Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Gener, 2020

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Notícies publicades en Gener, 2020
 • Divendres, 31
 • Antonio de Trueba

  EFEMÈRIDES LITERÀRIES

  06/02/2020, dijous 19.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle EFEMÈRIDES LITERÀRIES, referides a l'any 2019, seguint el criteri cronològic de la data en què es produeix (naixement o defunció), amb la conferència dedicada a "Antonio de Trueba, narrador Basc". Coordina i imparteix: Consuelo Jiménez de Cisneros. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Gastronomia, vi i cinema

  GASTRONOMIA, VI I CINEMA

  06/02/2020, dijous 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle GASTRONOMIA, VI I CINEMA. Un espai de trobada en el qual una personalitat de rellevància en el món de la gastronomia, l'agricultura, la pesca, la viticultura i l'àmbit acadèmic, dialogarà amb el públic assistent. En la tercera sessió s'impartirà una conferència audiovisual “Cine y Gastronomía: El panorama gastronómico ¡secuencia a secuencia!”. Pepe Barrena analitza la història del considerat cinema gastronòmic al mateix temps que reflexiona sobre el que ha esdevingut en el món de la gastronomia. Coordinen: Joaquín Juan Penalva, Antonio Romero i Ángeles Ruiz García. Col·labora: Aula de Cinema de la UA. Organitzen: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Gasterra-Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia i Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic.

 • Aprenent a ser feliços, enfortint la nostra autoestima

  APRENENT A SER FELIÇOS, ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA

  04/02/2020, dimarts 18.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el taller APRENENT A SER FELIÇOS, ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant-Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Taller literari del segle XIX

  II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA

  03/02/2020, dilluns 18.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua l'II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA. Quaranta anys d'història d'aquest impressionant país per a gaudir estudiant i escrivint sobre ells. Una nova novel·la que depèn enterament de "nosaltres". Professor: Manuel Avilés Gómez, Escriptor. Col·labora ECU. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (3 Al 15 FEBRER)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 3 al 15 de febrer.

 • Dimecres, 29
 • Carlos Hernández García 3

  ESCULPINT LA LLUM LÀSER PER A FOTOGRAFIAR LA BREVETAT DEL NOSTRE UNIVERS

  06/02/2020, dijous 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferencia "Esculpint la llum làser per a fotografiar la brevetat del nostre univers" a càrrec de Carlos Hernández García, Investigador Ramón y Cajal en el grup d'Investigació en Aplicacions del Làser i Fotònica de la Universitat de Salamanca. Modera: Inmaculada Pascual Villalobos, Catedràtica d'Òptica de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimarts, 28
 • Juan Eslava i Javier Sierra

  LITERATURA A LA SEU. DE BAT A BAT

  07/02/2020, divendres 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle LITERATURA A LA SEU. DE BAT A BAT, amb la sessió titulada "Història, llegenda i mite" a càrrec de Juan Eslava Galán i Javier Sierra. Coordina: Marina Vicente. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • La lego pel·lícula 2

  CINEMA EN VALENCIÀ

  07/02/2020, divendres 18:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el cicle CINEMA EN VALENCIÀ amb la projecció de “La Lego pel·lícula 2” (per a tots els públics). Entrada lliure limitada a l’aforament de la sala. Per a sessions matinals concertades amb col·legis contacteu amb La Civica-Escola Valenciana: lacivica@lacivica.cat, 607 93 05 65. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant.

 • Arquitectures en l'arquitectura

  ARQUITECTURES EN L'ARQUITECTURA

  06/02/2020, dijous 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el seminari ARQUITECTURES EN L'ARQUITECTURA. Al llarg del temps els edificis han passat per diferents alteracions amb canvis d'usos. Això ha portat a intervenir amb noves arquitectures en l'arquitectura d'origen. La quarta jornada versarà sobre "Intervencions en Castells". Coordinador i docent: Santiago Varela, arquitecte i doctor en Arquitectura. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Novissimas, novissimos

  NOVISSIMAS, NOVISSIMOS

  05/02/2020, dimecres 20.00 h. - Finalitza 12/03/2020

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició NOVISSIMAS, NOVISSIMOS. Fotografies dels alumnes del Taller "L'art de la fotografia en blanc i negre" que organitza el Servei de Cultura de la Universitat d'Alacant. Comissari: Javier Serrano.

 • Arte y Creencias

  ART I CREENCES

  05/02/2020, dimecres 19.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle ART I CREENCES amb el "Recital sobre la música en les diferents confessions i celebracions religioses". El recital serà a càrrec de la Mesa Interreligiosa d'Alacant (MIA). Presenta Jesús Rosillo, Director del Secretariat diocesà de Música. Modera i coordina: Ginés Pardo. Organitza: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant.

 • Dilluns, 27
 • tertúlies de cinema

  TERTÚLIES DE CINEMA

  04/02/2020, dimarts 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle TERTÚLIES DE CINEMA amb la sessió "Entorn dels Oscars". Intervenen: Gonzalo Eulogio, Augusto González i Luis López Belda. Modera i coordina: Antonio Sempere. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Queixes al bosc

  QUEJÍOS EN EL BOSC

  04/02/2020, dimarts 20.00 h. - Finalitza 06/03/2020

  Lloc: Sala Juana Francés, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Exposició QUEJÍOS EN EL BOSC, fotografies de Javier Serrano. L'exposició presenta belles fotografies en blanc i negre que retraten, poèticament, la saca del suro al Parc Natural de les Suredes a Castellar de la Frontera (Cadis). Comissari: Gabriel Díaz Martínez-Falero.

 • Asha Historias de lepra y esperanza

  DIA INTERNACIONAL DE LES MALALTIES TROPICALS DESATESES

  04/02/2020, dimarts 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Malalties Tropicals Desateses, es projectarà el documental “Asha. Historias de lepra y esperanza”, que arreplega històries de dones i xiquetes que s'han vist marcades per la lepra. A continuació hi haurà una taula-col·loqui. Intervenen: Diana Gil, professora de la Universitat d'Alacant; Diego Torrús, professor de la Universitat Miguel Hernandez i representant del Col·legi de Metges d'Alacant; Eduardo de Miguel, Coordinador de projectes de Fontilles; i Gema Martos, infermera del Grup de Cooperació del Col·legi d'Infermeria d'Alacant. Modera: Yolanda Sanchís, Directora de recursos i comunicació de Fontilles. Coordina: Gema Martos. Organitza: Grup Cooperació Col·legi Infermeria (Coopenf) i Fontilles.

 • Alberto Sols

  ALTRES ALACANTINS IL·LUSTRES IV

  03/02/2020, dilluns 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle ALTRES ALACANTINS IL·LUSTRES IV que de nou ens descobrirà la figura de cinc personatges de la nostra província que van aconseguir una gran fama en diverses facetes i avui dia el seu record és a penes percebut per la societat. El segon d'ells serà Alberto Sols, Investigador pioner de la Bioquímica a Espanya. Coordinador i docent: Joaquín Santo Matas. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Logo Aula feminista

  LA QUARTA ONA CONTRA LA VIOLÈNCIA SEXUAL

  03/02/2020, dilluns 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4

  Continua el cicle de debats de l'Aula de Formació i Debat Feminista amb la conferència "Desmuntant el discurs de l'assistència sexual per a persones amb diversitat funcional" a càrrec de Tasia Aránguez Sánchez, professora de la Universitat de Granada, Llicenciada en Dret i Filosofia. Coordinadores: Lydia Sellés, Covadonga Peremarch, Guillermina Revolta, Mari Sigüenza i Josefina Carreño. Organitza: Aula de Formació i Debat Feminista.

 • Dóna regna solta al mestre que portes dins

  SOLTA AL MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN

  03/02/2020, dilluns 17.30 - 19.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller SOLTA AL MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN. Docents: Inés Montiel Higuero, Metge de l'Equip d'Atenció Primària en el Centre de Salut Sant Blas, i Gema Pomares Alemany, Llicenciada en Filologia Hispànica i Professora de Llengua Castellana i Literatura de Secundària i Batxillerat en el Col·legi Sagrat Cor HH Maristes d'Alacant. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Divendres, 24
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (27 GENER Al 7 FEBRERO)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 27 de gener al 7 de febrer.

 • El cine de los 80

  EL CINEMA DELS 80

  24/01/2020, divendres 18.00 - 21.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle EL CINEMA DELS 80, amb la "Sessió de tràilers dels 80", i "Elecció de la millor pel·lícula dels 80". Intervenen: Antonio Díez Espinosa i Marco Finestrat Pascual. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Gastronomia, vi i cinema

  GASTRONOMIA, VI I CINEMA

  30/01/2020 dijous 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el cicle GASTRONOMIA, VI I CINEMA. Un espai de trobada en el qual una personalitat de rellevància en el món de la gastronomia, l'agricultura, la pesca, la viticultura i l'àmbit acadèmic, dialogarà amb el públic assistent. En la segona sessió es projectarà la pel·lícula “Entre copas”. Intervé: Rafael Poveda, Enòleg, President de l'Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana. Coordinen: Joaquín Juan Penalva, Antonio Romero i Ángeles Ruiz García. Col·labora: Aula de Cinema de la UA. Organitzen: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Gasterra-Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia i Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic.

 • Ricardo Palma

  EFEMÈRIDES LITERÀRIES

  30/01/2020, dijous 19.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal.

  Continua el cicle EFEMÈRIDES LITERÀRIES, referides a any 2019, seguint el criteri cronològic de la data en què es produeix (naixement o defunció). La conferència estarà dedicada a "Ricardo Palma, Escriptor Peruà". Coordina i imparteix: Consuelo Jiménez de Cisneros. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimarts, 21
 • Taller visual

  TALLER SOBRE SALUT VISUAL: COM FUNCIONA LA NOSTRA VISIÓ? SABEM CUIDAR LA NOSTRA VISTA?

  03/02/2020 o 10/02/2020, dilluns de 17.00 a 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  TALLER SOBRE SALUT VISUAL: COM FUNCIONA LA NOSTRA VISIÓ? SABEM CUIDAR LA NOSTRA VISTA? Per a les persones inscrites i que acudisquen al taller teòric se'ls citarà per a fer una revisió de la seua visió per persones especialitzades (taller pràctic). Imparteix: Dr. Nicolás Cuenca Navarro, Catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat d'Alacant, i Henar Albertos Arranz, graduada en Òptica i Optometria per la Universitat de Valladolid i Màster en Optometria Avançada i Salut Visual per la Universitat d'Alacant. Organitza: Laboratori de Neurobiología del Sistema Visual (NEUROVIS) de la Universitat d'Alacant i Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Inscripció completa.

 • Taller literari del segle XIX

  II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA

  27/01/2020, dilluns 18.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua l'II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA. Quaranta anys d'història d'aquest impressionant país per a gaudir estudiant i escrivint sobre ells. Una nova novel·la que depèn enterament de "nosaltres". Professor: Manuel Avilés Gómez, Escriptor. Col·labora ECU. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 20
 • V Jornades Professionals del cinema espanyol

  V JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPANYOL

  31/01/2020, divendres 20.00 h. - Finalitza 21/02/2020

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comencen les V JORNADES PROFESSIONALS DEL CINEMA ESPANYOL. La primera sessió a càrrec de Nuria Gallardo (interpretació) Actriu cinematogràfica (Mambrú se fue a la guerra, El viaje a ninguna parte) i televisiva (Isabel, Cuéntame), actualment està de gira amb la Companyia Nacional de Teatre Clàssic (El castigo sin venganza). Coordina: John Douglas Sanderson. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dissonanza - Essenza duo

  LA MÚSICA QUE ET SONA IV - DISSONANZA - ESSENZA DUO

  31/01/2020, divendres 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle LA MÚSICA QUE ET SONA IV, amb el concert, "Dissonanza - Essenza duo". Intèrprets: Isabel Gualda, flauta; Victoria Marco, piano. Direcció del cicle: Daniel Curichagua i Victoria Marco. Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Xarrades divulgatives oscars goyas i una dècada de cinema que s'acaba

  XARRADES DIVULGATIVES. OSCARS, GOYAS I UNA DÈCADA DE CINEMA QUE S'ACABA

  31/01/2020, divendres 20:15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continuen les XARRADES DIVULGATIVES. OSCARS, GOYAS I UNA DÈCADA DE CINEMA QUE S'ACABA amb la tercera sessió dedicada a "Les millors i pitjors pel·lícules guanyadores dels Oscars". Intervenen: Flavia Bernárdez, Gestora Cultural. Modera i coordina: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Xile 1970-2020 De la unitat popular a la rebel·lió

  XILE: 1970-2020. DE LA UNITAT POPULAR A la REBEL·LIÓ CONTRA EL MODEL NEOLIBERAL

  30/01/2020, dijous 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferència "Xile: 1970-2020. De la Unitat Popular a la rebel·lió contra el model neoliberal" a càrrec de Mario Amorós, Historiador i periodista alacantí, autor de biografies de Salvador Allende, Pablo Neruda i Augusto Pinochet. Presenta: José Carlos Rovira. Coordina: Jorge Olcina i Elías Alonso. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Los espigadores y la espigadora... dos años después

  CINEMA CLUB DE CASA MEDITERRANI

  30/01/2020, dijous 19.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua CINEMA CLUB DE CASA MEDITERRANI, amb "El cinema d'Agnes Varda, La Dama de la Nouvelle Vague (I)" i la projecció dels “Los espigadores y la espigadora... dos años después” “Les glaneurs et la glaneuse… deux ans après aka”, França - Tunísia, any 2002). Versió original amb subtítols en espanyol. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Casa Mediterrani.

 • Fundació Jorge Alió

  TEATRE LÍRIC ESPAÑOL DE LA SEGONA MEITAT DEL SEGLE XXI

  21/01/2020, dimarts 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferencia "Teatre líric espanyol de la segona meitat del segle XXI". Amb música inoblidable a càrrec de Consuelo Giner Tormo. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Grup Sacex. Club leones de Alicante Costa Blanca.

 • Concatedral de San Nicolás

  SANT NICOLAU, EN L'ORIGEN DEL NUCLI URBÀ D'ALACANT, I DEL NADAL: ASSENTAMENT URBANO, TEMPLES, LLUITES I TRADICIONS

  29/01/2020, dimecres 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el seminari SANT NICOLAU, EN L'ORIGEN DEL NUCLI URBÀ D'ALACANT, I DEL NADAL: ASSENTAMENT URBANO, TEMPLES, LLUITES I TRADICIONS. La Catedral de Sant Nicolau alberga les relíquies del Sant i Patró d'Alacant, a partir del qual sorgeix la tradició de Papà Noel en el món. La segona sessió estarà dedicada a de la "Madîna Laqant a la Vila d'Alacant: l'espai obert de la Vilanova i la seua transformació". Coordina i imparteix: Pablo Rosser Limiñana, arqueòleg i Tècnic Conservador Patrimoni Cultural Municipal. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Tierra desnuda

  LA TIERRA DESNUDA

  28/01/2020, dimarts 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “La tierra desnuda” de Rafael Navarro de Castro. Presenta: Fernando Villamía. Publicat per Alfaguara. Coordinen: Jorge Olcina i Elías Alonso. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • divulgArte

  DIVULGAR-TE. CICLE DE TROBADES ENTRE CIENTÍFIC-INVESTIGADOR I ARTISTA (5a EDICIÓ)

  28/01/2020, dimarts 20.00 h. - Finalitza 26/05/2020

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença DIVULGARTE. CICLE DE TROBADES ENTRE CIENTÍFIC-INVESTIGADOR I ARTISTA (5ª EDICIÓ), amb la sessió dedicada a "Física i Música" a càrrec de Jaime Ramis Soriano, Catedràtic DFISTS de la UA. Grup d'Acústica Aplicada de la UA, i Carlos Izquierdo, Músic i compositor. Coordina: Marina Limiñana Gregori. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • El cinema contat en imatges II

  EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES II

  27/01/2020, dilluns 20.30 h. - Finalitza 08/06/2020

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES II, amb la sessió dedicada a "Un nou llenguatge del cinema per als anys 40" a càrrec de Luis López Belda. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Homenatge a Daniel Jiménez de Cisneros

  HOMENATGE A DANIEL JIMÉNEZ DE CISNEROS I HERVÁS

  27/01/2020, dilluns 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del conjunt de publicacions recents sobre Daniel Jiménez de Cisneros i Hervás. Intervenen: Jesús Ruiz, Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Crevillent; Ana Satorre, Directora de la Casa de Cultura de Crevillent; Daniel Belmonte, professor i arqueòleg, especialista sobre Daniel Jiménez de Cisneros; Borja Estela, artista il·lustrador del còmic dedicat a Daniel Jiménez de Cisneros; Roque A. Ortiz, autor del documental i l'audiovisual sobre Daniel Jiménez de Cisneros; i Consuelo Jiménez de Cisneros, néta i estudiosa de la seua obra. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Ángel Pascual Devesa. Reflexiones y recuerdos

  ÁNGEL PASCUAL DEVESA. REFLEXIONES Y RECUERDOS

  27/01/2020, dilluns 19.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Presentació del llibre “Ángel Pascual Devesa. Reflexiones y recuerdos”. Intervenen: Carles Cortés Orts, Vicerector de Cultura, Esport i Llengües; Josep María Perea Soro, coordinador del Consell Assessor de l'Arxiu de la Democràcia. Editors: Mercedes Pascual Artiaga, Francisco Moreno Sáez i Josep Bernabeu Mestre. Organitza: Publicacions UA i Arxiu de la Democràcia.

 • Divendres, 17
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (20 GENER A l'1 FEBRER)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 20 de gener a l'1 de febrer.

 • Arquitectures en l'arquitectura

  ARQUITECTURES EN L'ARQUITECTURA

  23/01/2020, dijous 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el seminari ARQUITECTURES EN L'ARQUITECTURA. Al llarg del temps els edificis han passat per diferents alteracions amb canvis d'usos. Això ha portat a intervenir amb noves arquitectures en l'arquitectura d'origen. La tercera jornada versarà sobre "Temples i esglésies". Coordinador i docent: Santiago Varela, arquitecte i doctor en Arquitectura. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Amado Nervo

  EFEMÈRIDES LITERÀRIES

  23/01/2020, dijous 19.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle EFEMÈRIDES LITERÀRIES, referides a l'any 2019, seguint el criteri cronològic de la data en què es produeix (naixement o defunció), amb la conferència dedicada a "Amado Nervo, poeta mexicà". Coordina i imparteix: Consuelo Jiménez de Cisneros. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dijous, 16
 • Gastronomia, vi i cinema

  GASTRONOMIA, VI I CINEMA

  23/01/2020, dijous 19.00 h. - Finalitza 27/02/2020

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Comença el cicle GASTRONOMIA, VI I CINEMA. Un espai de trobada en el qual una personalitat de rellevància en el món de la gastronomia, l'agricultura, la pesca, la viticultura i l'àmbit acadèmic, dialogarà amb el públic assistent. En la primera sessió es projectarà el documental “Alicante herencia mediterránea. Paisajes infinitos en el plato” produït per la Diputació Provincial d'Alacant. Intervenen: José Pérez Ramírez, Director del documental i realitzador del Departament d'Imatge i Promoció Institucional de la Diputació d'Alacant, i Ángeles Ruiz García, periodista i escriptora gastronòmica, autora del guió. Coordinen: Joaquín Juan Penalva, Antonio Romero i Ángeles Ruiz García. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimecres, 15
 • Aprenent a ser feliços, enfortint la nostra autoestima

  APRENENT A SER FELIÇOS, ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA

  28/01/2020, dimarts 18.30 - 20.30 h. - Finalitza 18/02/2020

  Lloc: Seu Univeritaria Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taller APRENENT A SER FELIÇOS, ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant-Hospital General. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Hospital General (Departament de Salut Alacant).

  Inscripció completa.

 • Dimarts, 14
 • Mihai Eminescu

  HOMENATGE A MIHAI EMINESCU

  25/01/2020, dissabte 10.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Homenatge a MIHAI EMINESCU i la Unió dels Principats de Moldàvia i Valaquia. Presentació a càrrec de la Presidenta d'ARIPI, Catalina Iliescu. Organitza: ARIPI

 • El cine de los 80

  EL CINEMA DELS 80

  23/01/2020, dijous 18.30 - 21.45 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle EL CINEMA DELS 80, amb les sessions "Les bandes sonores del cinema dels 80" a càrrec d'Augusto González Braña, i "El cinema comercial dels 80" a càrrec de Pascual Gozálvez. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Arte y Creencias

  ART I CREENCES

  22/01/2020, dimecres 19.15 h. - Finalitza 19/02/2020

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle ART I CREENCES amb la primera sessió dedicada a la "Relació Històrica entre art i creences”. Intervé: José A. Martínez, Director del Museu Diocesà d'Art Sacre. Presenta i coordina: Ginés Pardo. Organitza: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant.

 • tertúlies de cinema

  TERTÚLIES DE CINEMA

  21/01/2020, dimarts 20.15 h. - Finalitza 04/02/2020

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle TERTÚLIES DE CINEMA amb la sessió "Entorn dels Goya". Intervenen: Gonzalo Eulogio, Augusto González i Raúl Cornejo. Modera i coordina: Antonio Sempere. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Fundació Jorge Alió

  RECITAL SOLIDARI

  20/01/2020, dilluns 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Recital solidari amb la família missionera Verbum Dei. Intervenen: Francisco Javier Jiménez, Tenor i Eva Narejos, Pianista. Tindrà lloc el sorteig d'una obra del pintor Juan Antonio Poblador entre els assistents. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Grup Sacex. Club leones de Alicante Costa Blanca.

 • Vicente Bañuls

  ALTRES ALACANTINS IL·LUSTRES IV

  20/01/2020, dilluns 20.00 h. - Finalitza 04/05/2020

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Comença el cicle ALTRES ALACANTINS IL·LUSTRES IV que, de nou, ens descobrirà la figura de cinc personatges de la nostra província que van aconseguir una gran fama en diverses facetes i avui dia el seu record és a penes percebut per la societat. El primer d'ells serà Vicente Bañuls. Alacant, 1866-1935. L'escultor monumental d'Alacant. Coordinador i docent: Joaquín Santo Matas. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Taller literari del segle XIX

  II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA

  20/01/2020, dilluns 18.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua l'II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA. Quaranta anys d'història d'aquest impressionant país per a gaudir estudiant i escrivint sobre ells. Una nova novel·la que depèn enterament de "nosaltres". Professor: Manuel Avilés Gómez, Escriptor. Col·labora ECU. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dóna regna solta al mestre que portes dins

  DÓNA CURS Al MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN

  20/01/2020, dilluns 17.30 - 19.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

  Continua el taller DÓNA CURS Al MESTRE QUE PORTES DINS. CLAUS PER A DESENVOLUPAR EL TEU ENTRENADOR INTERN. Docents: Inés Montiel Higuero, Metge de l'Equip d'Atenció Primària en el Centre de Salut Sant Blas, i Gema Pomares Alemany, Llicenciada en Filologia Hispànica i Professora de Llengua Castellana i Literatura de Secundària i Batxillerat en el Col·legi Sagrat Cor HH Maristes d'Alacant. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Inscripció completa. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Concurs fotogràfic Art i Creences

  CONCURS FOTOGRÀFIC ART I CREENCES

  14/01/2020 dimarts - Finalitza termini 28/02/2020

  El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant convoca el concurs fotogràfic ART I CREENCES. Durant les pròximes setmanes es podran realitzar fotografies ajustant-se als requisits exposats en les bases amb el tema "l'art en relació a les diferents creences religioses". Es podran pujar les fotos emplenant el formulari que està en l'enllaç adjunt, i dins del termini previst.

 • Xarrades divulgatives oscars goyas i una dècada de cinema que s'acaba

  XARRADES DIVULGATIVES. OSCARS, GOYAS I UNA DÈCADA DE CINEMA QUE S'ACABA

  17/01/2020, divendres 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua les XARRADES DIVULGATIVES. OSCARS, GOYAS I UNA DÈCADA DE CINEMA QUE S'ACABA amb la sessió dedicada a "Les millors i pitjors pel·lícules guanyadores de la història dels Goyas". Intervé: Antonio Sempere, comentarista cinematogràfic i televisiu. Modera i coordina: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Divendres, 10
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (13 Al 25 GENER)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 13 al 25 de gener.

 • Dijous, 9
 • Espido Freire 2

  CURS DE CREACIÓ LITERÀRIA INICIAL AMB ESPIDO FREIRE

  27/01/2020, dilluns 18.00 a 21.00 h. - Finalitza 29/01/2020

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant C/ Sant Ferran, 40.

  CURS DE CREACIÓ LITERÀRIA INICIAL AMB ESPIDO FREIRE. L'objectiu d'aquest curs és desenvolupar un sistema propi i individual de creació literària. Ponent: Espido Freire. Coodina: Marina Vicente. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

  Inscripció completa.

 • Dimecres, 8
 • Taller literari del segle XIX

  II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA

  13/01/2020, dilluns 18.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua l'II TALLER LITERARI DEL SEGLE XIX. NOVEL·LA HISTÒRICA. Quaranta anys d'història d'aquest impressionant país per a gaudir estudiant i escrivint sobre ells. Una nova novel·la que depèn enterament de "nosaltres". Professor: Manuel Avilés Gómez, Escriptor. Col·labora ECU. Inscripció completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimarts, 7
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (7 Al 18 GENER)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 7 al 18 de gener.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464