Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Novembre, 2019

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Novembre, 2019
 • Divendres, 29
 • Conselleria educació investigació cultura i esport

  LLIBERTAT SEXUAL: QUÈ PASSA AMB EL CONSENTIMENT?

  11/12/2019, dimecres 18.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Jornada "Llibertat Sexual: ¿què passa amb el consentiment?". Es debatran els principals problemes que planteja el consentiment de la víctima en els delictes sexuals en la jurisprudència més recent. Ponents: Francisco Javier Álvarez García, Catedràtic de Dret Penal de la Universitat Carles III de Madrid; Esther Pomares Cintas, Professora Titular de Dret Penal de la Universitat de Jaén; Arturo Ventura Püschel, Professor Col·laborador de la Universitat Complutense de Madrid. Modera: María de la Mar Moya Fuentes, Professora Contractada Doctora de Dret Penal de la Universitat d'Alacant. Organitza: Projecte (GV/2019/061) "La victimització del menor i la rellevància del seu consentiment en els delictes contra la indemnitat sexual i la intimitat" - Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport de la Comunitat Valenciana.

 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (2 Al 14 DESEMBRE)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 2 al 14 de desembre.

 • En el camino Na putu (On the path)

  CINEMA CLUB DE CASA MEDITERRANI

  12/12/2019, dijous 19.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua CINEMA CLUB DE CASA MEDITERRANI, amb la projecció de "En el camino", títol original "Na putu" (On the Path), any 2010, Direcció Jasmila Zbanic, Bòsnia i Hercegovina. Versió original amb subtítols en espanyol. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Casa Mediterrani.

 • Manteniment del benestar emocional

  MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL

  11/12/2019, dimecres 18.00 - 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el taller MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dijous, 28
 • El cinema explicat en imatges

  EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES

  13/12/2019, divendres 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Finalitza el cicle EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES, amb la sessió "El so i els anys 30". Presenta i coordina: Luis López Belda, Professor del Departament de Comunicació i Psicologia Social - Àrea de Comunicació Audiovisual i Publicitat. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Tomás Pavón

  TOMÁS PAVÓN

  13/12/2019, divendres 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Presentació del llibre "Tomás Pavón" - Colección Carlos Martín Ballester. Intervenen: Carlos Martín Ballester, autor, i Jerónimo González Plasencia. Col·labora: Vanessa Teba i Valentín Rosa. Organitza: Tertulia Flamenca Pedro Bacán i Colección Carlos Martín Ballester.

 • Fundació Jorge Alió

  LA CEGUESA EN LA VIDA I EN L'OBRA DE BENITO PÉREZ GALDÓS. HOMENATGE A GALDÓS EN EL CENTENARI DE LA SEUA MORT (1920-2020)

  13/12/2019, divendres 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Celebració de Saint Lucia patrona de la vista, amb la conferència titulada "La ceguesa en la vida i en l'obra de Benito Pérez Galdós. Homenatge a Galdós en el centenari de la seua mort (1920-2020)" a càrrec de Consuelo Jiménez de Cisneros. A continuació tindrà lloc l'actuació del cantant Alejandro Canals. Organitzen: Fundació Jorge Va aliar i la Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana.

 • Avís

  CORRENTS DE FONS AL PAÍS VALENCIÀ, UN DEBAT OBERT

  12/12/2019, dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Us informem que la taula redona “Corrents de fons al País Valencià, un debat obert” al voltant del llibre “Corrents de fons” de Gustau Muñoz, s'ha cancel·lat. Disculpeu les molèsties.

 • El laberint de les identitats

  EL LABERINT DE LES IDENTITATS

  12/12/2019, dijous 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Taula redona "El laberint de les identitats". Intervenen: Mimunt Hamido, laïcista, feminista d'origen rifeño, vocal de l'Associació Mediterrani Sud i Coordinadora del blog "NoNosTaparán"; i Nerimene Mouaci, estudiant del Grau de Traducció i Interpretació de la Universitat d'Alacant i cofundadora del col·lectiu feminista nord-americà Neswía. Presenta: Josefina Bueno Alonso, Catedràtica de la Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • María Concepción Lillo Delgado

  LA VIDA A través DELS TEUS ULLS

  12/12/2019, dijous 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferència "La vida a través dels teus ulls" a càrrec de Mª Concepción Lillo Delgado, Professora Titular del Departament de Biologia Cel·lular i Patologia de la Universitat de Salamanca i investigadora en l'Àrea de Neurobiología de la Visió en l'Institut de Neurociències de Castella i Lleó. Modera: José Martín Nieto, Catedràtic de Genètica de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Que soy yo la gran pregunta

  QUÈ SÓC JO? LA GRAN PREGUNTA

  11/12/2019, dimecres 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “¿Qué soy yo? La gran pregunta”. Intervindran: Francisco Escolano Ruiz, Catedràtic d'Intel·ligència Artificial de la Universitat d'Alacant; Natalia Pérez Chazarra, artista plàstica, que presentarà, al costat del músic i compositor Carlos Izquierdo, la seua obra QUALIA inspirada en el llibre. Autor: Miguel Ángel Pérez Oca. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Festivals en Curt

  III EDICIÓ FESTIVALS EN CURT

  11/12/2019, dimecres 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  III EDICIÓ FESTIVALS EN CURT, on es vol posar en valor el curtmetratge nacional, així com els festivals de la Comunitat Valenciana. En aquesta nova edició es podran gaudir a més els últims treballs dels alacantins Javier Marco amb “Uno” i “Muero por Volver” candidat als premis Goya i guanyador en el Festival Internacional d'Elx, i Benja Fernandez, present en l'acte i que parlarà de “Miss Mbulu” millor curt d'animació en la II edició dels Premis Valencians, i candidat als Premis Goya. Col·labora: Secretariat de Promoció Cultural i lingüística de la Universitat d'Alacant. Organitza: Associació Cultural Mediterrània Audiovisual.

 • Lucy & Pol

  LUCY & POL. ENTRE AQUELLA GENTADA

  09/12/2019, dilluns 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Concert LUCY & POL. ENTRE AQUELLA GENTADA amb temes de coneguts musicals i pel·lícules: Crepuscle, Glee, Tiana i el Gripau, Anastasia, El Fantasma de l'Òpera, El príncep d'Egipte, Titanic, La La Land, Star Wars i Cabatet. Intèrprets: Lucía Candela, soprano, i Shlomo Rodríguez, piano. Coordina: María Marco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. El concert es podrà veure en directe en l'enllaç adjunt.

 • Dia dels drets lingüístics

  DIA DELS DRETS LINGÜÍSTICS

  04/12/2019, dimecres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Amb motiu del Dia dels Drets Lingüístics, tindrá lloc la conferència “Cap a una llei d’igualtat lingüística”. Intervenen: Vicenta Tasa, Professora de Dret Constitucional de la Universitat de València; Joan Sanchis, Regidor de l’Ajuntament d’Ontinyent; Òscar Mengual, Regidor de l’Ajuntament de Dénia. Modera: Mar Iglesias, Directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la Universitat d’Alacant. Organitza: La Civica – Escola Valenciana i Universitat d’Alacant.

 • Dimecres, 27
 • Mediterráneo

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-NOVEMBRE-DESEMBRE

  03/12/2019, dimarts 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-NOVEMBRE-DESEMBRE. Aquest mes dedicat a "El Mar Grec". Projecció de la pel·lícula "Mediterráneo" (Gabrielle Salvatores, 1991). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA %u2013 Aula de Cinema de la UA.

 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A RATLLA

  03/12/2019, dimarts 18.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A RATLLA. Es treballaran els continguts de manera amena i participativa, ensenyant conceptes i tècniques de Teràpia Cognitiva, avalats per l'evidència clínica, i assequibles al públic general. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Diumenge, 24
 • En Ralph destrueix Internet

  ELS DISSABTES CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D%u2019ANIMACIÓ

  30/11/2019, dissabte 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle ELS DISSABTES CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D’ANIMACIÓ amb la projecció de “En Ralph destrueix Internet”. Entrada lliure limitada a l’aforament de la sala.  Coordinador: Ismael Vicedo. Més informació: Associació Cívica per la Normalització del Valencià,  lacivica@lacivica.cat. Tel. 607930565. Organitza: La Cívica – Escola Valenciana, Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant, Servei de Cultura - Aula de Cinema de la Universitat d'Alacant i Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

 • Divendres, 22
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (25 NOVEMBRE Al 5 DESEMBRE)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 25 de novembre al 5 de desembre.

 • Dijous, 21
 • Fundació Jorge Alió

  CELEBRACIÓ DEL NOSTRE DIA DE LA FAMÍLIA

  05/12/2019, dijous 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  CELEBRACIÓ DEL NOSTRE DIA DE LA FAMÍLIA. La família base de la societat és la institució més antiga del món i germen de la societat. El seu model va canviant al llarg de la història, però els seus reptes, els seus problemes i la seua força continuen sent les mateixes. Intervindran: Laura Belmar Roses, Mèdic Psicoterapeuta; Cristina González Belmar, Psicologa; Mercedes Alonso, Diputada Nacional Comunitat Valenciana; Família Arna, germen de la Guàrdia Civil. Organitza: Fundació de Serveis Familiars de la Comunitat Valenciana. Fundació Jorge Alío. Grup Sacex.

 • Constitució Espanyola

  LECTURA PÚBLICA DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA

  04/12/2019, dimecres 11.00 h.

  Lloc: Seu ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  La Universitat d'Alacant celebra el DIA DE LA CONSTITUCIÓ amb una lectura íntegra i pública del seu text. Participaran alumnes d'educació primària, d'instituts i de la universitat. A més, intervindran autoritats acadèmiques i d'institucions públiques, representants de col·lectius ciutadans i totes les persones que desitgen estar presents en aquest homenatge. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Arxiu de la Democràcia

  XVIII PREMI MAISONNAVE

  03/12/2019, dimarts 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Acte de lliurament del XVIII PREMI MAISONNAVE, guardó que porta el nom del primer Alcalde d'Alacant triat democràticament i que, anualment, es concedeix a una persona o entitat que s'haja distingit per la defensa de l'educació, la cultura o els valors cívics a la ciutat. En aquesta ocasió el premi s'atorgarà al Consell Assessor de l'Arxiu de la Democràcia per la %u201Cintensa activitat desenvolupada al llarg dels últims quinze anys per a reunir, organitzar i difondre la memòria documental de la lluita per la democràcia, especialment en l'àmbit de la província d'Alacant i també a nivell de tota Espanya%u201D. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant.

 • justícia patriarcal

  LA QUARTA ONA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL

  02/12/2019, dilluns 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Continua el cicle de debats de l'Aula de Formació i Debat Feminista amb el títol LA QUARTA ONA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL. Aquesta sessió estarà dedicada a "Justícia Patriarcal". Ponent: Paloma Cascales, advocada. Coordinadores: Lydia Sellés, Covadonga Peremarch, Guillermina Revolta, Mari Sigüenza i Josefina Carreño. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • 1939 i l'exili republicà

  1939 I L'EXILI REPUBLICÀ, VUITANTA ANYS DESPRÉS

  02/12/2019, dilluns 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Conferència "1939 i l'Exili Republicà, Vuitanta anys després" a càrrec de Manuel Aznar Soler, Catedràtic de Literatura Espanyola Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. Presenta: Carles Cortés Orts, Vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant. Organitza: Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti, Departament de Filologia Catalana i Seu Universitat Ciutat d'Alacant.

 • Arquitectures en l'arquitectura

  ARQUITECTURES EN L'ARQUITECTURA

  12/12/2019, dijous 20.15 h. - Finalitza 13/02/2020

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alicantem, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Ja està disponible el formulari d'inscripció (gratuïta) al seminari ARQUITECTURES EN L'ARQUITECTURA. Al llarg del temps els edificis han passat per diferents alteracions amb canvis d'usos. Això ha portat a intervenir amb noves arquitectures en l'arquitectura d'origen. Coordinador i docent: Santiago Varela Botella, arquitecte i doctor en Arquitectura. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Filosofia en obert III

  FILOSOFIA EN OBERT III

  21/11/2019, dijous 11.00 h.

  Lloc: Plaza Miguel Hernández de la UA. Campus de Sant Vicent del Raspeig.

  Finalitza el cicle FILOSOFIA EN OBERT III amb el "Dia Mundial de la Filosofia  IV - Àgora de Filosofia I". Coordina: Elena Nájera. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Càncer de mama

  SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE

  25/11/2019, dilluns 18.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE amb la conferència "Càncer de mama, Puc fer alguna cosa per a prevenir-ho?... i si ja ho tinc, Què faig?" a càrrec de Silvia Delgado García. Hospital General d'Alacant. Coordina: Carmen Vives Cases, Vicedegana d'Investigació, Postgrau i Internacionalització de la Facultat de Ciències de la Salut i Catedràtica de Salut Pública. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 20
 • Dia Nacional de Romania

  DIA NACIONAL DE ROMANIA I EL CENTENARI DE L'ESTAT ROMANÈS

  30/11/2019, dissabte 9.00 - 14.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  L'Associació ARIPI celebra el DIA NACIONAL DE ROMANIA i el CENTENARI DE L'ESTAT ROMANÈS amb un concurs de coneixements i manualitats. Participen: els xiquets de l'Escola de Romanès. Organitza: Associació ARIPI.

 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A RATLLA

  26/11/2019, dimarts 18.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A RATLLA. Es treballaran els continguts de manera amena i participativa, ensenyant conceptes i tècniques de Teràpia Cognitiva, avalats per l'evidència clínica, i assequibles al públic general. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Django Unchaned- Django Desencadenado

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-NOVEMBRE-DESEMBRE

  26/11/2019, dimarts 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-NOVEMBRE-DESEMBRE. Aquest mes dedicat al "racisme ahir i avui". Projecció de la pel·lícula "Django Unchaned" (“Django desencadenado”, Quentin Tarantino, 2017). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA - Aula de Cinema de la UA.

 • Mundo y formas del flamenco

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. 10 ANYS DESPRÉS: EL FLAMENC A ALACANT. CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  26/11/2019, dimarts 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. 10 ANYS DESPRÉS: EL FLAMENC A ALACANT. CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la presentació del llibre “Mundo y formas del Flamenco. La memoria que nos une”. Intervenen: Josefa Samper García, Editora del llibre i coordinadora del cicle "Món i Formes del Flamenc"; Pablo Martínez Samper, Llicenciat en Filosofia; Gènesi García Gómez, Doctora en Filologia Hispànica, escriptora i investigadora; Josefina Bueno Alonso, Catedràtica de la Universitat d'Alacant; i Jorge Olcina Cantos, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. A continuació tindrà lloc la conferencia "Flamenca i Balladora: El gest de la llibertat", a càrrec de Gènesi García Gómez, Doctora en Filologia Hispànica, escriptora, investigadora, autora de la biografia de José Menese, Directora del Consell Editorial Almuzara (flamenc). Coordina: Josefa Samper García. Patrocina: Cajamar, Caixa Rural. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimarts, 19
 • Rafael Rodríguez Albert doble premi nacional de música

  RAFAEL RODRÍGUEZ ALBERT (ALACANT 1902 - MADRID 1979) DOBLE PREMI NACIONAL DE MÚSICA

  29/11/2019, divendres 20.15 h. - Finalitza 18/12/2019

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4

  Exposició RAFAEL RODRÍGUEZ ALBERT (ALACANT 1902 - MADRID 1979) DOBLE PREMI NACIONAL DE MÚSICA. Coincidint amb el quaranta aniversari de la seua defunció, la Universitat d'Alacant contribueix als actes commemoratius amb aquesta exposició en la qual es reconeix la seua aportació a la història de la música del segle XX. Comissari: José Miguel Santacreu.

 • Martin Scorsese estrena en Netflix

  XARRADES DE DIVULGACIÓ CINEMATOGRÀFICA

  29/11/2019, divendres 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitzen les XARRADES DE DIVULGACIÓ CINEMATOGRÀFICA, amb la sessió "Martín Scorsese estrena en Netflix. Quina és la teua pel·lícula favorita del director ítalo-americà?". Convidat. Iván Escoda, Escriptor i cinèfil. Coordina: Luis López Belda, Professor Departament de Comunicació i Psicologia Social. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Nora

  XIV CICLE-COL·LOQUI DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA

  29/11/2019, divendres 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle XIV CICLE-COL·LOQUI DE CINEMA, PSICOANÀLISI I CULTURA, amb la projecció de la pel·lícula "Nora", Director: Pat Murphy (2000). Presenta: Aurora Morilla, Psicòloga Clínica, Psicoanalista, membre del Fòrum Psicoanalític de Madrid del Camp Lacaniana. Alacant; Benito García Valero, Professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada en el Departament de Filologia Espanyola de la Universitat d'Alacant. Coordina: Aurora Morilla, Psicòloga clínica, psicoanalista, Membre del Fòrum Psicoanalític de Madrid del Camp Lacanià, Alacant. Coordina el cicle: Roque Hernández. Col·labora: Aula de Cinema. Universitat d'Alacant. Col·labora: Aula de Cinema. Universitat d'Alacant. Organitza: Associació Internacional Anàlisi Freudiana, C.O. "El Molinet" (Centre d'Orientació sociolaboral i Clínica).

 • Cicle dones primera guerra mundial

  DONES EN LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL

  19/11/2019, dimarts 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle DONES EN LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL amb la quarta sessió "De l'honor a l'humor en laª 1 Guerra Mundial", i les conferències "El capità Bruce Bairnsfather: la irreverent riallada en les trinxeres de laª 1 Guerra Mundial" a càrrec de Diana Raznovich. Modera: Mar Esquembre. Tancament del cicle amb un concert de piano, amb obres de Debussy i projecció audiovisual a càrrec de María Cueva. Coordina: Oliva Blanco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 18
 • Una

  CINEMA CLUB DE CASA MEDITERRANI

  28/11/2019, dijous 19.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua CINEMA CLUB DE CASA MEDITERRANI, amb la projecció de "Una" (any 2016), Direcció Benedict Andrews, França-Regne Unit. Versió original amb subtítols en espanyol. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Casa Mediterrani.

 • Manteniment del benestar emocional

  MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL

  27/11/2019, dimecres 18.00 - 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Taller literari del segle XIX

  II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA

  07/01/2020, dimarts 18.00 - 20.00 h. - Finalitza 01/04/2020

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA. Quaranta anys d'història d'aquest impressionant país per a gaudir estudiant i escrivint sobre ells. Una nova novel·la que depèn enterament de "nosaltres". Professor: Manuel Avilés Gómez, escriptor. Col·labora: Editorial ECU. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

  Inscripció completa.

 • Diumenge, 17
 • Els increïbles 2

  ELS DISSABTES, CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D'ANIMACIÓ

  23/11/2019, dissabte 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle ELS DISSABTES CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D’ANIMACIÓ amb la projecció de “Els increíbles 2”. Entrada lliure limitada a l’aforament de la sala.  Coordinador: Ismael Vicedo. Més informació: Associació Cívica per la Normalització del Valencià,  lacivica@lacivica.cat. Tel. 607930565 Organitza: La Cívica – Escola Valenciana, Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant, Servei de Cultura - Aula de Cinema de la Universitat d'Alacant y Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

 • Divendres, 15
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (18 Al 30 NOVEMBRE)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 18 al 30 de novembre.

 • Filosofia en obert III

  FILOSOFIA EN OBERT III

  20/11/2019, dimecres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle FILOSOFIA EN OBERT III amb la conferència "Ètica de la intel·ligència artificial" a càrrec d'Adela Cortina, Universitat de València. Coordina: Elena Nájera. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 14
 • Concerte aniversari Llei ús valencià

  DE LA LLENGUA, UNA CANÇÓ. POEMITZA'T

  23/11/2019, dissabte 20:45 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Concert d’Andreu Valor “De la llengua, una cançó. Poemitza’t” en commemoració  del 36é Aniversari de l’Aprovació de la Llei d’Us i Ensenyament del Valencià a Alacant. Organitza: Plataforma Alacant pel Valencià i Universitat d’Alacant.

 • saps com pagar amb el teu mòbil

  SAPS COM PAGAR AMB EL TEU MÒBIL?

  19/11/2019, dimarts 10:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taller SAPS COM PAGAR AMB EL TEU MÒBIL? S'analitzaran els següents continguts: neobancs, criptomonedes, mitjans de pagament digitals i Fintech i insurtech. Organitza: ADICAE Consumidors Crítics, Responsables i Solidaris, i Univesidad Permanent.

 • Punts de trobada feminista

  PUNTS DE TROBADA FEMINISTA

  23/11/2019, dissabte 11:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  PUNTS DE TROBADA FEMINISTA amb la presentació dels llibres “¿Quién hay en el espejo?” de Luisa Posada Kubissa, i “Lo femenino en la filosofía contemporánea” de Rebeca Moreno. Presenta: Mar Esquembre Cerdà. Coordina: Joan Miquel Rovira. Organitza: Lupa Violeta.

 • música que et sona intercentros melòman

  LA MÚSICA QUE ET SONA IV

  22/11/2019, divendres 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle LA MÚSICA QUE ET SONA IV, amb el concert, Guanyador "Intercentros Melòman". Intèrprets: Guillem Gràcia Soler, violoncel, i Pilar Guarné, piano. Direcció del cicle: Daniel Curichagua i Victoria Marco. Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • La defensa dels drets humans marque pau a Colòmbia

  LA DEFENSA DELS DRETS HUMANS EN EL MARC DE PAU A COLÒMBIA

  21/11/2019 dijous 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Xarra "La defensa dels Drets Humans en el marc de Pau a Colòmbia" a càrrec de dos líders defensors de DD.HH. a Colòmbia, Gerardo Vega Medina i Tony Luis Lozano Berrocal, juntament amb l'Assemblea de Cooperació per la Pau. Col·labora: Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament. Organitza: Assemblea de Cooperació per la Pau.

 • Mare Nostrum en les ribes del temps i l'espai

  MARE NOSTRUM: EN LES RIBES DEL TEMPS I L'ESPAI

  21/11/2019, dijous 17:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Congrés MARE NOSTRUM: EN LES RIBES DEL TEMPS I L'ESPAI. Ponència "El Mediterrani espai civilitzador. L'antiguitat" a càrrec de Carmen Aranegui. Comitè científic: Juan Francisco Mesa Sanz; Jaume Siles Ruiz; Carmen Puche López; Enrique Rodrigues-Moura; Cristina Pimentel i Mercedes García Ferrer. Poden consultar la resta del programa en l'enllaç adjunt. Organitza: Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, CEFIRE, i Societat Espanyola d'Estudis Clàssics.

 • Seguretat industrial i digitalització

  SEGURETAT INDUSTRIAL I DIGITALITZACIÓ

  21/11/2019, dijous 9:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Jornada sobre SEGURETAT INDUSTRIAL I DIGITALITZACIÓ. Presenta: Maria Empar Martínez Bonafe, Directora General d'Indústria i Energia; Rafael Muñoz Guillena, Vicerector de Campus i Tecnologia de la UA; Andrés Sabater Moya, President d'APEME; i Antonio Martínez-Canales Murcia, Degà de COGITI- Alacant. Ponents: Alfredo Sambeat Esteve i Belén Cid Agut. Més informació: 965926173. Inscripcions: http://inscripciones.coitialicante.es. Organitza: Col·legi Oficial d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials d'Alacant (COGITI-ALACANT) i APEME.

 • Mirant II Mostra Itinerant de Cinema i salut global

  SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE 2019-2020 - II EDICIÓ DE MIRANT

  20/11/2019, dimecres 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE 2019-2020 amb la II EDICIÓ DE MIRANT "Mostra itinerant de cinema i salut global de la Comunitat Valenciana" amb la projecció de "Woman" (2019). La violència cap a les dones és un problema de salut global que té arrels profundes en la construcció de gènere que una determinada societat i cultura sosté en un moment històric determinat. Coordina: Carmen Vives Cases, Vicedegana de Recerca, Postgrau i Internacionalització de la Facultat de Ciències de la Salut i Catedràtica de Salut Pública. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Medicus Mundi i Xarxa Sanitària Solidària Alacant.

 • II Jornades del dietista nutricionista

  II JORNADES DEL DIETISTA NUTRICIONISTA. EL NUTRICIONISTA EN LA SOCIETAT

  20/11/2019, dimecres 10:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Amb motiu del Dia mundial del dietista-nutricionista tindran lloc les II JORNADES DEL DIETISTA NUTRICIONISTA. EL NUTRICIONISTA EN LA SOCIETAT. Ponents: Rocío Bueno Martínez, Leticia Sansoloni, Sara Trelis Clemente, Nadia Pina Flores i Sonia Martínez Balaguer.Col·labora: Lamum, Delegació d'Estudiants Faculteu de Ciències de la Salut i Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: ADINU (Associació de Dietistes-Nutricionistes Universitaris).

 • Cicle dones primera guerra mundial

  DONES EN LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL

  18/11/2019, dilluns 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle DONES EN LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL amb la tercera sessió "Dones en les trinxeres", i les conferències "Els límits de les imatges guerreres" a càrrec de Susanna Tavera; i "Dones periodistes en la Primera Guerra Mundial" a càrrec de Sara Prieto. Modera: María José Frau. Coordina: Oliva Blanco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 13
 • Searchers Centauros del desierto

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-NOVEMBRE-DESEMBRE

  19/11/2019, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-NOVEMBRE-DESEMBRE. Aquest mes dedicat al "racisme ahir i avui". Projecció de la pel·lícula "Searchers" ("Centauros del desert", John Ford, 1955). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA %u2013 Aula de Cinema de la UA.

 • Món i formes del flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. 10 ANYS DESPRÉS: EL FLAMENC A ALACANT. CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  19/11/2019, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. 10 ANYS DESPRÉS: EL FLAMENC A ALACANT. CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferència "Temes presents en les cobles flamenques i anàlisis de gènere", a càrrec de Miguel López Castro, Doctor en Pedagogia per U. de Màlaga, investigador, escriptor i expert en didàctica del flamenc. Coordina: Josefa Samper García. Patrocina: Cajamar, Caixa Rural. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 11
 • Les llavors de Berta Càceres

  LES LLAVORS DE BERTA CÀCERES. GIRA LA TERRA PER A QUI LA DEFENSA

  18/11/2019, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Presentació i projecció del documental "Les llavors de Berta Càceres. Gira la terra per a qui la defensa" amb la xarra-col·loqui a càrrec de Rosalina Domínguez (COPINH-HONDURES). Presenta: Perifèries i Entrepobles. Patrocina: Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. Generalitat Valenciana. Organitza: Perifèries del Món, Entrepobles, Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament, Pau i Solidaritat, Pacha Mama i HOAC.

 • Capità Calçotets

  ELS DISSABTES CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D%u2019ANIMACIÓ

  16/11/2019, dissabte 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle ELS DISSABTES CINEMA EN VALENCIÀ I TALLERS D’ANIMACIÓ amb la projecció de “Capità Calçotets”. Entrada lliure limitada a l’aforament de la sala.  Coordinador: Ismael Vicedo. Més informació: Associació Cívica per la Normalització del Valencià,  lacivica@lacivica.cat. Tel. 607930565 Organitza: La Cívica – Escola Valenciana, Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant, Servei de Cultura - Aula de Cinema de la Universitat d'Alacant i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Amèrica Precolombina

  L'AMÈRICA PRECOLOMBINA: BRESSOL DE GRANS CIVILITZACIONS

  16/11/2019, dissabte 11:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferencia "L'Amèrica Precolombina: Bressol de Grans Civilitzacions" a càrrec d'Antonio Carrasco. Coordina: Gerónimo Gai. Organitza: Grup d'Estudis d'Actualitat d'Alacant.

 • Divendres, 8
 • Filosofia en obert III

  FILOSOFIA EN OBERT III

  14/11/2019, dijous 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle FILOSOFIA EN OBERT III amb la conferència "Arranque en Jonia i renàixer contemporani de la filosofia" a càrrec de Víctor Gómez Pin, Universitat Autònoma de Barcelona. Coordina: Elena Nájera. Organitza: Aula de Filosofia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • El riure com a eina terapèutica

  EL RIURE COM A EINA TERAPÈUTICA PER Al CANVI

  14/11/2019, dijous 17:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el taller EL RIURE COM A EINA TERAPÈUTICA PER Al CANVI, dirigit a persones que vulguen millorar la seua qualitat de vida a través del riure, considerant el riure com a actitud positiva, creativa, beneficiosa i saludable. Docents: Isabel López Molina, psicòloga, i Mª Isabel Terol Andrés, psicòloga. Coordina: Adela Alonso Gallgos, Adjunta d'Infermeria Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Cicle dones primera guerra mundial

  DONES EN LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL

  13/11/2019, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle DONES EN LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL amb la segona sessió "Les Arts i la Moda", i les conferències "Artistes molt singulars. Kate Kollwitz" a càrrec de Marian López Fernández-Cao; i "Gibsons i Flappers. La moda en temps de guerra" a càrrec d'Amalia Descalzo. Modera: Pilar Tébar. Coordina: Oliva Blanco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Escola d'esquena

  ESCOLA D'ESQUENA

  13/11/2019, dimecres 17:30 - 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Finalitza el taller ESCOLA D'ESQUENA. Es tracta d'un programa d'exercici físic, dirigit a la millorança de l'esquena. Docent: Jone Montiel Higuero, Fisioterapeuta del Centre de Salut Sant Vicent 2. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Món i formes del flamenc

  MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. 10 ANYS DESPRÉS: EL FLAMENC A ALACANT. CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA

  12/11/2019, dimarts 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle MÓN I FORMES DEL FLAMENC: LA MEMÒRIA QUE ENS UNEIX. 10 ANYS DESPRÉS: EL FLAMENC A ALACANT. CONFERÈNCIES FLAMENQUES PER Al PROFESSOR BERNICOLA, amb la conferència "Els cantes de les mines: La taranta", a càrrec de Curro Piñana, Cantaor, Doctor en Música per UMM, professor de cante en el Conservatori Superior de Música de Múrcia. Coordina: Josefa Samper García. Patrocina: Cajamar, Caixa Rural. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • IP and Movies

  IP AND MOVIES

  13/11/2019, dimecres 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Cicle de cinema IP AND MOVIES. L'EUIPO i la Universitat d'Alacant projecten dues pel·lícules relacionades amb la propietat intel·lectual per a commemorar el 25º Aniversari de l'agència. En la segona sessió es projectarà la pel·lícula “Tucker, un hombre y su sueño” (F.F. Coppola, 1988), i a continuació s'obrirà un debat sobre la història d'un pioner de la indústria de l'automòbil. Organitza: EUIPO i Universitat d'Alacant.

 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (11 Al 23 NOVEMBRE)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes de l'11 al 23 de novembre.

 • Dijous, 7
 • A cent anys de Versalles - La gran ciudad - Otto Dix

  A CENT ANYS DE VERSALLES: DE 1919 A 1939 O DE LA UTOPIA VERSALLESCA A LA DISTOPIA BÈL·LICA. UNA ÈPOCA EN LA LITERATURA I EL CINEMA

  20/11/2019, dimecres 18:00 h. - Finalitza 22/11/2019

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el cicle A CENT ANYS DE VERSALLES: DE 1919 A 1939 O DE LA UTOPIA VERSALLESCA A LA DISTOPIA BÈL·LICA. UNA ÈPOCA EN LA LITERATURA I EL CINEMA, amb les sessions: "Els perdedors de la Guerra"; "Els guanyadors de la Guerra"; "Els neutrals. Mirades retrospectives". Adreça: David Pérez Blázquez. Comitè organitzador: Jorge Olcina Cantos, Miguel Ángel Vega Cernuda, Pilar Martina Alba i Juan Antonio Albaladejo Martínez. Col·labora: Editorial Càtedra, Grup de recerca en Història de la Traducció MHISTRAD i Aula de Cinema de la UA. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Arxiu de la Democràcia

  ACTE ANUAL DE L'ARXIU DE LA DEMOCRÀCIA

  19/11/2019, dimarts 20:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Acte Anual de l'Arxiu de la Democràcia, presidit pel Rector Manuel Palomar Sanz. Enguany, a més de retre homenatge als nous donants d'arxius del present any, l'acte girarà entorn de la figura del metge alacantí republicà Ángel Pascual Devesa amb la intervenció de la seua néta Mercedes Pascual Artiaga i de l'historiador Francisco Moreno Sáez. Organitza: Arxiu de la Democràcia i Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües.

 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A RATLLA

  19/11/2019, dimarts 18:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.

  Taller APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A RATLLA. Es treballaran els continguts de forma amena i participativa, ensenyant conceptes i tècniques de Teràpia Cognitiva, avalats per l'evidència clínica, i assequibles al públic general. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

  Inscripció completa.

 • Juan Antonio García Solera

  JUAN ANTONIO GARCÍA SOLERA: L'ARQUITECTE I LA CIUTAT

  18/11/2019, dilluns 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula redona "Juan Antonio García Solera: L'Arquitecte i la Ciutat". Intervenen: Juan Ramón Gil, Director General de Continguts del diari Información; Manuel Alcaraz, professor de la UA; Martín Sanz, periodista. Moderador: José Ramón Navarro. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Aula de la Ciutat

  PROJECTAR EL TERRITORI EN TEMPS D'INCERTESA

  15/11/2019, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle de l'Aula de la Ciutat d'octubre a novembre, amb la sessió "Projectar el territori en temps d'incertesa". Intervenen: Joaquín Sabaté, Catedràtic d'Urbanística i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya. Coordina: José Ramón Navarro i Jorge Olcina. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Regiones ricas regiones pobres

  REGIONES RICAS, REGIONES POBRES. LA INDEFINICIÓN VALENCIANA

  13/11/2019, dimecres 19:30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del lliure “Regiones ricas, regiones pobres. La indefinición valenciana”. València, Institució Alfons el Magnànim, 2019. La presentació del llibre serà a càrrec de Javier Vidal Olivares, Catedràtic d'Història i Institucions Econòmiques de la Universitat d'Alacant. Presentarà l'acte Carlos Gómez, professor d'Economia Aplicada de la Universitat d'Alacant. Autor: Joaquín Azagra, professor titular d'Història Econòmica en la Universitat de València. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Get out

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERNANDO. OCTUBRE-NOVEMBRE-DESEMBRE

  12/11/2019, dimarts 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL EN SEU SANT FERRAN. OCTUBRE-NOVEMBRE-DESEMBRE. Aquest mes dedicat al "racisme ahir i avui". Projecció de la pel·lícula “Get out” (“Déjame salir”, Jordan Peele, 2017). Entrada lliure. Per als interessats en certificat és obligatòria la matrícula. Més informació: 965 90 37 25. Organitza: Servei de Cultura de la UA %u2013 Aula de Cinema de la UA.

 • Dones en la primera guerra mundial

  DONES EN LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL. AVANTGUARDA I REREGUARDA

  05/11/2019, dimarts - Finalitza 19/11/2019

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició DONES EN LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL. AVANTGUARDA I REREGUARDA. En aquesta selecció de cartells, de tots els bàndols combatents, hem arreplegat els diversos papers que les dones van jugar en el conflicte. Comissària: Oliva Blanco Corujo.

 • Mirant II Mostra Itinerant de Cinema i salut global

  II EDICIÓ DE MIRANT

  11/11/2019, dilluns 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua la II EDICIÓ DE MIRANT "Mostra itinerant de cinema i salut global de la Comunitat Valenciana" amb la projecció de “Comandante Arian” (2018), història sobre l'emancipació i la llibertat en ple front de la guerra de Síria. Coordina: Ana María López. Organitza: Medicus Mundi i Xarxa Sanitària Solidària Alacant.

 • Dimecres, 6
 • Cicle dones primera guerra mundial

  DONES EN LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL

  06/11/2019, dimecres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle DONES EN LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL amb la primera sessió "La Guerra en imatges", i les conferències "Entre la realitat i el desig. Dones en els cartells i en la fotografia durant la Gran Guerra" a càrrec d'Oliva Blanco; i "Memòria de la Gran Guerra: una qüestió també de gènere" a càrrec de Mónica Moreno. Modera: Marga Borja. Coordina: Oliva Blanco. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464