Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Gener, 2017

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Gener, 2017
 • Dimarts, 31
 • Incubadora de Valors

  Recollida d'aliments de febrer - INCUBADORA DE VALORS

  06/02/2017, dilluns - Finalitza 09/02/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Els pròxims dies 6, 7, 8 i 9 de febrer tindrà lloc la Convocatòria de Solidaritat i Recollida Mensual d'Aliments. Convidem a tots a ser solidaris amb aquelles persones que més ho necessiten. En l'enllaç adjunt els informem dels horaris i els punts de recollida. Gràcies per la seua col·laboració.

 • Dijous, 26
 • música que et sona

  LA MÚSICA QUE ET SONA

  10/02/2017, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle LA MÚSICA QUE ET SONA amb el concert a càrrec d'Isabel Gualda (flauta), César de Juan (violí), Verónica Rubio (cello), Victoria Marco (piano) i Daniel Curichagua (piano). Direcció: Quattro Piano Duo, Victoria Marco i Daniel Curichagua. Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Entrada lliure. L'acte s'emetrà per streaming en l'enllaç adjunt.

 • Logo Aula feminista

  DEBATS SOBRE L'AGENDA FEMINISTA: DE QUI SÓN ELS COSSOS DE LES DONES?

  06/02/2017, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle DEBATS SOBRE L'AGENDA FEMINISTA: DE QUI SÓN ELS COSSOS DE LES DONES?, sobre la temàtica de “Feminisme o Feminismes?”. Coordinadores: Elena Afrodita Ruiz, Mar Esquembre, María Alejandra Ferradas i Cristina Sánchez. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • Casa Luna

  Presentació del llibre CASA LUNA

  06/02/2017, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Casa Luna” de Miguel Pasquau Liaño. Intervenen: Carmen Marimón, Professora de Llengua Espanyola, i Manuel Desantes, Professor de Dret, Universitat d'Alacant, i un representant de l'editorial “Edicions Miguel Sánchez”. Iniciarà i conclourà la presentació Hugo Moltó, guitarrista clàssic.

 • El Universo Meteorológico - Un científico en las nubes

  Presentació del llibre EL UNIVERSO METEOROLÓGICO. UN CIENTÍFICO EN LAS NUBES

  08/02/2017, dimecres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “El universo meteorológico. Un científico en las nubes” i conferència del mateix títol a càrrec de José Miguel Viñas, autor del llibre i Físic de l'Aire i comunicador científic, especialista en Meteorologia i temes afins. Intervé: Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Payá Hermanos-Historia social de una industria juguetera

  Presentació del llibre PAYÁ HERMANOS, HISTORIA SOCIAL DE UNA EMPRESA JUGUETERA

  07/02/2017, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Payá Hermanos, historia social de una empresa juguetera” a càrrec de Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Intervenen: Pilar Avilés, directora del Museu Valencià del Joguet d'Ibi. Raimundo Payá, membre de la família propietària de l'empresa i impulsor del blog Joguets Antics d'Ibii  José Ramón Valero, autor del llibre.

 • Paloma Vela Casasempere

  SALUT, DONES I GÈNERE QUÈ SÓN LES MALALTIES REUMÁTICAS?: L'OSTEOPOROSIS

  07/02/2017, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el seminari de SALUT, DONES I GÈNERE amb la conferència “¿Què són les malalties reumáticas?: L'Osteoporosis” a càrrec de la Dra. Paloma Vela Casasempere, Cap de la Secció de Reumatología de l'Hospital General Universitari d'Alacant. Coordinadora: Mª Teresa Ruiz Cantero, Catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, Coordinadora del Grup de Recerca de Salut Pública de la Universitat d'Alacant i integrant del IUIEG. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte s'emetrà per streaming en l'enllaç adjunt.

 • Transahariano

  CHEMINS DE FER, CHEMINS DE SABLE: LES ESPAGNOLS DU TRANSSAHARIEN. FOTOGRAFIES DE CARMEN RODENAS

  06/02/2017, dilluns 20:15 h. - Finalitza 02/03/2017

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició CHEMINS DE FER, CHEMINS DE SABLE: LES ESPAGNOLS DU TRANSSAHARIEN. FOTOGRAFIES DE CARMEN RODENAS. Aquest conjunt de fotos ens submergeix en l'ambient de l'època i transmet diversos sentiments dels republicans espanyols en els camps de treball: el sofriment i la tristesa, l'esgotament i l'alleujament, la desesperació i l'esperança.

 • Cooperació al desenvolupament

  ELS LÍMITS DEL CREIXEMENT. PROBLEMES I ALTERNATIVES ECOSOCIALES

  03/02/2017 divendres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Seminari – Col·loqui ELS LÍMITS DEL CREIXEMENT. PROBLEMES I ALTERNATIVES ECOSOCIALES a càrrec de Margarita Mediavilla Pascual, Doctora en Ciències Físiques, Professora titular i investigadora del Grup d'Energia Economia i Dinàmica de Sistemes de la Universitat de Valladolid i Membre d'Ecologistes en Acció Valladolid. Presenta: Moisés Hidalgo Moratal, Director del Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament. Organitza: Màster Interuniversitari de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, patrocinat per l'Ajuntament d'Alacant – Regidoria de Cooperació. L'acte s'emetrà per streaming en l'enllaç adjunt.

 • Dimecres, 25
 • Atenció Plena - mindfulness

  TALLER D'INICIACIÓ A l'ATENCIÓ PLENA O MINDFULNESS

  31/01/2017, dimarts 17:30 - 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Continua el TALLER D'INICIACIÓ A l'ATENCIÓ PLENA O MINDFULNESS a càrrec d'Adela Alonso Gallecs. Infermera Comunitària. Dirigit a persones majors de 50 anys sense deterioració cognitiva i/o mobilitat. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Aula de Salut) i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Divendres, 20
 • Llenguatge cinematogràfic grans mestres

  EL LLENGUATGE CINEMATOGRÀFIC SEGONS ELS GRANS MESTRES

  21/02/2017, dimarts 17:00 h. - Finalitza 09/05/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Ja es poden inscriure (inscripció gratuïta) al cicle EL LLENGUATGE CINEMATOGRÀFIC SEGONS ELS GRANS MESTRES: Charles Chaplin, Alfred Hitchcock, Fritz Lang, John Ford..., entre uns altres. Professor: Israel Gil Pérez, Aula de Cinema de la Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 19
 • Utopia i Desencantament

  UTOPIA I DESENCANTAMENT. CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA 1917/2017. EXPLICAR I PENSAR LA REVOLUCIÓ DE 1917

  02/02/2017 dijous 19:30 h. - Finalitza 23/02/2017

  Lloc: seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle UTOPIA I DESENCANTAMENT. CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA 1917/2017. EXPLICAR I PENSAR LA REVOLUCIÓ DE 1917, la inauguració de la qual serà a càrrec de Manuel Alcaraz, Conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana. A continuació tindrà lloc la conferència “Les Revolucions de 1917” a càrrec de Julián Casanova, Catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de Saragossa. Coordina: José Ramón Navarro Vera. Entrada lliure. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Aula de la Salut

  APRENENT A SER FELIÇOS

  01/02/2017, dimecres 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Ja es pot inscriure al taller “Aprenent a ser feliços” a càrrec deª M Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant-Hospital General. Presenta: Natalia Albaladejo Blázquez. Coordinadora acadèmica de qualitat de Facultat de Ciències de la Salut. Departament de Psicologia de la Salut. Universitat d'Alacant. Inscripcions (gratuïtes) en l'enllaç adjunt. Coordina: Adela Alonso Gallecs. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Tertúlia literària II

  TERTÚLIA LITERÀRIA (II): ENTRE AHIR I AVUI, DEL TEXT A LES IMATGES

  01/02/2017, dimecres 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Presentació de la segona edició de la TERTÚLIA LITERÀRIA: ENTRE AHIR I AVUI, DEL TEXT A les IMATGES. Coordina: Ignacio Ballester Pardo i María Luisa Cossovich. Més informació i inscripcions (fins al 31 de gener) en l'enllaç adjunt. Organitza: Centre d'Estudis Iberoamericà Mario Benedetti.

 • divulgArte

  DIVULGARTE. CICLE DE TROBADES ENTRE CIENTÍFIC-INVESTIGADOR I ARTISTA (2ª EDICIÓ)

  31/01/2017, dimarts 20:15 h. - Finalitza 02/06/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Comença DIVULGARTE. CICLE DE TROBADES ENTRE CIENTÍFIC-INVESTIGADOR I ARTISTA (2ª EDICIÓ), amb la conferència “Materials i Art” a càrrec de Francisco Javier Narciso Romero, Catedràtic de Química Inorgànica de la UA i Doctor en Ciència dels Materials, i Lidó Rico, Artista llicenciat en Belles arts per la Universitat de París i per la Universitat de València. Coordina: Marina Limiñana Gregori. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Entrada lliure. L'acte es retransmetrà per streaming en l'enllaç adjunt.

 • Siria: Revolución, sectarismo y yihad

  SIRIA. REVOLUCIÓN, SECTARISMO Y YIHAD

  31/01/2017, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Presentació del llibre “Siria. Revolución, sectarismo y yihad” a càrrec de Francisco Torres Alfosea, professor de l'Àrea d'Anàlisi Geogràfica Regional i Vicerector de Qualitat i Innovació de la UA. Autor: Ignacio Álvarez-Ossorio, professor de l'Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics de la UA i coordinador d'Orient Mitjà i Magrib de la Fundació Alternatives. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Concert master guitarra 23 gener 2017

  CONCERT MÀSTER EN INTERPRETACIÓ DE GUITARRA CLÀSSICA

  23/01/2017, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Concert a càrrec dels alumnes del V Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica, a càrrec d'Iván Conde (Bolívia) i Walmor Boza (Brasil). Organitza: Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant.

 • Dimecres, 18
 • Atenció Plena - mindfulness

  TALLER D'INICIACI A l'ATENCIÓ PLENA O MINDFULNESS

  24/01/2017, dimarts 17:30 - 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el TALLER D'INICIACI A l'ATENCIÓ PLENA O MINDFULNESS a càrrec d'Adela Alonso Gallegos. Infermera Comunitària. Dirigit a persones majors de 50 anys sense deterioració cognitiva i/o mobilitat. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Aula de Salut) i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Divendres, 13
 • Homenatge a Nieves Simón

  RECORDANT A NIEVES

  28/01/2017, dissabte 11:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Acte Feminista en memòria de Nieves Simón Rodríguez “Recordant a Nieves”. Assistència per inscripció. Aforament complet. L'acte es retransmetrà per streaming en l'enllaç adjunt. Coordina: Isabel Rodes. Més informació: museohdmujeres@gmail.com. Organitza: Associació Museu de Fets i Drets de les Dones (MHDM).

 • La Strada

  XI CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. DESEMPARAMENT, ANGOIXA I CREACIÓ

  27/01/2017, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el XI CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. DESEMPARAMENT, ANGOIXA I CREACIÓ, amb la projecció “La Strada. 1954“, Direcció Federico Fellini. Presenta: Oscar Strada, Psicoanalista, Soci de l'ELP de Madrid. Coordina: Roque Hernández, Psicoanalista, Membre d'Anàlisi Freudiano. Director del C.O. “El Molinet”, Mancomunitat Vinalopó. Alacant. Entrada lliure. Organitza: Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica “El Molinet” i l'Associació Internacional Anàlisi Freudiano.

 • Cuidant la casa comuna

  CUIDANT LA CASA COMUNA: ACTITUD ÈTICA DAVANT EL MEDI AMBIENT

  26/01/2017, dijous 19:30 h. - Finalitza 30/03/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle CUIDANT LA CASA COMUNA: ACTITUD ÈTICA DAVANT EL MEDI AMBIENT amb la conferència “Què està passant?” a càrrec de Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Coordina: Ginés Pardo. Organitza: Comissió Diocesana Diàleg, Fe i Cultura. Entrada lliure.

 • Dijous, 12
 • Juan Luis Vázquez

  INAUGURACIÓ DE L'AULA DE LA CIÈNCIA I TECNOLOGIA EN LA SEU

  26/01/2017, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Inauguració de l'Aula de la Ciència i Tecnologia en la Seu, amb la Taula Redona “La poderosa  influència de les Matemàtiques en el món actual” a càrrec de Juan Luis Vázquez, Catedràtic de Matemàtica Aplicada de la UAM i Premi Nacional d'Investigació en Matemàtiques Julio Rey Pastor 2003. Modera: Miguel Ángel Goberna Torret, Professor de la UA. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte es retransmetrà per streaming en l'enllaç adjunt.

 • La secesión de los ricos

  LA SECESIÓN DE LOS RICOS

  25/01/2017, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “La Secesión de los ricos” d'Antonio Ariño i Juan Romero. Presenta: Manuel Alcaraz Ramos, Conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, i Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Mariano Barroso

  II JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

  20/01/2017, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Avui tindrà lloc la conferència sobre "Direcció i guió" a càrrec de Mariano Barroso, que ahir no va poder celebrar-se a causa del temporal. Disculpen les molèsties.

 • Atenció Plena - mindfulness

  TALLER INICIACI A L'ATENCIÓ PLENA O MINDFULNESS

  17/01/2017, dimarts 17:30 a 19:00 h. - Finalitza 21/02/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el Taller “Iniciació a l'Atenció Plena (Mindfulness)” a càrrec d'Adela Alonso Gallegos. Infermera Comunitària. Dirigit a persones majors de 50 anys sense deterioració cognitiva i/o mobilitat. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Aula de la Salut) i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Mariano Barroso

  II JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPANYOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

  19/01/2017 dijous 20:15 h. - Finalitza 03/03/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comencen les II JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPANYOL DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT, amb la conferencia-col·loqui amb Mariano Barroso (Éxtasis, Los lobos de Washington...) sobre direcció i guió. Coordina: John Sanderson. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 9
 • Incubadora de Valors

  Recollida d'aliments de gener - INCUBADORA DE VALORS

  09/01/2017 - Finalitza 12/01/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Els pròxims dies 9, 10, 11 i 12 de gener tindrà lloc la Convocatòria de Solidaritat i Recollida Mensual d'Aliments. Convidem a tots a ser solidaris amb aquelles persones que més ho necessiten. En l'enllaç adjunt els informem dels horaris i els punts de recollida. Gràcies per la seua col·laboració.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464