Saltar apartados

Ámbitos Smart University

L'àmplia varietat d'iniciatives i serveis soci-econòmics, tècnics i mediambientals amb la qual es pot dotar a una Smart University proporcionen una sèrie d'avantatges que afavoreixen el benestar del conjunt de la comunitat universitària.

En virtut de capturar totes o la majoria d'aqueixes iniciatives es proposa un marc de característiques, les quals van a permetre identificar projectes i serveis al costat del seu respectiu àmbit d'execució, els quals contribuiran al creixement sostenible de la Smart University.

El concepte de Smart University, igual que el de Smart City, està fortament ancorat al de la potència de les TU, fent especial èmfasi en el concepte de l'Internet %u201C de les Coses%u201D (Internet of Things), les quals interconnecten sistemes i persones, i a més estimulen la innovació per a facilitar un conjunt d'objectius en benefici de tots.

Si bé és cert el desenvolupament econòmic i urbà d'una ciutat, o d'una universitat en aquest cas, es fonamenta a mantenir una política de sostenibilitat, aprofitament dels recursos de manera eficient en totes les seues àrees, una correcta gestió i una aposta per la innovació. És per açò, que a dia d'avui, les TU són prou madures com per a dotar d'intel·ligència a totes les seues àrees i als seus ciutadans, els quals seran els principals consumidors i prosumidores (productors de contingut) dels seus actius. Per açò ens alineem amb tots els eixos Smart proposats per la Unió Europea en el seu informe Mapping Smart Cities in the EU creant un marc ben definit, justificat i documentat. Aquests eixos estan centrats en sis pilars fonamentals:

  • Ciutadans %u2013 Smart People
  • Administració i govern %u2013 Smart Government
  • Entorn i eficiència %u2013 Smart Environment
  • Mobilitat - Smart Mobility
  • Economia %u2013 Smart Economy
  • Forma de vida %u2013 Smart Living

Aquests eixos són comuns en la majoria d'estudis realitzats sobre les Smart Cities i pretendre donar una visió global de tots els aspectes d'una societat connectada en el futur en tots i cadascun dels aspectes soci-econòmics i mediambientals.

En la figura 9 podem veure els eixos intel·ligents juntament amb les forces facilitadoras: persones, recursos i TU.

És evident que la definició del marc permetrà capturar les dimensions clau propostes per la unió europea, aquestes es podran ampliar a mesura que es necessite desacoblar àmbits o eixos segons les necessitats de cada moment, ja que com hem comentat, ser Smart University és una forma de vida no és estàtic ni fix, sinó dinàmica i en constant creixement.

UA Smart University


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/uasmart

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464