Saltar apartados

Seu Ciutat d'Alacant - Notícies publicades en Novembre, 2020

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Novembre, 2020
 • Divendres, 27
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (30 NOVEMBRE A 12 DESEMBRE)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 30 de novembre al 12 de desembre.

 • Presentació contes - Rosa Montero

  PRESENTACIÓ RELATS DURANT EL CONFINAMENT - ROSA MONTERO

  11/12/2020, divendres 19.00 h.

  Sessió en directe en el següent enllaç: https://meet.google.com/dxt-vfee-wcm.

  Presentació de l'antologia: “Labios rojos, chocolate y una rosa”, amb la selecció dels 30 contes triats en concurs; més els dos volums, “Carmín” i “Chocolate” que formen “En cuentos con Rosa. Historias de dos personajes”, llibres que recopilen els 168 contes escrits durant el confinament per autors de 23 països arran dels directes setmanals amb Rosa Montero. A més l'escriptora parlarà del seu últim llibre “La buena suerte”. Intervenen: Rosa Montero, Maru San Martín i Marina Limiñana. Coordina: Marina Limiñana. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Catedrals d'Espanya

  CATEDRALS D'ESPANYA (I)

  10/12/2020, dijous 19.00 h.

  Sessió en directe en el següent enllaç: https://us02web.zoom.us/j/82132918157.

  Continua el cicle de conferències online CATEDRALS D'ESPANYA (I), amb la sessió "El Renaixement i la Catedral de Jaén". Ponent: Dr. Pedro Antonio Galera Andreu, Universitat de Jaén. Coordina: Alejandro Cañestro. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Rafael Bengoa

  RECUPERACIÓ DEL SISTEMA NACIONAL DE SALUT DESPRÉS DE LA DESESTABILITZACIÓ DE LA CRISI COVID

  10/12/2020, dijous 19.00 h.

  Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/som-pwkg-tvw

  Conferencia "Recuperació del sistema nacional de salut després de la desestabilització de la crisi COVID". Ponent: Rafael Bengoa, Metge especialista en Salut Comunitària. Codirector de l'Institut de Salut i Estratègia SI-Health. Presenta: Josep Bernabeu, doctor en Medicina i Catedràtic d'Història de la Ciència de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Exposició fúngica de les XV jornades micològiques

  EXPOSICIÓ FÚNGICA DE LES XV JORNADES MICOLÒGIQUES

  09/12/2020, dimecres 20.15 h. - Finalitza 21/12/2020

  Lloc: Sala Miguel Hernández, C/ Ramón y Cajal, 4.

  EXPOSICIÓ FÚNGICA DE LES XV JORNADES MICOLÒGIQUES. Exposició realitzada amb finalitats didàctics i de divulgació científica sobre el regne dels fongs, mitjançant la visualització dels principals gèneres. Coordinador: Segundo Ríos Ruiz

 • Premi Maisonnave

  ACTE DE LLIURAMENT DEL XIX PREMI MAISONNAVE

  09/12/2020, dimecres 20.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40

  La Universitat d'Alacant farà lliurament del XIX Premi Maisonnave, guardó que porta el nom del primer Alcalde d'Alacant triat democràticament i que anualment s'atorga a una persona o entitat que s'haja distingit per la defensa de l'educació, la cultura o els valors cívics a la ciutat. En aquesta ocasió el premi s'atorgarà al personal sanitari d'Alacant en reconeixement a la seua labor en la lluita contra la pandèmia. Un guardó que es lliurarà, en representació de tot l'entramat del teixit sanitari, al Col·legi Oficial de Metges i al Col·legi Oficial d'Infermeria d'Alacant. Organitza: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant.

  Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://vertice.cpd.ua.es/232342

 • Fundació Jorge Alió

  VIOLÈNCIA INTRAFAMILIAR

  04/12/2020, divendres 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Conferencia "Violència Intrafamiliar". S'acosten el nadal una època de l'any que trau el millor i el pitjor de tots i si a això li afegim els efectes de l'epidèmia, el resultat pot ser terrible augmentant els caos de violència familiar i abandó. Com detectar-los? Com actuar? Es poden evitar? Intervenen: Cristina Castells Picazo i Faridah Santirso Abuelbar, advocades del Bufette d'advocats Castells i Santirso. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espill Alacant. Club Lleons d'Alacant Costa Blanca. Grup Sacex i SODEPA.

 • seminari mesa camilla - Reflexionant sobre els canvie COVID

  REFLEXIONANT SOBRE ELS CANVIS QUE ENS HA PORTAT EL COVID

  30/11/2020, dilluns 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el Seminari-taller TAULA BRASER. Espai de reflexió interprofessional sobre la infància i els seus entorns, amb la sessió dedicada a "Reflexionant sobre els canvis que ens ha portat el Covid". Ponents: Montse Angulo, Matrona; M. José Hernández, Mestra; Amanda Sabogal, Psicòloga; Natalia Santana, Treballadora Social. Presenta: Cecilia Maraschio, Psicòloga. Coordinadora d'INFÀNCIES. Avís previ d'assistència: (Aforament limitat) joanapavia@gmail.com. L'acte es retransmetrà online en el següent enllaç: https://meet.google.com/iyo-iiuq-ofz. Organitza: Grup Infàncies.

 • Dijous, 26
 • Aula de la Ciutat

  LA CIUTAT DE LA COVID-19:L'EXCLUSIÓ SOCIAL

  25/11/2020, dimecres 19.00 h.

  Ja està disponible l'enregistrament de la Taula redona online "La ciutat de la COVID-19: L'exclusió social" que va tenir lloc ahir Intervenen: Enrique Romá contra la pobresa, l'Exclusió i la Desigualtat Social a Alacant; Victor Mellado, Director de Càritas Diocesana Oriola-Alacant; Mercedes Martínez, Treballadora Social Sanitària; María José Solbes, Treballadora Social %u201CRebost solidari%u201D. Coordina: Jorge Olcina i José Ramón Navarro. Organitza: Aula de la Ciutat de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Manteniment del benestar emocional

  MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL

  24/11/2020, dijous 18.00 h.

  Ja tenen a la seua disposició l'enregistrament de la segona sessió del taller de salut online MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL, "Reconèixer les emocions per a viure amablement amb elles". Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 • Dimecres, 25
 • Beatriz González López-Valcarcel

  COVID-19: ESTRATÈGIES ENTRE LA SALUT I L'ECONOMIA

  23/11/2020 dilluns 19.00 h.

  Ja tenen disponible l'enregistrament de la conferència online "Covid-19: Estratègies entre la salut i l'economia" que va tenir lloc dilluns passat. Ponent: Beatriz González López-Valcárcel, Catedràtica de Mètodes Quantitatius en Economia i Gestió, Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. Presenta: Paloma Taltavull de la Pau, Catedràtica d'Anàlisi Econòmica Aplicada, Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dimarts, 24
 • Manteniment del benestar emocional

  MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL

  24/11/2020, dimarts 18.00 h.

  Sessió en directe en el següent enllaç: https://meet.google.com/kmb-whrq-dkb

  Continua el taller de salut online MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL, amb la sessió "Reconèixer les emocions per a viure amablement amb elles" i amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 • Dilluns, 23
 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A RATLLA

  23/11/2020, dilluns

  Ja tenen a la seua disposició la sessió en directe que va tenir lloc dijous passat del taller de salut online APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A RATLLA. Es treballaran els continguts de manera amena i participativa, ensenyant conceptes i tècniques de Teràpia Cognitiva, avalats per l'evidència clínica, i assequibles al públic general. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dissabte, 21
 • ENSO Festival documentals

  FESTIVAL DOCUMENTALS - ENSO

  27/11/2020, divendres 18.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40

  FESTIVAL DOCUMENTALS - ENSO. Projecció de "Geometría del esplendor" de José Ramón da Cruz i posterior col·loqui. Modera: Juan Carlos Cembreros, Realitzador i Director ENSO. Més informació: https://ensolab.es. Col·labora: Aula de Cinema de la UA. Organitza: ENSO.

 • Divendres, 20
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (23 NOVEMBRE A 5 DESEMBRE)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 23 de novembre al 5 de desembre.

 • Associacions i voluntariats

  ASSOCIACIONS I VOLUNTARIATS

  04/12/2020, divendres 17.30 - 19.00 h.

  Enllaç de la sessió:
  https://us04web.zoom.us/.j/798418966172?pwd=YjRaeXMvYVVOYzJqZE01cGRVZnN2Zz09

  Comença el cicle online ASSOCIACIONS I VOLUNTARIATS amb la conferència "Finançament Europeu per a Associacions". Ponent: Rubén Hernández Romero, Biòleg emprenedor. Calendari: 4 i 11 de desembre de 2020. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Modernes d'època La història que resen les dones

  SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. LA HISTÒRIA QUE RESEN LES DONES

  04/12/2020, divendres 19:00 h.

  Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/pfx-jiwo-fjk

  SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. LA HISTÒRIA QUE RESEN LES DONES. Finalitza el Seminari amb el Debat de Clausura. Direcció científica: Inmaculada Fernández Arrillaga. Coordinació: Marta Blanco Fernández, Fernando Herranz Velázquez i Maite Ávila Martínez. Organitzen i col·laboren: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Institut Universitari d'Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG), Associació Klías d'Investigació en Estudis de Gènere, CEFIRE i CC.OO.

  Més informació: https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com/.

 • Dia dels drets lingüístics

  DIA DELS DRETS LINGÜÍSTICS

  03/12/2020, dijous 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Amb motiu del Dia dels Drets Lingüístics, tindrá lloc la taula redona “Drets lingüístics: consum i activisme cultural”. Intervenen: Vicenta Tasa, Professora de Dret Constitucional de la Universitat de València; Aitana Ferrer, Cantant, mestra i valentuber; Artur Martínez Marzo, Cantant del grup La Fúmiga. Col·labora: Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Aforament limitat. Reserves: lacivica.cat@gmail.com tel. 607930565. Organitza: La Civica – Escola Valenciana, Universitat d’Alacant i la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València.

  L’acte es podrá seguir en STREAMING entrant al següent enllaç: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html

 • Manteniment del benestar emocional

  MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL

  02/12/2020, dimecres 18.00 h.

  Sessió en directe en el següent enllaç: https://meet.google.com/vxq-ttwx-uhd

  Continua el taller de salut online MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL, amb la sessió "La respiració el vehicle per a la consciència" i amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida a través de l'atenció conscient. Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 • Trio de cambra acord

  TRIO DE CAMBRA ACORD

  01/12/2020, dimarts 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40

  Concerte TRIO DE CAMBRA ACORD, compost per guitarra clàssica espanyola i dos violins. Intèrprets: José Vicente Leal Clavel, guitarra; Gerardo Estrada Martínez, violí; Stanislav Tkach, violí. Coordina: María Marco Such. Inscripció per a assistir presencialment: completa. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

  Es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/seden.html.

 • Acte Constitució 2020

  ACTE COMMEMORATIU DIA DE LA CONSTITUCIÓ

  01/12/2020, dimarts 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Acte commemoratiu del dia de la Constitució amb la conferència "Canvis en la percepció social de la Constitució Espanyola" a càrrec de Manuel Alcaraz Ramos, Professor de Dret Constitucional en la UA. Mesa presencial: Enrique Herrero Rodríguez, Vicerector d'Estudis i Formació; Jorge Olcina Cantos, Director de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant; i José María Perea, Coordinador de l'Arxiu de la Democràcia. A continuació es llegiran articles de la Constitució per part dels integrants de la taula presencial. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

  També es retransmetrà en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html

 • Aula de la Ciutat

  LA CIUTAT DE LA COVID-19:L'EXCLUSIÓ SOCIAL

  25/11/2020, dimecres 19.00 h.

  Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/eoc-imgk-fmv.

  Taula redona online %u201CLa ciutat de la COVID-19: L'exclusió social%u201D. Intervenen: Enrique Romá contra la pobresa, l'Exclusió i la Desigualtat Social a Alacant; Victor Mellado, Director de Càritas Diocesana Oriola-Alacant; Mercedes Martínez, Treballadora Social Sanitària; María José Solbes, Treballadora Social %u201CRebost solidari%u201D. Coordina: Jorge Olcina i José Ramón Navarro. Organitza: Aula de la Ciutat de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Fogueres de la República 1931-1936

  FOGUERES DE LA REPÚBLICA 1931-1936

  24/11/2020, dimarts 19.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre "Fogueres de la República 1931-1936". Un recorregut escrit i visual d'un dels períodes més interessants de la història de la nostra Festa. Autor: David Girona, foguerer de Sèneca %u2013Autobusos. Intervenen: Manuel Palomar, Rector de la Universitat d'Alacant; Antonia Martín-Zarco, Presidenta dels Fogueres de Sant Joan; i Josep Amand Tomàs, President de la Foguera Sèneca Autobusos. Organitza: Foguera Sèneca Autobusos.

  L'acte es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.

   

 • Dijous, 19
 • ENSO Festival documentals

  FESTIVAL DOCUMENTALS - ENSO

  20/11/2020, divendres 18.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40

  FESTIVAL DOCUMENTALS - ENSO. Projecció de "Sender Barayón. Viaje hacia la luz" de Luis Olano i posterior col·loqui. Modera: Juan Carlos Cembreros, Realitzador i Director ENSO. Col·labora: Aula de Cinema de la UA. Organitza: ENSO. Més informació: https://ensolab.es.

 • Crónicas de Nueva Tabarca

  CRÒNIQUES DE NOVA TABARCA

  19/11/2020, dijous

  Ja tenen a la seua disposició la sisena i última sessió del seminari online CRÒNIQUES DE NOVA TABARCA, amb els següents continguts: La Reserva Marina de Nova Tabarca: Una protecció necessària; Senderes urbanes de Nova Tabarca: Sendera natural i sendera monumental; Trobades tabarquinos “Tabarquinidad”: Dels camins de l'exili a l'agermanament; Apèndixs: Bibliografia i hemeroteca tabarquina. Curiositats. Coordina i imparteix: Armando Parodi Arróniz.. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dia mundial de la filosofia

  19 NOVEMBRE DIA MUNDIAL DE LA FILOSOFIA

  19/11/2020, dijous

  Aquest 19 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Filosofia, proclamat per la Conferència General de la UNESCO en 2005 perquè fóra commemorat el tercer dijous de novembre de cada any. La seua finalitat declarada és animar a tothom a compartir l'herència filosòfica amb la seguretat que la filosofia dóna sentit a la vida i a l'acció en el context internacional. En el document adjunt compartim aquest dia especial per a la filosofia.

 • Dimarts, 17
 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A ratlla

  17/11/2020, dimarts

  Ja poden visualitzar la cinquena sessió del taller de salut online APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A ratlla. Es treballaran els continguts de manera amena i participativa, ensenyant conceptes i tècniques de Teràpia Cognitiva, avalats per l'evidència clínica, i assequibles al públic general. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dilluns, 16
 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A ratlla

  19/11/2020, dijous 18.00 h.

  Sessió en directe en el següent enllaç: https://meet.google.com/gtv-pnwn-wbh
  Material complementari: https://s.ua.es/SAtA

  Finalitza el taller de salut online APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A ratlla. Es treballaran els continguts de manera amena i participativa, ensenyant conceptes i tècniques de Teràpia Cognitiva, avalats per l'evidència clínica, i assequibles al públic general. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Modernes d'època La història que resen les dones

  SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. LA HISTÒRIA QUE RESEN LES DONES

  27/11/2020, divendres

  SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. LA HISTÒRIA QUE RESEN LES DONES, amb la conferència "Dona i divinitat" a càrrec d'Ana Mª Ronda, Fundació Universitària d'Investigació Arqueològica l'Alcudia. Direcció científica: Inmaculada Fernández Arrillaga. Coordinació: Marta Blanco Fernández, Fernando Herranz Velázquez i Maite Ávila Martínez. Organitzen i col·laboren: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Institut Universitari d'Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG), Associació Klías d'Investigació en Estudis de Gènere, CEFIRE i CC.OO. Més informació: https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com/.

  Enllaç per a visualitzar les ponències:
  https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com/edicion-2020/ponencias/

 • Divendres, 13
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (16 Al 28 NOVEMBRE)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 16 al 28 de novembre.

 • Polítiques de participació infantil

  POLÍTIQUES DE PARTICIPACIÓ INFANTIL: DES DE LA LLEI A l'ESTRATÈGIA VALENCIANA

  27/11/2020, divendres 18.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Taula redona "Polítiques de participació infantil: Des de la Llei a l'Estratègia Valenciana". Ponents: Rosa Molero, Directora General d'Infància i Adolescència; Elena Filella, Responsable de polítiques locals d'infància UNICEF C. Valenciana; Ruth Guillem, Representant del Consell d'Infància i Adolescència d'Alcoi; Oussama Houmani, participant en l'Estratègia Valenciana d'Infància i Adolescència. Moderador: Manuel Desantes, Universitat d'Alacant. Organitza: Vicepresidència i Conselleria d'igualtat i Polítiques Inclusives i Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

  Formulari d'Inscripció: https://forms.gle/6ViJj6GaQecpopBW6.
  L'acte també es podrà veure en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.

 • Dijous, 12
 • Como un pulso

  COMO UN PULSO

  26/11/2020, dijous 19.30 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “Como un pulso” d'Isabel Alonso Dávila. Inspirada en fets reals, la novel·la explora amb delicadesa els territoris de les relacions familiars durant una època en què les noves maneres de vida xocaven amb els vells models de la dictadura franquista. Intervenen: Elena Simón Rodríguez, escriptora i formadora feminista; i Juan Antonio Ríos Carratalá, Catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat d'Alacant. Lectura de textos: Llum Quiñonero Hernández, escriptora. Coordina: Isabel Alonso Dávila. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

  L'acte es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.

 • El día de los tramposos

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL. KIRK DOUGLAS ETERNO

  24/11/2020, dimarts 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40

  Finalitza CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL. KIRK DOUGLAS ETERNO, amb la projecció "There was a crooked man" (El dia dels tramposos, Joseph L. Mankiewicz, 1970). Coordina: Israel Gil, Aula de Cinema de la UA. Organitza: Aula de Cinema de la UA.

 • Beatriz González López-Valcarcel

  COVID-19: ESTRATÈGIES ENTRE LA SALUT I L'ECONOMIA

  23/11/2020 dilluns 19.00 h.

  Enllaç de la sessió: https://meet.google.com/bcu-xdkv-pbm.

  Conferencia online "Covid-19: Estratègies entre la salut i l'economia". Ponent: Beatriz González López-Valcárcel, Catedràtica de Mètodes Quantitatius en Economia i Gestió, Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. Presenta: Paloma Taltavull de la Paz, Catedràtica d'Anàlisi Econòmica Aplicada, Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • 18 històries d'un tancament

  18 HISTÒRIES D'UN TANCAMENT

  18/11/2020 dimecres 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del catàleg de l'exposició virtual %u201C18 històries d'un tancament%u201D, a càrrec de Jorge Olcina Cantos, Director de la seu Universitària Ciutat d'Alacant, i María Marco Such, Comissària de l'exposició. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant. L'acte es podrà seguir en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/va/videostreaming/seu.html.

   

 • Crónicas de Nueva Tabarca

  CRÒNIQUES DE NOVA TABARCA

  12/11/2020, dijous

  Ja poden visualitzar la cinquena sessió del seminari online CRÒNIQUES DE NOVA TABARCA, amb els següents continguts: L'arribada de la llum elèctrica (La llum va arribar en Nit de Nadal); Una foguera a Tabarca (L'anecdòtica arribada dels Fogueres a l'illa); Tabarca menys aïllada (L'arribada del telèfon); L'històric problema de l'aigua i la sanitat (Epidèmies i vaixells-aljub). Coordina i imparteix: Armando Parodi Arróniz.. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A ratlla

  12/11/2020, dijous

  Ja poden visualitzar la quarta sessió del taller de salut online APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A ratlla. Es treballaran els continguts de manera amena i participativa, ensenyant conceptes i tècniques de Teràpia Cognitiva, avalats per l'evidència clínica, i assequibles al públic general. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dimecres, 11
 • Las 10:30 de una noche de verano

  JULES DASSIN I MELINA MERCOURI

  16/11/2020, dilluns 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle de cinema en V.O.S. JULES DASSIN I MELINA MERCOURI amb la projecció de les "10.30 D'UNA NIT D'ESTIU" (EUA, Espanya 1966). Jules Dassin i Melina Mercouri es van conèixer en el Festival de Cannes en 1955 i des de llavors van ser inseparables, en el personal i en el professional. Col·labora: Israel Gil, Aula de cinema de la UA. Coordina: María Paz López Martínez i Konstantinos Mitrou. Organitza: Aula de Grècia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Comunitat Grega d'Alacant, Facultat de Filosofia i Lletres, i Aula de Cinema de la UA.

 • Dimarts, 10
 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A ratlla

  10/11/2020, dimarts

  Ja poden visualitzar la tercera sessió del taller de salut online APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A ratlla. Es treballaran els continguts de manera amena i participativa, ensenyant conceptes i tècniques de Teràpia Cognitiva, avalats per l'evidència clínica, i assequibles al públic general. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • El cinema contat en imatges II

  EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES

  13/11/2020, divendres 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Finalitza el cicle EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES, amb la sessió "El segle XXI i el futur del cinema" a càrrec de Pascual Gozálvez. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 9
 • JUAN JOSÉ BADIOLA

  LA PANDÈMIA COVID-19, UNA EFERMEDAD TRANSMISSIBLE EMERGENT D'ORIGEN ANIMAL I UNA EXPERIÈNCIA PER A FUTURES EPIDÈMIES

  04/11/2020, dimecres

  Ja tenen a la seua disposició la conferència online "La pandèmia Covid-19, una malaltia transmissible emergent d'origen animal i una experiència per a futures epidèmies" a càrrec de Juan José Badiola Díez, Catedràtic de Sanitat Animal. Departament de Patologia Animal de la Facultat de Veterinària de la Universitat de Saragossa. Presenta: Ana María Madariaga O'Ryan, Directora de l'Animalario de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dissabte, 7
 • El cinema contat en imatges II

  EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES

  09/11/2020, dilluns 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES, amb la sessió "La revolució digital i el nou cinema independent" a càrrec de Pascual Gozálvez. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Divendres, 6
 • Seu Universitària Ciutat d'Alacant2

  BUTLLETÍ QUINZENAL D'ACTIVITATS DE LA SEU (9 Al 21 NOVEMBRE)

  Ja poden consultar el Butlletí d'activitats de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant corresponent a les setmanes del 9 al 21 de novembre.

 • Les comarques del sud

  LES COMARQUES DEL SUD: RELITATS SOCIOLINGÜÍSTIQUES I ADAPTACIÓ DE LA POLÍTICA LINGÜÍSTICA

  20/11/2020, divendres 19:00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d’Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Confèrencia “Les comarques del sud: realitats sociolingüístiques i adaptació de la política lingüística”, a càrrec d’Antoni Mas Miralles, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant. Presenta: Marinela Garcia, Vicepresidenta d’ACPV. Organitza: Acció Cultural del Pais Valenciá. Inscripció prèvia: alacant@acpv.cat.

 • Aula de Grècia

  CLUB DE LECTURA - AULA DE GRÈCIA

  20/11/2020, divendres 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continuen les activitats del primer quadrimestre de l'Aula de Grècia, amb el CLUB DE LECTURA "Loxandra" (Acantillado, 2018) de Maria Lordanidu. Coordinadors: María Paz López Martínez i Konstantinos Mitrou. Organitza: Aula de Grècia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Comunitat Grega d'Alacant i Facultat de Filosofia i Lletres.

 • Catedrals d'Espanya

  CATEDRALS D'ESPANYA

  19/11/2020 dijous 19.00 h. - Finalitza 17/06/2020

  Sessió en directe en el següent enllaç: https://us02web.zoom.us/j/83412002985.

  Comença el cicle de conferències online CATEDRALS D'ESPANYA (I), amb la sessió "Set segles d'art en la Catedral d'Oriola". Ponent: Dr. Alejandro Cañestro Donoso, Universitat d'Alacant. Coordina: Alejandro Cañestro. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Avís

  MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL

  18/11/2020, dimecres 18.00 h.

  Els informem que la sessió del taller de salut online MANTENIMENT DEL BENESTAR EMOCIONAL, es posposa. Al més prompte possible comunicarem la nova data. Disculpen les molèsties.

 • Concert amor i lluna

  CANÇÓ D'AMOR I LLUNA

  17/11/2020, dimarts 19.00 h.

  Concert online en directe en el següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html.

  Concerte "Cançó d'amor i lluna". Intèrprets: María Limorte, soprano, i Sholomo Rodríguez, pianista. Coordina: María Marco Such. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Fundació Jorge Alió

  LA ECONOMÍA RIGE EL MUNDO, CUANDO LO HACE CON VALORES

  17/11/2020, dimarts 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació del llibre “La economía rige el mundo, cuando lo hace con valores”. Un llibre culminació d'anys d'investigació i treball de l'ex professor de la UA, Sr. Vicente Alcaraz García. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espejo Alicante. Club Leones de Alicante Costa Blanca. Grupo Sacex i SODEPA.

 • Duelo de titanes

  CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL. KIRK DOUGLAS ETERNO

  17/11/2020, dimarts 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40

  Continua CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL. KIRK DOUGLAS ETERNO, amb la projecció "Gunfight at the OK Corral" (Duelo de Titanes, John Sturges (1957). Coordina: Israel Gil, Aula de Cinema de la UA. Organitza: Aula de Cinema de la UA.

 • Fundació Jorge Alió

  RECITAL A càrrec de CONSUELO GINER TORMO

  16/11/2020, dilluns 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Presentació d'una rima nova que portarà el nom de Julia i recital poètic a càrrec de Consuelo Giner Tormo, Presidenta de l'Associació Espill d'Alacant. Coordina: Belén Estevan. Organitza: Fundació Jorge Alió. Fundació de serveis familiars de la Comunitat Valenciana. Espejo Alicante. Club Leones de Alicante Costa Blanca. Grupo Sacex i SODEPA.

 • Dijous, 5
 • IV Festival Flamenc Mediterrani Alacant

  IV FESTIVAL FLAMENC MEDITERRANI ALACANT

  09/11/2020, dilluns - Finalitza 21/11/2020

  Lloc: Aula de Cultura Alacant, C/ Dr. Gadea, 1.

  IV FESTIVAL FLAMENC MEDITERRANI ALACANT a l'Aula de Cultura Alacant amb una conferència, un espectacle, una màster class, cicle de cinema i concurs de fotografia. Podeu consultar el programa en el document adjunt. Organitza: Fundación Mediterráneo.

  Més informació: 966 01 25 74; https://fundacionmediterraneo.es/actualidad/.

 • Crónicas de Nueva Tabarca

  CRÒNIQUES DE NOVA TABARCA

  05/11/2020, dijous

  Ja poden visualitzar la quarta sessió del seminari online CRÒNIQUES DE NOVA TABARCA, amb els següents continguts: Faro de Nova Tabarca: Festes Patronals; L'illa dels poetes; El camposanto tabarquino; El frustrat projecte (Tabarca Island). Coordina i imparteix: Armando Parodi Arróniz.. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A ratlla

  05/11/2020, dijous

  Ja està disponible la segona sessió del taller de salut online APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A ratlla. Es treballaran els continguts de manera amena i participativa, ensenyant conceptes i tècniques de Teràpia Cognitiva, avalats per l'evidència clínica, i assequibles al públic general. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Dimecres, 4
 • L'alimentació mediterrània 2

  L'ALIMENTACIÓ MEDITERRÀNIA: LA NOSTRA MILLOR ALIADA PER A UNA VIDA SALUDABLE

  02/11/2020, dilluns

  Ja tenen a la seua disposició l'última sessió del taller de salut online L'ALIMENTACIÓ MEDITERRÀNIA: LA NOSTRA MILLOR ALIADA PER A UNA VIDA SALUDABLE, "Valorar el risc de desnutrició. Conclusions" . Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Fedra

  JULES DASSIN I MELINA MERCOURI

  10/11/2020, dimarts 19.00 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle de cinema en V.O.S. "JULES DASSIN I MELINA MERCOURI" amb la projecció de "FEDRA" (EUA, Grècia 1962). Jules Dassin i Melina Mercouri es van conèixer en el Festival de Cannes en 1955 i des de llavors van ser inseparables, en el personal i en el professional. Col·labora: Israel Gil, Aula de cinema de la UA. Coordina: María Paz López Martínez i Konstantinos Mitrou. Organitza: Aula de Grècia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Comunitat Grega d'Alacant, Facultat de Filosofia i Lletres, i Aula de Cinema de la UA.

 • Dimarts, 3
 • Aprenent a mantenir l'ansietat a ratlla

  APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A RATLLA

  03/11/2020, dimarts

  Ja poden visualitzar la primera sessió del taller de salut online APRENENT A MANTENIR L'ANSIETAT A RATLLA. Es treballaran els continguts de manera amena i participativa, ensenyant conceptes i tècniques de Teràpia Cognitiva, avalats per l'evidència clínica, i assequibles al públic general. Docent: Mª Ángeles Torres Alfosea, Psicòloga Clínica. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • El cinema contat en imatges II

  EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES

  06/11/2020, divendres 20.15 h.

  Lloc: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

  Continua el cicle EL CINEMA COMPTAT EN IMATGES, amb la sessió "El cinema mundial en els últims dies del cel·luloide" a càrrec de Pascual Gozálvez. Coordina: Luis López Belda. Organitza: Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

 • Dilluns, 2
 • Escola d'esquena

  ESCOLA D'ESQUENA

  27/10/2020, dimarts

  Ja tenen el taller complet amb els enregistraments de les sessions en directe a la seua disposició. Es tracta d'un programa d'exercici físic, dirigit a la millora de l'esquena. Docent: Jone Montiel Higuero, Fisioterapeuta del Centre de Salut Sant Vicent 2. Coordina: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General Universitari (Departament de Salut Alacant).

 • L'alimentació mediterrània 2

  L'ALIMENTACIÓ MEDITERRÀNIA: LA NOSTRA MILLOR ALIADA PER A UNA VIDA SALUDABLE

  02/11/2020, dilluns 18.00 h.

  Sessió en directe en el següent enllaç: https://meet.google.com/spu-jdoo-aug.

  Finalitza el taller de salut online L'ALIMENTACIÓ MEDITERRÀNIA: LA NOSTRA MILLOR ALIADA PER A UNA VIDA SALUDABLE, amb la sessió "Valorar el risc de desnutrició. Conclusions". Coordinadora i docent: Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General. Organitza: Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 • Modernes d'època La història que resen les dones

  SEMINARI PERMANENT MODERNES D'ÈPOCA. LA HISTÒRIA QUE RESEN LES DONES

  13/11/2020, divendres

  SEMINARI PERMANENT ONLINE MODERNES D'ÈPOCA. LA HISTÒRIA QUE RESEN LES DONES, amb la conferència "De visions, dones i poder: evolució històrica del profetismo femení" a càrrec de Lucía de la Mar Pérez, Universitat d'Alacant - Gregoriana Università Pontifica. Direcció científica: Inmaculada Fernández Arrillaga. Coordinació: Marta Blanco Fernández, Fernando Herranz Velázquez i Maite Ávila Martínez. Organitzen i col·laboren: Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Institut Universitari d'Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG), Associació Klías d'Investigació en Estudis de Gènere, CEFIRE i CC.OO.

  Més informació: https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com/.
  Enllaç per a visualitzar les ponències:
  https://www.modernasdeepoca.kliascultura.com/edicion-2020/ponencias/

 • Tornar al tauler principal

Seu Universitària Ciutat d'Alacant


Universitat d'Alacant
Av. Doctor Ramón y Cajal, 4
C/ San Fernando,40
03001 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 965 14 53 33 / 965 14 59 52

Fax: (+34) 965 14 59 58

Twitter: https://twitter.com/SedeAlicante_UA

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Sede-Ciudad-de-Alicante-Universidad-de-Alicante/127978287284043

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464