Saltar apartados

NOTICIES

arq
mina
alc
ifach

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

01/04/2020
L'excavació del projecte Domus-L'Alcudia. Viure en Ilici va tancar temporalment les seues portes #YoMeQuedoEnCasa

En el marc de l'alerta per coronavirus i seguint les instruccions del govern i les autoritats acadèmiques, el projecte Domus-L'Alcudia, que va iniciar la seua quarta fase d'excavacions el passat dia 2 de març, va suspendre temporalment la seua activitat arqueològica. Com cada any, aquesta intervenció es desenvolupa en el projecte de l'INAPH "Domus-L'Alcudia. Viure en Ilici", finançat per la UA i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Elx.

Esperem reprendre les excavacions on ho deixem per a continuar descobrint la trama urbana corresponent a la fundació de la Colònia romana.

Mentrestant #YoMeQuedoEnCasa.

01/04/2020
El jaciment del Moncayo, a Guardamar del Segura, citat com un dels 12 secrets arqueològics de la costa peninsular

El mes de febrer passat el períodico El Pais va seleccionar al jaciment del Moncayo, a Guardamar del Segura, com un dels 12 secrets arqueològics de la costa peninsular. De nou l'INAPH al capdavant dels projectes arqueològics més reconeguts.

Font: El pais

01/04/2020
Guardamar treballa en la recuperació d'una torre islàmica

Durant els passats mesos de novembre i desembre de 2019, L'Ajuntament de Guardamar del Segura va iniciar els treballs d'excavació arqueològica i consolidació de les restes del jaciment del Moncayo, on se situa una torre d'origen islàmica datada en els segles XII i XIII.

Font: Diari Informació

11/02/2020
Sonia Gutiérrez,entre les tres dones que lideren els tres projectes d'excel·lència Prometeu

Estem d'Enhorabona.

Tres dones lideren els tres projectes d'excel·lència Prometeu concedits a la Universitat d'Alacant (UA) per la Generalitat en l'última convocatòria, i, entre elles, es troba nuestar companya, la catedràtica d'Arqueologia, Sonia Gutiérrez.

Nostra més sincera enhorabona pel seu treball, trajectòria i gran esforç.

04/11/2019
Tornen els "Dilluns amb L'Alcudia" amb "Dones, Història i Arqueologia".

El Centre de Congressos acull des d'avui, i fins al pròxim 30 de novembre, una nova edició de "Els Dilluns amb l'Alcudia" que organitza la Universitat d'Alacant i la Fundació Universitària de l'Alcudia. Una sèrie de cursos sobre arqueologia que en aquesta XVI edició té per títol "Dones, Història i Arqueologia". El curs explicarà cada dilluns, fins al dia 25 de novembre, amb dues conferències impartides per especialistes en arqueologia i història de gènere des de la prehistòria fins a època contemporània.

La seu serà el Centre de Congressos d'Elx.

24/09/2019
Medalla Raoul Duseigneur de l'Académie dónes Inscriptions et Belles-Lettres

¡Estem d'enhorabona!

L'Académie dónes Inscriptions et Belles-Lettres va concedir la seua medalla Duseigneur 2019 a Laurent Brassous i Séverine Lemaître per la seua edició de l'obra col·lectiva titulada: La ville antique de Baelo, cent ans après Pierre Paris, publicada en les Mélanges de la Casa de Velázquez (número 47-1, 2017).

Enguany comptem amb el privilegi de presentar amb aquesta obra els resultats de les recerques que estan duent a terme actualment els diversos especialistes francesos i espanyols en la ciutat romana de Baelo Claudia i en l'oppidum prerromano de la Silla del Papa, un segle després de les primeres excavacions realitzades en 1917 per Pierre Paris.

Participació de la professora Carolina Doménech Belda en un Symposium i un workshop internacional a Japó.
Queda menys d'un mes per a l'inici del "International Workshop: Things on site"
Estada de recerca a París per a la nostra becària predoctoral

EL LLOC DE LES COSES (SS. VI-XIV). HAR2015-67111-P


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464