Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Gener, 2019

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Gener, 2019
 • Dijous, 31
 • Jerónimo López Martínez

  ELS POLS, EL CANVI CLIMÀTIC I LA PUJADA DEL NIVELL DEL MAR

  14/02/2019, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula Redona "Els Pols, el canvi climàtic i la pujada del nivell del mar" a càrrec de Jerónimo López Martínez, professor de Geodinámica Externa de la Universitat Autònoma de Madrid i Membre Honorari del Scientific Committee on Antartic Research (SCAR). Modera: Pedro Alfaro García, Catedràtic del Departament de ciències de la Terra i del medi ambient de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia, Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte es podrà seguir en directe en l'enllaç adjunt.

 • Nana - Heliana Matheus

  MÚSICA PER A TOTS

  13/02/2019, dimecres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Concert MÚSICA PER A TOTS, es basa en versions de les inspiracions musicals de Nana (Heliana Matheus) i algunes músiques autorales. Intèrpret: Nana, Heliana Matheus (Veu i Guitarra). Coordina: María Marco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. El concert es podrà seguir en directe en l'enllaç adjunt.

 • Repensar la ciutat des de la perspectiva de gènere

  REPENSAR LA CIUTAT DES DE LA PERSPECTIVA DE GÈNERE

  12/02/2019, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula redona "Repensar la ciutat des de la perspectiva de gènere". Intervenen: Blanca Valdivia, integrant del "Col·lectiu Punt 6" de Barcelona; Carmen Cobela, Presidenta de l'AA.VV. del barri del Pla d'Alacant; María Catalina Hernández Martínez, Regidora d'Urbanisme i Igualtat de l'Ajuntament de Villena. Modera: María José Frau, Sociòloga. Coordina: Jorge Olcina i José Ramón Navarro. Organitza: Aula de la Ciutat d'Alacant de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte es podrà seguir en directe en l'enllaç adjunt.

 • Teatre Alacant

  REVISIÓ A LA CULTURA ALACANTINA

  11/02/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Cicle REVISIÓ A LA CULTURA ALACANTINA, amb la sessió "Entorn del Teatre a Alacant". Intervenen: Francesc Sanguino, Director del Teatre Principal; i Alicia Garijo, Directora del Teatre Arniches. Coordina: Antonio Sempere. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Altres alacantins il·lustres III - 2

  ALTRES ALACANTINS IL·LUSTRES III

  11/02/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle "ALTRES ALACANTINS IL·LUSTRES III", amb la conferència dedicada a Francisco Mas Magro (Crevillent 1879 - Alacant 1958). Hematòleg de fama mundial i candidat al Premi Nobel de Medicina. Coordina: Joaquín Santo Matas. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Capità calçotets

  CINEMA EN VALENCIÀ

  08/02/2019, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle “CINEMA EN VALENCIÀ” amb la projecció de “Capità Calçotets” (per a tots els públics). Entrada lliure limitada a l’aforament de la sala. Per a sessions matinals concertades amb col·legis contacteu amb La Civica-Escola Valenciana: lacivica@lacivica.cat, 607 93 05 65. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant.

 • Aprendiendo a conducir

  CINEMA EN VALENCIÀ

  07/02/2019, dijous 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle “CINEMA EN VALENCIÀ” amb la projecció de “Aprenent a conduir” (no recomanada a menors de 12 anys). Entrada lliure limitada a l’aforament de la sala. Per a sessions matinals concertades amb col·legis contacteu amb La Civica-Escola Valenciana: lacivica@lacivica.cat, 607 93 05 65. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant.

 • Cátedra enfermeria familiar y comunitaria

  TERTÚLIES DE LA CÀTEDRA - IMPACTE SOCIAL DE LA INVESTIGACIÓ INFERMERA

  07/02/2019, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Mesa debat en el marc de les "Tertúlies de la Càtedra". El tema a debatre serà "Impacte social de la Investigació Infermera". Participants: Daniel Mediavilla, Periodista de divulgació científica de "El País"; Rafael del Pi Casat, Professor de la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Jaén; Amparo Navarro Faure, Vicerectora d'Investigació de la Universitat d'Alacant. Organitza: Càtedra d'Infermeria Familiar i Comunitària.

 • Origen i evolució de les places urbanes Alacant

  ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (I)

  06/02/2019, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el seminari ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (I). El seminari consisteix a divulgar la història, formació, desenvolupament i transformació de les principals places urbanes i espais públics d'Alacant (Paseíto Ramiro, Plaza de l'Ajuntament, Portal d'Elx, Plaza Gabriel Miró, Plaza Calvo Sotelo, Plaza de la Montanyeta, Plaza Ruperto Chapí i Plaça Nova). Coordinador i docent: Sergio García Doménech, Doctor arquitecte i arquitecte tècnic. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Novel·la històrica

  ESCRIUREM UNA NOVEL·LA HISTÒRICA

  06/02/2019. dimecres 17:30 - 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller ESCRIUREM UNA NOVEL·LA HISTÒRICA, a càrrec de Manuel Avilés Gómez, escriptor. Amb aquest curs l'alumne tindrà un coneixement "interessant" del segle XIX espanyol i podrà participar en la novel·la històrica que volem escriure sobre aquesta època. Col·labora: Editorial ECU. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 30
 • Their Finest

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. FEBRER-MAIG

  05/02/2019, dilluns 19:00 h. - Finalitza 28/05/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Comença el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. FEBRER-MAIG. Aquest mes dedicat al "cinema de Lone Scherfig". Projecció de la pel·lícula "Their Finest" (“Su mejor historia”, 2016). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA - Aula de Cinema de la UA.

 • Aprenent a ser feliços, enfortint la nostra autoestima

  APRENENT A SER FELIÇOS ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA - REPETICIÓ

  05/02/2019, dimarts 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller APRENENT A SER FELIÇOS ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA (Repetició). Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant - Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Memòria històrica i recursos memorials

  MEMÒRIA HISTÒRICA I RECURSOS MEMORIALS A ALACANT

  04/02/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el seminari MEMÒRIA HISTÒRICA I RECURSOS MEMORIALS A ALACANT amb la sessió "La memòria de guerra, llibertat i repressió (IV). L'inici de la repressió sistemàtica en l'Alacant franquista". Coordinador i docent: Pablo Rosser. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dóna regna solta al mestre que portes dins

  SOLTA AL MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN

  04/02/2019, dilluns 17:30 - 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller SOLTA AL MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN. Docents: Inés Montiel Higuero, Metge de l'Equip d'Atenció Primària en el Centre de Salut Sant Blas, i Gema Pomares Alemany, Llicenciada en Filologia Hispànica i Professora de Llengua Castellana i Literatura de Secundària i Batxillerat en el Col·legi Sagrat Cor HH Maristas d'Alacant. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció Completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Divendres, 25
 • Fabiola un peón en el tablero de Franco

  FABIOLA, UN PEÓN EN EL TABLERO DE FRANCO

  05/02/2019, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Fabiola, un peón en el tablero de Franco” d'Anne Morelli. Intervenen: Juan Antonio Ríos, Catedràtic de Literatura Espanyola, Amparo Navarro Faure, Vicerectora d'Investigació i Transferència de Coneixement de la UA, i Anne Morelli, autora del llibre. Organitza: Servei Publicacions Universitat d'Alacant.

 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 28 DE GENER Al 9 DE FEBRER)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a la setmana del 28 de gener al 9 de febrer.

 • 50 anys del CEU

  50 ANYS DEL CEU: HISTÒRIA I MEMÒRIA

  06/02/2019, dimecres 19:30 h. - Finalitza 07/02/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Cicle 50 ANYS DEL CEU: HISTÒRIA I MEMÒRIA, amb la taula redona "La universitat que vivim en el tarde franquisme", amb la participació de professors i estudiants dels anys 60-70. Intervenen: Adolfo Celdrán Mallol, Carmen Herrero Blanco, José Carlos Rovira i Marisa Sierra Marco. Coordina: Juan Martínez Leal. Organitza: Arxiu de la Democràcia.

 • Dijous, 24
 • 1050 Discos Cardinales

  1050 DISCOS CARDINALES

  08/02/2019, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “1050 discos cardinales” (Editorial Makma) de Juanjo Mestre. Col·loqui amb l'autor, editorial i convidats, més la participació amb cançons en acústic de Juan Pablo Mazzola (Baby Scream).

 • Homero Aridjis 2

  ANTOLOGÍA POÉTICA (1960-2018) D'HOMERO ARIDJIS

  08/02/2019, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació de Antología Poética (1960-2018) d'Homero Aridjis (Càtedra, 2018). Edició d'Aníbal Salazar Anglada. Intervenen: Homero Aridjis, escriptor mexicà, i Aníbal Salazar, editor. Presenten: Jorge Olcina, director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, i Eva Valero, Directora de Secretariat de Seus UA i CeMab. Organitza: CeMaB i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • El riure com a eina terapèutica

  EL RIURE COM A EINA TERAPÈUTICA PER Al CANVI - REPETICIÓ

  07/02/2019, dijous 17:30 - 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  A partir del dimarts 29 de gener, a les 8:00 h., estarà diponible el formulari d'inscripció (gratuïta) al taller EL RIURE COM A EINA TERAPÈUTICA PER Al CANVI - REPETICIÓ, dirigit a persones que vulguen millorar la seua qualitat de vida a través del riure. La primera part del taller consistirà en "El riure com a eina terapèutica per al canvi" i la segona "Aprenent a descobrir la nostra part positiva". Docents: Isabel López Molina, psicòloga clínica, i Mª Isabel Terol Andrés, psicòloga clínica. Coordina: Adela Alonso Gallecs, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant). Inscripció completa.

 • Logo Aula feminista

  POLÍTICA SEXUAL I NOVES ALIANCES FEMINISTES

  04/02/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle de debats de l'Aula de Debat Feminista amb el títol POLÍTICA SEXUAL I NOVES ALIANCES FEMINISTES. Coordinadores: Mar Esquembre i Cristina Sánchez. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • Actrius Alacantines, avui

  ACTRIUS ALACANTINES, AVUI

  04/02/2019, dilluns 20:00 h. - Finalitza 25/03/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle ACTRIUS ALACANTINES, AVUI. Trobades amb cinc actrius alacantines que ens parlaran de les seues trajectòries. Aquesta sessió estarà a càrrec de Sonia Almarcha. Director del cicle: Juan Luis Mira. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Ciencia y color en los álbumes de Nestlé

  CIÈNCIA I COLOR EN ELS ÀLBUMS DE NESTLÉ

  31/01/2019, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del lliure “Ciencia y color en los álbumes de Nestlé”. Intervenen: Carlos Barciela, editor del llibre i Catedràtic UA, Anàlisi Econòmica Aplicada; Emilio Deliu, Doctor en Filologia Hispànica i professor de comunicació audiovisual i Publicitat UA; i María Dolores Fernández, Doctora UA, Comunicació i Psicologia Social. Organitza: Publicacions UA.

 • Origen i evolució de les places urbanes Alacant

  ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (I)

  30/01/2019, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el Seminari ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (I). El seminari consisteix a divulgar la història, formació, desenvolupament i transformació de les principals places urbanes i espais públics d'Alacant (Paseíto Ramiro, Plaza de l'Ajuntament, Portal d'Elx, Plaza Gabriel Miró, Plaza Calvo Sotelo, Plaza de la Montañeta, Plaza Ruperto Chapí i Plaça Nova). Coordinador i docent: Sergio García Doménech, Doctor arquitecte i arquitecte tècnic. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Novel·la històrica

  ESCRIUREM UNA NOVEL·LA HISTÒRICA

  30/01/2019 dimecres 17:30 - 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller ESCRIUREM UNA NOVEL·LA HISTÒRICA, a càrrec de Manuel Avilés Gómez, escriptor. Amb aquest curs l'alumne tindrà un coneixement "interessant" del segle XIX espanyol i podrà participar en la novel·la històrica que volem escriure sobre aquesta època. Col·labora: Editorial ECU. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 23
 • Ignacio Martínez de Pisón

  LITERATURA EN LA SEU

  01/02/2019, divendres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle LITERATURA EN LA SEU amb la conferència a càrrec d'Ignacio Martínez de Pisón. Coordina: Marina Vicente. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Aprenent a ser feliços, enfortint la nostra autoestima

  APRENENT A SER FELIÇOS ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA - REPETICIÓ

  29/01/2019, dimarts 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller APRENENT A SER FELIÇOS ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA (Repetició). Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant - Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dimarts, 22
 • Memòria històrica i recursos memorials

  MEMÒRIA HISTÒRICA I RECURSOS MEMORIALS A ALACANT

  29/01/2019, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el seminari MEMÒRIA HISTÒRICA I RECURSOS MEMORIALS A ALACANT, amb la sessió "LA MEMÒRIA DE GUERRA, LLIBERTAT I REPRESSIÓ (III). La Guerra Civil en una ciutat de rereguarda: txeques, Santa Faç, refugiats, espies i evasions. Alacant". Coordinador i docent: Pablo Rosser. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Revisió mitjans comunicació televisió

  REVISIÓ MÈDICA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ A ALACANT. LA TELEVISIÓ A ALACANT

  28/01/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle REVISIÓ MÈDICA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ A ALACANT. LA TELEVISIÓ A ALACANT, amb la sessió dedicada a "Les televisions públiques a Alacant" a càrrec de José Manuel Caturla, Periodista. Coordina: Antonio Sempere. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dóna regna solta al mestre que portes dins

  SOLTA AL MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN

  28/01/2019, dilluns 17:30 - 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller SOLTA AL MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN. Docents: Inés Montiel Higuero, Metge de l'Equip d'Atenció Primària en el Centre de Salut Sant Blas, i Gema Pomares Alemany, Llicenciada en Filologia Hispànica i Professora de Llengua Castellana i Literatura de Secundària i Batxillerat en el Col·legi Sagrat Cor HH Maristas d'Alacant. Coordina: Adela Alonso Gallecs, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció Completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dilluns, 21
 • El Olvido

  CURTMETRATGE D'ANIMACIÓ "EL OLVIDO"

  25/01/2019, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Curtmetratge d'animació "El olvido" nominat als premis Goya 2018. Després de la seua projecció, xarrada amb una de les seues directores Ksenia Fetisova (Xenia Grey). Coordina: Beatriz Martínez. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Beamos Producció. Entrada lliure limitada a l'aforament de la sala.

 • Dóna regna solta al mestre que portes dins

  SOLTA AL MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN

  21/01/2019, dilluns 17:30 - 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller SOLTA AL MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN. Docents: Inés Montiel Higuero, Metge de l'Equip d'Atenció Primària en el Centre de Salut Sant Blas, i Gema Pomares Alemany, Llicenciada en Filologia Hispànica i Professora de Llengua Castellana i Literatura de Secundària i Batxillerat en el Col·legi Sagrat Cor HH Maristas d'Alacant. Coordina: Adela Alonso Gallecs, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció Completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Divendres, 18
 • El Renaixement a Espanya

  EL RENAIXEMENT A ESPANYA

  08/02/2019, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Cicle de conferències EL RENAIXEMENT A ESPANYA, la primera sessió del qual estarà dedicada al "Art renaixentista en terres alacantines. Noves Perspectives" a càrrec d'Alejandro Cañestro Donoso, Professor de la Universitat d'Alacant. Coordina: Alejandro Cañestro. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Inscripció Completa.

 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 21 DE GENER Al 2 DE FEBRER)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a la setmana del 21 de gener al 2 de febrer.

 • Arquitectura i art la construcció de la modernitat

  ARQUITECTURA I ART, LA CONSTRUCCIÓ DE LA MODERNITAT. 1950-2000

  07/02/2019, dijous 20:15 h. - Finalitza 14/03/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Ja es poden inscriure (inscripció gratuïta) al seminari ARQUITERCTURA I ART, LA CONSTRUCCIÓ DE LA MODERNITAT. 1950 - 2000, la primera sessió del qual estarà dedicada a "La modernitat a Europa". Coordinador i docent: Santiago Varela, arquitecte i Doctor en Arquitectura. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 17
 • tertúlies de cinema

  TERTÚLIES DE CINEMA

  01/02/2019, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle TERTÚLIES DE CINEMA amb la sessió "Entorn dels Goya". Intervenen: Gonzalo Eulogio, Augusto González i Raúl Cornejo. Modera: Antonio Sempere. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Rebelle

  XIII CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. EL CINEMA I EL PSICOANÀLISI

  01/02/2019, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferram, 40.

  Continua el XIII CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. EL CINEMA I EL PSICOANÀLISI, amb la projecció de la pel·lícula "Rebelle" del director Kim Nguyen. Presenta: Isabel Cerdán Psicoanalista, membre d'Anàlisi Freudiano i de la Xarxa psicoanalítica d'Alacant. Coordina: Aurora Morilla, Psicòloga Clínica, Psicoanalista, Membre del Fòrum Psicoanalític de Madrid del Camp Lacaniano. Alacant. Coordina el Cicle: Roque Hernández. Col·labora: Aula de Cinema. Universitat d'Alacant. Organitza: Associació Internacional Anàlisi Freudiano - C.O. "El Molinet" (Centre d'Orientació sociolaboral i Clínica).

 • Marvin Labara

  COM HAN PASSAT ELS ANYS. BALADES I BOLEROS

  30/01/2019, dimecres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Concert COM HAN PASSAT ELS ANYS "Balades i Boleros" on es ret homenatge als grans autors de la música romàntica de parla hispana. Intèrpret: Marvin Labara. Coordina: María Marco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. El concert es retransmetrà en directe en l'enllaç adjunt.

 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT "A RATLLA" - REPETICIÓ

  30/01/2019, dimecres 18:30 - 20:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT "A RATLLA" (Repetició). Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant - Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • divulgArte

  DIVULGARTE. CICLE DE TROBADES ENTRE CIENTÍFIC-INVESTIGADOR I ARTISTA (4ª EDICIÓ)

  29/01/2019, dimarts 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença DIVULGARTE. CICLE DE TROBADES ENTRE CIENTÍFIC-INVESTIGADOR I ARTISTA (4ª EDICIÓ), amb la sessió dedicada a "Patrimoni Marí i Art" a càrrec d'Alfonso Ramos Esplá, Catedràtic i director del CIMAR - UA (Santa Pola), i María Dolores Mulá, Artista visual. Coordina: Marina Limiñana Gregori. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte es retransmetrà en directe en l'enllaç adjunt.

 • Xarres divulgació cinematogràfica II

  XARRADES DE DIVULGACIÓ CINEMATOGRÀFICA II

  28/01/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle XARRES DE DIVULGACIÓ CINEMATOGRÀFICA II, amb la sessió dedicada a "50 Anys de l'estrena de Grup Salvatge. Els western crepusculares fonamentals". Intervenen: Mariano Sánchez Soler, escriptor, i Israel Gil, Aula de Cinema de la UA. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Imajoven i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Origen i evolució de les places urbanes Alacant

  ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (I)

  23/01/2019, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el Seminari ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (I). El seminari consisteix a divulgar la història, formació, desenvolupament i transformació de les principals places urbanes i espais públics d'Alacant (Paseíto Ramiro, Plaza de l'Ajuntament, Portal d'Elx, Plaza Gabriel Miró, Plaza Calvo Sotelo, Plaza de la Montañeta, Plaza Ruperto Chapí i Plaça Nova). Coordinador i docent: Sergio García Doménech, Doctor arquitecte i arquitecte tècnic. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Novel·la històrica

  ESCRIURE UNA NOVEL·LA HISTÒRICA

  23/01/2019 dimecres 17:30 - 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller ESCRIUREM UNA NOVEL·LA HISTÒRICA, a càrrec de Manuel Avilés Gómez, escriptor. Amb aquest curs l'alumne tindrà un coneixement "interessant" del segle XIX espanyol i podrà participar en la novel·la històrica que volem escriure sobre aquesta època. Col·labora: Editorial ECU. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimarts, 15
 • Cinquanta anys del CEU

  CINQUANTA ANYS DEL CEU D'ALACANT. HISTÒRIA I MEMÒRIA

  23/01/2019, dimecres 20:00 h. - Finalitza 21/02/2019

  Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició CINQUANTA ANYS DEL CEU D'ALACANT. HISTÒRIA I MEMÒRIA (1968-1979). Fa ara cinquanta anys, la ciutadania alacantina veia nàixer al que seria el germen de la seua primera universitat. El Centre d'Estudis Universitaris, més conegut com el CEU, va iniciar la seua marxa en els primers dies del mes de novembre de 1968. Comissaris: Rosa Ana Gutiérrez Lloret, Juan Martínez Leal, Mónica Moreno Seco.

 • Pedro Miguel Echenique

  LA SUBLIM UTILITAT DE LA CIÈNCIA INÚTIL. (CULTURA, ECONOMIA, BELLESA)

  23/01/2019, dimecres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula Redona "La Sublim Utilitat de la Ciència Inútil. (Cultura. Economia. Bellesa)" a càrrec de Pedro Miguel Echenique Landiríbar, Catedràtic de la Fundació Donostia Internacional Physics Center i Catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la Universitat del País Basc. Modera: Carlos Untiedt Lecuona, Director del Departament de Física Aplicada de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia, Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte es retransmetrà en directe en l'enllaç adjunt.

 • José Luis Gómez

  IV JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL

  24/01/2019, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  IV JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL, amb la conferència "La interpretació" a càrrec de José Luis Gómez, actor i director, membre de la Real Acadèmia Espanyola i Director de Teatre de l'Abadia. Modera: Pollux Hernúñez. Coordina: John Sanderson. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i TEADA.

 • Revisió mitjans comunicació televisió

  REVISIÓ MÈDICA Als MITJANS DE COMUNICACIÓ A ALACANT. LA TELEVISIÓ A ALACANT

  21/01/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle REVISIÓ MÈDICA Als MITJANS DE COMUNICACIÓ A ALACANT. LA TELEVISIÓ A ALACANT, amb la sessió dedicada a "Les televisions locals a Alacant" a càrrec de Pepe Soto Tornero, President de l'Associació de la Premsa d'Alacant. Coordina: Antonio Sempere. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Memòria històrica i recursos memorials

  MEMÒRIA HISTÒRICA I RECURSOS MEMORIALS A ALACANT

  21/01/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el seminari MEMÒRIA HISTÒRICA I RECURSOS MEMORIALS A ALACANT amb la sessió %u201CLa memòria de guerra, llibertat i repressió (II). Judici de José Antonio i família, i bombardejos en la ciutat d'Alacant%u201D. Coordinador i docent: Pablo Rosser. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 14
 • La isla del viento

  IV JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL

  23/01/2019, dimecres 19:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  IV JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPAÑOL, amb la projecció “La isla del viento” (Manuel Menchón, 2015), amb José Luis Gómez, que interpreta a l'escriptor i filòsof Miguel d'Unamuno durant el seu exili a Fuerteventura per la seua oposició a la dictadura de Primo de Rivera. Coordina: John Sanderson. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i TEADA.

 • Novel·la històrica

  ANEM A ESCRIURE UNA NOVEL·LA HISTÒRICA

  16/01/2019, dimecres 17:30 - 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller ESCRIUREM UNA NOVEL·LA HISTÒRICA, a càrrec de Manuel Avilés Gómez, escriptor. Amb aquest curs l'alumne tindrà un coneixement "interessant" del segle XIX espanyol i podrà participar en la novel·la històrica que volem escriure sobre aquesta època. Col·labora: Editorial ECU. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 10
 • Aprenent a ser feliços, enfortint la nostra autoestima

  APRENENT A SER FELIÇOS ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA - REPETICIÓ

  22/01/2019, dimarts 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  TALLER APRENENT A SER FELIÇOS ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA (Repetició). Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant - Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallecs. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant). Inscripció completa.

 • Pacte Provincial de l'aigua

  JORNADA DE PRESENTACIÓ DEL PACTE PROVINCIAL DE L'AIGUA

  15/01/2019, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  JORNADA DE PRESENTACIÓ DEL PACTE PROVINCIAL DE L'AIGUA. Intervenen: Francisco Sáez Sironi, Diputat Àrea de Cicle Hídric, Diputació d'Alacant; Joaquín Melgarejo Moreno, Director Institut de l'Aigua i Ciències Mediambientals UA i President Comissió per al Pacte Provincial de l'Aigua; i Andrés Molina Giménez, Secretari Comissió per al Pacte Provincial de l'Aigua. Organitza: Institut Universitari de l'Aigua i de les Ciències Ambientals i Universitat Permanent.

 • Memòria històrica i recursos memorials

  MEMÒRIA HISTÒRICA I RECURSOS MEMORIALS A ALACANT

  14/01/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el seminari MEMÒRIA HISTÒRICA I RECURSOS MEMORIALS A ALACANT, amb la sessió "La memòria de guerra, llibertat i repressió (I). La preparació del colp a Alacant i intents d'alliberament de José Antonio". Coordinador i docent: Pablo Rosser. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 14 Al 26 DE GENER)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a la setmana del 14 al 26 de gener.

 • una mujer bajo la influencia

  XIII CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. EL CINEMA I EL PSICOANÀLISI

  11/01/2019, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el XIII CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. EL CINEMA I EL PSICOANÀLISI, amb la projecció de la pel·lícula "Una mujer bajo la influencia" del director John Cassavetes. Presenta: Oscar Strada. Psicoanalista. Doctor en Psicologia. Soci de l'ELP de Madrid. Coordina: Mª Elena Tarapow. Psicoanalista. Membre de la Xarxa Psicoanalítica d'Alacant. Coordina el Cicle: Roque Hernández. Col·labora: Aula de Cinema. Universitat d'Alacant. Organitza: Associació Internacional Anàlisi Freudiano - C.O. "El Molinet" (Centre d'Orientació sociolaboral i Clínica).

 • Dimarts, 8
 • Taller d'escriptura la por, l'escriptura i la veu

  TALLER D'ESCRIPTURA LA POR, L'ESCRIPTURA I LA VEU

  17/01/2019, dilluns 18:00 - 20:00 h. - Finalitza 19/01/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  TALLER D'ESCRIPTURA LA POR, L'ESCRIPTURA I LA VEU amb Alejandro Palomas, Premi Nadal 2018 i Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2016. Coordina: Marina Vicente. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Casa Mediterrani. Inscripció Completa.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464