context i objectius Programa de Voluntariat: UAcompaña

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Programa de Voluntariat: UAcompaña   Programa de Voluntariat: UAcompaña
Programa de Voluntariat: UAcompaña

context i objectius

L'augment en esperança de vida, provoca un augment de persones que conviuen amb processos crònics tant a nivell físic com a mental, que requereixen de la provisió de cures de qualitat, tant en el procés d'envelliment, salut mental i fi de vida. El desenvolupament de programes de voluntariat és molt valorat i implementat a Europa i Amèrica. A Espanya ha augmentat en els últims anys, encara que la seua implementació és encara reduïda. Els estudis realitzats semblen indicar una millora en els nivells de satisfacció dels familiars, una supervivència major en aquells pacients que van rebre la visita de voluntaris i una millora important en la qualitat de vida dels mateixos.

 

Objectius:

 1. Desenvolupar una xarxa de voluntariat dirigida a donar suport a les persones amb necessitats pal·liatives, amb problemes en salut mental i necessitats geriátricas i els seus familiars, així com als equips d'atenció. El voluntariat UAcompaña desenvoluparia les següents funcions::
  • Acompanyament i suport emocional.
  • Ajuda en activitats bàsiques.
  • Suport familiar o respir familiar.
  • Recolze en tasques transporte o organització de cures.
  • Participació en cures específiques del pacient.
  • Participació en xarxes socials.

2. Desenvolupar un pla de formació específic per a l'atenció i provisió de cura de qualitat.

3. Sensibilitzar a la societat i promoure una cultura de la cura de proximitat a través de la transferència del coneixement.

4. Desenvolupar un pla recerca, avaluació i seguiment.