Saltar apartados

JORNADA SOBRE BUENAS PRÁCTICAS EN ALOJAMIENTOS TURÍSTICOS DE INTERIOR

INFORMACIÓ GENERAL

A causa de la situació de la Covid-19 la jornada es farà EN LÍNIA.
Des de la Seu de Cocentaina s'informarà els alumnes matriculats.

Data: 7 de maig de 2021
Coordinació:
Victoriano Peiró Clavell, professor Titular d'Universitat del Departament d'Ecologia de la Universitat d'Alacant.
Professorat: Victoriano Peiró Clavell, Andreu Bonet Jornet, Indira Amaya de Ameglio.
Crèdits: 1 ECTS
Llengua vehicular:
castellà
Import:
- General: 20 euros
- Alumnes matriculats en l'assignatura Sostenibilitat Ambiental i Ecoturisme del Grau en Turisme en el curs acadèmic en el qual s'impartisca el curs: gratuït
Objectius: descripció dels conceptes bàsics sobre impacte ambiental, sostenibilitat, agenda 21 local, conèixer les petjades ecològiques i de carboni del sector d'allotjament turístic (hotels, cases rurals, càmpings, etc.), sistemes de certificació ambiental i ecoetiquetas i manuals de bones pràctiques en aquest sector.
Destinataris: dirigit a alumnat de la Universitat d'Alacant, empresaris i treballadors de turisme i hostaleria i públic en general amb interès en el coneixement de la gestió ambiental i més en concret de la seua aplicació en empreses turístiques.
Criteris d'admissió: ordre de preinscripció, donant prioritat als matriculats en l'assignatura Sostenibilitat Ambiental i Ecoturisme del Grau en Turisme en el curs acadèmic en el qual s'impartisca el curs.
Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: durant la celebració del curs es realitzarà un control de signatures. Els alumnes hauran de signar abans d'entrar en l'aula. La llista de signatures estarà a la disposició dels alumnes en l'entrada de l'aula. L'alumnat haurà de redactar un treball. El treball haurà de lliurar-se com a màxim una setmana després de finalitzat el curs.
Incompatibilitats: no convalidable per a l'alumnat que haja fet aquest curs amb anterioritat i pel qual haja obtingut crèdits.Preinscripció: oberta fins al 5 de maig

Si esteu interessat en aquest curs us heu de PREINSCRIURE en aquest formulari.
D'ací a uns dies rebreu un correu electrònic amb les instruccions.

 

* Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, el Secretariat de les Seus Universitàries pot resoldre la no-realització d'aquest.

PROGRAMA

Divendres 7 de maig

8:30 h-15:00 h a través de la plataforma MEET:
8:30 h-9:00 h Inauguración del curso/jornadas. Dr. Victoriano Peiró (Director del Curso), y Dª Indira Amaia (Directora/Gerente del Hotel Masía La Mota).
9:00 h-9:45 h Visita virtual guiada sobre buenas prácticas implantadas en el hotel Masía La Mota. Dª Indira Amaya.
9:45 h-10:15 h Parada virtual sobre ecosistemas en el entorno del hotel Masía La Mota. Visor Street View. Prof. Victoriano Peiró

Pausa 15 min.

10:30 h-12:30 h Los manuales de buenas prácticas ambientales y su aplicación a los proyectos de hostelería y restauración. Presentación Powerpoint del Prof. Victoriano Peiró.

Pausa 15 min.

12:45 h-13:15 h Equipamientos de uso público del Parque Natural del Carrascal de la Font Roja: Página web del Parque Natural de la Font Roja. Prof. Andreu Bonet.
13:15 h-14:00 h Presente y retos de futuro de la gestión ambiental y turística en espacios naturales protegidos.
- Dr. Andreu Bonet. Coordinador Estación Científica Font Roja Natura UA.
- D. Salvador Francisco Palop Guillem. Director Conservador de los Parques Naturales del Carrascar de la Font Roja y de la Serra Mariola. Generalitat Valenciana.
- Dª Lorena Zamorano Gimeno. 1ª Tinent Alcalde i Regidora d’Urbanisme, Turisme, Patrimoni Històric i Contractació de l’Ajuntament d’Alcoi.
14:00 h-15:00 h Visita guiada virtual a los recursos ecoturísticos públicos en el entorno del Santuario de la Font Roja: Itinerarios en Street View de Google Maps. Prof. Victoriano Peiró.
16:00 h-20:00 h Fase de tutoría online mediante la herramienta Debates de UACloud.
Podrán participar aquellos estudiantes que todavía tengan algunas dudas sobre su proyecto de buenas prácticas ambientales en un alojamiento turístico.

 

 

 

 

Seu Universitària de Cocentaina


Centre Cultural El Teular
Plaça El Teular, s/n
03820 Cocentaina (Alacant)

Tel: (+34) 96 559 0214

Fax: (+34) 96 559 0214

Facebook: https://www.facebook.com/cocentainaUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464