Saltar apartados

NIVEL MEDIO DE FOTOGRAFÍA DIGITAL

INFORMACIÓ GENERAL

Data: del 7 de febrer al 17 de juliol de 2020 (canvi de dates finals a causa del Covid19).
Lloc de realització: Salons Princesa. C/ Jardines, 46. Elda
Coordinadora: Rosario Navalón García
Professorat: Ernesto Navarro Alba, membre de l'Associació Fotogràfica d'Elda; José Manuel Saiz Pertusa, fotògraf; Ramón Candelas Orgilés, fotògraf; Juan José Maestre Falco, fotògraf.
Crèdits: 4 ECTS
Llengua vehicular: castellà
Import:
- General: 70 euros
- Membres de l'Associació Fotogràfica d'Elda: 60 euros
Objectius: Aquest curs organitzat per la Seu Universitària UA en col·laboració amb l'Associació Fotogràfica d'Elda està dissenyat per a aquells afeccionats a la fotografia que desitgen adquirir coneixements pràctics de nivell mitjà, tant amb el maneig de cambra, com en el posterior tractament dels fitxers obtinguts. Fins i tot en la impressió final de les imatges i el muntatge per a exposició, concursos o qualsevol altra finalitat.
Aquells fotògrafs que han realitzat cursos d'iniciació podran ampliar i millorar els seus coneixements. Els que parteixen de nivells baixos en les primeres classes podran practicar el maneig i configuració de la màquina, per a aconseguir un nivell suficient per a seguir el curs.
Destinataris: Totes les persones que vulguen desenvolupar la seua afició a la fotografia siguen alumnes de qualsevol titulació universitària i docents, o públic en general que se senta atret per aquest llenguatge com a mitjà de creació i comunicació.
A diferència d'altres cursos, l'ideal, és tenir un nivell d'iniciació a la fotografia.
També es recomana una cambra amb control manual, siga rèflex o no. Flaix de mà i trípode.
Per al segon bloc de temes: retoc fotogràfic, és convenient disposar d'ordinador amb els programes de retoc fotogràfic instal·lats. En les classes s'utilitzarà una pantalla per a les explicacions, però al llarg del curs es posaran exercicis per a resoldre a casa.
Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: Assistència a un mínim del 80% de les sessions. Realització de tots els exercicis i activitats proposats en les sessions d'aula, liguillas i projectes amb les eixides tècniques.
Criteris d'admissió: Rigorós ordre d'inscripció. Els alumnes haurien d'assistir amb el seu ordinador portàtil que tinga instal·lat Photoshop CC 2014 o superior (2019).

 

Preinscripció: oberta fins al 5 de febrer

Si esteu interessat en aquest curs us heu de PREINSCRIURE en aquest formulari.
D'ací a uns dies rebreu un correu electrònic amb les instruccions.

 

 

 

* Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, el Secretariat de les Seus Universitàries pot resoldre la no-realització d'aquest.

PROGRAMA
Cartell

Horari: Dilluns i dimecres de 20.15 h a 22.00 h. 4 diumenges de 10.00 h a 13.15 h.

El curs es divideix en dos blocs de temàtica i metodologia diferent.

El primer discorre des del 7 de febrer fins al 26 de febrer, (7 classes). En aquest període l'ensenyament se centrarà en el control i maneig de la tècnica de pressa d'imatges. En línies generals la temàtica estarà inclosa en aquests conceptes:
• Configuració avançada de la màquina. Maneig òptim de la màquina i accessoris (objectius, flaix, filtres, trípode i uns altres).
• Tècniques per a fotografiar en diferents situacions. (paisatge, retrats, nocturnes, llarga exposició…)
• Maneig de la cambra en manera manual.
• “Deures” per a realitzar a casa. Dues eixides pràctiques.
• Composició avançada d'imatges. Maneig de la llum per a induir la lectura de la imatge. Teoria de composició. Desenvolupament d'una mirada crítica. Procés creatiu. Lectura d'imatges.
• Formats d'imatges. Color - blanc i negre.

El segon bloc de classes comença el 2 de març i finalitza el 17 de juliol (demora a causa del Covid19). Està dedicat al control i emmagatzematge de fitxers fotogràfics i el seu posterior retoc.
S'explicarà com configurar els programes de retoc. Quines són les millors eines i la seua configuració, així com alguns plugin de retoc, accions i altres utilitats.
Per al retoc d'imatges es facilitarà a tots els alumnes un accés, en propietat, a un curs online, de gran qualitat que permetrà utilitzar exemples molt elaborats i molt fàcils d'entendre. Els alumnes podran practicar abans i després de les classes els ensenyaments impartits.
L'objecte d'aquest segon bloc és que els alumnes adquirisquen coneixements suficients per a retocar les seues pròpies imatges, fins i tot acabar-les en condicions òptimes per a publicar-les i/o imprimir-les. Es farà una sessió pràctica d'impressió de qualitat i es donaran dades per a accedir a empreses que realitzen les impressions. També s'ensenyarà el muntatge de fotografies en paspartús o sobre altres suports.

 


Seu Universitària d'Elda


Avinguda Chapí, 36
03600 Elda (Alacant)

Tel: (+34) 96 590 9323

Facebook: https://www.facebook.com/EldaUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464