Saltar apartados

CONGRESO INTERNACIONAL DE LA HABANERA TORREVIEJA 2018 (V)

INFORMACIÓ GENERAL

Data: 23 i 24 de juliol de 2018
Lloc de realització: Seu Universitària de Torrevella. Centre Cultural Virgen del Carmen. Carrer del Mar, 28. Torrevella (Alacant)
Coordinador: José Norberto Mazón López
Professorat: Victoria Eli Rodríguez, Universitat Complutense de Madrid; David Colado Coronas, director del Certamen d'Havaneres de Candás (Astúries), Banda Municipal d'Oviedo; Enrique Román Martel, director del Cercle d'Artesans de Sanlúcar de Barrameda (Cadis); Teresa Pérez Daniel, presidenta Fundació d'Havaneres Teresa Pérez Daniel de Mayorga de Campos (Valladolid); Antoni Mas Bou, compositor Fundació d'Havaneres Ernest Morató de Palafrugell (Girona); Aurelio Martínez López, musicòleg del Patronat Municipal d'Havaneres de Torrevella; Pilar Páez Martínez, coordinadora del Conservatori Superior Óscar Esplá d'Alacant.
Crèdits: 1 ECTS
Llengua vehicular: castellà
Import: gratuït
Objectius:
- Conèixer l'origen i gènesi de l'havanera.
- Conèixer el desenvolupament del gènere de l'havanera.
- Conèixer algunes de les principals manifestacions de l'havanera.
- Estudiar l'havanera a Espanya i a Llatinoamèrica.
- L'havanera com a patrimoni.
- L'havanera en la història.
Destinataris: estarà obert a estudiants i titulats de Llicenciatura, Grau, Màster i Doctorat d'Història i Ciències de la Música, d'Història de l'Art, Literatura, Història, Filologia i altres titulacions afins; estudiants i titulats d'ensenyaments professionals i superiors de música; professionals en actiu en l'àmbit de l'ensenyament musical, de la documentació, de la gestió i de la interpretació.
Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: desenvolupament d'un treball final, resum de les ponències.


Preinscripció: oberta fins al 22 de juliol

Si esteu interessat en aquest curs us heu de PREINSCRIURE en aquest formulari.
D'ací a uns dies rebreu un correu electrònic amb instruccions.

 

* Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, el Secretariat de les Seus Universitàries pot resoldre la no-realització d'aquest.

PROGRAMA
Cartell

DILLUNS 23 DE JULIO DE 2018
10:30 INAUGURACIÓN OFICIAL DEL CONGRESO A CARGO DE LAS AUTORIDADES INSTITUCIONALES
10:45h-12h CONFERENCIA INAUGURAL: «La habanera y la construcción de la identidad nacional en Cuba»a cargo de la Doctora Dña. Victoria Eli Rodríguez, Profesora emérita de la Universidad Complutense de Madrid.
11:30h-11:45h Descanso
11:45h-12:30h CONFERENCIA: «En clave de mar: Canciones de la Bodega, la habanera en Candás» a cargo de David Colado, Director del Certamen Nacional Juvenil de Habaneras de Candás (Asturias)
12:30h-13:15h CONFERENCIA: «Los eternos “Veinte años” de Mª Teresa Vera», a cargo de Antonio Román Martel, director coral del Círculo de Artesanos de Sanlúcar de Barrameda (Cádiz)
13:15h-14:00h CONFERENCIA: «XXV años de la Trobada de Habaneras de Castilla» a cargo de Teresa Pérez Daniel, presidenta de la Fundación de Habaneras «Teresa Pérez Daniel» de Mayorga de Campos (Valladolid)
23:00-01:15h PARTE PRÁCTICA: VELADA CERTAMEN INTERNACIONAL DE HABANERAS Y POLIFONÍA

DIMARTS 24 DE JULIO DE 2018
10:00h-11.00h CONFERENCIA: «La habanera de angrunsaera: cuna del Certamen», a cargo de Dña. Belén Puente Carmona, profesora de canto del Conservatorio Profesional de Música “Francisco Casanovas” de Torrevieja.
11:00h-11:30h CONFERENCIA: «Entre dos orillas», a cargo de Dña. Teresa Huerta, periodista.
11:30h-12:00h Conferencia: «La expansión de la habanera», a cargo de Antoni Mas i Bou, compositor y miembro de la Fundació Ernest Morató de Palafrugell (Girona).
12:00h-12:15h Descanso
12:15h-13:00h Conferencia Clausura - «Exaltación patriótica y nostálgica en tiempo de habanera en la Guerra de Independencia de Cuba (1895-1898): el ejemplo de "Tú" de Eduardo Sánchez de Fuentes», a cargo de Aurelio Martínez, musicólogo y compositor y Pilar Páez, soprano y profesora superior de Canto en el Conservatorio Óscar Esplá de Alicante.
13:00h CLAUSURA OFICIAL Y ENTREGA DE RECONOCIMIENTOS A CARGO DE LAS AUTORIDADES.
23:00h-01:15h PARTE PRÁCTICA: VELADA CERTAMEN INTERNACIONAL DE HABANERAS Y POLIFONÍA.

 

 

 

Seu Universitària de Torrevella


Centre Cultural Virgen del Carmen
Carrer del Mar, 28
03182 Torrevella (Alacant)

Tel: (+34) 96 590 9323

Twitter: https://twitter.com/TorreviejaUA/

Facebook: https://www.facebook.com/TorreviejaUA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464