Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Febrer, 2017

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Febrer, 2017
 • Dimarts, 28
 • Madame Curie - Marvyn LeRoy

  XI CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. DESEMPARAMENT, ANGOIXA I CREACIÓ

  10/03/2017, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el XI CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. DESEMPARAMENT, ANGOIXA I CREACIÓ, amb la projecció “Madame Curie”, Adreça Mervyn LeRoy. Presenta: Mª Elena Tarapow, psicoanalista i membre de la Xarxa Psicoanalítica d'Alacant. Coordina: Roque Hernández. Organitza: Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica “El Molinet” i l'Associació Internacional Anàlisi Freudiano.

 • Dones Excepcionals en la Història

  DONES EXCEPCIONALS EN LA HISTÒRIA. PINTURES DE CARIDAD VIGARAY

  09/03/2017, dijous 20:00 h. - Finalitza 06/04/2017

  Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició DONES EXCEPCIONALS EN LA HISTÒRIA. PINTURES DE CARIDAD VIGARAY. És una recreació sobre llenç de dones especials i úniques que, als llarg de la història, han destacat pel seu talent, intel·lecte, idiosincràsia, la seua gran personalitat o la seua influència. Comissària: Maig De Juan.

 • Santa Faç

  LA SANTA FAÇ UN CODI DA VINCI?

  06/03/2017, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el Seminari LA SANTA FAÇ, UN CODI DA VINCI?, amb la sessió dedicada a la Història “de la Relíquia i els seus Periples”. Coordinador i docent: Pablo Rosser Limiñana, Doctor en Patrimoni Arqueològic i Històric i Cap de Memòria Municipal d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 23
 • Antonio Esquivias

  XARRADA SOBRE DOBLATGE - ANTONIO ESQUIVIAS

  10/03/2017, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Xarra – trobada sobre doblatge a càrrec d'Antonio Esquivias. Amb quasi 40 anys de carrera ha sigut la veu del famós “Frasier” o de l'actor secundari Bob dels “Simpsons”. Coordinador: John Sanderson. Organitza: Escola de Doblatge d'Alacant.

 • El largo camino hacia la escuela pública

  EL LARGO CAMINO HACIA LA ESCUELA PÚBLICA

  09/03/2017, dijous 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre pòstum de Rafael Ródenas “El largo camino hacia la escuela pública. Maestros, niños y escuelas en el Madrid del Antiguo Régimen”.  Intervenen: Enrique Giménez López, Catedràtic d'Història Moderna de la UA, Mario Martínez Gomis, Professor Titular d'Història Moderna de la UA i Juan Martínez Leal, Catedràtic d'Història d'Ensenyament Mitjà, així com la seua filla Ángeles Ródenas Calatayud, Professora titular de Filosofia del Dret de la UA.

 • 1907 fabert

  LA MEMÒRIA D'UN LLOC DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA. LES TARGETES POSTALS DEL MONUMENT ALS MÀRTIRS DE LA LLIBERTAT D'ALACANT

  08/03/2017, dimecres 20:15 h. - Finalitza 06/04/2017

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició LA MEMÒRIA D'UN LLOC DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA. LES TARGETES POSTALS DEL MONUMENT ALS MÀRTIRS DE LA LLIBERTAT D'ALACANT. Exposició que compila documents, informació històrica i una mostra significativa de targetes postals il·lustrades amb les fotografies del Monument als Màrtirs de la Llibertat. Comissari: José Miguel Santacreu Soler.

 • Lluita per la igualtat i dret dones Nord d'Àfrica

  LA LLUITA PER LA IGUALTAT I ELS DRETS DE LES DONES EN EL NORD D'ÀFRICA DESPRÉS DE LES PRIMAVERES ÀRABS

  08/03/2017, dimecres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferencia “La lluita per la igualtat i els drets de les dones en el Nord d'Àfrica després de les primaveres àrabs” a càrrec de Laurence Thieux, Investigadora del Taller d'Estudis Internacionals Mediterranis. Taula Redona “Reptes i tendències de la dones magrebines a un costat i a l'altre de l'Estret. Moderen: Eva Lapiedra (UA) i Naima Benaicha (UA). Organitza: L'àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics de la UA i l'Institut Universitari de Recerca d'Estudis de Gènere (IUIEG).

 • Ramón Lagier Pomares

  ALTRES ALACANTINS IL·LUSTRES

  06/03/2017, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle ALTRES ALACANTINS IL·LUSTRES amb la conferència dedicada a Ramón Lagier Pomares, “Marí, aventurer i revolucionari”, natural d'Alacant. Va morir a Elx el 28 d'octubre de 1897 (120 Aniversari de la seua mort). Coordina: Joaquín Sant Matas Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Logo Aula feminista

  DEBATS SOBRE L'AGENDA FEMINISTA: D'ELS QUI SÓN ELS COSSOS DE LES DONES?

  06/03/2017, lunes 20:15 h.

  Lugar: Sede Universitaria Ciudad de Alicante, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continúa el ciclo DEBATES SOBRE LA AGENDA FEMINISTA: ¿DE QUIENES SON LOS CUERPOS DE LAS MUJERES?, sobre la temática de “¿Feminismo o Feminismos?”. Coordinadoras: Elena Afrodita Ruiz, Mar Esquembre, María Alejandra Ferradas y Cristina Sánchez. Organiza: Aula de Formación y Debate Feminista.

 • Tertúlia literària II

  TERTÚLIA LITERÀRIA (II): ENTRE AHIR I AVUI, DEL TEXT A LES IMATGES

  01/03/2017 dimecres 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Continua la TERTÚLIA LITERÀRIA (II): ENTRE AHIR I AVUI, DEL TEXT A LES IMATGES amb la sessió dedicada a “Escriptura creativa”. Coordina: Ignacio Ballester Pardo i María Luisa Cossovich. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericà Mario Benedetti.

 • Dimecres, 22
 • Mogari no mori

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. FEBRER-MAIG

  28/02/2017, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Continua el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. FEBRER-MAIG. Aquest mes dedicat a Naomi Kawase. Projecció de la pel·lícula “Mogari no mori” (El bosc del dol, 2007). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA – Aula de Cinema de la UA.

 • Alfred Hitchcock

  EL LLENGUATGE CINEMATOGRÀFIC SEGONS ELS GRANS MESTRES

  28/02/2017, dimarts 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle de cinema EL LLENGUATGE CINEMATOGRÀFIC SEGONS ELS GRANS MESTRES amb la sessió “Alfred Hitchcock; mag del suspens, geni de la manipulació”. S'analitzaran i visionaran escenes de “Rebeca”, “Sospecha”, “Recuerda”, “Con la muerte en los talones”… Coordina: Israel Gil Pérez, Aula de Cinema de la Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dissabte, 18
 • Regresión

  II JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

  03/03/2017, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitzen les II JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT, amb la Projecció “Regressió”. Coordina: John Sanderson. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Utopia i Desencantament

  UTOPIA I DESENCANTAMENT. CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA 1917/2017. EXPLICAR I PENSAR LA REVOLUCIÓ DE 1917

  23/02/2017, dijous 20:00 h.

  Lloc: seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle UTOPIA I DESENCANTAMENT. CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA 1917/2017. EXPLICAR I PENSAR LA REVOLUCIÓ DE 1917, amb la conferència “Viatgers Hispanoamericans a la Revolució: Fernando dels Rius; César Vallejo” a càrrec de Teresa Rodríguez de Lecea, escriptora, i José Carlos Rovira, Catedràtic de Literatura de la UA. Coordina: José Ramón Navarro Vera. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Divendres, 17
 • quilos lluita sxxi

  ELS QUILOS: LA LLUITA DEL SEGLE XXI

  14/03/2017, dimarts 19:00 - 21:00 h

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40

  Taula redona ELS QUILOS: LA LLUITA DEL SEGLE XXI. L'obesitat  és la malaltia metabòlica més freqüent en el món i un autèntic problema de salut pública que supera al de la desnutrició a nivell mundial. A Espanya el 56% de la població té sobrepès i un 23% pateix ja la malaltia. Intervenen: Esther Moncho Domenech, Infermera, Antropòloga, Conselleria de Sanitat HGUA, i Ana Zaragoza Martí, Professora del Departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant. Modera: Isabel Sospedra López, Coordinadora Acadèmica del Títol de Grau en Nutrició Humana i Dietètica. Coordina: Adela Alonso Gallegos. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Atrapa la bandera

  CINEMA EN VALENCIÀ

  03/03/2017, divendres 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença CINEMA EN VALENCIÀ, amb la projecció “Atrapa la bandera” (2015- Enrique Gato). Organitza: La Cívica-Escola Valenciana, Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat  d’Alacant i Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

 • Marc Orts

  II JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

  02/03/2017, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continuen les II JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT, amb la conferencia-col·loqui a càrrec de Marc Orts (Un monstruo viene a verme, Lo imposible…), sobre “Enginyeria de so”. Coordina: John Sanderson. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Alegoría de la desolación y la esperanza - Raúl Zurita

  Presentació del llibre RAÚL ZURITA, ALEGORÍA DE LA DESOLACIÓN Y LA ESPERANZA

  02/03/2017, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Raúl Zurita, Alegoría de la Desolación y la Esperanza”. Intervenen: Amparo Navarro, Vicerectora de Recerca i Transparència del Coneixement, Jorge Olcina, Director de la Seu Ciutat d'Alacant, José Carlos Rovira, Universitat d'Alacant. Editors del llibre: Carmen Alemany, Eva Valero i Víctor M. Sanchis. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 16
 • canvi climàtic-mirades des de la geologia

  CANVI CLIMÀTIC: MIRADES DES DE LA GEOLOGIA

  01/03/2017, dimecres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle de conferències CANVI CLIMÀTIC: MIRADES DES DE LA GEOLOGIA amb la conferència “L'Antropoceno: ¿temps geològic o declaració política?” a càrrec d'Alejandro Cearreta de la Universitat del País Basc. Coordina: Pedro Alfaro. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Cinema i salut - veure dialogar aprendre

  CINEMA I SALUT. VEURE, DIALOGAR, APRENDRE

  02/03/2017, dijous 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el cicle CINEMA I SALUT. VEURE, DIALOGAR, APRENDRE, amb la conferencia “Prevenció d'Alcohol i Drogues” a càrrec de Dorotea Torres, Psiquiatra UCA i la projecció de la pel·lícula “Días de Vino y Rosa”. Coordina: Nieves Antón Tavira del Centre de Salut Campoamor. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Nuestro desamor a España

  Presentació del llibre NUESTRO DESAMOR A ESPAÑA

  28/02/2017, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Presentació del llibre “Nuestro desamor a España. Cuchillos Cachicuernos contra puñales dorados” a càrrec d'Emilio La Parra y Carlos Belmonte. Autor del llibre: Juan Pedro Aparicio, Novel·lista i assagista espanyol. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Bien sabes Sancho amigo - Eduardo Lastres

  Presentació del llibre BIEN SABES, SANCHO AMIGO

  27/02/2017, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Bien sabes, Sancho amigo” diàlegs entre el Quixot i Sancho. Autor Eduardo Lastres. Intervenen: Emilio Soler, Luis Bonmatí i Eduardo Lastres. Editorial Aguaclara.

 • Aula de la Salut

  DIA NACIONAL DEL TRASPLANTAMENT

  27/02/2017, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Taula Redona amb motiu del DIA NACIONAL DEL TRASPLANTAMENT amb el títol “El trasplantament d'òrgans un espai per a la solidaritat” a càrrec de Carlos Santiago, Cap del Servei de Coordinació de Trasplantaments de l'Hospital General Universitari d'Alacant, amb la conferència "Trasplante d'òrgans: tornant a nàixer"; i Purificació Gómez Mariner, Coordinadora de Trasplantaments de l'Hospital General Universitari d'Alacant, amb la conferència "De la donació al trasplantament". Modera: Miguel Richart, Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte es retransmetrà per streaming en el link adjunt.

  Inscripció gratuïta (punxant en l'enllaç).

 • Inma Chacón

  VÍDUES DE VIUS EN LA GALÍCIA DE PRINCIPIS DEL S.xx

  24/02/2017, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Conferència “Vídues de vius en la Galícia de principis del s.xx” a càrrec d'Inma Chacón, narradora i poetisa espanyola. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Tertúlia literària II

  TERTÚLIA LITERÀRIA (II): ENTRE AHIR I AVUI, DEL TEXT A LES IMATGES

  22/02/2017, dimecres 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Continua la TERTÚLIA LITERÀRIA (II): ENTRE AHIR I AVUI, DEL TEXT A les IMATGES amb la sessió dedicada a la “vida dels altres”. Coordina: Ignacio Ballester Pardo i María Luisa Cossovich. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericà Mario Benedetti

 • Dimarts, 14
 • Atenció Plena - mindfulness

  INICIACIÓ A L'ATENCIÓ PLENA (MINDFULNESS)

  14/02/2017, dimarts 17:30 - 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el Taller “Iniciació a l'Atenció Plena (Mindfulness)” a càrrec d'Adela Alonso Gallegos. Infermera Comunitària. Dirigit a persones majors de 50 anys sense deterioració cognitiva i/o mobilitat. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Aula de la Salut) i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Divendres, 10
 • El colapso de los microcréditos en la cooperación al desarrollo

  EL COLAPSO DE LOS MICROCRÉDITOS EN LA COOPERACIÓN AL DESARROLLO

  24/02/2017, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “El colapso de los microcréditos en la cooperación al desarrollo”, de Carlos Gómez Gil, autor del llibre i professor del Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament de la UA. Debat i diàleg entorn dels microcrèdits. Intervenen: Joaquín Azagra, professor d'història econòmica i expresident del Patronat Nord-Sud de la Universitat de València, Moisés Hidalgo, professor d'economia aplicada i director del Master, Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Concert master 24 febrer 2017

  CONCERT MÀSTER EN INTERPRETACIÓ DE GUITARRA CLÀSSICA

  24/02/2017, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Concert a càrrec dels alumnes del V Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica, a càrrec de Joey Rincón (Estats Units) i Hugo Moltó (Espanya). Organitza: Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant.

 • Animales nocturnos

  XI CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. DESEMPARAMENT, ANGOIXA I CREACIÓ

  24/02/2017,  divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Continua el XI CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. DESEMPARAMENT, ANGOIXA I CREACIÓ, amb la projecció “Animals nocturns“. Direcció: Tom Ford. Presenta: Esther Marín Ramos, Doctora en Sociologia de la Cultura i periodista. Coordina: Isabel Cerdán, psicoanalista, pedagoga i membre d'Anàlisi Freudiano i de la Xarxa Psicoanalítica d'Alacant. Coordina el cicle: Roque Hernández. Entrada lliure. Organitza: Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica “El Molinet” i l'Associació Internacional Anàlisi Freudiano.

 • Utopia i Desencantament

  UTOPIA I DESENCANTAMENT. CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA 1917/2017. EXPLICAR I PENSAR LA REVOLUCIÓ DE 1917

  17/02/2017, divendres 20:00 h.       

  Lloc: seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle UTOPIA I DESENCANTAMENT. CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA 1917/2017. EXPLICAR I PENSAR LA REVOLUCIÓ DE 1917, amb la conferència “L'ocàs de Trotski: Revolució i compromís polític” a càrrec d'Andrés de Francisco. Professor Titular en la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Complutense. Coordina: José Ramón Navarro Vera. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 9
 • Carlos Alejaldre

  EMBOTELLANT L'ENERGIA DELS ESTELS: FUSIÓ NUCLEAR: CIÈNCIA O FICCIÓ?

  23/02/2017, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Taula Redona “Embotellant l'energia dels estels: Fusió Nuclear: Ciència o Ficció?” a càrrec de Carlos Alejaldre, Director General Adjunt, Reactor Termonuclear Experimental Internacional (ITER). Modera: Guillermo Bernabeu, Catedràtic d'Universitat - Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia - Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte es retransmetrà per streaming en el link adjunt.

 • Parlem de la precarietat

  PARLEM DE LA PRECARIETAT. OCUPACIONS DIGNES PER A UN ALACANT DECENT

  22/02/2017, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula redona PARLEM DE LA PRECARIETAT. OCUPACIONS DIGNES PER A UN ALACANT DECENT. Intervenen: Sonia Tirat, regidora d'ocupació de l'ajuntament d'Alacant, José Manuel Sabuco, responsable de l'àrea d'ocupació i economia solidària de Càrites Diocesana, Ginés Pardo, coordinador de la Comissió diocesana fe-cultura. , Yaissel Sánchez, secretària general d'UGT a L'Alacantí i Els Marines, Consuelo Navarro, secretària general de CCOO en´L Alacantí i Els Marines, Adrián Sánchez, militant de la JOC (Joventut obrera cristiana) d'Alacant, Carolina Castejón, Secretariat diocesà de migració - ASTI Alacant. Modera: Manolo Vaig copar, militant de l'HOAC i coordinador del Moviment de treballadors cristians d'Europa. Coordina: Manolo Semper. Organitza: HOAC (Germanor Obrera d'Acció Catòlica).

 • Espías en la arena

  ESPÍAS EN LA ARENA

  22/02/2017, dimecres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Projecció del documental “Espías en la Arena” de Marta Ferro i Pablo Azorín. Coordina: Carmen Rodenas. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • An-Una pastisseria a Tòquio

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. FEBRER-MAIG

  21/02/2017, dimarts 19:30 h. - Finalitza 16/05/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Comença el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. FEBRER-MAIG. Aquest mes dedicat a Naomi Kawase. Projecció de la pel·lícula “An” (Una pastisseria a Tòquio, 2015). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Llengües i Cultura de la UA – Aula de Cinema de la UA.

 • Javier de Lucas

  CONDICIONS DE LA DEMOCRÀCIA INCLUSIVA

  21/02/2017, dimarts 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferencia “Condicions de la democràcia inclusiva” a càrrec de Javier de Lucas, Catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política. Presenta: Josefina Bueno Alonso, Directora General d'Universitat, Recerca i Ciència. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • The Oscars

  TERTÚLIES DE CINEMA

  20/02/2017, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle TERTÚLIES DE CINEMA amb la sessió “Entorn dels Óscar”. Intervenen: Gonzalo Eulogio, Raúl Cornejo, Augusto González i Luis López. Coordina: Antonio Sempere. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Tertúlia literària II

  TERTÚLIA LITERÀRIA (II): ENTRE AHIR I AVUI, DEL TEXT A LES IMATGES

  15/02/2017, dimecres 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Continua la TERTÚLIA LITERÀRIA (II): ENTRE AHIR I AVUI, DEL TEXT A LES IMATGES amb la sessió dedicada a “Javier Marías i Rosa Montero”. Coordina: Ignacio Ballester Pardo i María Luisa Cossovich. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericà Mario Benedetti.

 • Aula de la Salut

  VOLENT-ME MÉS... I MILLOR: QUÈ ÉS ESO DE L'AUTOESTIMA?

  15/02/2017, dimecres 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Taller VOLENT-ME MÉS… I MILLOR: QUÈ ÉS ESO DE L'AUTOESTIMA? a càrrec deª M Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant-Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dimecres, 8
 • Atenció Plena - mindfulness

  INICIACIÓ A l'ATENCIÓ PLENA (MINDFULNESS)

  13/02/2016, dilluns 17:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el Taller “Iniciació a l'Atenció Plena (Mindfulness)” a càrrec d'Adela Alonso Gallecs. Infermera Comunitària. Dirigit a persones majors de 50 anys sense deterioració cognitiva i/o mobilitat. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Aula de la Salut) i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Divendres, 3
 • Utopia i Desencantament

  UTOPIA I DESENCANTAMENT. CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA 1917/2017. EXPLICAR I PENSAR LA REVOLUCIÓ DE 1917

  09/08/2017 dijous 20:00 h.

  Lloc: seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle UTOPIA I DESENCANTAMENT. CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA 1917/2017. EXPLICAR I PENSAR LA REVOLUCIÓ DE 1917, amb la conferència “Lenin i el partit revolucionari” a càrrec de Francisco Ferrers Vázquez, Doctor en Ciències Polítiques i Sociologia, Científic Titular CSIC (Madrid). Coordina: José Ramón Navarro Vera. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 2
 • micromaqué

  DIVENDRES A LA SEU (2º QUADRIMESTRE)

  17/02/2017, divendres 20:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el cicle DIVENDRES A LA SEU (2º QUADRIMESTRE) amb l'actuació de ClownDestino Teatre “¿MICROMAQUÉ?”. En clau d'humor, diferents personatges nomenaran i visibilizarán alguns “micromachismos” que s'exerceixen generalment amb total impunitat. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Servei de Cultura de la UA.

 • Tu nombre envenena mis sueños

  II JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPANYOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

  17/02/2017, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continuen les II JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPANYOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT, amb la projecció de la pel·lícula “Tu nombre envenena mis sueños”.  Coordina: John Sanderson. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Carlos De Dorremochea

  II JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPANYOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

  16/02/2017, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continuen les II JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPANYOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT, amb la conferencia-col·loqui a càrrec de Carlos de Dorremochea (Planta Cuarta, Velvet, Gran Hotel…), sobre Disseny de producció. Coordina: John Sanderson. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Gramática Polaca

  LLIBRES UA A LA SEU - Gramática Polaca

  16/02/2017, dijous 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Dins de la secció LLIBRES UA EN LA SEU tindrà lloc la presentació del lliure “Gramàtica polonesa. Primers passos”. Intervindran: Ilona Narebska, autora del llibre, Miguel Tortosa, professor ajudant Doctor del Departament de Traducció i Interpretació. Organitza: Servei de Publicacions Universitat d'Alacant i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Unió de Periodistes Valencians

  PERIODISMES I PERDIODISTAS

  15/02/2017, dimecres 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula redona “Periodismes i Periodistes”. Modera: Pere Miquel Campos. Intervenen: Javier del Pino, periodista que dirigeix i presenta el programa de radi “A vivir que son dos días” de la Cadena SER, i José Martí Gómez, periodista, comentarista i autor del llibre "El oficio más hermoso del mundo". Presenta l'acte: Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Unió de Periodistes Valencians i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Graciela Baticuore

  LA LECTORA DE NOVEL·LES: ENTRE LA PROHIBICIÓ I EL PLAER

  14/02/2017, dimarts 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferencia “LA LECTORA DE NOVEL·LES: ENTRE LA PROHIBICIÓ I EL PLAURE” a càrrec de Graciela Baticuore, Professora de la Universitat de Buenos Aires, a càrrec de la Càtedra de Literatura Argentina del segle XIX, assagista i poeta. Presenta Remedios Mataix, Professora Titular de Literatura Hispanoamericana de la Universitat d'Alacant. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Luis Bonmatí

  QUI ÉS QUI. TROBADES TERTÚLIA A LA SEU

  14/02/2017, dimarts 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua  el cicle QUI ÉS QUI. TROBADES TERTÚLIA A LA SEU (Qui és qui en la societat alacantina). L'artista convidat és Luis Bonmatí, editor i escriptor. Director del cicle: Eduardo Llastres.

 • Mila Cahue

  A SER FELIÇ S'APRÈN - Mila Cahue

  13/02/2017, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferència “A ser feliç s'aprèn. Què són les emocions i com gestionar-les eficaçment” a càrrec de  Mila Cahue, Dra. en Psicologia Biològica i de la Salut i autora dels llibres “Amor del Bé” i “El Cervell Feliç”. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Entrada lliure. L'acte es retransmetrà per streaming en l'enllaç adjunt.

 • Estudis Clàssics i Filosofia

  SOCIETAT ESPANYOLA D'ESTUDIS CLÀSSICS (SEEC)

  10/02/2017, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40

  Al final de l'Assemblea General de la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics (SEEC) tindrà lloc una representació de teatre clàssic de l'alumnat de l'I.I.S. Haygón de Sant Vicent del Raspeig i del Grup Pulcherrimi de l'I.I.S. Doctor Balmis d'Alacant. Organitza: Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant i la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics.

 • Standstill 1997-2007

  FESTIVAL ATIENDE ALACANT Documental Standstill 1997-2007

  08/02/2017, dimecres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Projecció del documental “Standstill 1997-2007”, adreça d'Enric Montefusco i muntatge de Rosa Rydahl, dins del FESTIVAL ATIENDE ALACANT. Necessari reservar plaça en la web: http://atiendealicante.com/documental/. Organitza: Festival Atén Alacant.

 • Tertúlia literària II

  TERTÚLIA LITERÀRIA (II): ENTRE AHIR I AVUI, DEL TEXT A LES IMATGES

  08/02/2017, dimecres 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua la TERTÚLIA LITERÀRIA (II): ENTRE AHIR I AVUI, DEL TEXT A LES IMATGES amb la sessió dedicada a “Mario Benedetti”. Coordina: Ignacio Ballester Pardo i María Luisa Cossovich. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericà Mario Benedetti.

 • Dimecres, 1
 • Santa Faç

  LA SANTA FAÇ, UN NOU CODI DA VINCI?

  27/02/2017, dilluns 20:15 h. - Finalitza 20/03/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el seminari LA SANTA FAÇ, UN NOU CODI DA VINCI? S'analitzarà la seua història, la construcció del Camarín, així com el paper de la Santa Faç des de la Guerra Civil fins als nostres dies. Coordinador i docent: Pablo Rosser Limiñana, Doctor en Patrimoni Arqueològic i Històric i Cap de Memòria Històrica Municipal d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Aula de la Salut

  VOLENT-ME MÉS... I MILLOR: QUÈ ÉS AÇÒ DE L'AUTOESTIMA?

  08/02/2017, dimecres 18:30 h. - Finalitza 15/02/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el taller “Volent-me més... i millor: Què és açò de l'autoestima?” a càrrec deª M Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant-Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Atenció Plena - mindfulness

  INICIACIÓ A l'ATENCIÓ PLENA (MINDFULNESS)

  07/02/2017, dimarts 17:30 -19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el Taller “Iniciació a l'Atenció Plena (Mindfulness)” a càrrec d'Adela Alonso Gallegos. Infermera Comunitària. Dirigit a persones majors de 50 anys sense deterioració cognitiva i/o mobilitat. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Aula de la Salut) i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464