Inici. Les emprentes de les Guerres Civils romanes en el sud-est d'Hispània. Conflictes i transformació cultural.

Universitat d'Alacant. Pàgina d'iniciLes emprentes de les Guerres Civils romanes en el sud-est d'Hispània. Conflictes i transformació cultural.
Saltar idiomas
Saltar iconos
Saltar cabecera
Les emprentes de les Guerres Civils romanes en el sud-est d'Hispània. Conflictes i transformació cultural.

Les emprentes de les Guerres Civils romanes en el sud-est d'Hispània. Conflictes i transformació cultural.

Saltar contenido

Inici

 

Panoràmica en la qual, d'esquerra a dreta, es pot veure les valls d'accés a la muntanya alacantina, la serra de Segària amb el jaciment del Passet en el seu extrem occidental, el golf de València, el port de Denia, el cim del Montgó i la segona muralla de la Penya de l'Àguila

 

El coneixement dels processos històrics i arqueològics de la conquesta romana d'Hispània, i dels consegüents canvis culturals en la població local, ha experimentat grans avanços en els últims anys gràcies a la millora de la metodologia arqueològica i del resultat de recents projectes d'investigació. Malgrat la importància estratègica del sud-est d'Hispània en aquest procés, el seu estudi mai havia sigut abordat en profunditat, quedant relegat a un discurs històric ple de llocs comuns. Aquest projecte té la intenció d'analitzar amb una perspectiva renovada els episodis de les guerres civils que van tenir lloc en les terres del sud-est peninsular, constatar el seu impacte en el poblament íber i determinar les pautes dels canvis culturals.

El projecte està finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat (nº de referència HAR2012-32754) i compta amb la col·laboració del Museu Arqueològic Provincial d'Alacant - MARQ com EPO (Ens Promotor Observador).  És continuació del projecte HAR2009-11334 (concluído).

 

Saltar pie
Àrea d'Arqueologia
Última actualització: 8-Nov-2016 09:48:33
Saltar dirección ADREÇA POSTAL

Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400
Fax: (+34) 96 590 3464

Saltar condiciones de uso

[ Condicions d'ús ] [ Accessibilitat ] [ Info Legal ]

© Universitat d'Alacant 1996-2020