Saltar apartados

NOTICIES

arq
mina
alc
ifach

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

10/06/2019
VI Congrés d'Arqueologia Medieval (Espanya-Portugal)

Queda molt poc perquè finalize el termini d'inscripció de Comunicacions i Posters per a participar en el VI Congrés d'Arqueologia Medieval (Espanya-Portugal) que tindrà lloc els dies 7 i 9 de novimebre de 2019 en el MARQ (Alacant).

10/06/2019
EL PAIS es fa ressò de l'obertura del Parc Arqueològic del Tolmo de Minateda

El periòdic EL PAIS va publicar recentment un reportatge sobre el Parc Arqueològic, fent-se ressò de la seua recent obertura. El Tolmo de Minateda s'ha convertit en aquests últims anys en un referent per als investigadors de l'Alta Edat Mitjana. És dels pocs llocs en els quals es conserva una seqüència completa entre els segles VI i IX, per la qual cosa resulta un laboratori idoni per a comparar les maneres de vida d'aquesta època, així com la convivència i el canvi cultural entre el cristianisme i l'islam.

Ara, per fi, el complex arqueològic és visitable després de tres dècades d'intensos treballs en el lloc.

Font: El País

17/05/2019
VI Congrés d'Arqueologia Medieval (Espanya-Portugal)

Transcorreguts 25 anys des de la celebració a Alacant de l'IV CAME i 20 anys des de l'últim V CAME de Valladolid (1999) i en trobar-nos en l'horitzó de la primera cambra del segle XXI, ha arribat el moment d'obrir una nova convocatòria per a un VI CONGRÉS D'ARQUEOLOGIA MEDIEVAL, d'Espanya i Portugal, com a espai de debat i d'intercanvi de coneixement de les recerques arqueològiques medievals dels últims anys.

El MARQ us convida a participar en aquest congeso que se celebrarà els dies 7 i 9 de novimebre de 2019 en el MARQ (Alacant).

Més informació: MARQ- AEAM

Circular: Ací

16/05/2019
El Tolmo de Minateda arriba al MAN (Madrid)

Dimarts que ve 21 el Tolmo de Minateda arriba al MAN.Aquest emblemàtic jaciment serà presentat per Sonia Gutiérrez Lloret, Lorenzo Abad, tots dos de la Universitat d'Alacant, juntament amb Blanca Daina Parres (Museu d'Albacete) i Pablo Cánovas Guillén (Arqueòleg), a tots aquells assistents que desitgen conèixer més sobre aquest enclavament. La conferència se celebrarà en la sala de Conferències del MAN a les 18:00h, sent l'entrada lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

Es tracta d'una conferència immersa en el Cicle de conferències "Actualitat de la recerca arqueològica a Espanya", on es presenta una selecció de projectes recents o en marxa que han suposat una aportació significativa al coneixement històric o la metodologia arqueològica. El públic tindrà l'ocasió de conèixer el que està succeint ara mateix en aquest camp de la mà dels seus principals especialistes.

04/03/2019
El jaciment Tolmo de Minateda (Hellín, Albacete) obri les seues portes dimecres que ve

Avui ha sigut inagurado pel president de la Junta de Castella-la Manxa el Parc Arqueològic Tolmo de Minateda, a Hellín, un dels jaciments més emblemàtics. A partir del dia 6 ja estarà obert al públic, us animem a visitar-ho, doncs a més del Tolmo, en les visites s'inclouen altres itineraris arqueològics com l'Abric Gran de Minateda, amb una de les col·leccions d'art rupestre més impressionants de la península.

19/02/2019
Ahir es va presentar el Pla Director del jaciment arqueològic de L'Alcúdia d'Elx

Ahir al matí la Universitat d'Alacant va presentar el nou Pla Director de L'Alcúdia d'Elx. L'acte va tenir lloc en les instal·lacions de L'Alcudia a Elx amb l'assistència d'autoritats universitàries, municipals de la ciutat d'Elx i personal pertanyent als equips de la Fundació Universitària L'Alcúdia i al cos d'investigadors de la UA i l'Institut de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH).

Notícia en el diari Informació

17/02/2019
Demà es presentarà "L'Alcudia d'Elx.Pla director 2017-2029" en el Museu de l'Alcudia (Elx) a les 10:30h

Demà, dilluns 18 serà presentat, a les 10:30 en el Museu de l'Alcudia d'Elx, el volum "L'Alcudia d'Elx.Pla director 2017-2029", publicat per la Universitat d'Alacant.

El Pla Director sorgeix de la necessitat de dissenyar un marc estratègic de gestió per al jaciment de L'Alcúdia. Pretén potenciar el seu coneixement i projecció cultural, garantint que la seua tutela siga compatible amb la visita pública i la socialització del BIC. Deu, en suma, planificar, desenvolupar i avaluar a llarg termini programes de recerca, conservació, gestió, difusió i divulgació del ben tutelat.

04/02/2019
El Tolmo de Minateda arriba a Fitur (Madrid)

Estem d'enhorabona, com a avantsala a la pròxima inauguració del Parc Arqueològic del Tolmo de Minateda, s'ha presentat en Fitur (Madrid) la pàgina web del Parc Arqueològic Tolmo de Minateda (Veure ací). també es va presentar un vídeo commemoratiu pels 30 anys de recerca (Veure ací).

Pàgina de Facebook: veure ací

Participació de la professora Carolina Doménech Belda en un Symposium i un workshop internacional a Japó.
Queda menys d'un mes per a l'inici del "International Workshop: Things on site"
Estada de recerca a París per a la nostra becària predoctoral

EL LLOC DE LES COSES (SS. VI-XIV). HAR2015-67111-P


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464