Saltar apartados

JORNADA SOBRE BUENAS PRÁCTICAS EN ALOJAMIENTOS TURÍSTICOS DE INTERIOR

INFORMACIÓ GENERAL

A causa de la situació generada pel Covid-19, el curs es realitzarà en modalitat online a través de la plataforma Meet de Google

Data: 8 de maig de 2020
Coordinació:
Victoriano Peiró Clavell, professor Titular d'Universitat del Departament d'Ecologia de la Universitat d'Alacant.
Professorat: Victoriano Peiró Clavell, Andreu Bonet Jornet, Indira Amaya de Ameglio.
Crèdits: 1 ECTS
Modalitat:
en línia
Llengua vehicular:
castellà
Import:
- General: 20 euros
- Alumnes matriculats en l'assignatura Sostenibilitat Ambiental i Ecoturisme del Grau en Turisme en el curs acadèmic en el qual s'impartisca el curs: gratuït
Objectius: descripció dels conceptes bàsics sobre impacte ambiental, sostenibilitat, agenda 21 local, conèixer les petjades ecològiques i de carboni del sector d'allotjament turístic (hotels, cases rurals, càmpings, etc.), sistemes de certificació ambiental i ecoetiquetas i manuals de bones pràctiques en aquest sector.
Destinataris: dirigit a alumnat de la Universitat d'Alacant, empresaris i treballadors de turisme i hostaleria i públic en general amb interès en el coneixement de la gestió ambiental i més en concret de la seua aplicació en empreses turístiques.
Criteris d'admissió: ordre de preinscripció, donant prioritat als matriculats en l'assignatura Sostenibilitat Ambiental i Ecoturisme del Grau en Turisme en el curs acadèmic en el qual s'impartisca el curs.
Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: durant la celebració del curs es realitzarà un control de signatures. Els alumnes hauran de signar abans d'entrar en l'aula. La llista de signatures estarà a la disposició dels alumnes en l'entrada de l'aula. L'alumnat haurà de redactar un treball. El treball haurà de lliurar-se com a màxim una setmana després de finalitzat el curs.
Incompatibilitats: no convalidable per a l'alumnat que haja fet aquest curs amb anterioritat i pel qual haja obtingut crèdits.Preinscripció: oberta fins al 6 de maig

Si esteu interessat en aquest curs us heu de PREINSCRIURE en aquest formulari.
D'ací a uns dies rebreu un correu electrònic amb les instruccions.

 

* Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, el Secretariat de les Seus Universitàries pot resoldre la no-realització d'aquest.

PROGRAMA

Divendres 8 de maig

9:00 – 10:15 Inauguración del curso y visita guiada sobre buenas prácticas implantadas en el Hotel Masía La Mota.
Dr. Andreu Bonet y Dª Indira Amaia.
10:15 – 11:00 Segunda sesión: Equipamientos de uso público en espacios naturales. Centro de Visitantes del Parque Natural del Carrascal de la Font Roja.
Dr. Andreu Bonet. Coordinador Estación Científica Font Roja Natura UA

Pausa café.

11:15 - 13:30 Tercera sesión: Los manuales de buenas prácticas ambientales y su aplicación a los proyectos de hostelería y restauración.
Dr. Victoriano Peiró. Profesor Departamento de Ecología UA.

Comida: 13:30 – 14:30

14:30-16:30 Cuarta sesión: Visita guiada a los recursos ecoturísticos públicos en el entorno del Santuario de la Font Roja.
Dr. Victoriano Peiró. Departamento de Ecología UA.

Pausa café.

16:45-18:00 Quinta sesión: Presente y retos de futuro de la gestión ambiental en el sector de los alojamientos turísticos.
- Dr. Andreu Bonet. Coordinador Estación Científica Font Roja Natura UA. Moderador.
- Director del Parque Natural de la Font Roja. Ponente.
- Representante de la Concejalía de Turismo del Excmo. Ayuntamiento de Alcoy o Cocentaina. Ponente.

2 horas no presenciales: Tutorización Online de Proyecto de Buenas Prácticas Ambientales en un Hotel/Camping. Dr. Victoriano Peiró. Departamento de Ecología UA.

 

 

 

 

Seu Universitària de Cocentaina


Centre Cultural El Teular
Plaça El Teular, s/n
03820 Cocentaina (Alacant)

Tel: (+34) 96 559 0214

Fax: (+34) 96 559 0214

Facebook: https://www.facebook.com/cocentainaUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464