Saltar apartados

MICROVIÑA. CURSO PARA EL FOMENTO DEL ECOSISTEMA EMPRESARIAL RURAL + JORNADA MICROVIÑA. EXPERIENCIA "CELLER LA MUNTANYA"

INFORMACIÓ GENERAL

CANCEL·LAT

Data: 27, 28 i 29 d'octubre de 2017
Lloc de realització: Campus de la UA a Alcoi, Ontinyent i Muro
Coordinador: José Luis Todolí Torró
Crèdits: 1,4 + 0,8 si s'assisteix a les jornades (vàlids per a titulacions de grau)
Llengua vehicular: castellà i valencià
Import: 52 euros
Objectius:
L'alumnat participant, en finalitzar el curs, haurà de ser capaç de:
1. Valorar la importància que l'agricultor reba un preu just per la seua producció.
2. Comprendre que el raïm (i qualsevol producte agroalimentari) pugues i deu ser obtingut mitjançant Bones Pràctiques Agrícoles, des de varietats autòctones i amb respecte a l'ecosistema.
3. Constatar que el celler (i el seu projecte empresarial) forma part activa de la societat on estiga instal·lada, i ha d'aportar i cooperar en i amb el seu entorn.
4. Poder dissenyar la promoció del seu producte tenint en compte la cultura del lloc on naix el producte.
5. Ser conscient de la importància de l'educació com a motor del desenvolupament sostenible d'un territori.
Destinataris: qualsevol persona interessada. Per a poder assistir a la jornada del dia 29 cal estar matriculat en el curs.
Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: s'avaluaran els treballs pràctics realitzats pels alumnes i les respostes realitzades a una prova d'avaluació tipus test.
Incompatibilitats: incompatible amb edicions anteriors d'aquest mateix curs.



Preinscripció: abierta hasta el 26 de octubre

Si esteu interessat en aquest curs us heu de PREINSCRIURE'S en aquest formulari.
D'ací a uns dies rebreu un correu electrònic amb les instruccions.

 

* Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, el Secretariat de les Seus Universitàries pot resoldre la no-realització d'aquest.

PROGRAMA
Cartell

Primer dia. Divendres 27 d’octubre (Cambra de Comerç d’Alcoi - Seu de la UA. ALCOI)
09:00 – 09:15 Jose Luís Todolí – Juan Cascant. Presentació del curs i Inauguració per part de la Hble. Sra. Elena Cebrián Calvo, Consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.
09:15 – 10:00 Javier Navarro. Llic Empresarials. Dir. Exportació. Comercialització. Estratègies de venta y exportació.
10:00 – 10:45 Jose Vicente Guillem Ruiz. Dr Ing. Agrònom. Territori, Agrosistema vitícola, Terroir y Qualitat.
10:45 – 11:30 Descans
11:30 – 12:15 José Sevilla García. Sociòleg. Turisme xicotet. Economia Social. ¿Un modelo reproduïble? Cas pràctic: anàlisis de factors d’èxit comuns.Ç
12:15 – 13:00 Juan Such. Vendre en casa, la assignatura pendent. Prof Economía Aplicada UV. Cofundador i President de Rankia i Verema.com (comunitat sobre vins i gastronomia).
13:00 – 13:45 Beatriz Rocamora Montiel. Dra Ing Agrònoma. Economia y Política Agrària. El Sistema Agroalimentari. Política Agrària: la PAC de los minifundis. Desenvolupament Rural.
13:45 – 14:00 Taula de debat i reflexió. Modera J. Cascant.
14:00 – 17:00 Descans
17:00 – 17:45 Marc Grau. Periodista. Fruites la Sarga. La comunicació en els projectes agroalimentaris.
17:45 – 18:30 Paco Usó. Ing. Industrial, Super-Naranjas, Burriana. Experiència amb Taronges
18:30 – 19:15 Alberto Redrado Calavia. Sumiller en L’Escaleta. vitivinicultor. La interpretació organolèptica dels vins vinculats a un lloc.
19:15 – 20:00 Josep Marco Sansano. Empresari Benifaió. El Moviment Slow Food.

Segon dia. Dissabte 28 d’octubre (Sèu Social C. Ontinyent. ONTINYENT, i Seu Microvinya. MURO)
09:00 – 9:15 Jose Luís Todolí – Juan Cascant. Presentació de jornada.
09.15 – 10:00 Jordi Cortés. Caixa Ontinyent. Pla d’empresa. Viabilitat econòmica i financera.
10:00 – 10:45 Juan Cascant. La Xilella Fastidiosa. On estem i qué podem fer?
10:45 – 11:15 Descans
11:15 – 12:00 Raúl Contreras Comeche. Economista, Emprenedor Social. Els valors socials y ambientals en la gestió econòmica.
12:00 – 12:45 Pilar Munuera. Professora Univ. Complutense de Madrid. El paper del treballador social.
12:45 – 13:30 Frederic Aparisi. Historiador. Historia del Raïm a les nostres terres.
13:30 – 17:00 Descans i (trasllat a Casa Alonso, Sèu Microvinya. MURO)
17:00 – 17:45 Maria José Payá. Ing. Agrònom. Oli Xispes, Beneixama. Experiència amb Oli d’Oliva. Ecologia.
17:45 – 18:30 Rafael Cambra Revert. Ing. agrònom Vitivinicultor. Experiència de vi en Ontinyent Vall d’Albaida Valencia.
18:30 – 19:15 Jose Luís Salón. Assessor. Ing. agrònom. Bodegas Pasiego en Sinarcas (DO Utiel Requena). Legalització o Burocràcia en el desenvolupament de projectes agroalimentaris en el medi rural.
19:15 – 20:15 Juan Cascant coordina la Taula redona: Concepte/Segell Microvinya i Altres figures de qualitat. Participants: Joan Llobell (Filoxera&Cia, Fontanars dels Alforins), Joan Pastor (Joan de la Casa, Benissa), Violeta Gutierrez (F. G de la Vega, Parcent), Vicent Flors (Bodega Vicent Flors, Les Useres), Joaquin Orts (Bodega Mas de Sella),) Jose Manuel Bisetto (BioMoscatell, Poble nou de Benitaxell), Juan Sanz, (Bodega Alonso Sanz , Aielo de Malferit), altres productors xicotets sense confirmar.
20:30 (Concert i soparet) Escoltar i Beure el Paissatge. (no inclòs en el curs)

Tercer dia. Diumenge 29 d'octubre.Jornada Microviña. Experiència "Celler la Muntanya"
09:30 – 14:00 Experiència Celler la Muntanya - Microvinya. Visita/esmortzaret en Casa Alonso, Ruta de Microvinyes del Celler la Muntanya, visita Celler d’ elaboració. Josep Nebot. SotDir. Medi Natural G.V. Actualitat de la Biodiversitat. Avinença (custòdia del territori).
14:00 – 16:30 Dinar i Vi (no inclòs en el curs)
16:30 – 17:30 Joaquin Araujo. Naturalista, Documentalista. Economia de Equilibrio. La necesaria existencia de micro empresas agralimentaria en el minifundio..
17:30 – 18:30 Francisco Álvarez Molina. D. General Economia Sostenible G.V. Les aliances estratègiques del minifundi en l’actual context econòmic. El sistema socioeconòmic: ¿Cooperació o competència? Cooperació i ètica: ¿Estem preparats para la col·laboració? Models organitzatius cooperatius.
18:30 – 19:30 David Bernardo López Lluch. Dr. Ing agrònom, prof. UMH. Aliments i plaers: sensacions, emocions i sentiments. (Educació dels sentiments)
19:30 – 20:00 Clausura. J. Luís Todolí – J. Cascant -

 


 

Seu Universitària de Cocentaina


Centre Cultural El Teular
Plaça El Teular, s/n
03820 Cocentaina (Alacant)

Tel: (+34) 96 559 0214

Fax: (+34) 96 559 0214

Facebook: https://www.facebook.com/cocentainaUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464