Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Octubre, 2016

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Octubre, 2016
 • Divendres, 28
 • Mesa Interreligiosa d'Alacant el silenci mes que una moda

  EL SILENCI, MÉS QUE UNA MODA: L'ESPIRITUALITAT EN LES SOCIETATS D'INNOVACIÓ I CANVI CONTINU

  04/11/1016, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Conferència – Xarra “El silenci, més que una moda: l'espiritualitat en les societats d'innovació i canvi continu” a càrrec de Teresa Guardans, Filòloga, doctora en Humanitats i escriptora. Organitza: Mesa Interreligiosa Alacant.

 • La sensación de cruzar la calle - Stanley Cursiter, 1913

  PARAULES, ESPAI I TEMPS EN L'EXPERIÈNCIA DE LA CIUTAT

  03/11/2016, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle PARAULES, ESPAI I TEMPS EN L'EXPERIÈNCIA DE LA CIUTAT, amb la conferència “L'Urbanisme i les Ciutats Literàries” a càrrec de José Carlos Rovira, Catedràtic de Literatura de la UA, i José Ramón Navarro Vera, Professor d'Urbanisme de la UA. Coordina: José Ramón Navarro Vera. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 27
 • home llar dolça llar

  ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ

  05/11/2016, dissabte 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D’ANIMACIÓ, projecte d’oci i cultura dirigit als estudiants de primària, amb la pel·lícula “Home. Llar dolça llar”. Coordinador: Ismael Vicedo. Organitza: La Cívica – Escola Valenciana, Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant i Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

 • Astronomia - Kristopher Roller

  XV JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA

  04/11/2016, divendres 20:15 h. - Finalitza 18/11/2016

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comencen les XV JORNADES DE DIVULGACIÓ DE L'ASTRONOMIA amb la conferencia “Astronomia, exoplanetes i ¡música!” a càrrec de José Antonio Caballero, Centre d'Astrobiología, Madrid. Coordina: Adriano Camp Bagatín. Organitza: Grup d'Astronomia i Astrofísica del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal  de la UA.

 • flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE MOS UNEIX. LES LLETRES I L'UNIVERS EXPRESSIU DEL FLAMENC. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  04/11/2016, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE MOS UNEIX. LES LLETRES I L'UNIVERS EXPRESSIU DEL FLAMENC. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferència “Contingut de les lletres flamenques des d'una perspectiva de gènere”, a càrrec de Miguel López Castro, pedagog, expert en didàctica del flamenc. Coordina: Josefa Samper García. Patrocina: Fundació Cajamar Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Avís

  SER VALENCIANS

  04/11/2016, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Us informem que la presentació del llibre “Ser Valencians” de Ricardo Pérez Casado s'ha anul·lat. Disculpen les molèsties.

 • Extremely loud and incredibly close

  XI CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. DESEMPARAMENT, ANGOIXA I CREACIÓ

  04/11/2016 divendres, 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el XI CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. DESEMPARAMENT, ANGOIXA I CREACIÓ, amb la projecció “Extremely loud and incredibly close (Tan forta, tan a prop, 2011). Director Stephen Daldry. Presenta: Roque Hernández, Psicoanalista, Director del Centre d'Orientació sociolaboral i Clínica “El Molinet”. Mancomunitat del Vinalopó. Coordina: Roque Hernández. Entrada lliure. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'alicante i Aula de cinema de la UA. Organitza: Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica “El Molinet” i l'Associació Internacional Anàlisi Freudiano.

 • Construint Alacant amb altres vímets

  CONSTRUINT ALACANT AMB ALTRES VÍMETS

  03/11/2016, dijous 19:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Taula Redona CONSTRUINT ALACANT AMB ALTRES VÍMETS. Intervenen: Manuel Samper de l'HOAC, Andrés Tortosa, Director del Centre Loyola, i Mar Sierra Fernández, Directora de l'IES Verge del Remei. Modera: Javier Rubira, Secretari General de Càrites Diocesana. Coordina: Ginés Pardo. Organitza: Comissió Diocesana Diàleg, Fe i Cultura.

 • Transahariano

  CHEMINS DE FER, CHEMINS DE SABLE: LOS ESPAÑOLES DEL TRANSAHARIANO

  02/11/2016, dimecres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Chemins de fer, chemins de sabre: els espanyols del Transahariano” (Publicacions de la Universitat d'Alacant, 2016). En la primavera de 2015, el Museu de la UA va acollir l'exposició fotogràfica amb el mateix títol de Carmen Ródenas. Aquelles imatges s'arrepleguen ara en aquest llibre i són acompanyades per quatre treballs de recerca històrica en els quals s'emmarca l'experiència dels exiliats republicans espanyols en els camps de treball nord-africans del govern de la França de Vichy. Història i fotografia es donen la mà en aquest llibre coeditado per Carlos Barciela i Carmen Ródenas. Presenta: Fernando Schwartz.

 • El temps gravita

  EL TEMPS GRAVITA. PEDRO P. GIMENO

  02/11/2016, dimecres 20:15 h. - Finalitza 01/12/2016

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Obertura de l'exposició EL TEMPS GRAVITA. PEDRO P. GIMENO. En paraules de P. Arranz, Crítica i pintora artística, sobre l'obra de Pedro P. Gimeno: “Sent que el color m'absorbeix i que he de formar part de les noves formes, del que va ser i ja no és, absència i presència: matèria, color i… poesia. Al final, la poesia i la pintura seran una mateixa cosa”.

 • tertúlia literària entre ahir i avui

  TERTÚLIA LITERÀRIA: ENTRE AHIR I AVUI

  02/11/2016, dimecres 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Continua l'activitat “TERTÚLIA LITERÀRIA: ENTRE AHIR I AVUI”, amb la sessió “Vicente Quirarte: la poesia i l'acadèmia ixen al carrer”. Coordina: I. María Luisa Cossovich, Sergio Galindo Mateo i Ignacio Ballester Pardo. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 26
 • Basílica de Santa María - Alacant

  QUÈ SABEM I QUÈ PODEM EXPLICAR DE L'ARQUITECTURA RELIGIOSA ALACANTINA? BASILICA DE SANTA MARÍA

  31/10/2016, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el seminari QUÈ SABEM I QUÈ PODEM EXPLICAR DE L'ARQUITECTURA RELIGIOSA ALACANTINA? BASILICA DE SANTA MARÍA, amb la sessió “El segon temple” a càrrec d'Alejandro Cañestro, Grup d'Investigació “Arts Suntuarias” del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de Múrcia. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • El nombre de la Rosa

  RAMÓN LLULL I LA SEUA ÈPOCA

  31/10/2016, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el Cicle de Cinema RAMÓN LLULL I LA SEUA ÈPOCA, amb la sessió dedicada a les  “Edat Mitjana inquisitorial” i la projecció de la pel·lícula “El nom de la Rosa” de Jean-Jacques Annaud (1986) VÓS. Presenta: Manuel Benítez Bolorinos. Coordina: Juan Antonio Barrio Barrio i Israel Gil Pérez. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Facultat de Filosofia i Lletres – Departament de Filologia Catalana, i Aula de Cinema de la UA.

 • papel han ji

  II SETMANA CULTURAL DE COREA - TALLER PAPER HAN JI

  28/10/2016, divendres 16:00 -19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza la II SETMANA CULTURAL DE COREA amb “el Taller Paper Han ji”, taller de paper tradicional Coreà impartit pel Centre Cultural Coreà de Madrid. Coordina: Virginia Carrión. Organitza: Centre Cultural Coreà de Madrid, Servei de Cultura de la UA, i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • snowpiercer

  II SETMANA CULTURAL DE COREA - CINEMA

  27/10/2016, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua la II SETMANA CULTURAL DE COREA amb la Projecció de Cinema coreà “Rompenieve" (Snowpiercer), Director: Bong Joon-ho (2013). Coordina: Virginia Carrión. Organitza: Centre Cultural Coreà de Madrid, Servei de Cultura de la UA, i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dissabte, 22
 • La sensación de cruzar la calle - Stanley Cursiter, 1913

  PARAULES, ESPAI I TEMPS EN L'EXPERIÈNCIA DE LA CIUTAT

  27/10/2016, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle PARAULES, ESPAI I TEMPS EN L'EXPERIÈNCIA DE LA CIUTAT, amb la conferència “Els Afores. Una aproximació a la Poètica Urbana” a càrrec de Marta Llorente Díaz. Arquitecta, Professora de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona UPC. Coordina: José Ramón Navarro Vera. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 20
 • Trobada de polifonia religiosa

  PRIMERA TROBADA DE POLIFONIA RELIGIOSA CIUTAT D'ALACANT

  30/10/2016, diumenge 20:30 h.

  Lloc: Concatedral de Sant Nicolás.

  PRIMERA TROBADA DE POLIFONIA RELIGIOSA CIUTAT D'ALACANT, a càrrec de la Coral Ginesta del Vallés i Cor de Cambra Óscar Esplá. Coordina: Josep Pérez. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Josep Lluís Carod Rovira

  HISTÒRIA DEL PROTESTANTISME ALS PAÏSOS CATALANS

  28/10/2016, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Presentació del llibre “Història del protestantisme als Països Catalans” de Josep-Lluís Carod-Rovira. Presenta: Armando Alberola, Departament d’Història Medieval, Moderna i Ciències i Tècniques  Historiogràfiques. Intervenen: José Luis Castro López, Pastor de la primera església baptista d’Alacant i Josep-Lluís Carod Rovira, autor del llibre. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües.

 • Avís

  IGUALTAT I FEMINISME A DEBAT: DE LES ONES A LES MAREES

  28/10/2016, divendres 17:00 h. i 29/10/2016, dissabte 10:00 h.

  Els informem que el curs IGUALTAT I FEMINISME A DEBAT: DE LES ONES A les MAREES queda ajornat per motius aliens a la Seu. Puntualment els informarem de les noves dates. Disculpen les molèsties.

 • Las meninas ante el espejo

  LA MENINA EN EL ESPEJO

  26/10/2016, dimecres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “La Menina ante el espejo” de Luis Bagué Quílez. L'assaig aborda les relacions perilloses entre l'espai poètic i l'espai artístic. El lector està convidat a passejar per les sales d'un museu sense parets en el qual convergeixen la història de l'art, la crítica literària i la teoria cinematogràfica. Presenta: Antonio de Murcia Conesa, Professor de l'Àrea de Filosofia de la Universitat d'Alacant, i Javier Jiménez, Director de Fórcola Ediciones.

 • Lord of the flies

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN

  25/10/2016, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. Dins del primer bloc de projeccions, amb el títol “El cinema és una illa”, tindrà lloc la projecció “Lord of the flies" (El Senyor de les Mosques. Peter Brook, 1963). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Pròximes sessions: 8, 15, 22 i 29 novembre, 13 i 20 desembre. Organitza: Servei  de Cultura de la UA – Aula de Cinema de la UA.

 • The Face Reader

  II SETMANA CULTURAL DE COREA - CINEMA

  26/10/2016, dimecres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua la II SETMANA CULTURAL DE COREA amb la projecció de cinema coreà “The Face Reader”, Director: Han Joe-rim (2013). Coordina: Virginia Carrión. Organitza: Centre Cultural Coreà de Madrid, Servei de Cultura de la UA, i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • tertúlia literària entre ahir i avui

  TERTÚLIA LITERÀRIA: ENTRE AHIR I AVUI

  26/10/2016, dimecres 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Contínua l'activitat “TERTÚLIA LITERÀRIA: ENTRE AHIR I AVUI”, amb la sessió “L'escriptura d'a prop: Ana Mª Shua”. Coordina: E. María Luisa Cossovich, Sergio Galindo Mateo i Ignacio Ballester Pardo. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Cecilia Eudave

  POSTALS COREANES: COSTUMS, MENJARS I LLIBRES

  25/10/2016, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua la II SETMANA CULTURAL DE COREA amb la conferencia “Postals coreanes: costums, menjars i llibres” a càrrec de Cecilia Eudave, Universitat de Guadalajara. Coordina: Virginia Carrión. Organitza: Centre Cultural Coreà de Madrid, Servei de Cultura de la UA, i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 19
 • flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE MOS UNEIX. LES LLETRES I L'UNIVERS EXPRESSIU DEL FLAMENC. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  25/10/2016, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE MOS UNEIX. LES LLETRES I L'UNIVERS EXPRESSIU DEL FLAMENC. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferència “El cante i el silenci: Gestos i Imatges”, a càrrec de Pablo Martínez Samper, llicenciat en Filosofia. Coordina: Josefa Samper García. Patrocina: Fundació Cajamar Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Divendres, 14
 • Incubadora de Valors

  Recollida d'aliments d'octubre - INCUBADORA DE VALORS

  17/10/2016, dilluns - Finalitza 20/10/2016

  Els pròxims dies 17, 18, 19 i 20 d'octubre tindrà lloc la Convocatòria de Solidaritat i Recollida Mensual d'Aliments. Convidem a tots a ser solidaris amb aquelles persones que més ho necessiten. En l'enllaç adjunt els informem dels horaris i els punts de recollida. Gràcies per la seua col·laboració.

 • ANTICONCEPCIÓN, DONES I GÈNERE

  SALUT, DONES I GÈNERE: PER LA IGUALTAT I LA DIFERÈNCIA

  28/10/2016, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Inauguració del seminari SALUT, DONES I GÈNERE: PER LA IGUALTAT I LA DIFERÈNCIA, amb la conferència i presentació del llibre “Anticoncepción, mujeres y género” a càrrec de Teresa Ortiz Gómez, Catedràtica d'Història de la Ciència en la Universitat de Granada i  Agata Ignaciuk, Llicenciada en Relacions Internacionals Universitat Polònia. Coordinadora: Mª Teresa Ruiz Cantero, Catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, Coordinadora del Grup de Recerca de Salut Pública Universitat d'Alacant i integrant del IUIEG. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i I.O.I. Estudis de Gènere de la UA.

 • III Seminari d'estudis hagiogràfics

  III SEMINARI D'ESTUDIS HAGIOGRÀFICS: LA HAGIOGRAFIA AL LLINDAR DE LA MODERNITAT

  28/10/2016, divendres 9:30 - 20:30 h. - Finalitza 29/10/2016

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  III SEMINARI D’ESTUDIS HAGIOGRÀFICS: LA HAGIOGRAFIA AL LLINDAR DE LA MODERNITAT. Aquest tercer Seminari d’estudis hagiogràfics dóna continuïtat a un treball interdisciplinar sobre les vides de sants, relats breus plens de peripècies i d’anècdotes que han traspassat la barrera dels segles. Inscripcions: inst.filovalen@ua.es. Organitza: Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

 • contra Violència de gènere

  DIA DE LA INFERMERIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA - CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

  27/10/2016, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Amb motiu de la celebració del DIA DE LA INFERMERIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA, s'imparteix la conferencia “Infermeria contra la violència de gènere” a càrrec de Modesta Salazar Agulló, Doctora de la Universitat d'Alacant i Professora de la Facultat de Ciències de la Salut. Organitza: Facultat de Ciències de la Salut.

 • Ricardo Sumalavia

  POEMES ZEN EN LA POESIA COREANA CONTEMPORÀNIA

  24/10/2016, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença la II SETMANA CULTURAL DE COREA amb la conferencia “Poemes Zen en la poesia coreana contemporània” a càrrec de Ricardo Sumalavia, Sotsdirector del Centre d'Estudis Orientals de la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú i escriptor. Coordina: Virginia Carrión. Organitza: Centre Cultural Coreà de Madrid, Servei de Cultura de la UA, i Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Entrada lliure.

 • Dijous, 13
 • Diversitat en primera persona

  LA DIVERSITAT EN PRIMERA PERSONA

  20/10/2016, dijous 9:30 - 16:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Jornada LA DIVERSITAT EN PRIMERA PERSONA. Aquesta jornada pretén donar visibilitat a les persones amb discapacitat i mostrar el món de la discapacitat en tota la seua diversitat. Més informació: Centre de Suport a l'Estudiant, 965 90 95 92, http://web.ua.es/es/cae. Organitza: Observatori per a la Igualtat d'Oportunitats de la UA en col·laboració amb la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i les 5 Universitats públiques de la C.V.

 • Quan la vida es fa present

  CUANDO LA VIDA SE HACE PRESENTE

  17/10/2016, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Estrena del documental “Cuando la vida se hace presente”, dirigit per Luis García Verdú i Carlos Mateo. El film té com a protagonistes a dos malalts de càncer, Xavi i Ángela, que parlen de la seua experiència amb la malaltia i de com el ioga i la meditació els han ajudat en aqueix procés. ntervienen: Xavi Alongina, Juan José Albert, Matthieu Ricard, Carlos Fiel i Ángela Cuesta. Coordina: Carlos Mateo.

 • ALINUA

  DIA MUNDIAL DE L'ALIMENTACIÓ 2016 - ON ESTAN LES CALORIES? SUCRE: L'INGREDIENT OCULT

  17/10/2016, dilluns 11:00 - 13:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taller “On estan les calories? Sucre: l'ingredient ocult” amb motiu de la celebració del DIA MUNDIAL DE L'ALIMENTACIÓ 2016 (16 octubre). El taller consistirà en una valoració ràpida de pes, talla, índex de massa corporal, índex cintura-maluc; interpretació dels valors obtinguts i recomanacions generals d'alimentació. Entrada lliure. Organitza: Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant (ALINUA).

 • Dimecres, 12
 • L'Avventura

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN

  18/10/2016, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. Dins del primer bloc de projeccions, amb el títol “El cinema és una illa”, tindrà lloc la projecció “L'avventura" (La aventura. Michelangelo Antonioni, 1960). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Llengües i Cultura de la UA – Aula de Cinema de la UA.

 • Dimarts, 11
 • Eduardo II

  CICLE DE CINEMA RAMÓN LLULL I LA SEUA ÈPOCA

  17/10/2016, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el Cicle de Cinema RAMÓN LLULL I LA SEUA ÈPOCA, amb la sessió dedicada a "l'Edat  Mitjana alternativa” i la projecció de la pel·lícula “Eduardo II” de Derek Jarman (1991) VÓS. Presenta: Juan Antonio Barri Barri. Coordina: Juan Antonio Barri Barri i Israel Gil Pérez. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Facultat de Filosofia i Lletres – Departament de Filologia Catalana, i Aula de Cinema de la UA.

 • Dilluns, 10
 • Basílica de Santa María - Alacant

  QUÈ SABEM I QUÈ PODEM EXPLICAR DE L'ARQUITECTURA RELIGIOSA ALACANTINA?: BASÍLICA DE SANTA MARÍA

  24/10/2016, dilluns 20:15 h. - Finalitza 21/11/2016

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el seminari QUÈ SABEM I QUÈ PODEM EXPLICAR DE L'ARQUITECTURA RELIGIOSA ALACANTINA?: BASÍLICA DE SANTA MARÍA. S'analitzarà la síntesi d'estils artístics de la Basílica i la seua història. Conferenciants: Pablo Rosser Limiñana i Alejandro Cañestro Donoso. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Divendres, 7
 • Aunque tú no lo sepas

  PARAULES, ESPAI I TEMPS EN L'EXPERIÈNCIA DE LA CIUTAT

  21/10/2016, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle PARAULES, ESPAI I TEMPS EN L'EXPERIÈNCIA DE LA CIUTAT, amb la projecció de la pel·lícula-documental sobre la poesia de García Montero “Aunque tú no lo sepas”, amb l'assistència del poeta i dels directors Charlie Arnaiz i Alberto Ortega. Coordina: José Ramón Navarro Vera. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • memorables insignes intrèpides

  MEMORABLES, INSIGNES I INTRÈPIDES, 1870-1931

  21/10/2016, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle MEMORABLES, INSIGNES I INTRÈPIDES, 1870-1931, amb la conferència “Construccions de la Feminitat en el segle XX. 1900 - 1950” a càrrec de Mercedes Expósito García, Investigadora independent en Estudis de Gènere i Filosofia Feminista, escriptora i autora de “Da la Garçonne a la pin-up. Mujeres y hombres en el siglo XX”. Coordina: Mª Elena Simón Rodríguez. Organitza: Associació Museu de Fets i Drets de les Dones, i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • La sensación de cruzar la calle - Stanley Cursiter, 1913

  PARAULES, ESPAI I TEMPS EN L'EXPERIÈNCIA DE LA CIUTAT

  20/10/2016, dijous 20:15 h. - Finalitza 10/11/2016

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle PARAULES, ESPAI I TEMPS EN L'EXPERIÈNCIA DE LA CIUTAT, amb la conferència inaugural “Poesia Urbana: El tràfic de la consciència” a càrrec de Luis García Montero. Poeta i Professor de Literatura Espanyola en la Universitat de Granada. Coordina: José Ramón Navarro Vera. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • dones silenciades generació 27

  LA POESIA ÉS NOTÍCIA

  19/10/2016, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Segona edició del festival LA POESIA ÉS NOTÍCIA, amb la conferència “Les dones silenciades de la generació del 27” (Rosa Chacel, Maruja Mallo, Josefina de la Torre, Marga Gil Roësset, Ernestina de Champourcín, María Teresa León, Concha Méndez, María Zambrano, Rosario de Velasco, Remedios Varó). Intervé: José Luis Ferris, poeta, escriptor i assagista, i autor de les biografies “Maruja Mallo, la gran transgresora del 27” i “Carmen Conde, vida pasión y verso de una escritora olvidada”. Coordina: Juanjo Cervetto.

 • Miguel Hernández poeta plural

  MIGUEL HERNÁNDEZ, POETA PLURAL

  19/10/2016, dimecres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Miguel Hernández, poeta plural” (Publicacions de la Universitat d'Alacant, 2016), a càrrec de la seua autora Mercedes López-Baralt, Universitat de Puerto Rico. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Tant de bo!

  DIVENDRES A LA SEU

  21/10/2016, divendres 20:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el cicle DIVENDRES A LA SEU amb el grup poètic  TANT DE BO. Cançons, música  i versos. Poesia que conta les inquietuds quotidianes de l’ésser humà, paraules directes al cor, versos fets  cançons, poetes que han anat a la recerca d’una incògnita anomenada vida i han sabut dibuixar-la amb bellesa poètica. Organitza: Seu Universitària Ciutat d’Alacant i Servei de Cultura de la UA.

 • tertúlia literària entre ahir i avui

  TERTÚLIA LITERÀRIA: ENTRE AHIR I AVUI

  19/10/2016, dimecres 17:00 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Contínua l'activitat “TERTÚLIA LITERÀRIA: ENTRE AHIR I AVUI”, amb la sessió “Narrativa mexicana: de Margo Glantz a Cecilia Eudave”. Coordina: I. María Luisa Cossovich, Sergio Galindo Mateo i Ignacio Ballester Pardo. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Ignacio Rodes

  QUI ÉS QUI. TROBADES TERTÚLIA A LA SEU

  18/10/2016, dimarts 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle QUI ÉS QUI. TROBADES TERTÚLIA A LA SEU (Qui és qui en la societat alacantina). El primer personatge del cicle és Ignacio Rodes, concertista de guitarra. Diàleg obert al públic de la seua vida i obra. Director del cicle: Eduardo Lastres.

 • Imatges de Corea

  IMATGES DE COREA

  17/10/2016, dilluns 20:00 h. - Finalitza 26/10/2016

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Obertura de l'exposició “Imatges de Corea” dins de la II Setmana Cultural de Corea. El Centre de Cultura Coreà exposa un conjunt de fotografies que reflecteixen els costums, el paisatge i la gastronomia coreana. El motiu d'aquesta mostra és fer més propera la cultura coreana  a la societat espanyola, en un agermanament cultural entre orient i occident.

 • Bienvenida upua 2016

  INAUGURACIÓ DEL CURS DE LA UNIVERSITAT PERMANENT

  15/10/2016, dissabte 17:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Inauguració del Curs de la Universitat Permanent a càrrec d'Enrique Herrero Rodríguez, Vicerector d'Estudis i Formació de la Universitat d'Alacant. A continuació tindrà lloc la ponència "Perfiles prosociales, empatia i altruisme en les persones majors", a càrrec d'Antonio Vallés Arandiga, Professor del Departament de Psicologia de la Salut, de la Universitat d'Alacant. Organitza: Vicerectorat d'Estudis i Formació de la Universitat d'Alacant, Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant, Associació d'Alumnes i Ex-Alumnes de la Universitat Permanent i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Espido Freire

  ELS DOLENTS DEL CONTE: COM SOBREVIURE ENTRE PERSONES TÒXIQUES

  14/10/2016, divendres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Classe magistral “Els dolents del conte: com sobreviure entre persones tòxiques” a càrrec d'Espido Freire, escriptora i guanyadora del Premi Planeta. Quan de xicotets ens explicaven un conte, sempre apreníem la moralitat. Espido Freire ens ensenya a bregar amb la gent tòxica que hi ha en les nostres vides a través dels ensenyaments que s'extrauen de llegendes, contes, personatges literaris, mitologia o la religió. Presenta: Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Stromboli

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN

  11/10/2016, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. Dins del primer bloc de projeccions, amb el títol “El cinema és una illa”, tindrà lloc la projecció “Stromboli" (Roberto Rosellini, 1950). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Llengües i Cultura de la UA – Aula de Cinema de la UA.

 • Dimarts, 4
 • Jornada persones majors davant el futur

  JORNADES "LES PERSONES MAJORS DAVANT EL FUTUR"

  04/10/2016, dimarts 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitzen les JORNADES “LES PERSONES MAJORS DAVANT EL FUTUR”. La importància d'aprendre i compartir experiències que enriqueixen la vida. Recuperar aficions i ocupar el temps lliure, amb la conferència “Programa Acompanya-Et”, impartida per Esther Sitges Maciá, Dra. Psicologia. Inscripcions: 965 21 11 85. https://www.cop-cv.org/formacion. Organitza: Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana i Universitat Permanent de la UA

  .

 • Dilluns, 3
 • Portada Seu 2016

  PROGRAMACIÓ 2016-2017 DE LA SEU UNIVERSITÀRIA CIUTAT D'ALACANT

  Ja està disponible la programació de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant per al curs acadèmic 2016-2017. Anirem completant el programa conforme vaja avançant el curs. Més informació: 965 14 53 33.

 • flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. LES LLETRES I L'UNIVERS DEL FLAMENC. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  18/10/2016, dimarts 20:15 h. - Finalitza 22/11/2016

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Ja es poden inscriure (inscripció gratuïta) al cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. LES LLETRES I L'UNIVERS DEL FLAMENC. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA. La primera sessió tractarà sobre "Homenatge a José Menese - La renovació de les lletres del cante jondo: flamenc i testimoniatge en el temps" a càrrec de Gènesi García Gómez, Doctora en Filologia hispànica i autora de la biografia de José Menese. Intervindrà Encarna Gil, vídua de José Menese. Coordina: Josefa Samper García. Patrocina: Fundació Cajamar Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • informe FOESSA - medi ambient i política social

  INFORME FOESSA: MEDI AMBIENT I POLÍTICA SOCIAL

  13/10/2016 dijous 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, c/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació de l'Informe FOESSA: Medi ambient i Política Social. Anàlisi i Perspectives. Comunitat Valenciana 2016. Presenta: Jaime Pérez, Càrites Diocesana d'Oriola-Alacant, Eduardo Esteve, Universitat Cardenal Herrera CEU, Pedro E. Bascuñana, Universitat d'Alacant, i Lluís Català, Universitat d'Alacant.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464