia Social de la UJI. Presenta: Moisés Hidalgo Moratal, Director del Master Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament. Més informació http://www.daea.uaes/mastercooperacion/
  Organitza: Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament – Universitat d'Alacant

 • Evolució Humana

  EVOLUCIÓ HUMANA

  28/11/2016, dilluns 20:00 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el CICLE SOBRE EVOLUCIÓ HUMANA amb la conferència "Dieta i evolució humana” a càrrec d'Alejandro Martínez Pérez-Pérez, departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona. Coordina: Alejandro Romero i Francisco Javier Jover. Calendari: 15, 22, 28 i 30 de novembre. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH).

 • IV Centenari Cervantes Shakespeare taula redona i conferència

  MIGUEL DE CERVANTES: UN HOME DESCONEGUT 400 ANYS DESPRÉS DE LA SEUA MORT

  21/11/2016, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Conferència “Miguel de Cervantes: un hombre desconocido 400 años después de su muerte” a càrrec de José Manuel Lucía Mejías, catedràtic de Filologia Romànica de la Universitat Complutense de Madrid, dins dels actes en commemoració de l'IV CENTENARI CERVANTES-SHAKESPEARE. Organitza: Facultat de Filosofia i Lletres – Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura.

 • Argelia Una mirada desde las dos orillas

  PRESENTACIÓN DEL LIBRO "ARGELIA. UNA MIRADA DESDE LAS DOS ORILLAS"

  22/11/2016, dimarts  20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Presentació del llibre “Argelia. Una mirada desde las dos orillas”. Intervenen: Naima Benaicha, autora del llibre, Mª José Espuch, regidora d'Educació, Igualtat i Memòria Històrica, Daniel Simón, regidor de Cultura, Modernització d'Estructures Municipals i Estadística, Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant. Organitza: Servei de Publicacions de la UA i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Diumenge, 13
 • Els pingüins de Madagascar

  ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ

  19/11/2016, dissabte 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ, projecte d'oci i cultura dirigit als estudiants de primària, amb la pel·lícula “Els pingüins de Madagascar”. Coordinador: Ismael Vicedo. Organitza: La Cívica – Escola Valenciana, Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • igualtat i feminisme a debat - Catherine Mcmahon

  IGUALTAT I FEMINISME A DEBAT: DE LES ONES A LES MAREES

  18/11/2016, divendres 17:00 h. i 19/11/2016, dissabte 10:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el curs IGUALTAT I FEMINISME A DEBAT: DE LES ONES A LES MAREES. Es pretén aclarir termes i conceptes referents a la igualtat i al feminisme; aprofundir en les causes i conseqüències de la desigualtat de gènere i els seus derives actuals; perfeccionar el coneixement sobre la història del feminisme, els seus protagonistes i els assoliments aconseguits; i establir un debat sobre la condició humana actual en relació amb les atribucions de gènere i les seues possibilitats de canvi. Coordinadora i docent: Mª Elena Simón Rodríguez. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dissabte, 12
 • Astronomia - Kristopher Roller

  XV JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA

  18/11/2016, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitzen les XV JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA amb la conferència “Alacant: una família de cúmuls estel·lars en la nostra Galàxia” a càrrec d'Amparo Marco, Universitat d'Alacant. Coordina: Adriano Campo Bagatín. Organitza: Grup d'Astronomia i Astrofísica del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal  de la UA.

 • Divendres, 11
 • Arxiu de la Democràcia

  ACTE ANUAL DE L'ARXIU DE LA DEMOCRÀCIA

  24/11/2016, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Acte Anual de l'Arxiu de la Democràcia amb la presència de la Hble. Sra. Consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo. Organitza: Arxiu de la Democràcia i Vicerectorat de Cultura, Sport i Llengües.

 • Intel·ligència espiritual i gènere

  INTEL·LIGÈNCIA ESPIRITUAL I GÈNERE: DONES QUE TRANSCENDEIXEN

  24/11/2016, dijous 17:00 - 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Seminari INTEL·LIGÈNCIA ESPIRITUAL I GÈNERE: DONES QUE TRANSCENDEIXEN. Amb aquest seminari es pretén aprofundir en el coneixement de les dones que, a través del camí de la religió, van desenvolupar la denominada intel·ligència espiritual, en concordança amb la teoria de les intel·ligències múltiples. Aquestes dones van tenir gran influència social i una significativa rellevància política. Intervenen: Rosaria Cabibbo, Universitat de Roma III, Francisco Pons Fuster, Universitat de València, i Mª Carmen Cortés Sempere, Universitat d'Alacant. Presenta: Jorge Olcina Cantos, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, i Inmaculada Fernández Arrillaga, Directora del Seminari. Coordina: Mª Carmen Cortés Sempere, Universitat d'Alacant.

 • Dijous, 10
 • Divendres a la Seu - Curro Piñana

  DIVENDRES A LA SEU

  18/11/2016,  divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle DIVENDRES A LA SEU amb el recital de CURRO PIÑANA, Catedràtic interí de Cante Flamenc en el Conservatori Superior de Música de Múrcia, acompanyat a la Guitarra per Francisco Tornero. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Servei de Cultura de la UA.

 • I Jornades experiències transformadores

  I JORNADES EXPERIÈNCIES TRANSFORMADORES

  18/11/2016, divendres 17:00 - 22:00  h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Inauguració de les I JORNADES EXPERIÈNCIES TRANSFORMADORES, l'obertura de les quals serà a càrrec de Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, José Antonio Poves, Director del CEFIRE d'Alacant, i un representant d'Entrepobles i COAG. Així mateix es presentaran materials educatius per a treballar la Sobirania Alimentària des dels feminismes. I a continuació tindrà lloc la conferència inaugural “Caminar cap a la Sobirania Alimentària des dels feminismes i l'Educació” a càrrec d'Eva  Carazo, Costa Rica, i Marina Sánchez. Organitza: Entrepobles.

 • Homanaje a Vicente Bañuls

  HOMENATGE A VICENTE BAÑULS

  16/11/2016, dimecres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Acte d'homenatge a l'escultor alacantí Vicente Bañuls, amb la conferència “Vicente Bañuls i l'escultura urbana. Tradició, renovació i simbolisme” a càrrec de Santiago Varela, arquitecte. Coordina: José Ramón Navarro. Entrada lliure.

 • tertúlia literària entre ahir i avui

  TERTÚLIA LITERÀRIA: ENTRE AHIR I AVUI

  16/11/2016, dimecres 17:00 – 20:00 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Continua l'activitat “TERTÚLIA LITERÀRIA: ENTRE AHIR I AVUI”, amb la sessió “Juan José Millás: l'articuento mut”. Coordina: I. María Luisa Cossovich, Sergio Galindo Mateo i Ignacio Ballester Pardo. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • X Seminari Hispà Argentí

  X SEMINARI HISPÀ ARGENTÍ "LA CRISI DE LES DEMOCRÀCIES REPRESENTATIVES. NOUS CAMINS"

  16/11/2016 dimecres i 17/11/2016 dijous, 16:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  X SEMINARI HISPÀ ARGENTÍ “LA CRISI DE LES DEMOCRÀCIES REPRESENTATIVES. NOUS CAMINS”. Direcció: Claudio Lizárraga, Degà de la Facultat d'Humanitats i Ciències, Universitat Nacional del Litoral,  Santa Fe, Argentina; José Manuel Canales Aliende, Catedràtic de Ciència Política i de l'Administració de la Universitat d'Alacant; i Juan A. Roche Cárcel, Professor Titular de Sociologia de la Cultura i de les Arts, Universitat d'Alacant. Informació i inscripció: centro.benedetti@ua.es, 965 90 37 88. Organitza: Departament de Sociologia I, Universitat d'Alacant-Facultat d'Humanitats i Ciències, Universitat Nacional del Litoral, Santa Fe (Argentina) i Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, Universitat d'Alacant.

 • flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE MOS UNEIX. LES LLETRES I L'UNIVERS EXPRESSIU DEL FLAMENC. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  15/11/2016, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE MOS UNEIX. LES LLETRES I L'UNIVERS EXPRESSIU DEL FLAMENC. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferència “Una quarta expressió del Flamenc”, a càrrec de Curro Piñana, cantaor i professor, i Francisco Fernández Real, guitarrista.  Coordina: Josefa Samper García.  Patrocina: Fundació Cajamar Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Evolució Humana

  CICLE SOBRE EVOLUCIÓ HUMANA

  15/11/2016, dimarts 20:00 h. - Finalitza 30/11/2016

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el CICLE SOBRE EVOLUCIÓ HUMANA amb la xarrada “Els jaciments arqueològics del sistema Càrstic del Riu Almonda i els seus fòssils: una finestra sobre mig milió d'anys d'evolució humana” a càrrec de Joao Zilhao, professor de Recerca ICREA, Departament d'Història Antiga i Arqueologia de la Universitat de Barcelona. Coordina: Alejandro Romero i Francisco Javier Jover. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH).

 • Antonio Gracia

  QUI ÉS QUI. TROBADES TERTÚLIA EN LA SEU

  15/11/2016, dimarts 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua  el cicle QUI ÉS QUI. TROBADES TERTÚLIA EN LA SEU (Qui és qui en la societat alacantina). L'artista convidat és Antonio Gracia, poeta. Director del cicle: Eduardo Llastres.

 • Hangmen Also Die

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN

  15/11/2016, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERNANDO. Dins del segon bloc de projeccions, amb el títol “Fritz Lang contra el Nazisme”, tindrà lloc la projecció “Hangmen also die" (Els botxins també moren, 1943). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA – Aula de Cinema de la UA.

 • Malalties reumáticas

  SALUT, DONES I GÈNERE - QUÈ SÓN LES MALALTIES REUMÁTICAS?: LA FIBROMIALGIA

  15/11/2016, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el seminari SALUT, DONES I GÈNERE, amb la conferència “Què són les malalties reumáticas?: La Fibromialgia” a càrrec d'Eliseo Pascual Gómez, Catedràtic Emèrit de Medicina, Universitat Miguel Hernández. Coordina: Mª Teresa Ruiz Cantero, Catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, Coordinadora del Grup d'Investigació de Salut Pública Universitat d'Alacant i integrant del IUIEG. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Basílica de Santa María - Alacant

  QUÈ SABEM I QUÈ PODEM EXPLICAR DE L'ARQUITECTURA RELIGIOSA ALACANTINA? BASILICA DE SANTA MARÍA

  14/11/2016, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el seminari QUÈ SABEM I QUÈ PODEM EXPLICAR DE L'ARQUITECTURA RELIGIOSA ALACANTINA? BASILICA DE SANTA MARÍA, amb la sessió dedicada a la “màscara barroca” a càrrec d'Alejandro Cañestro. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • La deu de la donzella

  RAMÓN LLULL I LA SEUA ÈPOCA

  14/11/2016, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el Cicle de Cinema RAMÓN LLULL I LA SEUA ÈPOCA, amb la sessió dedicada a la  “violència contra les dones en l'Edat Mitjana” i la projecció de la pel·lícula “El manantial de la doncella” d'Ingmar Bergman (1958) VÓS. Presenta: Israel Gil Pérez. Coordina: Juan Antonio Barri Barri i Israel Gil Pérez. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Facultat de Filosofia i Lletres – Departament de Filologia Catalana, i Aula de Cinema de la UA.

 • Poemari Un mismo viento

  Poemari UN MISMO VIENTO d'Ana Noguera i Luis García Trapiello

  14/11/2016, dilluns 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Un mismo viento”, poemari d'Ana Noguera, escriptora, Professora de la UNED, membre del Consell Valencià de Cultura, i de Luis García Trapiello, escriptor, membre del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana. Presentat per Ángel Lluna González, Adjunt primer Síndic de Greuges, i Josefina Bueno Alonso, Directora General d'Universitat, Recerca i Ciència. Col·labora: Antonio Clavel, guitarrista clàssic.

 • Dia de la diabetis

  DIA MUNDIAL DE LA DIABETIS

  14/11/2016, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Commemoració del DIA MUNDIAL DE LA DIABETIS, amb la conferència “Impacte de la diabetis en la salut de la població”. Ponents: Antonio Picó Alfonso, Cap del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital General Universitari d'Alacant, Fernando Lucas, Infermer educador del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital General Universitari d'Alacant, Ana Zaragoza Martí, Dietista-Nutricionista, Professora Ajudant del Departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant, i José Manuel Miralles Sarrión, President d'Unió Diabètics Alacant. Modera: José Antonio Hurtado Sánchez, Degà de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant. Col·labora: Hospital General Universitari d'Alacant. Organitza: Facultat de Ciències de la Salut i Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Incubadora de Valors

  Recollida d'aliments de novembre - INCUBADORA DE VALORS

  14/11/2016, dilluns - Finalitza 17/11/2016

  Els pròxims dies 14, 15, 16 i 17 de novembre tindrà lloc la Convocatòria de Solidaritat i Recollida Mensual d'Aliments. Convidem a tots a ser solidaris amb aquelles persones que més ho necessiten. En l'enllaç adjunt els informem dels horaris i els punts de recollida. Gràcies per la seua col·laboració.

 • Dimecres, 9
 • Àgora sobre filosofia i educació

  DIA MUNDIAL DE LA FOLOSOFÍA. ÀGORA SOBRE FILOSOFIA I EDUCACIÓ

  17/11/2016, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Celebració del DIA MUNDIAL DE LA FILOSOFIA. “Àgora sobre filosofia i educació”. Lectura dramatitzada de diàlegs filosòfics i debat sobre la relació entre la filosofia i l'educació. Amb la presència de l'Àrea de Filosofia de la Universitat d'Alacant, el col·lectiu Ciutat Filosofia i el Col·legi de doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres d'Alacant Coordina: Elena Nájera. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Facultat de Filosofia i Lletres.

 • Diumenge, 6
 • Los minions

  ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ

  12/11/2016 dissabte 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D’ANIMACIÓ, projecte d’oci i cultura dirigit als estudiants de primària, amb la pel·lícula “Els Minions”. Coordinador: Ismael Vicedo. Organitza: La Cívica – Escola Valenciana, Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant i Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

 • Dissabte, 5
 • flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE MOS UNEIX. LES LLETRES I L'UNIVERS EXPRESSIU DEL FLAMENC. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  08/11/2016, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE MOS UNEIX. LES LLETRES I L'UNIVERS EXPRESSIU DEL FLAMENC. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferencia “Teoria i pràctica del Flamenc”, a càrrec de Treball Piñana, cantaor i professor, i Francisco Fernández Real, guitarrista.  Coordina: Josefa Samper García.  Patrocina: Fundació Cajamar Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Astronomia - Kristopher Roller

  XV JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA

  11/11/2016, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continuen les XV JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA amb la conferència “Estavelles, forats negres i altres habitants del centre de la Via Làctica” a càrrec de Francisco Najarro, Director del Centre d'Astrobiología, Madrid. Coordina: Adriano Camp Bagatín. Organitza: Grup d'Astronomia i Astrofísica del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal  de la UA.

 • Divendres, 4
 • La sensación de cruzar la calle - Stanley Cursiter, 1913

  PARAULES, ESPAI I TEMPS EN L'EXPERIÈNCIA DE LA CIUTAT

  10/11/2016 dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle PARAULES, ESPAI I TEMPS EN L'EXPERIÈNCIA DE LA CIUTAT, amb la conferència “Passar, pensar, parlar. El treball del paseante” a càrrec de Manuel Delgado Ruiz, Antropòleg, Professor de la Universitat de Barcelona. Coordina: José Ramón Navarro Vera. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 3
 • tertúlia literària entre ahir i avui

  TERTÚLIA LITERÀRIA: ENTRE AHIR I AVUI

  09/11/2016, dimecres 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Continua l'activitat “TERTÚLIA LITERÀRIA: ENTRE AHIR I AVUI”, amb la sessió “Luis Leante en tertúlia”. Coordina: I. María Luisa Cossovich, Sergio Galindo Mateo i Ignacio Ballester Pardo. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.”, amb la sessió “Luis Leante en tertúlia”. Coordina: I. María Luisa Cossovich, Sergio Galindo Mateo i Ignacio Ballester Pardo.

 • Man Hunt

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN

  08/11/2016, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. Dins del segon bloc de projeccions, amb el títol “Fritz Lang contra el Nazismo”, tindrà lloc la projecció “Man hunt" (L'home atrapat, 1941). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Pròximes sessions: 15, 22 i 29 novembre, 13 i 20 desembre. Organitza: Servei de Llengües i Cultura de la UA – Aula de Cinema de la UA.

 • Basílica de Santa María - Alacant

  QUÈ SABEM I QUÈ PODEM EXPLICAR DE L'ARQUITECTURA RELIGIOSA ALACANTINA? BASILICA DE SANTA MARÍA

  07/11/2016, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el seminari QUÈ SABEM I QUÈ PODEM EXPLICAR DE L'ARQUITECTURA RELIGIOSA ALACANTINA? BASILICA DE SANTA MARÍA, amb la sessió dedicada a “Església, fortalesa, títol de ciutat i ser més que Sant Nicolás” a càrrec de Pablo Rosser. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Logo Aula feminista

  DEBATS SOBRE L'AGENDA FEMINISTA: D'ELS QUI SÓN ELS COSSOS DE LES DONES?

  07/11/2016, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle DEBATS SOBRE L'AGENDA FEMINISTA: ¿D'ELS QUI SÓN ELS COSSOS DE LES DONES?, sobre la temàtica de “Prostitució”. Coordinadores: Guillermina Revolta i Covadonga Peremarch. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • La Armada Brancaleone

  RAMÓN LLULL I LA SEUA ÈPOCA

  07/11/2016, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el Cicle de Cinema RAMÓN LLULL I LA SEUA ÈPOCA, amb la sessió dedicada a l'Edat  “Mitjana irreverent” i la projecció de la pel·lícula “La armada Brancaleone” de Mario Monicelli (1966) VÓS. Presenta: Juan Antonio Barri Barri. Coordina: Juan Antonio Barri Barri i Israel Gil Pérez. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Facultat de Filosofia i Lletres – Departament de Filologia Catalana, i Aula de Cinema de la UA.

 • Dimecres, 2
 • igualtat i feminisme a debat - Catherine Mcmahon

  IGUALTAT I FEMINISME A DEBAT: DE LES ONES A les MAREES

  11/11/2016 divendres 17:00 h. i 12/11/2016 dissabte 10:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el curs IGUALTAT I FEMINISME A DEBAT: DE LES ONES A les MAREES, recuperant la classe que es va haver d'ajornar. Es pretén aclarir termes i conceptes referents a la igualtat i al feminisme. Coordinadora i docent: Mª Elena Simón Rodríguez. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464