Saltar apartados

Smart Sensors

El terme Smart Sensor ha sigut adoptat per aquests dispositius a causa que empren informació del seu entorn i informació del seu funcionament, sent part fonamental dels ambients intel·ligents a causa de la seua capacitat de processament, emmagatzematge, enviament i recepció de dades de manera senzilla gràcies als mòduls sense fils que se li poden adaptar.

Es pot realitzar una classificació dels sensors en diversos tipus:

  • Sensors generals: són capaços de mesurar el consum, les reserves disponibles d'un determinat recurs i produir un determinat senyal. En aquest grup inclourem els sensors de llum, aigua, gas, fum, presència, temperatura, vent, humitat, soroll%u2026
  • Sensors específics: arrepleguen informació de multitud d'aspectes possibles en un únic dispositiu. Ací inclouríem sensors de presència, de contaminació, de moviment (acceleròmetre i giroscopi), de posició (GPS), radiació solar, càmeres de reconeixement d'imatge, etc. Aquests sensors es caracteritzen perquè se'ls ha afegit la connexió a Internet i són capaces de plantejar nous serveis intel·ligents que tenen cabuda en una Smart City.

Aquests sensors són els que formen part de la capa o nivell de monitoratge i adquisició de la informació. Aquest nuvel de l'arquitectura de la Smart University o City va a ser l'encarregat de capturar la informació elemental d'una realitat que volem observar, a partir de dispositius que registren esdeveniments físics o que generen impulsos, els quals seran tractats per a poder manejar-se com a dades que posteriorment seran processats en el nivell de negoci per a generar serveis intel·ligents de valor per a millorar la qualitat de vida de la ciutat i del ciutadà. Exemples d'aqueixos serveis intel·ligents són els mapes o analítiques que disposem en el nostre dashboard Smart University, les dades del qual són tractats com a informació i posteriorment com a coneixement per al generar serveis tant preventius com a predictius i alarmes de monitoratge en temps real.

UA Smart University


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/uasmart

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464