Saltar apartados

Promoció cultural i lingüística

Càtedra d'Art Contemporani Antoni Miró

Amb l'objectiu de promoure, contribuir al coneixement i a la difusió de l'art contemporani, especialment valencià, la Universitat d'Alacant, juntament amb Antoni Miró, l'Ajuntament d'Alcoi i Otos han creat la Càtedra d'Art Contemporani Antoni Miró.

La Càtedra d'Art Contemporani Antoni Miró vol ser un nucli de reflexió, debat, recerca i divulgació en el camp de l'art plàstic contemporani, i també de les relacions d'aquest amb el pensament i la resta de manifestacions artístiques: literatura, música, cinema...

Les activitats de la Càtedra es desenvoluparan en la Universitat d'Alacant i en els espais municipals d'Alcoi i Otos adequats per al desenvolupament de les activitats de la càtedra.

Càtedra d'Art Contemporani Antoni Miró

Càtedra Enric Valor

Amb l'objectiu de promoure la difusió de la cultura popular valenciana, i de contribuir al coneixement de la figura d'Enric Valor i la seua obra, així com també per a fomentar l'estudi i l'ús del valencià a les comarques valencianes meridionals, la recerca del patrimoni històric, arqueològic, literari i musical, en 2016 es va subscriure el conveni de creació de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant, entre la mateixa Universitat d'Alacant, l'Ajuntament de Castalla i l'Ajuntament d'Altea.

En aquest sentit, la Càtedra Enric Valor s'erigeix com a espai necessari de reflexió, debat, anàlisi, recerca i divulgació en camps estratègics de l'extensió universitària com són la literatura, la cultura popular, la música, la didàctica de la llengua, el folklore, la geografia literària o el turisme cultural.

Càtedra Enric Valor

 

Aula de la Ciència

L'Aula de la Ciència és una iniciativa del Vicerectorat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació i del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües que pretén difondre dins de l'àmbit universitari totes aquelles activitats de divulgació de la cultura científica que es fan en els espais de la Universitat d'Alacant, tant en el campus com a les Seus universitàries.

L'objectiu de l'Aula de la Ciència és promocionar les accions relacionades amb la divulgació de la cultura científica, i oferir a la societat un ventall ampli de possibilitats pel que fa a l'accés a aquest tipus de coneixement en forma de múltiples varietats de realització: exposicions, xarrades, visites guiades, presentació de llibres i altres tipus de materials didàctics, tallers, cicles de conferències... Dins de la concepció de l'Aula de la Ciència hi ha la voluntat de compartir coneixement, d'unir capacitats i trobar aspectes multidisciplinaris que fugen dels compartiments estancs. Entenem que la transversalitat és una condició indispensable per a aconseguir un coneixement integral de les coses.

Aula de la Ciència

Voluntariat Cultural i Lingüístic

El Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística en col·laboració amb el Servei de Llengües i Cultura de la Universitat d'Alacant ofereix la possibilitat de participar activament en les activitats culturals que es desenvolupen en el Campus i en les Seus de la Universitat.

El programa té una part de formació (presencial i en línia) i una fase d'actuació. En la formació rebreu sessions sobre voluntariat, primers auxilis, patrimoni immaterial, etc. També hi ha formació específica de la Universitat d'Alacant sobre gestió i promoció cultural, i una formació lingüística, ja que una de les línies de pràctica és la difusió i la dinamització de les activitats en valencià, anglès i altres llengües que no estan presents habitualment en els actes culturals. Després hi ha una fase d'actuació de 25 hores en les diverses activitats culturals que fa la Universitat d'Alacant com la col·laboració en jornades culturals, cicles de cinema, difusió dels tallers i cursos, visites guiades al MUA. Per a aquesta fase tindrem en compte els vostres interessos, inquietuds i disponibilitat de temps i, en la mesura del possible, tractarem de canalitzar la vostra participació en les activitats que puguen ser-vos més afins.

El voluntariat rep un reconeixement acadèmic per la seua participació en forma de certificació convalidable per créctios ECTS a més d'una sèrie d'avantatges com preferències i condicions especials per a l'obtenció d'invitacions per als espectacles i possibilitat d'obtenir beques per a l'assistència a tallers culturals i similars.

Informació i inscripció al programa de voluntariat

Programes de pràctiques universitàries

Pràctiques extracurriculars de traducció

Des de fa anys l'SPCL manté un programa de pràctiques de traducció d'orientat a la traducció dels articles de la revista veu.ua.es a l'anglès. Amb aquest programa es reforça l'àrea de promoció lingüística de la UA, s'àmplia l'espectre de públic potencial i s'ofereix a l'alumnat de Traducció la possibilitat de fer unes pràctiques professionals en un mitjà de comunicació establit i supervisats pel Servei de Llengües i Cultura de la UA.

Si esteu interessats a participar en aquest programa poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Programa intracurriculars de Publicitat i Relacions Públiques

En el curs 2014-2015 l'SPCL inicia un programa de pràctiques orientat específicament a alumnat de Publicitat i Relacions Públiques. Entre les tasques que es proposen a l'alumnat estan la planificiació i l'execució de campanyes de promoció cultural i lingüísica a través de mitjans digitals i xarxes socials, la redacció de notes de premsa, la participació en el programa de ràdio i moltes altres orientades a les finalitats d'aquesta unitat.

Si esteu interessats a participar en aquest programa poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Programa de crítica cultural

Des de l'any 2012 la revista cultural ha obert la seua redacció a un equip d'alumnes col·laboradors que supervisats per professors especialistes en les diverses àrees artístiques fan un programa de crítiques dels diferents espectacles que es duen a terme dins de l'agenda cultural. Aquest programa ha tingut una gran acollida, cal destacar les bones opinions rebudes per part de les companyies que han dut a terme els espectacles i que han pogut utilitzar-les en la seua promoció pròpia com també per la seua utilitat per a la promoció externa de les activitats realitzades per les aules de cultura de la mateixa universitat (orquestra filharmònica, coral i aules de teatre).

Si esteu interessats a participar en aquest programa poseu-vos en contacte amb nosaltres.

veu.ua.es/va/critica/

Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística


Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edifici Germà Bernàcer GB/1011
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9821

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlua

Google+: http://www.google.com/+CulturaenlaUA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464