Saltar apartados

el projecte

EL PROJECTE

Som les persones mitjançant la nostra associació i interrelació les que formem societats complexes plenes de necessitats de tot tipus. Aquestes comunitats són tan diverses com a tipus de persones i poden albergar des d'uns pocs individus, com un col·lectiu professional concret, fins a milers o milions de persones com les grans ciutats i països. Precisament perquè l'acabe ciutat és un element còmode, concret i fàcilment identificable per a manejar una idea de comunitat concreta, sol ser molt utilitzat quan tractem d'enfocar els nostres esforços de millora de la societat.

Es replanteja llavors la qüestió que millorar la qualitat de vida de les persones no és alguna cosa nou, és un pensament i una intenció que podríem remuntar fins i tot fins als principis de l'era romana on ja s'estudiaven les característiques de les ciutats per a fer-les més còmodes, més habitables i més humanitzades. Ara estem en el temps on les TU aconsegueixen la maduresa necessària, no solament per la seua consolidada evolució, sinó per la seua asequibilidad, el seu alt nivell d'implantació, perquè ja s'ha superat la bretxa digital en la nostra societat i perquè ara podem asseure'ns a reflexionar com fer la nostra comunitat universitària millor, com construir nostra Smart Community.

Dins del marc universitari el concepte de Smart City, traslladat a la tota la seua comunitat i al seu entorn, dóna com a resultat Smart University, i manté el mateix objectiu principal de millorar la qualitat de vida de la seua comunitat aplicant de forma global, intensiva i sostenible les TU sota el principi de servei a la ciutadania. Per a una universitat d'aquesta envergadura, és fonamental aconseguir els mateixos nivells de qualitat de vida que els esperats per a una Smart City. Sens dubte l'entorn universitari és prou complex, sensible i preparat com perquè siga més que representatiu d'una mitja ciutat, però amb el gran avantatge de minimitzar enormement l'impacte dels factors que poden impedir en l'actualitat que aquest tipus de propostes siguen viables en les nostres ciutats. És per açò, que es tracta d'un entorn controlat, en el qual les polítiques econòmiques, de sostenibilitat, construcció o desenvolupament es decideixen de forma local i no depenen de factors externs, encara que segueixen criteris similars a les polítiques i estratègies nacionals o internacionals.

L'objectiu de l'aplicació de tots aquests conceptes i tecnologies no és solament la innovació del modus operandi per a la futura vida universitària, sinó com una estratègia clau la creació i connexió de capital humà, capital social i les tecnologies de la informació, amb la finalitat de generar un major i més sostenible desenvolupament econòmic i una millor qualitat de vida.

UA Smart University


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/uasmart

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464