Saltar apartados

WIKIELDA: TALLER DE EDICIÓN EN WIKIPEDIA Y WIKIMEDIA COMMONS

INFORMACIÓ GENERAL

Data: 8, 15 i 22 de maig de 2021
Lloc de realització: Museu del CalçatAv. Chapí, 32. Elda
Coordinadora: Rosario Navalón García (Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la UA).
Professorat: Rosario Navalón García, professora del Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la Universitat d'Alacant iFrancesc Josep Fort i Silvestre, redactor de Wikimedia Amical.
Crèdits: 1,50 ECTS
Llengua vehicular: castellà
Import: gratuït
Objectius:
- Oferir els coneixements necessaris per a utilitzar blogs, xarxes socials i qualsevol altre mitjà TIC amb l'objectiu de comunicar, difondre, participar i col·laborar.
- Conèixer i utilitzar una eina web 2.0 altament col·laborativa d'edició de pàgines web.
- Compartir el contingut generat amb un grup d'usuaris conegut, per a crear, modificar i esborrar pàgines web que puguen ser editades per múltiples voluntaris.
- Fer present el patrimoni d'Elda en la web.
Destinataris:
- El curs està dirigit a tots els col·lectius interessats en l'ús de les Tics, dins i fora de l'aula, per a difondre el valor de patrimoni i compartir el coneixement amb la societat a través de la tecnologia.
- Resulta especialment rellevant per a professorat en actiu perquè ofereix eines per a conèixer i actuar a l'aula de manera col·laborativa amb l'ús de les TIC.
- Pot resultar atractiu per als alumnes i egressats de qualsevol matèria que desitgen compartir el seu coneixement i investigació sobre molt diferents temes, a través de la Wikipedia i Wikimedia.
- També pot interessar al públic en general, que consideren important conèixer eines per a un ús col·laboratiu de les Tics.
Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat:
- Avaluació contínua: assistència al 80% de les classes, participar de manera activa en el taller i publicar almenys un contingut en wikipedia o wikimedia commons.

 

Preinscripció: oberta fins al 6 de maig.

Si esteu interessat en aquest curs us heu de PREINSCRIURE en aquest formulari.
D'ací a uns dies rebreu un correu electrònic amb les instruccions.

 

* Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, el Secretariat de les Seus Universitàries pot resoldre la no-realització d'aquest.

PROGRAMA
Cartell

Dissabte 8 de maig de 2021
De 10.00 a 14.00 h
Introducción teórica al movimiento Wikimedia, historia, agentes del movimiento, filosofía, licencias libres y Estrategia 2030.
Cómo y por qué colaborar.
Conocimientos necesarios para utilizar blogs, redes sociales y cualquier otro medio TIC con el objetivo de comunicar, difundir, participar y colaborar.

Dissabte 15 de maig de 2021
De 10.00 a 14.00 h
Taller de edición en Wikipedia, Wikidata y Wikimedia Commons.
Conocer y utilizar Wikipedia, una herramienta web 2.0 altamente colaborativa de edición de páginas web.
Compartir el contenido generado con un grupo de usuarios conocido, para crear, modificar y borrar páginas web que puedan ser editadas por múltiples voluntarios.

Dissabte 22 de maig de 2021
De 10.00 a 18.00 h
Práctica de edición en vivo y resolución de dudas.
Manos a la obra. Maratón WikeElda para editar y aportar contenidos en torno al patrimonio de Elda en la web, a través de Wikipedia y Wikimedia.


 


Seu Universitària d'Elda


Avinguda Chapí, 36
03600 Elda (Alacant)

Tel: (+34) 96 590 9323

Facebook: https://www.facebook.com/EldaUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464