Saltar apartados

CURSO DE ANIMACIÓN TEATRAL-SENSORIAL PARA ALOJAMIENTOS

INFORMACIÓ GENERAL

CANCEL·LAT

El teatre sensorial tracta d'expressar una poètica en què intervinguen els sentits de l'espectador (viatger) com a protagonista d'una experiència personal, única i irrepetible, en la que el fet teatral és una excusa perquè el que participa connecte de manera profunda i sincera amb la seua verdadera identitat.
Amb la foscor i els espais no convencionals com a aliats es busca un transfons poètic compartit, inspirat en l'essència comuna de l'ésser humà i la busca d'allò que desconeixem però que ens manté curiosos, “un cos curiós és un cos viu”.

Data: 13 i 14 de juny de 2015
Lloc de celebració: Seu Universitària de Villena. C/ La Tercia, 12
Coordinador: Antonio Martínez Puche
Professorat: Miguel Ángel Montilla Domene
Crèdits: 1,6 crèdits (vàlid tant per a graus com per a titulacions a extingir)
Hores ICE: 16 hores
Llengua vehicular: castellà
Import: 40 euros
Objectius: la dinàmica del curs aborda el tema de com enfocar l'animació en els allotjaments a través d'experiències “sentides”.
Metodologia:
- L'escolta.
És la nostra eina bàsica. Es plantegen exercicis que activen l'escolta. Entesa com la capacitat de processar tot el que està passant al teu voltant i integrar-ho en el teu cos, que és la nostra eina i el nostre ressonador d'emocions.
- L'estat de joc.
Reconèixer la nostra capacitat de jugar, aprofitar els nostres recursos perquè siga el cos el que raone. Trencar els bloquejos que ens produeix el pensament a l'hora de compartir una experiència teatral i entrar en el terreny poètic-lúdic amb els clients d'un allotjament.
- La poètica de la foscor.
Tractant de fugir de la “tirania del visual”, crearem un espai per a investigar sobre el que no es veu. La penombra em fa preguntar-me què hi ha més enllà, l'evidència de la claredat em mata la curiositat. Iniciarem una recerca sobre com crear “espais lúdics sensorials en els hotels”.
-El risc.
El risc és més gran com més xicotet sembla, i el nostre risc és intern. No es tracta de demostrar gens. El risc és obrir-se i compartir.
- Recerca.
S'indueix a cercar noves propostes teatrals que no es fonamenten en allò visual, si no en allò sensitiu per a aplicar en el marc dels allotjaments.
-La pell.
¿L'ànima està en la pell?. Treballarem amb aquesta pregunta com a premissa a l'hora d'improvisar i trobar material que ens permeta interactuar en l'animació en allotjaments.
- Conclusions.
El nostre treball cerca trobar l'autenticitat de qualsevol proposta, despullar a l'actor de qualsevol artifici perquè arribe a ser el més proper a si mateix possible.
En el llenguatge teatral que plantegem no intervé cap tècnica, ja que “no cal actuar” “cal ser”.
Açò planteja una crisi inicial, que és superada quan un posa en pràctica els exercicis.
-Menys és més.
Destinataris: qualsevol persona interessada
Requisits per a l'obtenció del diploma o certificat: avaluació contínua.


Matrícula: oberta fins a l'11 de juny

  • A través del formulari

  • Telefònica: - De 9 a 14 hores: 966 150848- Seu Universitària de Villena

                        - De 9 a 14 hores: 965 909323 - Secretariat de les Seus Universitàries

  • Presencial: - De 9 a 14 hores: Seu Universitària de Villena. C/ La Tercia, 12

                        - De 9 a 14 hores: En el Secretariat de les Seus Universitàries, Edifici Germà Bernàcer, planta baixa. (Campus de Sant Vicent del Raspeig)

 

* Si el nombre d'alumnes matriculats en el curs no supera el mínim establit, el Secretariat de les Seus Universitàries pot resoldre la no-realització d'aquest.

PROGRAMA
Cartell

Dissabte 13 de juny
de 10 a 14:00 hores i de 16:00 a 21:00 hores

Diumenge 14 de juny
de 10 a 14:00 hores i de 16:00 a 19:30 hores


 

 

Seu Universitària de Villena


C/ La Tercia, 12
03400 Villena (Alacant)

Tel: (+34) 600 94 86 99 / 96 590 9323

Facebook: https://www.facebook.com/villenaUA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464