Saltar apartados

CATA DE VINOS. 3ª EDICIÓN

INFORMACIÓ GENERAL

 AMPLIAT EL TERMINI DE MATRÍCULA FINS Al 27 D'OCTUBRE

Data: 27, 28, 29 i 30 d'octubre de 2014
Organitza: Seu Universitària de la Nucia
Lloc de realització: Centre d'Educació Mediambiental El Captivador. Ptda. Captivador, SN (La Nucia). Mapa
Referència de l'Ermita de Sant Vicent que queda proper al CEM
Coordinació:
Vicent Martines Peres
Professorat: Javier Velasco Ventura
Crèdits: 2 (vàlids tant per a graus com per a titulacions a extingir)
Hores ICE: 20
Llengua vehicular: castellà
Import:

  • General: 65 euros
  • Alumnes ESN: 58,50 euros


Destinataris: alumnes de la Universitat d'Alacant o qualsevol persona interessada
Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistir almenys al 80% de les sessions del curs i elaboració d'una memòria sobre els continguts del curs que serà avaluada pel professor.
Objectius:
- Identificar i aplicar la metodologia d'un tast organoléptica d'un vi.
- Reconèixer i registrar les característiques dels vins.
- Descriure, classificar i avaluar vins, valorant la seua adequació a possibles objectes comercials i gastronòmics.
Incompatibilitats: no convalidable per a l'alumnat que haja fet algun d'aquests cursos amb anterioritat i pel qual haja obtingut crèdits:
- Cata de Vinos. Cod. 20130292; Cº Gob. 28/06/2013
- Cata de Vinos. 2ª Edición. Cod. 20130277; Cº Gob. 29/05/2013

Matrícula:

  • A través del formulari

  • Telefònica: - De 9 a 14 hores: 966 89 77 33 - Seu Universitària de la Nucia

                         - De 9 a 14 hores: 965 90 93 23 - Secretariat de Seus Universitàries

  • Presencial: - De 9 a 14 hores: Seu Universitària de la Nucia. Antic col·legi Sant Rafael. Av. Porvilla, 8. La Nucia (Alacant)

                      - De 9 a 14 hores: En el Secretariat de Seus Universitàries. Edifici Germà Bernàcer, planta baixa. (Campus de Sant Vicent del Raspeig)

 

* Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, el Secretariat de Seus Universitàries pot resoldre la no-realització d'aquest.

PROGRAMA

Dilluns 27 d'octubre de 2014

09.00 h Presentación del curso.
09.30 - 12.30 h. Descripción de herramientas necesarias para cada tipo de cata teniendo en cuenta la naturaleza de la bebida y los objetivos perseguidos. Exposición de las normas establecidas y condiciones básicas de la cata de vinos que garantizan su fiabilidad.
12.30 - 14.30 h. Ensayo dinámico por grupos.

Dimarts 28 d'octubre de 2014

10.00 - 13.30 h. Visita a Bodega. Visualización de viñedo, laboratorio, depósitos de Fermentación, parque de barricas.

Dimecres 29 d'octubre de 2014

09.00 - 12.00 h. Establecer diferencias de atributos sabores, olores, texturas y otros aplicando el orden de cata.
12.00 - 14.30 h. Cata individual de diferentes tipos de elaboraciones.

Dijous 30 d'octubre de 2014

09.00 - 12.00 h. Describir las principales zonas de elaboración de vinos, nacionales e Internacionales, identificando en su caso las características organolépticas propias.
12.00 - 14.30 h. Cata a ciegas individual de diferentes zonas geográficas de elaboración.

 

 

Del 31 de octubre al 30 de noviembre de 2014
Lugar de celebración: Museo de la Biodiversidad de Ibi y Sede Universitaria de Biar

Seu Universitària de la Nucia


Antic Col·legi Sant Rafael, Av. Porvilla, 8
03530 La Nucia (Alacant)

Tel: (+34) 96 689 7733 / 96 590 9323

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/SeuLaNuciaUA

Facebook: https://www.facebook.com/LaNuciaUA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464