Saltar apartados

CATA DE VINOS 4ª EDICIÓN

INFORMACIÓ GENERAL

AJORNAT
NOVES DATES DE REALITZACIÓ: del 19 al 22 de gener de 2016

Data: 27, 28, 29 i 30 d'octubre de 2015
Lloc de realització: Seu Universitària de la Nucia. Antic Col·legi Sant Rafael, Av. Porvilla, 8. La Nucia (Alacant)
Coordinació:
Vicent Martines Peres
Professorat: Javier Velasco Ventura
Crèdits: 2 (vàlids tant per a graus com per a titulacions a extingir)
Llengua vehicular: castellà
Import:

  • General: 65 euros
  • Alumnes ESN: 58,50 euros


Objectius:
-Identificar i aplicar la metodologia d'un tast organoléptica d'un vi.
-Reconèixer i registrar les característiques dels vins.
-Descriure, classificar i avaluar vins, valorant la seua adequació a possibles objectes comercials i gastronòmics.
Destinataris: aquest curs va dirigit a afeccionats del vi, no es requereixen coneixements previs de tast. Per a la realització del segon nivell d'Enología i Cata, es requereix haver cursat el nivell I d'Enología i Cata.
Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: assistència mínima al 75% de les classes.
Incompatibilitats: no convalidable per a l'alumnat que haja fet algun d'aquests cursos amb anterioritat i pel qual haja obtingut crèdits:
- Cata de Vinos. Cod. 20130292; Cº Gob. 28/06/2013
- Cata de Vinos. 2ª Edición. Cod. 20130277; Cº Gob. 29/05/2013
- Cata de Vinos. 3ª Edición. Cod. 20140040; Cº Gob. 24/03/14

Matrícula: oberta fins al 18 de gener de 2016

  • A través del formulari

  • Telefònica: - De 9 a 14 hores: 966 89 77 33 - Seu Universitària de la Nucia

                        - De 9 a 14 hores: 965 90 93 23 - Secretariat de Seus Universitàries

  • Presencial: - De 9 a 14 hores: Seu Universitària de la Nucia. Antic col·legi Sant Rafael. Av. Porvilla, 8. La Nucia (Alacant)

                       - De 9 a 14 hores: En el Secretariat de Seus Universitàries. Edifici Germà Bernàcer, planta baixa. (Campus de Sant Vicent del Raspeig)

 

* Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, el Secretariat de Seus Universitàries pot resoldre la no-realització d'aquest.

PROGRAMA
Cartell

Dimarts 19 de gener de 2016

16.30 h Presentación del curso.
17.00 - 20.00 h Descripción de herramientas necesarias para cada tipo de cata teniendo en cuenta la naturaleza de la bebida y los objetivos perseguidos. Exposición de las normas establecidas y condiciones básicas de la cata de vinos que garantizan su fiabilidad.
20.00 - 22.00 h Ensayo dinámico por grupos.

Dimecres 20 de gener de 2016

10.00-13.30 h Visita a Bodega. Visualización de viñedo, laboratorio, depósitos de Fermentación, parque de barricas.

Dijous 21 de gener de 2016

16.30 - 19.30 h Establecer diferencias de atributos sabores, olores, texturas y otros aplicando el orden de cata.
19.30 - 22.00 h Cata individual de diferentes tipos de elaboraciones.

Divendres 22 de gener de 2016

16.30 - 19.30 h Describir las principales zonas de elaboración de vinos, nacionales e Internacionales, identificando en su caso las características organolépticas propias.
19.30 - 22.00 h Cata a ciegas individual de diferentes zonas geográficas de elaboración.

 

 

 

Seu Universitària de la Nucia


Antic Col·legi Sant Rafael, Av. Porvilla, 8
03530 La Nucia (Alacant)

Tel: (+34) 96 689 7733 / 96 590 9323

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/SeuLaNuciaUA

Facebook: https://www.facebook.com/LaNuciaUA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464