Saltar apartados

Equip de Recerca

L'Adreça científica és a càrrec de:

 • Sonia Gutiérrez Lloret (IP), Catedràtica d'Arqueologia de la Universitat d'Alacant.
 • Lorenzo Abad Casal, Catedràtic d'Arqueologia de la Universitat d'Alacant.
 • Blanca Daina Parres, Tècnica de Museus (CT-I.T.A.B. i M.-Esp. MUSEUS) de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa del Museu d'Albacete.
 • Pablo Cánovas Guillén, Arqueòleg Professional i contractat per a realitzar treballs d'adreça del Parc Arqueològic del Tolmo de Minateda i per a l'adreça d'obra del seu projecte museográfico entre 2008 i 2012.

Equip investigador:

Una de les característiques del projecte arqueològic Tolmo de Minateda és el treball en equip, la creació de sinergies transversals i la multidisciplinariedad. La massa crítica del mateix comprèn a col·legues de diverses procedències i situacions professionals, que investiguen i publiquen resultats en el marc del projecte. Aquest equip integra a:

 • Victoria Amorós Ruiz (arqueòloga professional, Postgrau-Alt especialista en Aplicació de la tecnologia de la informació geogràfica en arqueologia CSIC; Màster en programació i dissenye web i doctoranda).
 • Víctor Cañavate Castejón (arqueòleg professional, personal col·laborador en la UA).
 • Carolina Doménech Belda (Professora Titular d'Arqueologia de la Universitat d'Alacant i experta en numismàtica i arqueologia medieval i postmedieval).
 • Julia Sarabia Bautista (Investigadora Doctora UATALENTO, Universitat d'Alacant), especialista en Arqueologia del Paisatge i aplicació d'anàlisi mitjançant teledetecció.
 • Debora Kiss (arquitecta, Màster en Rehabilitació i Conservació del Patrimoni Edificat per la Universitat d'Alcalá d'Henáres; Màster en Arqueologia Professional i Especialista Universitari en Virtualització del Patrimoni per la Universitat d'Alacant)
 • María Paz de Miguel Ibáñez (Matrona, Arqueòloga i Antropòloga, Màster en Tècniques d'Informació i Comunicació per a Infermeria i experta en Antropologia física i paleopatología)
 • Marcos García García (Becari de FPU de la Universitat de Granada i Màster Environmental Archaeology and Palaeoeconomy per la University of Sheffield. Expert en zooarqueología)

Tots aquests investigadors s'integren en el projecte, a través de treballs de recerca i publicacions especialitzades, coordinant diferents parcel·les d'estudi com el territori, la ceràmica, numismàtica, els estudis de fauna, paleopatología, arqueologia de l'arquitectura, etc. A més, el grup de treball integra a diversos col·laboradors científics, especialitzats en aspectes transversals i concrets del mateix: és el cas de Rubí Sanz (Museu d'Albacete) i Feliciana Sala (UA) en l'estudi de les fases iberorromanas de la necròpoli septentrional; de Javier Jover i Gabriel García Atienzar (UA) en l'estudi de les fases prehistòriques, Ignacio Grau Mira (UA) en el territori, Isabel Velázquez (Universitat Complutense) en grafiti i epigrafia cursiva visigoda, Matilde Arnay (Universitat de la Llacuna en antropologia física i paleodieta) i María Antonia Martínez (Universitat de Màlaga) en epigrafia islàmica, entre uns altres.

Projecte Arqueològic Tolmo de Minateda


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464