Saltar apartados

Dona i esport

Mujer y deporte
Con nombre de mujer - Deportistas UA

El II Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes de la Universitat d'Alacant inclou un conjunt d'accions específicament relacionades amb el foment de la igualtat en l'esport. La finalitat és introduir la perspectiva de gènere en l'estructura, programes i projectes que la UA desenvolupa en l'àmbit de l'activitat física i l'esport l'impacte del qual no solament alcança a la comunitat universitària sinó a la població del seu entorn més immediat. Al seu torn, pel caràcter lúdic i recreatiu que avui assumeix l'esport, no podem obviar que l'impacte de les accions escomeses redundarà en l'èxit i avanç de les polítiques d'igualtat implementades en la pròpia universitat.

El programa Dona i Esport organitzat pel Servei d'Esports de la Universitat d'Alacant, té com a finalitat l'increment de la participació de la dona en les activitats esportives. L'àmbit d'actuació d'aquest programa abasta als instituts de Sant Vicent del Raspeig, facilitant la participació de les alumnes que estan matriculades en qualsevol dels quatre cursos de l'ESO en aqueixos instituts, i en tres activitats concretes: bàsquet, futbol sala i voleibol. Els instituts que s'han incorporat al programa són: IES María Blasco, IES Gaia i IES Sant Vicent.

Per a dur a terme aquest projecte es compta amb la col·laboració dels professors d'Educació Física, que informen a les alumnes que cursen l'ESO sobre els detalls d'aquest programa. Una vegada que el grup de xiquetes està configurat, des dels IES suggereixen els horaris més convenients per a dur a terme els entrenaments. Els monitors de les activitats es desplacen als instituts per a realitzar les sessions d'entrenament segons l'horari convingut.

Aquest programa comença en el mes d'octubre, una vegada que els professors responsables de l'Àrea d'Educació Física dels diferents centres poden organitzar als diferents grups de xiquetes. En el mes de març, se celebren els encontres amistosos entre els diferents centres, i un matí es reuneixen a les instal·lacions de la universitat els equips que s'han pogut configurar. Durant els primers anys, les competicions se celebraven als mateixos instituts de forma rotatòria entre ells. Per a facilitar l'organització d'aquestes trobades es va decidir que les competicions se celebraren a les instal·lacions esportives de la UA. En finalitzar el torneig, es fa lliurament als instituts d'un trofeu commemoratiu i a les participants li les obsequia amb algun regal (samarretes o motxilles). Els entrenaments continuen fins al mes de maig.

Activitats relacionades amb la igualtat

06/02/2019
VII Jornada Dona i Esport 2019

El Servei d'Esports se suma als actes que la Universitat d'Alacant realitzarà entorn del Dia Internacional de la Dona.

Dins del conjunt d'accions relacionades amb el foment de la igualtat en l'esport del II Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes de la UA, aquest servei d'esports organitza el 14 de març de 2019 la VII Jornada Dona i Esport.

Consisteix en la realització d'una jornada esportiva entre equips femenins de bàsquet, de futbol sala i de voleibol dels Instituts d'Educació Secundària de Sant Vicent del Raspeig: IES Gaia, IES María Blasco, IES Sant Vicent

Iniciatives i informació

Equips federats femenins en la UA

 

Secretariat de Promoció Esportiva


Secretariat de Promoció Esportiva
Edifici de Rectorat
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Facebook: https://www.facebook.com/DeporteenlaUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464