Saltar apartados

TALLER DE CULTIVO Y COMERCIALIZACIÓN DE HONGOS

INFORMACIÓ GENERAL

Data: 15 i 16 de març de 2019
Lloc de realització: Estació Científica Font Roja Natura-UA. Ctra. Alcoi.
Coordinació:
Andreu Bonet Jornet
Professorat: Andreu Bonet Jornet, professor titular del departament d'Ecologia de la Universitat d'Alacant; Antonio Belda Antolí, especialista tècnic del departament de Ciències de la Terra i del Medi ambient de la Universitat d'Alacant.
Crèdits: 0,80 ECTS
Llengua vehicular:
castellà
Import: 30 euros
Objectius: El present curs pretén formar a l'alumnat en matèria del cultiu domèstic i/o industrial d'espècies amb interès culinari i medicinal. El cultiu de fongs és una alternativa als cultius tradicionals que permet la dinamització local, proporcionant productes de qualitat i ecològics amb escassa inversió. La majoria d'aquestes espècies permeten reciclar residus urbans que són rebutjats generalment com a resta de poda, cartó, pòsits del cafè, etc. Sens dubte, els bolets són un producte en auge que cada dia s'empren amb major freqüència en la cuina i que al seu torn permeten obtenir substàncies medicinals. L'aplicació dels coneixements sobre el cultiu pot desenvolupar-se a escala familiar o bé a nivell industrial, creant llocs de treball i incrementant l'economia local. Durant el curs es realitzarà una demostració de tot el procés de cultiu des de l'obtenció de llavor fins a la producció.
Destinataris: Gestors mediambientals, alumnat de ciències, empresaris i joves emprenedors, agricultors i públic en general.
Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: Llistat de signatures abans del començament de cada sessió. Avaluació de resultats del taller d'inoculació de material vegetal.

 

 

Preinscripció: oberta fins al 13 de març

Si esteu interessat en aquest curs us heu de PREINSCRIURE en aquest formulari.
D'ací a uns dies rebreu un correu electrònic amb les instruccions.

 

* Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, el Secretariat de les Seus Universitàries pot resoldre la no-realització d'aquest.

PROGRAMA
Cartell

Contingut
-Introducción a la micología
-Descripción de las principales especies de interés
-Técnicas de cultivo de las principales especies saprófitas
-Elaboración de micelio y técnicas de propagación
-Reciclado de residuos urbanos y domésticos
-Producción ecológica y aspectos legales
-Tareas profesionales relacionadas con la producción y comercialización de setas

Horari:
Divendres 15 de març
-16.00-17.00: Presentación del curso
-17.00-18.00: Introducción a la micología
-18.00-19.00: Descripción de las especies con mayor interés comercial
-19.00-20.00: Técnicas de cultivo
Dissabte 16 de març
-9.00-10.00: Sesión de microscopio para visualizar esporas
-10.00-11.00: Producción de micelio
-11.00-12.00: Elaboración de un tronco productor para cada alumno
-12.00-13.00: sesión de degustación

 

 

 

 

Seu Universitària de Cocentaina


Centre Cultural El Teular
Plaça El Teular, s/n
03820 Cocentaina (Alacant)

Tel: (+34) 96 559 0214

Fax: (+34) 96 559 0214

Facebook: https://www.facebook.com/cocentainaUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464