Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Octubre, 2017

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Octubre, 2017
 • Dilluns, 30
 • Manuel Molina - centenari

  CENTENARI DEL POETA MANUEL MOLINA

  07/11/2017, dimarts 18:30 h. - Finalitza 09/11/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comencen les activitats amb motiu del CENTENARI DEL POETA MANUEL MOLINA, amb la Taula de Debat “Manuel Molina i la vida cultural alacantina de postguerra”. Moderador: Miguel Ángel Lozano, Catedràtic de Literatura Espanyola. Ponents: Carmen Cazaña, José A. Sirvent, Francisco Moreno Sáez, Carlos Mateo, Rosa Monzó, Juan de M. Moncho, Manuel Parra i Cecilio Alonso. Organitza: IAC Juan Gil-Albert, Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Servei de Cultura de la UA.

 • Mesa sobre diversitat

  ES RESPECTA LA DIVERSITAT A LA CIUTAT D'ALACANT?

  30/10/2017, dilluns 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula Redona sobre la Diversitat a Alacant “Es respecta la Diversitat a la Ciutat d'Alacant? Participen: Sofia Morales, Regidora d'Hisenda de l'Ajuntament d'Alacant; Toño Abad, Secretari general de Diversitat LGTBI Alacant; Mari Carmen Navarro, representant d'Alacant Accessible; Juan David Santiago, Oficina d'Atenció a la Diversitat, UA; Souad Kchitil L'Haraj, Mediadora intercultural; Pablo Rosser, Cap Dpto. Memòria Històrica i Democràtica Municipal, Ajuntament d'Alacant. Organitza: Associació Cultural Dánae.

 • Divendres, 27
 • Transmedianàlisi

  TRANSMEDIANÁLISIS - ANÀLISI DEL DISCURS EN UN ENTORN TRANSMEDIA: PROPOSTES DE RECERCA I DOCÈNCIA

  16/11/2017, dijous 17:00 - 19:00h. i 17/11/2017, divendres 9:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  JORNADES INTERNACIONALS "ANÀLISI DEL DISCURS EN UN ENTORN TRANSMEDIA: PROPOSTES DE RECERCA I DE DOCÈNCIA. Els relats de l'esfera pública circulen en un ecosistema transmedia multiplicant els canals de difusió, el que obliga a desenvolupar estratègies noves. Coordinador: Raúl Rodríguez Ferrándiz, Professor del Departament de Comunicació i Psicologia Social. Col·labora: Facultat de Ciències Econòmiques i Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Organitza: Departament de Comunicació i Psicologia Social.

  Inscripcions punxant l'enllaç adjunt. Fins al 10 de novembre.

 • Avís

  CONCERT DE MÚSICA RUSSA

  10/11/2017, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Els informem que el CONCERT DE MÚSICA RUSSA previst per a avui queda anul·lat per motius aliens a aquesta Seu. En breu els comunicarem la nova data del concert. Disculpen les molèsties.

 • Dijous, 26
 • conflictes i persones refugiades

  CONFLICTES, PERSONES REFUGIADES I ORGANITZACIONS INTERNACIONALS: RESPONSABILITATS I PROPOSTES

  10/11/2017 divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Seminari-Col·loqui “Conflictes, persones refugiades i organitzacions internacionals: Responsabilitats i propostes”. Intervé: Jesús A. Nuñez Villaverde, Economista, professor de la Universitat Pontifícia Cometes. Presenta: Moisés Hidalgo Moratal, Professor titular d'Economia Aplicada i Director del Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupe- UA. Patrocina: Regidoria de Cooperació de l'Ajuntament d'Alacant Organitza: Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament, Universitat d'Alacant i Universitat Miguel Hernández.

 • congrés paleopatologia

  XIV CONGRÉS NACIONAL I INTERNACIONAL DE PALEOPATOLOGIA

  08/11/2017, dimecres 18:00 - 20:30 h. - Finalitza 10/11/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Presentació del XIV CONGRÉS NACIONAL I INTERNACIONAL DE PALEOPATOLOGIA amb la Conferència inaugural “Nuovi studi sulle tombe medicee vaig donar Firenze. La malària dei Medici i il ferimento vaig donar Giovanni dalle Bande Nere (1498-1526) a càrrec del Dr. Gino Fornaciari (Università di Pisa, Itàlia), i la Conferencia “Salut i malaltia en personatges històrics a la llum de la Paleopatología” a càrrec del Dr. Francisco Etxeberria Gabilondo (President de l'Associació Espanyola de Paleopatología. UPV/EHU). Organitza: Institut d'investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH), Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina i Associació Espanyola de Paleopatología (AEP).

  Més informació i inscripcions punxant l'enllaç adjunt.

 • Logo Aula feminista

  DE LA REACCIÓ A L'OFENSIVA PATRIARCAL. ALTERNATIVES I ESTRATÈGIES FEMINISTES

  06/11/2017, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle DE LA REACCIÓ A l'OFENSIVA PATRIARCAL. ALTERNATIVES I ESTRATÈGIES FEMINISTES. Coordinadores: Mar Esquembre i Cristina Sánchez. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • Avís

  TALLER DE DIBUIX TÈRMIC HOT DRAW

  6/11/2017, dilluns 10:00 - 14:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Els informem que el taller de Dibuix Tèrmic “Hot Draw: El paper tèrmic com a mig plàstic” ha sigut anul·lat. Més informació: 965 90 37 25. Disculpen les molèsties.

 • La chica danesa

  XII CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. COS I GAUDI

  03/11/2017, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el XII CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. COS I GAUDI, amb la projecció de la pel·lícula “La Chica Danesa” (2015) del Director Tom Hooper. Presenta: Mª Elena Tarapow, Psicoanalista, Psicòloga, membre de la Xarxa Psicoanalítica d'Alacant. Coordina: Roque Hernández, Psicoanalísta, psicòleg, membre d'Anàlisi Freudiano i de la Xarxa Psicoanalítica d'Alacant. Coordina el Cicle: Roque Hernández. Organitza: Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica “El Molinet” i l'Associació Internacional Anàlisi Freudiano.

 • Manuel Gerena Homenatge Miguel Hernández

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. HOMENATGE FLAMENC A MIGUEL HERNÁNDEZ. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  02/11/2017, jueves 20:15 h.

  Lugar: Sede Universitaria Ciudad de Alicante, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continúa el ciclo MUNDO Y FORMAS DEL FLAMENCO: LA MEMORIA QUE NOS UNE. HOMENAJE FLAMENCO A MIGUEL HERNÁNDEZ. SEIS CONFERENCIAS FLAMENCAS PARA EL PROFESOR BERNICOLA, con la conferencia “El mundo de Enrique Morente y las letras de Miguel Hernández”, a cargo de José Luis Ortiz Nuevo, poeta, investigador, escritor y amigo, colaborador de Enrique Morente. Coordina: Josefa Samper García. Patrocina: Fundación Cajamar Alicante. Organiza: Sede Universitaria Ciudad de Alicante.

 • Cicle Joan Fuster

  JOAN FUSTER - APROXIMACIONS A L'OBRA I EL SEU AUTOR

  02/11/2017, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Cicle JOAN FUSTER - APROXIMACIONS A L’OBRA I EL SEU AUTOR, amb la conferencia “El llegat Intel-lectual i polític de Joan Fuster” a càrrec d’Antoni Furió catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València. Després tindrà lloc la Taula Redona amb Antoni Furió, Eric Balaguer (catedràtic de Literatura Catalana de la UA), Joan Borja (profesor de Literatura Catalana de la UA), i Carme Gregori (professora de Filologia Catalana de la Universitat de València). Presentació a càrrec de Josep Forcadell, director de Publicacions de la UA i soci d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Organitza: Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

  Més informació de la resta d'activitats. Tríptic cicle Joan Fuster.

 • Sicario

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-DESEMBRE

  31/10/2017, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-DESEMBRE. Aquest mes dedicat a “Dennis Villeneuve, més enllà de les convencions”. Projecció de la pel·lícula “Sicari” (Sicari, Michelangelo Antonioni, 2015). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA – Aula de Cinema de la UA.

 • Cuidant la teua memòria

  CUIDANT LA TEUA MEMÒRIA

  31/10/2017, dimarts 17:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el taller “Cuidant la teua memòria” a càrrec d'Adela Alonso Gallegos i Sandra Iñesta Salcedo, Infermeres Comunitàries. Dirigit a persones majors de 60 anys sense deterioració cognitiva i/o mobilitat. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dimarts, 24
 • Ciutadania contra la corrupció

  CIUTADANIA CONTRA LA CORRUPCIÓ

  24/10/2017, dimarts 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant

  Jornada CIUTADANIA CONTRA LA CORRUPCIÓ amb la participació d'Emilia Caballero Álvarez, Advocada i ex-Síndica de Greuges; Joan Llinares i Gómez, Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana; i Consuelo Vidal Hernándis, Observatori Ciutadà contra la Corrupció. Organitza: Observatori Ciutadà contra la Corrupció.

  Inscripció gratuïta: https://goo.gl/WGiLPS.

 • Divendres, 20
 • XII Jornades Micològiques

  XII JORNADES MICOLÒGIQUES

  13/11/2017, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  S'obrin les XII JORNADES MICOLÓGICAS amb un extens programa que comença en el Museu de la Biodiversitat d'Ibi i continua en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, amb la xarra “Gastronomia dels Fongs” a càrrec de Pablo Montoro, Chef del Restaurante Montoro Chef Table. Inscripcions en ASOMA, Associació Micológica Alacantina, asoma.bolets@gmail.com, 619 486 559, 625 837 057. Poden consultar el programa en l'enllaç adjunt.

 • Zootròpolis

  ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ

  04/11/2017, dissabte 18:00 h. - Finalitza 25/11/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D’ANIMACIÓ,  projecte d'oci i cultura dirigit a estudiants de primària, amb la pel·lícula “Zootròpolis”. Coordinador: Ismael Vicedo. Organitza: La Cívica - Escola Valenciana, Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat  d’Alacant i Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

 • La dona en el cinema romanés

  LA DONA EN EL CINEMA ROMANÉS POSTCOMUNISTA

  03/11/2017, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el Cicle de Cinema Romanés LA DONA EN EL CINEMA ROMANÉS POSTCOMUNISTA, (versió original amb subtítols en castellà), amb la projecció de la pel·lícula “Horizonte” (Orizont, Marian Crisan, Romania 2015). Presenta i modera: Vicente Pascual, Màster en estudis fílmicos i cineasta; Catalina Iliescu, professora de la UA; Israel Gil, responsable de l'Aula de Cinema de la UA. Entrada gratuïta. Organitza: ARIPI, Excm. Ajuntament d'Alacant, Institut Cultural Romanès i Universitat d'Alacant.

 • Avís

  UTOPIA I DESENCANTAMENT. CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA 1917-2017 (3ª PART)

  02/11/20017, dijous 20:00 h. - Finalitza 10/11/2017

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Queda anul·lada la primera conferència del cicle UTOPIA I DESENCANTAMENT. CENTENARI DE LA REVOLUCIÓ RUSSA 1917-2017, per causes alienes a aquesta Seu. No obstant açò, la resta del cicle segueix com estava programat. Disculpen les molèsties.

 • les migracions no són un joc - creu roja

  LES MIGRACIONS NO SÓN UN JOC. CICLE DE CINEMA SOBRE ELS DRETS DE LES PERSONES MIGRANTS

  26/10/2017, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle LES MIGRACIONS NO SÓN UN JOC. CICLE DE CINEMA SOBRE ELS DRETS DE LES PERSONES MIGRANTS, amb la projecció de la pel·lícula “Samba” (Oliver Nakache i Eric Toledano, 2014). Taula redona sobre la integració de persones migrants en les nostres ciutats. Organitza: Creu Roja Espanyola.

 • Dijous, 19
 • Transició Energètica - Juan López de Uralde

  TRANSICIÓ ENERGÈTICA I CANVI CLIMÀTIC

  02/11/2017, dijous 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Conferència “Transició energètica i canvi climàtic” a càrrec de Juan López de Uralde, Diputat al Congrés per Unidos Podemos i coportaveu d’EQUO. Modera: Jorge Olcina, Catedràtic d’Analisi Geogràfic i responsable de l’Institut de Climatologia de la UA. Organitza: Compromís per Alacant i Verds Equo.

 • Manuel Molina - centenari

  MANUEL MOLINA (1917-1990) EN LA SEUA CENTENARI AMISTAT I POESIA

  31/10/2017, dimarts 20:00 h - Finalitza 30/11/2017

  Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició MANUEL MOLINA (1917-1990) EN LA SEUA CENTENARI AMISTAT I POESIA. En complir-se el centenari del naixement del poeta Manuel Molina a Oriola (28 d'octubre de 1917), la Universitat d'Alacant i el IAC Juan Gil-Albert ofereixen en la seua memòria una exposició que arreplega diversos aspectes de la seua activitat en la cultura literària alacantina del seu temps i visualitza fons de la seua donació a l'Arxiu de la Democràcia. Coordinadors: Cecilio Alonso Alonso i Francisco Moreno Sáez.

 • Rosa Cobo Bedía

  LA PROSTITUCIÓN EN EL CORAZÓN DEL CAPITALISMO

  26/10/2017, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “La prostitución en el corazón del capitalismo” de Rosa Cobo Bedía, Professora de Sociologia del Gènere  i Directora del Centre d'Estudis de Gènere i Feministes de la Universitat de la Corunya. Intervenen: Guillermina Revolta Fernández, Mar Esquembre Cerdà, Lydia Delicat Moratalla i l'autora. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • Incubadora de Valors

  Recollida d'aliments d'octubre - INCUBADORA DE VALORS

  23/10/2017, dilluns - Finalitza 26/10/2017

  Els pròxims dies 23, 24, 25 i 26 d'octubre tindrà lloc la Convocatòria de Solidaritat i Recollida Mensual d'Aliments. Convidem a tots a ser solidaris amb aquelles persones que més ho necessiten. En l'enllaç adjunt els informem dels horaris i els punts de recollida. Gràcies per la seua col·laboració.

 • Dimecres, 18
 • Cuidant la teua memòria

  CUIDANT LA TEUA MEMÒRIA

  24/10/2017, dimarts 17:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller “Cuidant la teua memòria” a càrrec d'Adela Alonso Gallegos i Sandra Iñesta Salcedo, Infermeres Comunitàries. Dirigit a persones majors de 60 anys sense deterioració cognitiva i/o mobilitat. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Manuel Gerena Homenatge Miguel Hernández

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. HOMENATGE FLAMENC A MIGUEL HERNÁNDEZ. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  24/10/2017, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. HOMENATGE FLAMENC A MIGUEL HERNÁNDEZ. SIS CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferència “El cante i la poesia de Miguel Hernández: un recorregut per la seua història”, a càrrec de la Penya Flamenca d'Alacant Pedro Bacán, participa Juan Ramón Torregrosa, poeta i estudiós del “Gran d'Oriola” i col·laboren Vanessa Teba, cantora, i Valentín Rosa, tocaor. Coordina: Josefa Samper García. Patrocina: Fundació Cajamar Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Enemy

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERNANDO. OCTUBRE-DESEMBRE

  24/10/2017, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERNANDO. OCTUBRE-DESEMBRE. Aquest mes dedicat a “Dennis Villeneuve, més enllà de les convencions”. Projecció de la pel·lícula “Enemy” (Enemy, 2013). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA – Aula de Cinema de la UA.

 • Dilluns, 16
 • Víctor del Árbol

  LITERATURA A LA SEU

  27/10/2017, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle LITERATURA EN LA SEU, amb la conferència “Per sobre de la pluja” a càrrec de Víctor de l'Arbre, escriptor. Parlarà de la seua trajectòria, de la vida i del seu últim llibre. Coordina: Marina Vicente. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Luis Somoza

  L'EXPLORACIÓ DELS OCEANS: RECURSOS I DRET MARÍTIM INTERNACIONAL

  26/10/2017, dijous, 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Conferencia "L'exploració dels Oceans: recursos i dret marítim internacional"  a càrrec de Luis Somoza, Geòleg Marí i Investigador de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME). Modera: Carlos Valle, Professor del Departament de Ciències de Mar i Biologia Aplicada. Organitza: Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • La millor festa del món

  MONOGRÀFIC "LA MILLOR FESTA DEL MÓN"

  27/10/2017, divendres 20:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del monogràfic “La millor Festa del món”, amb fotografies de Tony Díez, com a promoció dels “Fogueres de Sant Joan”. Incorpora textos en castellà i anglès. Intervindran representants de la UA i de la Festa. Organitza: Foguera Sèneca  Autobusos.

 • Divendres, 13
 • Concatedral de San Nicolás

  II CICLE DE POLIFONIA SACRA CIUTAT D'ALACANT

  29/10/2017, diumenge 20:30 h.

  Lloc: Concatedral de Sant Nicolás.

  Concert II CICLE DE POLIFONIA SACRA CIUTAT D'ALACANT. Intèrprets: Cor de Cambra “Óscar Esplá” i Ensemble Dolci Sospiri. Organitza: Concatedral de Sant Nicolás i Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Entrada lliure i gratuïta.

 • Dimecres, 11
 • les arts de l'argenteria i la joieria

  LES ARTS DE L'ARGENTERIA I LA JOIERIA - HOMENATGE Al PROFESSOR JOSÉ MANUEL CRUZ VALDOVINOS

  27/10/2017, divendres 11:00 - 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Jornada Cultural “Les arts de l'argenteria i la joieria” en homenatge al professor José Manuel Cruz Valdovinos, Catedràtic emèrit de la Complutense. Coordina: Alejandro Cañestro Donoso, Doctor en Història de l'Art (Universitat d'Alacant). Organitza: Càtedra Arquebisbe Loaces i Federació d'Empresaris del Metall de la Província d'Alacant (FEMPA).

 • VII Certamen poètic NUMEN

  VII PREMI DE POESIA NUMEN DE LA COMUNITAT VALENCIANA

  26/10/2017, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  VII PREMI DE POESIA NUMEN DE LA COMUNITAT VALENCIANA. Lliurament dels premis de Poesia NUMEN de la Comunitat Valenciana. Organitza: Grup artístic i literari NUMEN.

 • Azorín

  IV CONGRÉS INTERNACIONAL "AZORÍN EN LA MODERNITAT LITERÀRIA"

  26/10/2017, dijous 10:00 - 14:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  IV CONGRÉS INTERNACIONAL “AZORÍN EN LA MODERNITAT LITERÀRIA” en el qual es comptarà amb la participació d'investigadors espanyols juntament amb altres arribats de França, Itàlia i Estats Units. L'objectiu d'aquest congrés és reflexionar sobre la singularitat de l'obra de José Martínez Ruiz, un dels fundadors de la Modernitat literària a Espanya. Calendari: 25, 26 i 27 d'octubre. Organitza: Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert (Diputació d'Alacant), CeMaB (Universitat d'Alacant) i Fundació Caja Mediterráneo. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Monòver. Més informació i inscripcions en l'enllaç adjunt.

 • Jornada de salud mental

  JORNADA DE SALUT MENTAL: AVANÇANT EN CURES

  26/10/2017, dijous 9:00 - 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  (Parkings propers: Plaza de la Muntanyenca nº 7 i Parking Canalejas C/ Rafael Terol, 30).

  JORNADA DE SALUT MENTAL: AVANÇANT EN CURES. La Jornada sota el títol “avançant en cures”, sorgeix de la inquietud dels professionals de l'àrea de Salut Mental per a integrar les novetats del coneixement en la matèria, replantejar i implementar alternatives assistencials orientades a la defensa de la dignitat i els drets humans de les persones amb problemes de salut mental, així com per a millorar la qualitat assistencial en qualsevol dels recursos sociosanitaris en Salut Mental. Inscripció completa. Organitza: Facultat de Ciències de la Salut, Departament Infermeria de la Universitat d'Alacant, Departament de Salut Sant Joan, Departament de Salut Alcoi, Associació Espanyola d'Infermeria de Salut Mental AEESME, Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Col·legi Oficial d'Infermeria d'Alacant. Es podran seguir les conferències en directe en el link adjunt.

 • Formacion profesional de las mujeres en las escuelas de la Matricense

  FORMACIÓN PROFESIONAL DE LAS MUJERES EN LAS ESCUELAS DE LA MATRICENSE

  25/10/2017, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Formación profesional de las mujeres en las escuelas de la Matritense: un proyecto político-económico en la España ilustrada”, Autora: Josefina Méndez Vázquez. Presentació a càrrec d'Inmaculada Fernández Arrillaga, Elena Simón Rodríguez i l'autora. Organitza: Associació Klías.

 • Aula de Còmic

  PRESENTACIÓ DE L'AULA DE CÒMIC I CONFERÈNCIA "LORCA, UN POETA A NOVA YORK"

  25/10/2017, dimecres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Presentació de l'Aula de Còmic. Intervenen: Jorge Olcina, Eduard Balle i José Rovira. A continuació tindrà lloc la conferència “Lorca, un poeta a Nova York” a càrrec de Carles Esquembre. Col·labora: Elèctric Romanç – la Poesia és Notícia, Departament de Filologia Catalana i Departament d'Innovació i Formació Didàctica. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Associació UNICÓMIC.

 • Suite de las ciudades - Lorca

  SUITE DE LAS CIUDADES. ANTOLOGÍA POÉTICA DE FEDERICO GARCÍA LORCA

  23/10/2017, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació de “Suite de las ciudades. Antología poética de Federico García Lorca” a càrrec José Luis Ferris, Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Salamanca. Coordina: Juanjo Cervetto. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i La poesia és notícia.

 • prisioners

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERNANDO. OCTUBRE-DESEMBRE

  17/10/2017, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERNANDO. OCTUBRE-DESEMBRE. Aquest mes dedicat a “Dennis Villeneuve, més enllà de les convencions”. Projecció de la pel·lícula “Prisioners” (Prisioneros, 2013). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA – Aula de Cinema de la UA.

 • Divendres, 6
 • Donnie Darko

  XII CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. COS I GOIG

  20/10/2017, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el XII CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. COS I GAUDI, amb la projecció de la pel·lícula “Donnie Darko” (2001) del Director Richard Kelly. Presenta: Fabián Appel, Psicoanalista docent i director de grups de formació. Madrid, Segòvia, Valladolid. Coordina: Oscar Strada, Psicoanalista, soci de l'ELP de Madrid. Alacant. Coordina el Cicle: Roque Hernández. Organitza: Centre d'Orientació Sociolaboral i Clínica “El Molinet” i l'Associació Internacional Anàlisi Freudiano.

 • Nou viatge pel País Valencià

  NOU VIATGE PEL PAÍS VALENCIÀ

  19/10/2017, dijous 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Nou viatge pel País Valencià”. Intervenen: Néstor Novell i Josep Sorribes, autors del llibre; Josep-Antoni Ybarra, Catedràtic d'Economia; Josep Forcadell, Director de Publicacions UA. Organitza: Publicacions UA.

 • les migracions no són un joc - creu roja

  LES MIGRACIONS NO SÓN UN JOC. CICLE DE CINEMA SOBRE ELS DRETS DE LES PERSONES MIGRANTS

  19/10/2017, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle LES MIGRACIONS NO SÓN UN JOC. CICLE DE CINEMA SOBRE ELS DRETS DE LES PERSONES MIGRANTS, amb la projecció de la pel·lícula “Nacido en Siria” (Hernán Zin, 2016). Ponents: Auatef Ketiti. Organitza: Creu Roja Espanyola.

 • Dijous, 5
 • Alexandra Roche

  SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE - MENT SANA EN COS SA

  17/10/2017, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE amb la conferencia “Ment sana en cos sa” (Mens sana in corpore sano) a càrrec d'Alexandra Roche, Professora de Pilates. Coordina: Mª Teresa Ruiz Cantero, Catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública. Organitza: Aula de la Salut, Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte es retransmetrà en directe punxant en el link adjunt.

 • Cuidant la teua memòria

  CUIDANT LA TEUA MEMÒRIA

  17/10/2017, dimarts 17:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller “Cuidant la teua memòria” a càrrec d'Adela Alonso Gallecs i Sandra Iñesta Salcedo, Infermeres Comunitàries. Dirigit a persones majors de 60 anys sense deterioració cognitiva i/o mobilitat. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dimecres, 4
 • La Compañía de Jesús - Enrique Giménez

  LA COMPAÑÍA DE JESÚS. DEL EXILIO A LA RESTAURACIÓN. DIEZ ESTUDIOS

  16/10/2017, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “La Compañía de Jesús. Del exilio a la restauración. Diez estudios” d'Enrique Giménez López. Intervenen: Emilio La Parra, Catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat d'Alacant; Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; Enrique Giménez, Catedràtic d'Història Moderna i autor del llibre. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 2
 • Javier García Martínez

  CONFERÈNCIA INAUGURAL A càrrec de JAVIER GARCÍA MARTÍNEZ "EN DEFENSA DE LA RAZÓN"

  Ja poden gaudir de la magnífica conferència de Javier García Martínez, "En defensa de la raó", que va obrir el curs acadèmic en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant punxant en l'enllaç adjunt.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464