Saltar apartados

OBJECTIUS ESPECÍFICS

El projecte proposat pretén obrir front de reflexió sobre el passat de la regió, fent del coneixement històric una ferramenta de cohesió social i d'interacció cultural. D'acord la filosofia de l'Horitzó 2020, es pretén desenrotllar models d'interpretació del nostre patrimoni cultural que generen consciència crítica, respecte i valoració d'un passat plural. Triem per a això l'argument del canvi cultural llegit a través de les transformacions de la cultura material.

  1. Analitzar la cultura material i la seua vinculació amb els espais construïts estudiant com els objectes es relacionen amb ells en el temps i en l'espai.
  2. Identificar àrees d'activitat dels espais a partir de la presencia/ausencia de determinats artefactes que definixen el seu ús, la seua funció i el seu significat social davall la perspectiva de considerar els espais construïts com a contenidors d'activitats.
  3. Estudiar els processos de formació dels depòsits en relació amb la cultura material que contenen, fent insistència en la forma en què es produïxen i generen els contextos d'ús primari i secundari, els abandons i les seqüències estratigràfiques.
  4. Comparar i intentar comprendre la cultura material descontextualitzada procedent de llocs, espoliats o alterats, a partir d'altres amb seqüències estratigràfiques complexes i fiables, intentant definir models i pautes de consum a partir de la composició o restitució dels aixovars.
  5. Analitzar com i en quin grau els objectes faltats de contextos poden aportar informació sobre l'ús social de l'espai.

EL LLOC DE LES COSES (SS. VI-XIV). HAR2015-67111-P


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464