Saltar apartados

Dona i esport

Mujer y deporte
Con nombre de mujer - Deportistas UA
nom dona 2019

El II Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de la Universitat d'Alacant inclou un conjunt d'accions específicament relacionades amb el foment de la igualtat en l'esport.

La finalitat és introduir la perspectiva de gènere en l'estructura, programes i projectes que la UA desenvolupa en l'àmbit de l'activitat física i l'esport l'impacte del qual no solament alcança a la comunitat universitària sinó a la població del seu entorn més immediat.

Al seu torn, pel caràcter lúdic i recreatiu que avui assumeix l'esport, no podem obviar que l'impacte de les accions escomeses redundarà en l'èxit i avanç de les polítiques d'igualtat implementades en la pròpia universitat.

El programa "Dona i Esport", que s'organitza i desenvolupa des del Secretariat de Promoció Esportiva de la UA, té com a principal objectiu incrementar la participació de la dona en les activitats esportives.

 

Programa "DONA I ESPORT"

Logo Mujer y Deporte

Es compon actualment de tres projectes fonamentals

CAMPANYA "AMB NOMS DE DONA. ESPORTISTES UA"

Cada curs es reconeix la figura d'una esportista d'alt nivell, amb una carrera rellevant i significativa, que haja sigut, és a dir en l'actualitat, membre dels equips de la Universitat d'Alacant, actuant com a ambaixadora del programa i exemple d'esforç i superació en l'esport.

Campanyes

Noelia Otero Nielinger (bàsquet)

Exjugadora professional d'elit durant més de 10 temporades en la categoria lliga femenina 2, sent nomenada millor jugadora del grup en diverses ocasions.

Convocada en diferents ocasions per la selecció valenciana i per la selecció nacional, destacant la seua participació en l'Europeu Sub 20, sent la primera dona alacantina a fer-ho.

Jugadora de l'equip universitari de bàsquet de la UA participant en fases finals del Campionat d'Espanya Universitari.

Noelia

Paula Cartagena Ceballos (futbol sala)

Jugadora en actiu de la primera divisió del futbol sala femení a nivell nacional.

Ha sigut convocada en diverses ocasions per la selecció valenciana i la selecció nacional.

Participant en diversos campionats autonòmics universitaris i campionats d'Espanya Universitaris en la seua etapa d'estudiant de la UA.

Paula

Beatriz Alarcón Delicado (voleibol)

Jugadora en categoria primera nacional i actualment disputant la categoria de Superliga 2 amb l'equip de la UA.

Jugadora de l'equip universitari de la UA disputant diverses finals del Campionat Autonòmic d'Esport Universitari de la Comunitat Valenciana (CAEU).

Ha participat amb la selecció de la Comunitat de Castella-la Manxa en diferents competicions en categories inferiors.

Beatriz

ESPORTISTES EQUIPS FEMENINS FEDERATS DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

A fi de fomentar, visibilitzar i impulsar l'esport femení originant un marc estable, factible i inspirador, la Universitat d'Alacant organitza i finança amb especial interès els seus equips femenins que participen en competicions federades: futbol sala en Primera Divisió, voleibol en Superliga 2, rugbi en Primera Territorial, rem en Lliga Autonòmica, triatló i vòlei platja.

Per a això, la UA té una Secció Esportiva, com a entitat vinculada a la promoció, gestió i desenvolupament d'equips federats, prevalent a les dones esportistes en les diferents fases del seu desenvolupament esportiu i acadèmic.

 

ACTIVITATS RELACIONADES

02/03/2020
Silvia Morales convocada per la Selecció Nacional de Seven Rugbi

Silvia Morales, jugadora del nostre Equip Universitat d'Alacant Rugbi, seleccionada per a formar part de la Convocatòria de la Selecció Nacional de Seven Femení per a la participació en el Torneig Internacional de Seven de Montpeller

19/02/2020
Campionat de la Comunitat Valenciana de duatló contrarellotge per equips

Han sigut convocades les siguientres integrants de l'equip de triatló de la UA:
Sara Alemany
Camila Alonso
Andrea Fernández
Yaiza Saiz
Entrenador: Roberto Cejuela

12/02/2020
Silvia Morales i Laura García, del nostre Equip de rugbi femení, participen en el Training Camp que realitza la Selecció Espanyola de rugbi seven femení a Alacant

Del 4 al 9 de febrer de 2020, un grup heterogeni de la Selecció Nacional Rugbi 7 “Leonas7s” es van reunir a Alacant per a un entrenament Training Camp junt a Polònia

En la concentració va haver-hi diversos entrenaments conjunts entre tots dos seleccions que van acabar en partits amistosos durant el cap de setmana

Les nostres jugadores Silvia Morales i Laura García, pertanyents a l'Equip de Rugbi de la Universitat d'Alacant, van poder participar en ser convocades pel seleccionador nacional del seven femení

06/02/2019
VII Jornada Dona i Esport 2019

El Servei d'Esports se suma als actes que la Universitat d'Alacant realitzarà entorn del Dia Internacional de la Dona.

Dins del conjunt d'accions relacionades amb el foment de la igualtat en l'esport del II Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes de la UA, aquest servei d'esports organitza el 14 de març de 2019 la VII Jornada Dona i Esport.

Consisteix en la realització d'una jornada esportiva entre equips femenins de bàsquet, de futbol sala i de voleibol dels Instituts d'Educació Secundària de Sant Vicent del Raspeig: IES Gaia, IES María Blasco, IES Sant Vicent

INICIATIVES I INFORMACIÓ

Secretariat d'Esports


Secretariat d'Esports
Sports Service
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Facebook: https://www.facebook.com/DeporteenlaUA/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464