Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Maig, 2020

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Notícies publicades en Maig, 2020
 • Divendres, 29
 • Ildefonso Hernández 2

  COVID-19, LA SANITAT DESPRÉS DE L'HURACÀ

  28/05/2020, dijous, 19.00 h.

  Ja està disponible l'enregistrament de la conferència online "Covid-19, La sanitat després de l'huracà" a càrrec d'Ildefons Hernández Aguado, Catedràtic de Salut Pública i Director del Departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la Universitat Miguel Hernández (Alacant, Espanya). Presenta: Carlos Álvarez Dardet, Catedràtic de Salut Pública de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Taller cuina saludable

  VÍDEO TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE

  03/06/2020, dimecres - Finalitza 17/06/2020

  Comencen els VÍDEO TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE, amb la primera sessió "La nyora com a base dels arrossos" i "Aprendre a preparar bons fumet. Vídeo fons de peix". Es pretén promoure l'aprenentatge a través de l'experiència de reconeguts xefs i divulgadors gastronòmics. Veurem com fer bons caldos i fumets, així com diferents tipus d'arrossos. En l'enllaç adjunt els comunicarem les adreces web per a visualitzar les sessions. Docent col·laboradora: Cristina Juan, Directora del Restaurant Dàrsena d'Alacant on desenvolupa les funcions d'adreça estratègica comercial, disseny de cartes i plats, i implantació de noves tecnologies. Coordinadora: Ángeles Ruiz García, Coordinadora Tècnica Càtedra Carmencita d'Estudis del sabor Gastronòmic i de Gasterra. Organitza: Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Centre Majors Salut, Gasterra i Càtedra Carmencita d'Estudis de Sabor Gastronòmic.

 • Dia mundial sense tabac

  DIA MUNDIAL SENSE TABAC (31 DE MAIG)

  El 31 de maig és el DIA MUNDIAL SENSE TABAC. En la pàgina web de l'Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant podran trobar enllaços i informació sobre el tabac, en les seues diferents versions, i ajuda per a deixar de fumar.

 • Cocatedral Sant Nicolás-historia de la construcció

  LA COCATEDRAL DE SANT NICOLÁS D'ALACANT

  04/06/2020, dijous 18.00 h. - Finalitza 25/06/2020

  Curs LA COCATEDRAL DE SANT NICOLÁS D'ALACANT, amb la primera sessió "Història de la Construcció" a càrrec d'Alejandro Cañestro, Doctor en Història de l'Art i Coordinador de l'Aula d'Art de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.
  Enllaç de la sessió: https://us02web.zoom.us/j/81197440352.

 • Diàlegs en el territori

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA

  01/06/2020, dilluns 19:00 h.

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Confèrencia “Lliçons de pandèmies passades (I): El relat de la pesta del 1648 a València”, a càrrec Vicent-J. Escartí, Departament de Filologia Catalana, Universitat de València, RABLB. Organitza: Seu Universitària de la Nucia.

 • Dijous, 28
 • Espido Freire-Que pot fer per tu la literatura

  QUÈ POT FER PER TU LA LITERATURA? ESCRIURE I LLEGIR EN ELS NOUS TEMPS - ESPIDO FREIRE

  03/06/2020, dimecres 19.00 h.

  Conferència "Què pot fer per tu la literatura? Escriure i llegir en els nous temps" a càrrec d'Espido Freire. Coordina: Marina Vicente. Organitza: Agència Mankell i Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Inscripció gratuïta en: https://espacio17musas.com/.

 • II TALLER LITERARI. ESCRIURE UNA NOVEL·LA HISTÒRICA S. XIX

  II TALLER LITERARI. ESCRIURE UNA NOVEL·LA HISTÒRICA S. XIX

  02/06/2020, dimarts 17.00 h.

  II TALLER LITERARI. ESCRIURE UNA NOVEL·LA HISTÒRICA S. XIX. Classe per videoconferència "La hija del barbero" a càrrec de Manuel Avilés Gómez, escriptor. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Seu Universitària d'Elda. Enllaç de la sessió: http://meet.google.com/kmi-zxxm-drf

 • Jorge Olcina

  ENSENYAMENTS AMBIENTALS DE LA PANDÈMIA: LLUMS I OMBRES

  02/06/2020, dimarts 19:00h.

  El 2 de juny a les 19.00 h tindrà lloc la conferencia "Ensenyaments ambientals de la pandèmia: llums i ombres" impartida per Jorge Olcina Cantos, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional en la Universitat d'Alacant. Presenta: Salvador Ordoñez Delgado, catedràtic de Petrologia i Geoquímica de la Universitat d'Alacant. En la pàgina adjunta tenen a la seua disposició l'enllaç per a seguir la conferència. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Diàlegs en el territori

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA

  28/05/2020, dijous 18.00, 19.00 i 21.00 h.

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Avui tindrem diverses conferències en directe: a les 18.00 h. "Marca personal digital, claus per a la cerca d'ocupació" i "Conscienciació sobre la problemàtica del soroll ambiental"; a les 19.00 h. "Covid-19, després de l'Huracà" i "Educació en temps de pandèmia"; i, finalment, a les 21.00 h. "Observació del cel nocturn". Els enllaços per a l'accés a les xarrades els trobaran en la pàgina web adjunta. Organitza: Seu Universitària de Calp, Seu Universitària de la Vila Joiosa, Seu Universitària Ciutat d'Alacant - Aula de Ciència i Tecnologia, Seu Universitària de la Nucia, Seu Universitària de Petrer i Secretariat de Seus Universitàries.

 • promoure autocures i benestar emocional

  PROMOURE AUTOCURES I BENESTAR EMOCIONAL

  28/05/2020, dijous - Finalitza 04/06/2020

  Continua el taller PROMOURE AUTOCURES I BENESTAR EMOCIONAL amb la tercera sessió "Respiració abdominal profunda i respiració conscient" a càrrec d'Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dimecres, 27
 • Diàlegs en el territori

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA

  27/05/2020, dimecres 19.00 h.

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Conferencia "Polls, adoctrinament i repressió: l'altra cada de les epidèmies (Espanya, 1941)", a càrrec de Xavier García Ferrandis, Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials, Universitat Catòlica de València. Organitza: Seu Universitària de Petrer.

 • Dimarts, 26
 • Diàlegs en el territori

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA

  26/05/2020, dimarts 18.00 i 19.00 h.

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA. Avui tindrem dues conferències en directe. A les 18.00 h. "Covid-19 i Festes no disfrutades", i a les 19.00 h. "Robots socials". Els enllaços per a l'accés a les xarrades els trobaran en la pàgina web adjunta. Organitza: Seu Universitària de la Marina, Seu Universitària de la Vila Joiosa i Secretariat de Seus Universitàries.

 • promoure autocures i benestar emocional

  PROMOURE AUTOCURES I BENESTAR EMOCIONAL

  26/05/2020, dimarts - Finalitza 04/06/2020

  Continua el taller PROMOURE AUTOCURES I BENESTAR EMOCIONAL amb la segona sessió "Cultivar l'atenció conscient" a càrrec d'Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Diumenge, 24
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 25 Al 29 DE MAIG)

  Nou butlletí amb enregistraments de diferents actes celebrats en les instal·lacions de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, a més de classes virtuals i xarrades inèdites. Esperem que siga del seu grat.

 • Divendres, 22
 • El Barrco i el Classicisme

  CLASSES ONLINE SOBRE LA BASÍLICA DE SANTA MARÍA D'ALACANT

  23/05/2020, dissabte 20.00 h.

  Classes online sobre La Basílica de Santa María d'Alacant impartit per Alejandro Cañestro. La quarta sessió amb el títol "El Barroc i el Classicisme" tindrà lloc el dissabte 23 de maig a les 20.00 h. en el següent enllaç, http://us04web.zoom.us/j/78030376440. Calendari: 2, 9, 16 i 23 de maig de 2020. Imparteix: Alejandro Cañestro, Doctor en Història de l'Art i Coordinador de l'Aula d'Art de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Diàlegs en el territori

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA - COVID-19 - LITERATURA, INTERCULTURALITAT, TIC, ENTRENAMENT CONDUCTUAL I GESTIÓ DE L'ESTRÈS DURANT LA PANDÈMIA PER CORONAVIRUS

  22/05/2020, divendres 19.00 h.

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA, programació de 26 videoconferències en format diàleg interactiu online, amb la conferència "COVID-19 - Litaratura, interculturalitat, TIC, entrenament conductual i gestió de l'estrès durant la pandèmia per coronavirus". Ponents: Antonio Cortijo, University of Califòrnia at Santa Barbara, USA; RABLB; i Verónica Orazi, Universitá degli Studi di Torino, Itàlia; IEC. Modera: Vicent Martines, Departament de Filologia Catalana, UA, IEC, RABLB. Organitza: Seu Universitària de la Nucia i Secretariat de Seus Universitàries. Accés a la xarrada en l'enllaç adjunt.

 • Dijous, 21
 • Diàlegs en el territori

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA - QUI ENS HA ROBAT LES ESTRELES

  21/05/2020, dijous 20.30 h.

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA, programació de 26 videoconferències en format diàleg interactiu online, amb la conferència "Qui ens ha robat les estreles". Ponents: Guillermo Bernabeu Pastor i Rubén García Lozano, Observatori Busot - Grup d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària de Petrer i Secretariat de Seus Universitàries. Accés a la xarrada en l'enllaç adjunt.

 • Diàlegs en el territori

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA - FABRICACIÓ ADDITIVA APLICADA A la ROBÒTICA

  21/05/2020, dijous 19.00 h.

  DIÀLEGS EN EL TERRITORI: CONEIXEMENT EN TEMPS DE PANDÈMIA, programació de 26 videoconferències en format diàleg interactiu online, amb la conferència "Fabricació additiva aplicada a la robòtica". Ponent: Damián Mira, Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria de la Señál, Universitat d'Alacant. Organitza: Seu Universitària de la Vila Joiosa i Secretariat de Seus Universitàries. Accés a la xarrada en l'enllaç adjunt.

 • Dimarts, 19
 • promoure autocures i benestar emocional

  PROMOURE AUTOCURES I BENESTAR EMOCIONAL

  21/05/2020, dijous - Finalitza 04/06/2020

  Comencen els TALLERS DE SALUT ONLINE. El primer amb el títol PROMOURE AUTOCURES I BENESTAR EMOCIONAL a càrrec d'Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General, i la primera sessió del qual tractarà sobre "La importància de les autocures en la nostra salut". En l'enllaç adjunt els comunicarem les adreces web per a visualitzar les sessions. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dilluns, 18
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 18 AL 23 DE MAIG)

  Nou butlletí amb enregistraments de diferents actes celebrats en les instal·lacions de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant durant els cursos acadèmics 2018/2019 i 2019/2020, i classes online. Esperem que siga del seu grat.

 • Diumenge, 17
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ D'ACTIVITATS DE LA SEU (DE L'11 Al 16 DE MAIG)

  Nou butlletí amb enregistraments de diferents actes celebrats en les instal·lacions de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant durant els cursos acadèmics 2018/2019 i 2019/2020, i classes online. Esperem que siga del seu grat.

 • Dissabte, 16
 • Mons paral·lels

  #ELUAENCASA. SEU XII EDICIÓ - EXPOSICIÓ VIRTUAL

  Durant els últims dotze anys els fotògrafs de l'Associació Escriptors de Llums han exposat les seues instantànies en blanc i negre en les instal·lacions de la Seu. Però el mes de març passat el món es va quedar paralitzat per l'efecte d'un virus. S'ha generat una nova realitat formada per ciutats, camps i carreteres desertes. La realitat queda reduïda a xicotets espais. Els escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals i ho fan poèticament amb un objectiu i la llum. Exposa: Associació Escriptors de Llums.

 • Castelvecchio xicoteta

  EXPOSICIÓ VIRTUAL CONCURS ART I CREENCES

  Exposició virtual de les fotos premiades del Consurso Art i Creences, amb el tema "l'art en relació a les diferents creences religioses". Col·labora: Comissió Diàleg Fe-Cultura de la Diòcesi Orihuela-Alacant. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Divendres, 15
 • Estudie confinament imatge

  PROJECTE DE SALUT PÚBLICA, COM ENS AFECTA LA PANDÈMIA I EL CONFINAMENT?

  Projecte de Salut Pública dirigit a la població en general. Amb aquest estudi es pretén analitzar com aquesta pandèmia i el confinament afecten les nostres vides. En l'enllaç adjunt li convidem a participar en el projecte i així contribuir al coneixement i anàlisi de la seua opinió. Li agraïm per endavant la seua participació. L'Equip de Direcció: Jorge Olcina i Ana Laguna.

 • Dimarts, 12
 • Conferència JM Maxwell

  DIA INTERNACIONAL DE LA LLUM - CONFERÈNCIA SOBRE JAMES CLERK MAXWELL

  16/05/2020, dissabte 16.00 h.

  Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llum tindrà lloc la conferència online "Maxwell i la teoria electromagnètica de la llum" a càrrec d'Augusto Beléndez Vázquez, Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la Universitat d'Alacant i Director de la Revista Espanyola de Física. Col·labora: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Organitza: Club d'Astronomia Villa Mercedes.

 • Diumenge, 10
 • El Renaixement

  CLASSES ONLINE SOBRE LA BASÍLICA DE SANTA MARÍA D'ALACANT

  Classes online sobre La Basílica de Santa María d'Alacant impartit per Alejandro Cañestro.

  La tercera sessió amb el títol "El Renaixement" tindrà lloc el dissabte 16 de maig a les 20.00 h. en el següent enllaç, http://us04web.zoom.us/j/79960574258Calendari: 2, 9, 16 i 23 de maig de 2020. Imparteix: Alejandro Cañestro, Doctor en Història de l'Art i Coordinador de l'Aula d'Art de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

 • Ildefonso Hernández

  COVID-19, LA SANITAT DESPRÉS DE L'HURACÀ

  28/05/2020, dijous 19.00 h.

  El 28 de maig a les 19.00 h. tindrà lloc la conferència online "Covid-19, La sanitat després de l'huracà" a càrrec d'Ildefonso Hernández Aguado, Catedràtic de Salut Pública i Director del Departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la Universitat Miguel Hernández (Alacant, Espanya). Presenta: Carlos Álvarez Dardet, Catedràtic de Salut Pública de la Universitat d'Alacant. En la pàgina adjunta tenen a la seua disposició l'enllaç per a seguir la conferència. Organitza: Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dissabte, 9
 • Estils de vida saludable - alimentació

  ESTILS DE VIDA SALUDABLE - ALIMENTACIÓ

  Informació del Ministeri de Sanitat sobre "Estils de vida saludable" centrada en els aliments i l'alimentació saludable. Està disponible en l'apartat de "Més notícies sobre el coronavirus" en la web de l'Aula de Salut.

 • Dijous, 7
 • L'Edat mitjana

  CLASSES ONLINE SOBRE LA BASÍLICA DE SANTA MARÍA D'ALACANT

  Classes online sobre La Basílica de Santa María d'Alacant impartit per Alejandro Cañestro.

  La segona sessió amb el títol "L'Edat mitjana" tindrà lloc el dissabte 9 de maig a les 20.00 h. en el següent enllaç, http://us04web.zoom.us/j/72863384076Calendari: 2, 9, 16 i 23 de maig de 2020. Imparteix: Alejandro Cañestro, Doctor en Història de l'Art i Coordinador de l'Aula d'Art de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

 • Normes per a viatjar en transport públic

  INFORMACIÓ SOBRE EL CORONAVIRUS

  Nova informació en l'apartat de "Més notícies sobre el coronavirus" en la web de l'Aula de salut: Normes per a viatjar en transport públic i informació del Ministeri de Sanitat sobre la nicotina en relació amb la COVID-19.

 • Violència de gènere - Scorsese

  CLASSES ONLINE SOBRE CINEMA IMPARTIT PER ISRAEL GIL

  Classe online sobre cinema impartit per Israel Gil, de l'Aula de Cinema de la UA.

  Desena sessió "La violència de gènere és més greu en presència de menors... I Scorsese ja ho sabia en 1980!".

 • Dimarts, 5
 • obligatorietat màscara i compra

  MÉS INFORMACIÓ SOBRE L'ÚS DE GUANTS I COMPRA DE MÀSCARES

  Més informació sobre l'ús de guants i guia pràctica per a la compra de màscares en l'apartat de "Més notícies sobre el Coronavirus" en la pàgina web de l'Aula de Salut.

 • Diumenge, 3
 • Els descartes de Wilder, per als genis de la publicitat

  CLASSES ONLINE SOBRE CINEMA IMPARTIT PER ISRAEL GIL

  Classe online sobre cinema impartit per Israel Gil, de l'Aula de Cinema de la UA.

  Novena sessió "Billy Wilder vs. Michel Gondry (Els descartes de Wilder, per als genis de la publicitat)".

 • El llarg recorregut de Las uvas de la ira

  CLASSES ONLINE SOBRE CINEMA IMPARTIT PER ISRAEL GIL

  Classe online sobre cinema impartit per Israel Gil, de l'Aula de Cinema de la UA.

  Vuitena sessió "El llarg recorregut de The grapes of wrath (Las uvas de la ira)".

 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ D'ACTIVITATS DE LA SEU (DEL 4 AL 9 DE MAIG)

  Nou butlletí amb enregistraments de diferents actes celebrats en les instal·lacions de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant durant els cursos acadèmics 2018/2019 i 2019/2020, i classes online. Esperem que siga del seu grat.

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464