Saltar apartados

NOTICIES

arq
mina
alc
ifach

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

01/04/2020
L'excavació del projecte Domus-L'Alcudia. Viure en Ilici va tancar temporalment les seues portes #YoMeQuedoEnCasa

En el marc de l'alerta per coronavirus i seguint les instruccions del govern i les autoritats acadèmiques, el projecte Domus-L'Alcudia, que va iniciar la seua quarta fase d'excavacions el passat dia 2 de març, va suspendre temporalment la seua activitat arqueològica. Com cada any, aquesta intervenció es desenvolupa en el projecte de l'INAPH "Domus-L'Alcudia. Viure en Ilici", finançat per la UA i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Elx.

Esperem reprendre les excavacions on ho deixem per a continuar descobrint la trama urbana corresponent a la fundació de la Colònia romana.

Mentrestant #YoMeQuedoEnCasa.

01/04/2020
El jaciment del Moncayo, a Guardamar del Segura, citat com un dels 12 secrets arqueològics de la costa peninsular

El mes de febrer passat el períodico El Pais va seleccionar al jaciment del Moncayo, a Guardamar del Segura, com un dels 12 secrets arqueològics de la costa peninsular. De nou l'INAPH al capdavant dels projectes arqueològics més reconeguts.

Font: El pais

01/04/2020
Guardamar treballa en la recuperació d'una torre islàmica

Durant els passats mesos de novembre i desembre de 2019, L'Ajuntament de Guardamar del Segura va iniciar els treballs d'excavació arqueològica i consolidació de les restes del jaciment del Moncayo, on se situa una torre d'origen islàmica datada en els segles XII i XIII.

Font: Diari Informació

11/02/2020
Sonia Gutiérrez,entre les tres dones que lideren els tres projectes d'excel·lència Prometeu

Estem d'Enhorabona.

Tres dones lideren els tres projectes d'excel·lència Prometeu concedits a la Universitat d'Alacant (UA) per la Generalitat en l'última convocatòria, i, entre elles, es troba nuestar companya, la catedràtica d'Arqueologia, Sonia Gutiérrez.

Nostra més sincera enhorabona pel seu treball, trajectòria i gran esforç.

04/11/2019
Tornen els "Dilluns amb L'Alcudia" amb "Dones, Història i Arqueologia".

El Centre de Congressos acull des d'avui, i fins al pròxim 30 de novembre, una nova edició de "Els Dilluns amb l'Alcudia" que organitza la Universitat d'Alacant i la Fundació Universitària de l'Alcudia. Una sèrie de cursos sobre arqueologia que en aquesta XVI edició té per títol "Dones, Història i Arqueologia". El curs explicarà cada dilluns, fins al dia 25 de novembre, amb dues conferències impartides per especialistes en arqueologia i història de gènere des de la prehistòria fins a època contemporània.

La seu serà el Centre de Congressos d'Elx.

24/09/2019
Medalla Raoul Duseigneur de l'Académie dónes Inscriptions et Belles-Lettres

¡Estem d'enhorabona!

L'Académie dónes Inscriptions et Belles-Lettres va concedir la seua medalla Duseigneur 2019 a Laurent Brassous i Séverine Lemaître per la seua edició de l'obra col·lectiva titulada: La ville antique de Baelo, cent ans après Pierre Paris, publicada en les Mélanges de la Casa de Velázquez (número 47-1, 2017).

Enguany comptem amb el privilegi de presentar amb aquesta obra els resultats de les recerques que estan duent a terme actualment els diversos especialistes francesos i espanyols en la ciutat romana de Baelo Claudia i en l'oppidum prerromano de la Silla del Papa, un segle després de les primeres excavacions realitzades en 1917 per Pierre Paris.

10/06/2019
VI Congrés d'Arqueologia Medieval (Espanya-Portugal)

Queda molt poc perquè finalize el termini d'inscripció de Comunicacions i Posters per a participar en el VI Congrés d'Arqueologia Medieval (Espanya-Portugal) que tindrà lloc els dies 7 i 9 de novimebre de 2019 en el MARQ (Alacant).

10/06/2019
EL PAIS es fa ressò de l'obertura del Parc Arqueològic del Tolmo de Minateda

El periòdic EL PAIS va publicar recentment un reportatge sobre el Parc Arqueològic, fent-se ressò de la seua recent obertura. El Tolmo de Minateda s'ha convertit en aquests últims anys en un referent per als investigadors de l'Alta Edat Mitjana. És dels pocs llocs en els quals es conserva una seqüència completa entre els segles VI i IX, per la qual cosa resulta un laboratori idoni per a comparar les maneres de vida d'aquesta època, així com la convivència i el canvi cultural entre el cristianisme i l'islam.

Ara, per fi, el complex arqueològic és visitable després de tres dècades d'intensos treballs en el lloc.

Font: El País

Participació de la professora Carolina Doménech Belda en un Symposium i un workshop internacional a Japó.
Queda menys d'un mes per a l'inici del "International Workshop: Things on site"
Estada de recerca a París per a la nostra becària predoctoral

EL LLOC DE LES COSES (SS. VI-XIV). HAR2015-67111-P


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464