Saltar apartados

Dona i Esport

PROGRAMA DONA I ESPORT

El II Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de la Universitat d'Alacant inclou un conjunt d'accions específicament relacionades amb el foment de la igualtat en l'esport. La finalitat és introduir la perspectiva de gènere en l'estructura, programes i projectes que la Universitat d'Alacant desenvolupa en l'àmbit de l'activitat física i l'esport l'impacte del qual no solament aconsegueix a la comunitat universitària sinó a la població del seu entorn més immediat. Al seu torn, pel caràcter lúdic i recreatiu que avui assumeix l'esport, no podem obviar que l'impacte de les accions escomeses redundarà en l'èxit i avanç de les polítiques d'igualtat implementades en la pròpia universitat.

El Programa Dona i Esport organitzat pel Servei d'Esports de la UA, té com a finalitat l'increment de la participació de la dona en les activitats esportives.

L'àmbit d'actuació d'aquest programa abasta als instituts de Sant Vicent del Raspeig, facilitant la participació de les alumnes que estan matriculades en qualsevol dels quatre cursos de l'ESO en aqueixos instituts, i en dues activitats concretes: voleibol i futbol sala.

Per a dur a terme aquest projecte hem comptat amb la col·laboració dels professors d'Educació Física, que van informar a les alumnes sobre els detalls d'aquest programa.

Una vegada que el grup de xiquetes està configurat, des dels IES ens suggereixen els horaris més convenients per a dur a terme els entrenaments.

Els monitors d'ambdues activitats es desplacen als instituts per a realitzar les sessions d'entrenament segons l'horari convingut.

Aquest programa comença, aproximadament, al mes d'octubre, una vegada que els professors responsables de l'Àrea d'Educació Física dels diferents centres poden organitzar als grups de xiquetes. Al mes de març, se celebren els encontres amistoses entre els centres i, els equips que s'han pogut configurar, es reuneixen en les instal·lacions de la UA al llarg d'un matí.

Durant els primers anys, les competicions se celebraven als mateixos instituts, de forma rotatòria entre ells. Per a facilitar l'organització d'aquests encontres es va decidir que es dugueren a terme a les instal·lacions esportives de la universitat.

En finalitzar el torneig, es fa lliurament als instituts d'un trofeu commemoratiu, i a les participants li les obsequia amb algun regal (els primers anys una samarreta, i en 2016 una motxilla).

Els entrenaments continuen fins al mes de maig.

Els instituts que s'han incorporat al programa en el curs 2016-2017 són: IES María Blasco, IES Gaia i IES Sant Vicent.

També per al curs 2016-2017, el Patronat d'Esports de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig ha confirmat la seua participació en el programa, segurament subvencionant l'augment d'hores per a l'activitat de voleibol. D'aquesta forma, es podran impartir més hores d'entrenament en els tres instituts.

HORARIS D'ENTRENAMENTS 2016-2017

VOLEIBOL

Dilluns: 16:30 a 17:30 h (IES Sant Vicent)

Dimecres: 13:00 a 14:00 h (IES María Blasco)

Dimecres: 16:00 a 17:00 h (IES Gaia)

Monitora: Beatriz Alarcón Delicado

FUTBOL SALA

Dimecres: 13:00 a 15:00 h (IES María Blasco)

Monitor: Vicente Martínez Bas

Secretariat de Promoció Esportiva


Secretariat de Promoció Esportiva
Edifici de Rectorat
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Facebook: https://www.facebook.com/DeporteenlaUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464