Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Desembre, 2018

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Desembre, 2018
 • Dijous, 20
 • Nadal 2018-2019

  FELIÇ NADAL

  La Seu Universitària Ciutat d'Alacant els desitja FELIÇ NADAL i PRÒSPER ANY 2019. Els informem que del 24 de desembre fins al 6 de gener la Seu romandrà tancada. Reprendrem la programació cultural a partir del 7 de gener. Ja està disponible el butlletí de gener en l'enllaç adjunt.

 • Novel·la històrica

  ANEM A ESCRIURE UNA NOVEL·LA HISTÒRICA

  09/01/2019, dimecres 17:30 - 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller ANEM A ESCRIURE UNA NOVEL·LA HISTÒRICA, a càrrec de Manuel Avilés Gómez, escriptor. Amb aquest curs l'alumne tindrà un coneixement "interessant" del segle XIX espanyol i podrà participar en la novel·la històrica que volem escriure sobre aquesta època. Col·labora: Editorial ECU. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Logo Aula feminista

  POLÍTICA SEXUAL I NOVES ALIANCES FEMINISTES

  07/01/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle de debats de l'Aula de Debat Feminista amb el títol POLÍTICA SEXUAL I NOVES ALIANCES FEMINISTES, amb la conferència a càrrec de Rosa María Rodríguez Magda, filòsofa, escriptora i Doctora en Filosofia per la Universitat de València. Coordinadores: Mar Esquembre i Cristina Sánchez. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • Viure les paraules

  VIURE LES PARAULES. FOTOGRAFIES D'AGUSTÍN HERNÁNDEZ SÁNCHEZ

  11/01/2019, divendres 20:15 h. - Finalitza 21/02/2019

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició VIURE LES PARAULES. FOTOGRAFIES D'AGUSTÍN HERNÁNDEZ SÁNCHEZ. Mostra fotogràfica de persones amb dificultats lectores.

 • Dimecres, 19
 • II Jornades El Cercle del Misteri

  II JORNADES EL CERCLE DEL MISTERI

  17/01/2019, dijous 20:15 h. - Finalitza 19/01/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  II JORNADES EL CERCLE DEL MISTERI. Obertura i presentació a càrrec d'Óscar Fábrega, escriptor i editor refinat. A continuació tindrà lloc la xarrada "Els orígens ocults del Tercer Reich" a càrrec de Javier Martínez-Pinna, historiador. Coordina: Daniel Valverde. Organitza: El Sótano Sellado.

 • Dóna regna solta al mestre que portes dins

  SOLTA Al MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN

  14/01/2019, dilluns 17:30 - 19:30 h. - Finalitza 11/02/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el taller SOLTA Al MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN. Docents: Inés Montiel Higuero, Coach i Terapeuta Gestalt, i Gema Pomares Alemany, Coach i Terapeuta Gestalt. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant). Inscripció completa.

 • El Olvido

  EL OLVIDO

  10/01/2019, dijous 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Projecció del curtmetratge d'animació "El olvido" nominat als premis Goya 2018. Després de la seua projecció, xarrada amb una de les seues directores Ksenia Fetisova (Xenia Grey) i amb l'escriptor Miguel Ángel Pérez Oca, sobre la seua temàtica: El bombardeig del Mercat Central d'Alacant el 25 de maig de 1938. Coordina: Beatriz Martínez Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Beamos Producció.

 • Dimarts, 18
 • Senén Barro Ameneiro

  PARADOXES DE LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

  17/01/2019, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula Redona "Paradoxes de la Intel·ligència Artificial" a càrrec de Senén Barro Ameneiro, Catedràtic de l'àrea de Ciències de la Computació i Intel·ligència de la Universitat de Santiago de Compostel·la. Director del Grup de Sistemes Intel·ligents. Modera: Manuel Palomar, Rector Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia, Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte es retransmetrà en directe en l'enllaç adjunt.

 • Espai públic, espai compartit

  ESPAI PÚBLIC, ESPAI COMPARTIT?

  16/01/2019, dimecres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula Redona amb el títol "ESPAI PÚBLIC, ESPAI COMPARTIT?". Intervenen: Alcázar Moreno, Presidenta de l'AA.VV. del Centre Tradicional; Javier García Solera, Arquitecte; Juanma Agulles, Sociòleg i Professor de la UA; Rubén Bodeweig, Arquitecte. Moderador: Francisco Juan Martínez, Arquitecte i Professor d'Urbanisme en la UP de València. Coordina: José Ramón Navarro i Jorge Olcina. Organitza: Aula de la Ciutat d'Alacant de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte es retransmetrà el directe en l'enllaç adjunt.

 • Dilluns, 17
 • Origen i evolució de les places urbanes Alacant

  ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (I)

  16/01/2019, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Ja es poden inscriure (inscripció gratuïta) al seminari ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (I). Consisteix a divulgar la història, formació, desenvolupament i transformació de les principals places urbanes i espais públics d'Alacant (Paseíto Ramiro, Plaça de l'Ajuntament, Portal d'Elx, Plaça Gabriel Miró, Plaça Calvo Sotelo, Plaça de la Montanyeta, Plaça Ruperto Chapí i Plaça Nova). Coordinador i docent: Sergio García Doménech, Doctor arquitecte i arquitecte tècnic. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT "A RATLLA" (REPETICIÓ)

  16/01/2019, dimecres 18:30 - 20:30 h. - Finalitza 27/02/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Comença el taller APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT "A RATLLA" (Repetició). Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant - Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant). Inscripció completa.

 • Revisió mitjans comunicació televisió

  REVISIÓ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ A ALACANT. LA TELEVISIÓ A ALACANT

  14/01/2019, dilluns 20:15 h. - Finalitza 28/01/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle REVISIÓ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ A ALACANT. LA TELEVISIÓ A ALACANT, amb la sessió dedicada a "Una mirada cronològica al mitjà televisiu a Alacant" a càrrec de Ramón Enric Cànovas, Professor de la UA. Coordina: Antonio Sempere. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Xarres divulgació cinematogràfica II

  XARRADES DE DIVULGACIÓ CINEMATOGRÀFICA II

  14/01/2019, dilluns 19:00 h. - Finalitza 06/05/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença la segona part de les XARRADES DE DIVULGACIÓ CINEMATOGRÀFICA, amb la sessió dedicada a les "millors i pitjors pel·lícules de 2018". Intervenen: Antonio Dopazo, Información; Gonzalo Eulogio, Cadena SER; Augusto González, Informació TV; Antonio Sempere, especialista en cinema espanyol; i Ludivine Homo, Making of Blog. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Imajoven i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Presentació llibre Calima Mis cuentos poéticos

  CALIMA. MIS CUENTOS POÉTICOS

  11/01/2019, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del lliure “Calima. Mis cuentos poéticos” d'Aquiles Dionisio Cairo, cardiòleg, nascut a Perú i establit a Ibi des de fa quaranta anys. És alumne de la UPUA i publica el seu primer llibre de poesia i experiències. Intervenen: Emilia Gómez García, Col·laboradora Docent UPUA; Benito Elías García Valero, Professor Departament Filologia Espanyola UA; Daniel Riera Moll, Vicepresident Associació Alumnes i Ex-Alumnes UPUA; i Aquiles Dionisio Cairo, autor del llibre. Presideix en acte: Concepción Bru Ronda, Directora UPUA. Organitza: Universitat Permanent.

 • Divendres, 14
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 17 Al 22 DE DESEMBRE)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a la setmana del 17 al 22 de desembre.

 • Gadea Programa prometeo

  VIII EDICIÓ DEL SEMINARI GADEA. HISTÒRIA DEL TEMPS PRESENT: REPTES I OPORTUNITATS

  14/12/2018, divendres 10:00 - 14:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza la VIII EDICIÓ DEL SEMINARI GADEA. HISTÒRIA DEL TEMPS PRESENT: REPTES I OPORTUNITATS. Intervenen: Rafael Quirosa-Cheyrouze Muñoz (Universitat d'Almeria); Mónica Moreno Seco (Universitat d'Alacant); Agustí Nieto Galán (Universitat Autònoma de Barcelona). Organitza: Universitat Miguel Hernández d'Elx i Universitat d'Alacant.

 • Dijous, 13
 • Novel·la històrica

  ESCRIUREm UNA NOVEL·LA HISTÒRICA

  19/12/2018, dimecres 17:30 - 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller ESCRIUREM UNA NOVEL·LA HISTÒRICA, a càrrec de Manuel Avilés Gómez, escriptor. Amb aquest curs l'alumne tindrà un coneixement "interessant" del segle XIX espanyol i podrà participar en la novel·la històrica que volem escriure sobre aquesta època. Col·labora: Editorial ECU. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 12
 • The man who would be king

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-DESEMBRE

  18/12/2018, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-DESEMBRE. Aquest mes dedicat a "Kipling en el cinema". Projecció de la pel·lícula "The man who would be king" (El hombre que pudo reinar, John Huston, 1975). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA %u2013 Aula de Cinema de la UA.

 • Janis Joplin: pequeña chica triste

  LA DONA EN EL CINEMA ACTUAL. CICLE QUATRE MIRADES A LA RECERCA DE L'APODERAMENT FEMENÍ

  18/12/2018, dimarts 17:30 - 21:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle LA DONA EN EL CINEMA ACTUAL. CICLE QUATRE MIRADES A LA RECERCA DE L'APODERAMENT FEMENÍ a través del com es proposa un viatge cinematogràfic que ens acosta a variats personatges femenins mitjançant un programa doble. En aquesta sessió, amb el títol %u201CLa mirada nord-americana%u201D, es projectaran “Janis Joplin: Pequeña chica triste” (2015) i “Frances Ha” (2012. Amb Greta Gerwing). Coordina: Luis López Belda. Organitza: Associació Imajoven.

 • Dimarts, 11
 • Memòria històrica i recursos memorials

  MEMÒRIA HISTÒRICA I RECURSOS MEMORIALS A ALACANT

  07/01/2019, dilluns 20:15 h. - Finalitza 11/02/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Seminari MEMÒRIA HISTÒRICA I RECURSOS MEMORIALS A ALACANT la primera sessió dels quals versarà sobre "El concepte de Memòria Històrica. Què és i des d'on i fins a on pot considerar-se Memòria Històrica? Premissa prèvia". Coordinador i docent: Pablo Rosser. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Inscripció completa.

 • Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes

  ACTE DE LLIURAMENT DEL PREMI ADRIÁN LÓPEZ

  20/12/2018, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Acte de lliurament del PREMI ADRIÁN LÓPEZ que enguany s'atorga a D. Alfonso Arenas. Organitza: Plataforma d'Iniciatives Ciutadanes (PIC).

 • Dilluns, 10
 • Jornades psicologia i envelliment en el segle XXI

  JORNADES PSICOLOGIA I ENVELLIMENT EN EL SEGLE XXI. NOVES FORMES I ESTILS DE VIDA EN ELS MAJORS

  17/12/2018, dilluns 17:00 - 20:00 h. - Finalitza 18/12/2018

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  JORNADES PSICOLOGIA I ENVELLIMENT EN EL SEGLE XXI. NOVES FORMES I ESTILS DE VIDA EN ELS MAJORS. Intervenen en la presentació: Concepción Bru, Directora de la UPUA; Concepción Sánchez, Vicedegana COP-CV; Clara Aguado, Coordinadora Grup Treballe Envelliment COP-CV, Secció Alacant. Inscripció gratuïta: https://www.com-cv.org/formacion, Tel. 965 21 11 85. Organitza: Col·legi Oficial de Psicologia Comunitat Valenciana i UPUA.

 • Divendres, 7
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 10 Al 22 DE DESEMBRE)

  Ja podeu consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 10 al 22 de desembre.

 • Dimecres, 5
 • Fill del Sol i la Neu

  FILL DEL SOL I LA NEU

  20/12/2018, dijous 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Concert de música antiga amb el títol FILL DEL SOL I LA NEU a càrrec del grup de càmera La Sablonara. Coordina: María Marco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. El concert es retransmetrà en directe en l'enllaç adjunt.

 • Associació contra el càncer

  ÉS NADAL I ALGÚ MOLT ESPECIAL JA NO ESTÀ

  20/12/2018, dijous 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Xarrada dirigida a persones en duel per a l'afrontamiento del Nadal "És Nadal i algú molt especial ja no està", a càrrec de Javier Murcia Gil, Psicòleg Associació Espanyola Contra el Càncer i Pilar Marín Monllor, Psicòloga Associació Espanyola Contra el Càncer. Organitza: AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer).

 • Conferència Amin Zaoui

  FEMINISME, BILINGÜISME ET ISLAMISATION À TRAVERS LA PENSÉE D%o2019UN ÉCRIVAIN

  19/12/2018, dimecres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferència "Feminisme, bilingüisme et islamisation à travers la pensée d'un écrivain" a càrrec d'Amin Zaoui, Écrivain algérien. Coordina: Naima Benaicha. Organitza: Departament de Filologies Integrades, Àrea d'Estudis àrabs i islàmics.

 • Seminari Marx versus marxisme

  MARX VERSUS MARXISME

  17/12/2018, dilluns 17:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Seminari MARX VERSUS MARXISME, a càrrec del professor Fernando M. Pérez Herranz (UA). Temes: Polèmiques del socialisme, Els elements articuladores del marxisme (des de la perspectiva filosòfica). Coordina: Elena Nájera. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Novel·la històrica

  ESCRIUREM UNA NOVEL·LA HISTÒRICA

  12/12/2018, dimecres 17:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller ESCRIUREM UNA NOVEL·LA HISTÒRICA, a càrrec de Manuel Avilés Gómez, escriptor. Amb aquest curs l'alumne tindrà un coneixement "interessant" del segle XIX espanyol i podrà participar en la novel·la històrica que volem escriure sobre aquesta època. Col·labora: Editorial ECU. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • The jungle book

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-DESEMBRE

  11/12/2018, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-DESEMBRE. Aquest mes dedicat a "Kipling en el cinema". Projecció de la pel·lícula "The jungle book" (El libro de la selva, Zoltan Korda, 1942). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA - Aula de Cinema de la UA.

 • Dimarts, 4
 • Pacient Actiu

  PRENENT CONTROL DE LA TEUA SALUT

  10/12/2018, dilluns 10:00 - 12:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el taller "Prenent control de la teua salut" del programa de Conselleria Pacient Actiu. Es tracta d'un programa de suport a les persones que viuen amb alguna malaltia crònica. Coordina: Adela Alonso Gallegos. Més informació: pacienteactiu@gva.es. Organitza: Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464