Saltar apartados

Smart Economy: Economía Inteligente

Resulta evident que les ciutats sostenibles fomenten aspectes essencials en una urbs com la qualitat de vida i la gestió òptima de recursos, afavorint notablement l'estalvi en la seua gestió i en el seu desenvolupament. Convertir les necessitats urbanes en nous models i oportunitats de negoci atraurà, directa o indirectament, inversions, les quals proporcionaran un creixement a la universitat o a la urbs. Dins d'aquest marc l'estratègia Europa 2020 , proposta per la Unió Europea, engloba tres prioritats en l'àmbit econòmic que reforçaran l'ocupació de les IT per a afavorir les següents prioritats econòmiques:

  • Creixement Smart: desenvolupament d'una economia basada en el coneixement i la innovació
  • Creixement Sostenible: promoció de més recursos eficients per a impulsar una economia més competitiva.
  • Creixement intensiu: foment d'una economia amb alts índexs d'ocupació amb l'objectiu de desenvolupar la cohesió social i territorial.
"Des de la Universitat d'Alacant s'aposta per iniciatives impulsores de l'economia intel·ligent i el futur creixement des de diferents àmbits: la millora de la qualitat de l'educació, el rendiment acadèmic, la promoció de la innovació i la transferència de coneixement i tecnologia"

Tot açò impulsant l'ús de les TU i assegurant que la innovació d'idees pot retornar en nous productes i serveis per a crear creixement, ocupacions de qualitat i ajudar als nous desafiaments suggerits per la Unió Europea. Entre aquests nous productes es troba el projecte Smart Universitydescrit en aquest llibre, com a motor de la nova societat digital i nucli de la sostenibilitat econòmica de la Universitat d'Alacant.

Smart Economy es defineix com la base principal del desenvolupament urbà en una comunitat intel·ligent. Aquest model es basa en una sèrie de conceptes per a impulsar el desenvolupament, la sostenibilitat i l'atractiu per a noves inversions, els principals són: i-business, i-commerce, increment de la productivitat, ocupació i innovació en TU i generació de serveis i nous productes, nous models i oportunitats de negoci i emprendimiento. Importa, i per moltes raons que un dels objectius principals de la realització d'aquestes tasques és principalment una tornada de la inversió, per a açò és necessari conèixer l'impacte econòmic dels projectes a realitzar i de si són o no capaços de permetre estalvis per a la comunitat i ser sostenible en el temps.

Per a aconseguir els objectius desitjats, Smart Economy se centra en els següents àmbits als quals podem dotar d'intel·ligència a partir de solucions TU:

  • Emprendimiento | Productivitat | Competitivitat: organització urbana que fomenta noves iniciatives emprenedores, un increment de la competitivitat i una alta productivitat en les comunitats amb l'objectiu de la millora de la qualitat de vida
  • R+D+i | Urban Labs: oferir una solució la qual puga ser adoptada per altres universitats o ciutats, i així obtenir una Tornada de la Inversió (ROI són les seues sigles en anglès) mitjançant la creació de serveis innovadors i laboratoris urbans.
  • Atractiu turístic i internacionalització: creació d'una marca com Smart University que proporcionarà una perspectiva tant nacional com a internacional per al foment turístic tant social com a econòmic.
  • Formació: formació contínua de tota la comunitat, la seua desarollo personal i el foment de la capacitat creativa.

UA Smart University


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/uasmart

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464