Saltar apartados

INTRODUCCIÓN A LA MICOLOGÍA DEL MONTE MEDITERRÁNEO: TRADICIÓN Y GASTRONOMÍA

INFORMACIÓ GENERAL

Data: 9 i 10 de novembre de 2012
Lloc: Seu Universitària de Cocentaina. Centre Cultural el Teular. Plaza del Teular, s/n
Coordinació:
Eduardo Seva Román/ Antonio Belda Antolí
Crèdits: 1 (15 hores)
Hores ICE: 15
Llengua vehicular: castellà
Import:
25 euros
Allotjament: Els alumnes matriculats tenen la possibilitat d'allotjar-se de forma gratuïta en l'alberg. Si estàs interessat has de reservar plaça quan et matricules.
Objectius del curs:

  •  Conèixer la diversitat de la muntanya mediterrània i els recursos que emmagatzema.
  •  Fomentar l'interès per aquests espais com a element clau de la seua conservació.
  •  Identificar les espècies més representatives de la micoflora valenciana.
  •  Aprendre les principals formes de conservació, preparació i utilització d'aquestes espècies.
  •  Introduir en les tècniques bàsiques de lectura de plànols i ús del GPS en camp.
  •  Conèixer les tecnologies actuals de cultiu de bolets, respectuoses amb el medi ambient, que serveixen para a dinamitzar l'economia dels pobles d'interior i com a alternativa a l'extracció d'espècies silvestres procedents del mitjà natural.
  • Aprendre a fer un ús sostenible i racional dels recursos naturals.

Matrícula: del 24 de setembre al 9 de novembre

  • Presencial: - De 9 a 14 hores: Seu Universitària de Cocentaina. Centre Cultural el Teular. Plaza del Teular, s/n

                        - De 9 a 14 hores: En el Secretariat de les Seus Universitàries, Edifici Germà Bernàcer, planta baixa. (Campus de Sant Vicent del Raspeig)

  • Telefónica: - De 9 a 14 hores: 965 59 02 14 - Seu Universitària de Cocentaina

                        - De 9 a 14 hores: 965 90 93 23 - Secretariat de les Seus Universitàries

* Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, el Secretariat de les Seus Universitàries pot resoldre la no-realització d'aquest.

PROGRAMA


Divendres 9 novembre

9:30 a 10:30 Presentación del curso e introducción al estudio del medio rural
Eduardo Seva Román
10:30 a 11:00 Descanso
11:00 a 13:00 Introducción a la interpretación de mapas
José Emilio Martínez Pérez
13:00 a 14:30 Iniciación a la etnomicología: hongos comestibles de nuestro territorio y normas de recolección
Antonio Belda Antolí
14:30 a 16:00 Descanso
16:00 a 18:00 GPS y Cartografía digital (Recursos públicos en la Red)
José Emilio Martínez Pérez
18:00 a 20:00 Reconocimiento de las principales especies presentes en el monte mediterráneo y técnicas de cultivo de algunas de ellas
Antonio Belda Antolí

Dissabte 10 novembre

9:30 a 11:30 Salida de campo: análisis del paisaje agroforestal
José Emilio Martínez Pérez
11:30 a 12:00 Descanso
12:00 a 14:30 Salida de campo: reconocimiento de setas
Antonio Belda Antolí
14:30 a 16:00 Descanso
16:00 a 17:00 Evaluación y Análisis del material recolectado
Antonio Belda Antolí
17:00 a 18:00 Evaluación y Acto de clausura
José Emilio Martínez Pérez

 

Seu Universitària de Cocentaina


Centre Cultural El Teular
Plaça El Teular, s/n
03820 Cocentaina (Alacant)

Tel: (+34) 96 559 0214

Fax: (+34) 96 559 0214

Facebook: https://www.facebook.com/cocentainaUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464