Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Maig, 2019

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Maig, 2019
 • Divendres, 31
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 3 Al 15 JUNY)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a la setmana del 3 al 15 de juny.

 • Incubadora de Valors

  Recollida d'aliments de juny - INCUBADORA DE VALORS

  03/06/2019, dilluns - Finalitza 06/06/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Els pròxims dies 3, 4, 5 i 6 de juny tindrà lloc la Convocatòria de Solidaritat i Recollida d'Aliments. Convidem a tots a ser solidaris amb aquelles persones que més ho necessiten. En l'enllaç adjunt els informem dels horaris i els punts de recollida. Gràcies per la seua col·laboració.

 • Taller de negociació amb Alejandro Hernández

  TALLER DE NEGOCIACIÓ AMB ALEJANDRO HERNÁNDEZ

  15/06/2019 dissabte 9:00 - 14:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Sant Ferran, 40.

  Seminari Taller de Negociació a càrrec d'Alejandro Hernández. Coordina: José Luis Gascó, Catedràtic d'Organització d'empreses i Director de l'Institut d'Investigacions Turístiques. Més informació i inscripcions en l'enllaç adjunt. Organitza: Grup d'Investigació Sistemes d'Informació i Recursos Humans en les Organitzacions SIRHO.

 • Piano i guitarra inspiradors - missatgers de la música duo

  CICLE CONNECTANT CORS. PIANO I GUITARRA INSPIRADORS

  13/06/2019, dijous 20:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  CICLE CONNECTANT CORS amb la sessió "Piano i guitarra inspiradors". Intèrprets: Missatgers de la música Duo, Benjamin Sun, piano, veu; Gustavo Cafaro, guitarra. Coordina: María Marco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • El barbero de Godoy

  EL BARBERO DE GODOY

  12/06/2019, dimecres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “El Barbero de Godoy” resultat del taller "Escriurem una novel·la històrica" dirigido por Manuel Avilés. Intervenen: Jorge Olcina, Catedràtic, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; José Asensi, Senador, Catedràtic de la UA; Francisco Pastor, Magistrat Jutge Penal nº 5 Alacant; Manuel Avilés, Coordinador; José A. López Vizcaíno, Gerent de l'Editorial ECU. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Climas y tiempos del País Valenciano

  CLIMAS Y TIEMPOS DEL PAÍS VALENCIANO

  12/06/2019, dimecres 12:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Climas y Tiempos del País Valenciano”. Col·lecció L'Ordit. Publicacions de la Universitat d'Alacant. Intervenen: José Ángel Núñez, cap de Climatologia d'AEMET-Comunitat Valenciana; Amparo Navarro, Vicerectora d'Investigació UA; Mercedes Martín, Serveis Meteorològics Antena 3 Televisió; Jorge Olcina i Enrique Moltó, coordinadors de la publicació. Assistiran els autors dels diferents capítols que componen el llibre. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • La democràcia amenaçada

  LA DEMOCRÀCIA AMENAÇADA. ENTRE ELS DRETS DE LES MINORIES: LA FALTA DE REPRESENTATIVITAT I LA TEMPTACIÓ TOTALITÀRIA

  11/06/2019, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Taula redona "La democràcia amenaçada. Entre els drets de les minories: La falta de representativitat i la temptació totalitària". Participen: Ángel Lluna, Vice Sindic de Greuges C.V.; Francisco Jarauta, Catedràtic de Filosofia, Universitat de Múrcia; José Asensi, Catedràtic de Dret Constitucional d'UA i Senador; Joaquín Caretti, Psicoanalista i Coordinador de ZADIG Espanya; Oscar Ventura, Psicoanalista i President de l'ELP. Presenta i modera: Oscar Strada, Psicoanalista i Coordinador Zadig Alacant. Organitza: Zadig - Alacant.

 • Plaça Estels

  ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (II)

  05/06/2019, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el Seminari ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (II). En aquesta ocasió s'analitzaran: les places de Sant Cristóbal i Balmis; la plaça dels Estels i bulevards de l'Eixample; la plaça del Mercat i entorn; les places d'Espanya i de Santa Teresa; les places de Navarro Rodrigo, La Vinya, Sant Blas i La Pipa; i les places barriales d'interès: Florida-Portazgo, Sol, Amèrica i unes altres. Coordinador i docent: Sergio García Doménech, Doctor arquitecte i arquitecte tècnic. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Promoure el benestar emocional

  PROMOURE EL BENESTAR EMOCIONAL

  03/06/2019, dilluns 18:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferrab, 40.

  Continua el taller PROMOURE EL BENESTAR EMOCIONAL a càrrec d'Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. El taller consta de dues parts: les tres primeres sessions dedicades a "Promoure el benestar emocional"; i les tres restants dirigides a "Generar habilitats per a viure el moment present". Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dijous, 30
 • Dia mundial maltracte vellesa

  DIA MUNDIAL DE PRESA DE CONSCIÈNCIA DE L'ABÚS I MALTRACTAMENT EN LA VELLESA

  11/06/2019, dimarts 17:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula Redona amb motiu del DIA MUNDIAL DE PRESA DE CONSCIÈNCIA DE L'ABÚS I MALTRACTAMENT EN LA VELLESA, amb el títol "matge de la vellesa: Bon tracte/Mal tracte". Ponents: Alberto Plaza Salán, psicòleg; Irene Ramos Soler, Doctora Sociologia. Modera: Clara Aguado Barahona, Coordinadora Grup Envelliments COP. Organitza: Col·legi Oficial de Psicologia Comunitat Valenciana i Universitat Permanent.

 • Dilluns, 27
 • Fotos premiades Photoalacant Solidari

  RESOLUCIÓ DEL CONCURS PHOTOALACANT SOLIDARI I LLIURAMENT DE PREMIS

  10/06/2019, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Ja està disponible l'acta de la resolució del concurs PHOTOALACANT SOLIDARI. L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim 10 de juny. Intervenen: Jorge Olcina, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; María Marco, Coordinadora de Música i Exposicions de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; Javier Serrano, Membre de l'Associació Escriptors de Llums; i Gabriel Díaz, Membre de l'Associació Escriptors de Llums. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Promoció de la salut en el climateri i la menopausa

  SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE 2019

  06/06/2019, dijous 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE 2019 amb la conferencia "Promoció de la salut en el climaterio i menopausa". Ponents: Aurora Rives Martínez, Psicòloga General Sanitària, i Ana Gutiérrez Hervás, Dietista-Nutricionista clínica. Coordina: Carmen Vives Cases, Vicedegana de Recerca, Postgrau i Internacionalització de la Facultat de Ciències de la Salut i Catedràtica de Salut Pública. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dissabte, 25
 • Qüestions actuals de la reflexió feminista III

  QÜESTIONS ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA III. POLÍTIQUES DEL GÈNERE

  31/05/2019, divendres 17:30 - 21:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Finalitza el cicle QÜESTIONES ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA III. POLÍTIQUES DEL GÈNERE des del punt de vista de la filosofia, amb la sessió "La intimitat connectada" a càrrec de Remedios Zafra, U. Murcia; i "Pensar la revolta feminista global" a càrrec de Silvia L. Gil, U. Iberoamericana de Mèxic. Coordina: Elena Nájera. Inscripcions en la web del CEFIRE: http://mestreacasa.gva.es/web/cefirealacant/formacio. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i CEFIRE Alacant.

 • Divendres, 24
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 27 DE MAIG Al 8 JUNY)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a la setmana del 27 de maig al 8 juny.

 • L'amenaça de la turistificació

  L'AMENAÇA DE LA TURISTIFICACIÓ: NO TOT VAL

  08/06/2019, dissabte 11:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferencia “L'amenaça de la turistificació: No tot val” i presentació del documental “Tot inclós” a càrrec de Bernat Amorós, membre del col·lectiu homònim. Presenta: Lluís Falcó. Modera: Andrés Ortega.  Coordina: Cristina López Fernández. Organitza: Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, Colla Ecologista d'Alacant, Ecologistes en acció i AHSA.

 • El grupo de intimidad poética. Primera promoción poética dela posguerra alicantina

  EL GRUPO DE INTIMIDAD POÉTICA. PRIMERA PROMOCIÓN POÉTICA DE LA POSGUERRA ALICANTINA

  07/06/2019, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “El grupo de Intimidad Poética. Primera promoción poética de la posguerra alicantina” de Manuel Valero Gómez (III Premis Literaris María Zambrano- Assage. Finalista en els premis de la Crítica lit. Valenciana). Publicat en l'editorial El Toro Celeste, Màlaga. L'acte estarà dirigit per Rosa María Monzó i presentat pel catedràtic d'UA Miguel Ángel Lozano.

 • Espido Freire

  LITERATURA EN LA SEU

  07/06/2019, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle LITERATURA EN LA SEU, amb la conferència "Els dolents dels contes" a càrrec d'Espido Freire. Coordina: Marina Vicente. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 23
 • Ilya U. Topper

  EL RETORN DE DÉU. L'ISLAMISME, HEREU I FALS AMIC DE L'ESQUERRA

  06/06/2019, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferencia "El retorn de Déu. L'islamisme, hereu i fals amic de l'esquerra", a càrrec d'Ilya O. Topper. Presenta: Naima Benaicha Ziani, Àrea d'Estudis Àrabs i Islàmics, UA. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • La gastronomia recepta per a un futur sostenible

  LA GASTRONOMIA: RECEPTA PER A UN FUTUR SOSTENIBLE

  05/06/2019, miécoles 19:30 h.

  Lloc: Calme Universitat Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “La gastronomia: recepta per a un futur sostenible. Diagnòstic i pla d’Acció Dénia&Marina Alta #tastinglife”. Intervenen: Josep Bernabeu-Mestre, Director del Centre de Gastronomia del Mediterrani; Toni Reig, periodista, coautor del Diagnòstic i Pla d'Acció Denia&Marina Alta #Tastinglife realitzat per l'Oficina de la Innovació i la Creativitat; Vicent Martín, sociòleg, coautor del Diagnòstic i Pla d'Acció de Denia&Marina Alta #Tastinglife realitzat per l'Oficina de la innovació i la Creativitat. Organitza: Gasterra, Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Denia.

 • Memorias desvergonzadas

  LES MEMÒRIES DE JAVIER SÁDABA. HISTÒRIA VIVA DE L'ESPANYA RECENT

  04/06/2019, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Diàleg sobre LES MEMÒRIES DE JAVIER SÁDABA. HISTÒRIA VIVA DE L'ESPANYA RECENT, i en concret sobre el seu llibre “Memorias desvergonzadas”, una autobiografia que transcorre des dels anys setanta fins a l'actualitat. Intervenen: Javier Sádaba Garay, filòsof i Catedràtic d'Ètica Emèrit Universitat Autònoma de Madrid; Carlos Arcaya, Radie Alacant SER; María del Olmo, Directora de l'AHPA. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Arxiu Històric Provincial d'Alacant.

 • Logo Aula feminista

  POLÍTICA SEXUAL I NOVES ALIANCES FEMINISTES

  03/06/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle de debats de l'Aula de Debat Feminista amb el títol POLÍTICA SEXUAL I NOVES ALIANCES FEMINISTES, amb la sessió "Organització i elecció tema curs". Coordinadores: Mar Esquembre i Cristina Sánchez. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • Taller pintura a l'aire lliure

  TALLER DE PINTURA A l'aire lliure. TALLER DE PINTURA GESTUAL

  03/06/2019, dilluns 20:15 h. - Finalitza 27/06/2019

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició del TALLER DE PINTURA A l'aire lliure. TALLER DE PINTURA GESTUAL, on els alumnes mostraran records guardats en la seua memòria i expressaran l'après a través del color gestual, pintant des de l'emoció. Coordinadora del taller de pintura: María Dolores Mulá.

 • City Hope

  CITY HOPE. FOTOGRAFIES DE JAVIER ARCENILLAS

  03/06/2019, dilluns 18:30 h. - Finalitza 27/06/2019

  Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició CITY HOPE. FOTOGRAFIES DE JAVIER ARCENILLAS, primer ponent en el cicle "Infotografos X". Mostra que il·lustra la personalitat del seu autor fent que l'espectador forme part de la foto i obligant-li a posicionar-se.

 • Santa Faç

  LA SANTA FAÇ, UN NOU CÓDIGO DA VINCI?

  29/05/2019, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el seminari LA SANTA FAÇ, UN NOU "CODI DA VINCI?, amb la sessió "El paper de la Santa Faç en la Guerra Civil" a càrrec de Pablo Rosser Limiñana, doctor en Patrimoni Arqueològic i Històric de la UA i Tècnic Superior en Patrimoni Cultural de l'Ajuntament d'Alacant. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Plaça Estels

  ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (II)

  29/05/2019, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el Seminari ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (II). En aquesta ocasió s'analitzaran: les places de Sant Cristóbal i Balmis; la plaça dels Estels i bulevards de l'Eixample; la plaça del Mercat i entorn; les places d'Espanya i de Santa Teresa; les places de Navarro Rodrigo, La Vinya, Sant Blas i La Pipa; i les places barriales d'interès: Florida-Portazgo, Sol, Amèrica i unes altres. Coordinador i docent: Sergio García Doménech, Doctor arquitecte i arquitecte tècnic. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Promoure el benestar emocional

  PROMOURE EL BENESTAR EMOCIONAL

  29/05/2019, dimecres 18:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller PROMOURE EL BENESTAR EMOCIONAL a càrrec d'Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. El taller consta de dues parts: les tres primeres sessions dedicades a "Promoure el benestar emocional"; i les tres restants dirigides a "Generar habilitats per a viure el moment present". Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • All about Eve

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. FEBRER-MAIG

  28/05/2019, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. FEBRER-MAIG. Aquest mes dedicat a "JOSEPH L. MANKIEVICZ". Projecció de la pel·lícula "All about Eve" (Eva al desnudo. 1950). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura, Aula de Cinema de la UA.

 • Exercici físic per a tots 2018

  EJERCICIO FÍSICO PARA TODOS II

  28/05/2019, dimarts 18:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el taller EXERCICI FÍSIC PER A TOTS II, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida a través de la realització de l'exercici físic en grup. Docents: Julia Segura Martínez i Irene Aliaga Aliaga, Infermeres Comunitàries. Coordinadora: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dimecres, 22
 • Qüestions actuals de la reflexió feminista III

  QÜESTIONS ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA III. POLÍTIQUES DEL GÈNERE

  24/05/2019, divendres 17:30 - 21:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle QÜESTIONES ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA III. POLÍTIQUES DEL GÈNERE des del punt de vista de la filosofia, amb la sessió "Llibertat, desig, drets, insuficiències conceptuals en la defensa liberal de la maternitat subrogada" a càrrec d'Ángeles Jiménez Perona (U. Complutense de Madrid); i "Filosofia i política en Lidia Falcón" a càrrec de Marta Nogueroles (U. Autònoma de Madrid). Coordina: Elena Nájera. Inscripcions en la web del CEFIRE: http://mestreacasa.gva.es/web/cefirealacant/formacio Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i CEFIRE Alacant.

 • Divendres, 17
 • La música que et sona III

  LA MÚSICA QUE ET SONA III

  31/05/2019, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle LA MÚSICA QUE ET SONA III, amb el concert "Quadres d'Orient". Intèrprets: Isabel Gualda, flauta; Jun Xie, violí; Miguel Ángel Ros, cello; i Victoria Marco, piano. Direcció del cicle: Victoria Marco i Daniel Curichagua (Associació de Música de cambra d'Alacant, AMCA). Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Sostiene Pereira

  XIII CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. EL CINEMA I EL PSICOANÀLISI

  31/05/2019, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle XIII CICLE DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA. EL CINEMA I EL PSICOANÀLISI, amb la projecció de la pel·lícula “Sostiene Pereira" (1996) del director Roberto Faenza. Presenta: Oswaldo Rubli, Psicoanalista, Alacant. Coordina: Isabel Cerdán, Psicoanalista, Membre d'Anàlisi Freudiano i de la Xarxa Psicoanalítica d'Alacant. Coordina el cicle: Roque Hernández. Col·labora: Aula de Cinema. Universitat d'Alacant. Organitza: Associació Internacional Anàlisi Freudiano, C.O. %u201CEl Molinet%u201D (Centre d'Orientació sociolaboral i Clínica).

 • Contem històries dones d'ací

  MAIG LITERARI DE LA DELEGACIÓ D'ALACANT DE L'IEC

  30/05/2019, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle MAIG LITERARI DE LA DELEGACIÓ D’ALACANT DE L’IEC, amb la presentació del llibre “Contem històries de Dones d’ací” de Rosa Roig i Manola Roig. Hi intervindran: Manel Gil, editor, Lliris Picó, escriptora, i Biel Sansano, Universitat d'Alacant. Organitza: Delegació d’Alacant de l’IEC.

 • Literatura para una nación

  HOMENATGE A ENRIQUE RUBIO CREMADES

  30/05/2019, dijous 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Homenatge a Enrique Rubio Cremades amb la presentació del lliure “Literatura para una nación. Estudios sobre el siglo XIX en honor del profesor Enrique Rubio Cremades”. Editors: José María Ferri Coll, Raquel Gutiérrez Sebastián i Borja Rodríguez Gutiérrez. Intervenen: Borja Rodríguez, President de la Reial Societat Menéndez Pelayo; Raquel Gutiérrez, Professora de la Universitat de Cantàbria; i José María Ferri Coll, Vicedegà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA. Organitzen: Facultat de Filosofia i Lletres i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Javier de Felipe Oroquieta

  EL CERVELL HUMÀ: UNA PERSPECTIVA CIENTÍFICA I FILOSÒFICA

  30/05/2019, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Taula Redona "EL CERVELL HUMÀ: UNA PERSPECTIVA CIENTÍFICA I FILOSÒFICA" a càrrec de Javier de Felipe Oroquieta, Professor de recerca en l'Institut Cajal (CSIC) i director del Laboratori Cajal de Circuits Corticales del Centre de Tecnologia Biomèdica de la Universitat Politècnica de Madrid. Modera: Nicolás Conca Navarro, Catedràtic de Biologia Cel·lular. Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de Ciència i Tecnologia.

 • ADEMA Associació d'Esclerosi Múltiple d'Alacant

  DIA MUNDIAL DE L'ESCLEROSI MÚLTIPLE

  29/05/2019, dimecres 16:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Acte de celebració del DIA MUNDIAL DE L'ESCLEROSI MÚLTIPLE amb un panell d'experts en la matèria que parlaran dels últims tractaments. Intervenen: Mª José Rodríguez Jaume, Vicerectora de Responsabilitat Social, Integració i Igualtat; Ángel Pérez Sempere, Servei de Neurologia HGUA; Maribel Izquierdo, Presidenta d'ADEMA. Organitza: Associació d'Esclerosi Múltiple d'Alacant (ADEMA) i Unitat d'Esclerosi Múltiple de l'Hospital Universitari d'Alacant.

 • divulgArte

  DIVULGARTE. CICLE DE TROBADES ENTRE CIENTÍFIC-INVESTIGADOR I ARTISTA (4ª EDICIÓ)

  28/05/2019, dimarts 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza DIVULGARTE. CICLE DE TROBADES ENTRE CIENTÍFIC-INVESTIGADOR I ARTISTA (4ª EDICIÓ), amb la sessió dedicada a "Terratrèmols i Art" a càrrec de Pedro Alfaro, Catedràtic Geodinàmica Interna UA, i Antonio Fernández Alvira, Artista plàstic. Coordina: Marina Limiñana Gregori. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • El risc de sequera en al regió mediterrània

  EL RISC DE SEQUERA EN LA REGIÓ MEDITERRÀNIA. PLANIFICACIÓ I ADAPTACIÓ Al CANVI CLIMÀTIC

  28/05/2019, dimarts 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Jornada EL RISC DE SEQUERA EN LA REGIÓ MEDITERRÀNIA. PLANIFICACIÓ I ADAPTACIÓ Al CANVI CLIMÀTIC, amb la sessió "Canvi en la gestió de les sequeres i proveïments d'aigua a Espanya" a càrrec de Jorge Olcina Cantos i María Hernández Hernández. A continuació tindrà lloc la xarrada "La gestió de les sequeres des de la planificació hidrològica. Aplicació al sud-est espanyol" a càrrec d'Álvaro Fco. Morote Seguido. Coordina: Álvaro Fco. Morote Seguido. Organitza: Associació Espanyola de Geografia, Universitat de València i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Apoderament femení en l'audiovisual

  APODERAMENT FEMENÍ I QÜESTIONS DE GÈNERE EN L'AUDIOVISUAL

  27/05/2019, dilluns 20:15 h. - Finalitza 31/05/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle APODERAMENT FEMENÍ I QÜESTIONS DE GÈNERE EN L'AUDIOVISUAL, la primera xarrada del qual versarà sobre "La violència de gènere en el cinema" a càrrec d'Israel Gil, Aula de cinema de la Universitat d'Alacant. Poden consultar la resta del programa en l'enllaç adjunt. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Imajoven i Casa Mediterrani.

 • Música espanyola pels grans compositors europeus - Raquel del Val

  MÚSICA ESPANYOLA PELS GRANS COMPOSITORS EUROPEUS

  27/05/2019, dilluns 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Concerte MÚSICA ESPANYOLA PELS GRANS COMPOSITORS EUROPEUS. Intervé: Raquel del Val (piano). Coordina: María marque Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Manteniment del benestar emocional

  MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL

  27/05/2019, dilluns 18:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Finalitza el taller MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. El taller consta de dues parts: "Manteniment del benestar emocional" les dues primeres sessions; i "Desenvolupar el benestar emocional en la teua vida" les dos següents. Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallecs, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Es va acabar l'oblit

  ES VA ACABAR L'OBLIT: LES VÍCTIMES DEL BOMBARDEIG DEL 25 DE MAIG DE 1938 SÓN RECORDADES

  25/05/2019, dissabte 10:00 - 13:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Homenatge a les víctimes i presentació de les recerques de la "Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana" sobre el bombardeig del 25 de maig de 1938 a Alacant, amb el títol "Es va acabar l'oblit: les víctimes del bombardeig del 25 de maig de 1938 són recordades". Presenta i coordina: José Miguel Santacreu Soler. Organitza: Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana.

 • Concert violoncel i guitarra

  CONCERT DE VIOLONCEL I GUITARRA

  24/05/2019, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  CONCERT DE VIOLONCEL I GUITARRA. Intèrprets: Svetlana Tovstukha, violoncel; Eduard V. Agulló, guitarra. Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Foguera Port d'Alacant

  PRESENTACIÓ LLIBRET DE LA FOGUERA PORT D'ALACANT

  24/05/2019, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Presentació del Llibret de la Foguera Port D'Alacant amb el títol "A-la-lirica", el llibre ens narra la història de la lírica a la Comunitat Valenciana. Organitza: Foguera Port D'Alcant.

 • Mbuyi Kabunda

  ÀFRICA: (NEO)COLONIALISMES, MIGRACIONS I COOPERACIÓ

  23/05/2019, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Conferència "Àfrica: (neo)colonialismes, migracions i cooperació", de l'Observatori de la Immigració i Clausura del Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament de la UA, a càrrec del professor Mbuyi Kabunda, Doctor en Ciències Polítiques i Relacions Internacionals per la Universitat Complutense de Madrid. Professor i investigador especialitzat en els problemes d'integració regional, desenvolupament, gènere, drets humans i conflictes a Àfrica. Presenta: Moisés Hidalgo Moratal i Carlos Gómez Gil, Coordinació Acadèmica del Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament. Coordina: Carlos Gómez Gil. Organitza: Observatori Permanent de la Immigració de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 20 DE MAIG A l'1 JUNY)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a la setmana del 20 de maig a l'1 juny.

 • Infotografos X

  INFOTOGRAFOS X

  03/06/2019, dilluns 19:00 h. - Finalitza 11/06/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Cicle INFOTOGRAFOS X. En aquesta edició comptarem amb la presència de Javier Arcenillas, Cristina García Rodero, José Miguel Cerezo i María Moldes. Inscripció completa. Coordina: Javier Serrano. Organitza. Associació Escriptors de Llums (ELUA) i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 15
 • Filologia Catalana

  I TU, QUÈ FAS PEL VALENCIÀ?

  22/05/2019, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula Redona “I tu, què fas pel valencià?”. Coordina: M. Àngels Francés Díez, Directora del Departament de Filologia Catalana. Organitza: Departament de Filologia Catalana i Plataforma Alacant pel velencià.

 • Para un Islam de las Luces

  PARA UN ISLAM DE LAS LUCES. VOLVER AL ESPÍRITU DE CÓRDOBA

  21/05/2019, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Para un Islam de las Luces. Volver al Espíritu de Córdoba” una aposta per un Islam dialogant, autocrític i tolerant que servisca per als desafiaments que plantegen totes les societats en el segle XXI. Autor: Lamin Benallou. Coordina: Luis F. Bernabé, Estudis Àrabs i Islàmics, Universitat d'Alacant.

 • Santa Faç

  LA SANTA FAÇ, UN NOU "CODI DA VINCI"?

  21/05/2019, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el seminari LA SANTA FAÇ, UN NOU "CODI DA VINCI"?, amb la sessió "La construcció del camarín ¿Un nou "Codi da Vinc"?" a càrrec de Pablo Rosser Limiñana, doctor en Patrimoni Arqueològic i Històric de la UA i Tècnic Superior en Patrimoni Cultural de l'Ajuntament d'Alacant. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • A letter to three wives

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. FEBRER-MAIG

  21/05/2019, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. FEBRER-MAIG. Aquest mes dedicat a "JOSEPH L. MANKIEVICZ". Projecció de la pel·lícula "A Letter to three wives" (Carta a tres esposas, 1949). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura, Aula de Cinema de la UA.

 • Exercici físic per a tots 2018

  EXERCICI FÍSIC PER A TOTS II

  21/05/2019, dimarts 18:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller EXERCICI FÍSIC PER A TOTS II, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida a través de la realització de l'exercici físic en grup. Docents: Julia Segura Martínez i Irene Aliaga Aliaga, Infermeres Comunitàries. Coordinadora: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Xarra exhibició de pelis

  XARRADES DE DIVULGACIÓ CINEMATOGRÀFICA II

  20/05/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle XARRES DE DIVULGACIÓ CINEMATOGRÀFICA II, amb la sessió "Tot el que va voler saber sobre l'exhibició cinematogràfica en sales i mai es va atrevir a preguntar". Ponents: Iñaki Sáez, Odeon Cines, i Javier Caparros, Cines Kinepolis. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Imajoven i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Promoure el benestar emocional

  PROMOURE EL BENESTAR EMOCIONAL

  20/05/2019, dilluns 18:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller PROMOURE EL BENESTAR EMOCIONAL a càrrec d'Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. El taller consta de dues parts: les tres primeres sessions dedicades a "Promoure el benestar emocional"; i les tres restants dirigides a "Generar habilitats per a viure el moment present". Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Adios Carmen

  CICLE DE CINEMA MARROQUÍ

  20/05/2019, dilluns 17:30 h. - Finalitza 24/05/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el CICLE DE CINEMA MARROQUÍ, dins de la setmana cultural del Marroc de Casa Mediterrani, amb la projecció %u201CAdéu Carmen%u201D (2013). Realitzat per Mohamed Amin Benamraoui. Poden consultar les següents sessions en l'enllaç adjunt. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Imajoven i Casa Mediterrani.

 • Dissabte, 11
 • Qüestions actuals de la reflexió feminista III

  QÜESTIONS ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA III. POLÍTIQUES DEL GÈNERE

  17/05/2019, divendres 17:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle QÜESTIONES ACTUALS DE LA REFLEXIÓ FEMINISTA III. POLÍTIQUES DEL GÈNERE des del punt de vista de la filosofia, amb la sessió “Esdevenir vella. Entorn de la mirada d'Agnes Varda” a càrrec d'Antonio de Murcia (O. Alacant); i “Afectes, cossos i vincles feministes. Una discussió amb Judith Butler i Sarah Ahmed” a càrrec de Nuria Sánchez Madrid (O. Complutense de Madrid). Coordina: Elena Nájera. Inscripcions en la web del CEFIRE: http://mestreacasa.gva.es/web/cefirealacant/formacio. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i CEFIRE Alacant.

 • Divendres, 10
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 13 Al 25 DE MAIG)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a la setmana del 13 al 25 de maig.

 • Un bes fet a mida

  MAIG LITERARI DE LA DELEGACIÓ D'ALACANT DE L'IEC

  14/05/2019, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle MAIG LITERARI DE LA DELEGACIÓ D’ALACANT DE L’IEC, amb la presentació del poemari "Un bes fet a mida" de Maria Rosa Sabater Soliva. Hi intervindran l'autora i la poetessa Gràcia Jiménez. Organitza: Delegació d’Alacant de l’IEC.

 • Dijous, 9
 • Rafael Llorens Ferri Una mirada irònica

  RAFAEL LLORENS FERRI. UNA MIRADA IRÒNICA

  17/05/2019, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació de la pel·lícula documental "Rafael Llorens Ferri. Una mirada irònica" (FGUA 2019) dirigit per Luís García Verdú. Coordina: José Miguel Santacreu. Organitza: Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), Universitat d'Alacant i Generalitat Valenciana.

 • Exercici físic per a tots 2018

  EXERCICI FÍSIC PER A TOTS II

  14/05/2019, dimarts 18:00- 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller EXERCICI FÍSIC PER A TOTS II, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida a través de la realització de l'exercici físic en grup. Docents: Julia Segura Martínez i Irene Aliaga Aliaga, Infermeres Comunitàries. Coordinadora: Adela Alonso Gallecs, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Plaça Estels

  ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (II)

  15/05/2019, miécoles 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el Seminari ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES PLACES URBANES D'ALACANT (II). En aquesta ocasió s'analitzaran: les places de Sant Cristóbal i Balmis; la plaça dels Estels i bulevards de l'Eixample; la plaça del Mercat i entorn; les places d'Espanya i de Santa Teresa; les places de Navarro Rodrigo, La Vinya, Sant Blas i La Pipa; i les places barriales d'interès: Florida-Portazgo, Sol, Amèrica i unes altres. Coordinador i docent: Sergio García Doménech, Doctor arquitecte i arquitecte tècnic. Inscripció en l'enllaç adjunt. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimarts, 7
 • XIX humor social Llibertat d'expressió

  CELEBRACIÓ DE LA XIX MOSTRA D'HUMOR SOCIAL I PRIMERES JORNADES FECO ESPANYA

  17/05/2019, divendres 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  CELEBRACIÓ DE LA XIX MOSTRA D'HUMOR SOCIAL I PRIMERES JORNADES FECO ESPANYA, amb la xarra-col·loqui sobre "Arqueologia de l'Humor. L'Humor abans de Crist" a càrrec de Manuel Álvarez “Junco”, i a continuació la xarra-col·loqui sobre "Llibertat d'Expressió" a càrrec de Gabino Ponce. Organitza: Federació Espanyola de Dibuixants d'Humor (FECO ESPANYA) i Universitat d'Alacant.

 • Seminari professors d'alemany

  SEMINARI PER A PROFESSORS D'ALEMANY

  17/05/2019, divendres 16:00 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Seminari per a professors d'alemany “Scaffolding – Ein prinzip für den sprachsensiblen unterricht”. Coordina: Antonia Montes, Departament de Traducció i Interpretació, Facultat de Filosofia i Lletres.

 • Seminario Género y Educación Evolución en tiempos de cambio

  GÈNERE I EDUCACIÓ: EVOLUCIÓ EN TEMPS DE CANVI (SEGLES XVII-XX)

  16/05/2019, dijous 9:30 - 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Seminari GÈNERE I EDUCACIÓ: EVOLUCIÓ EN TEMPS DE CANVI (SEGLES XVII-XX). La primera conferència tractarà sobre "La vida intel·lectual de les dones entre els segle XVII i XIX. Un procés d'inclusió?" serà impartida per Mª Victoria López Cordón, Universitat Complutense de Madrid. Directors: Josefina Méndez Vázquez i Francisco Chacón Jiménez, Universitat de Múrcia. Organitza: Universitat de Múrcia i Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

 • 16 Festival de Cinema d'Alacant

  16 FESTIVAL DE CINEMA D'ALACANT - CICLE CINEMA DEL MEDITERRANI

  14/05/2019, dimarts 18:00 h. - Finalitza 16/05/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  16 FESTIVAL DE CINEMA D'ALACANT. Cicle Cinema del Mediterrani, amb les projeccions: "4 Latas" de Fernando Olivares; “Foxtrot” de Samuel Maoz; i "Las Guardianas" de Xavier Beauvois. Coordina: Vicente Seva. Més informació: http://www.festivaldealicante.com. Organitza: Festival de Cinema d'Alacant.

 • Dilluns, 6
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 6 Al 18 DE MAIG)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a la setmana del 6 al 18 de maig.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464