Programa de Voluntariat: UAcompaña Programa de Voluntariat: UAcompaña

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Programa de Voluntariat: UAcompaña   Programa de Voluntariat: UAcompaña
Programa de Voluntariat: UAcompaña

Programa de Voluntariat: UAcompaña

Reproducir

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentació

El programa de voluntariat UAcompaña et brinda l'oportunitat d'unir-te a un grup de persones que estan interessades a realitzar un suport individualitzat, actiu i integral per part d'un equip multiprofesional quan la persona presenta necessitats especials tals com les pròpies de l'envelliment, malaltia mental o en situació de malaltia avançada o de final de vida.

Aquestes situacions, vénen caracteritzades amb alt impacte emocional, social i espiritual, que condicionen una elevada necessitat i demanda d'atenció. El paper de l'acompanyament i sostingues emocional suposa una important ajuda per a manejar aquestes situacions complexes. Sent est l'objectiu principal del programa UAcompaña.

 

 

¿En què consisteix el Voluntariat UAcompaña?

El Voluntariat UAcompaña ofereix "Formació específica i activitats diverses per a l'acompanyament de persones amb necessitats pal·liatives, amb problemes en salut mental i necessitats geriátricas".

Formació

En la formació rebràs sessions sobre voluntariat, formació bàsica en cures pal·liatives, cronicitat i envelliment, salut mental i suport emocional.

- Descarrega el programa complet del curs.

- Formulari d'inscripció per al curs de formació (punxa en "Cursos d'especialització i activitats... -> Formació per al voluntariat ....

Accions de voluntariat

Entre 20 i 40 hores en diverses activitats amb pacients i familiars que poden incloure: Acompanyament i suport emocional, Ajuda en activitats bàsiques i instrumentals, Suport familiar o/i respir familiar, Recolze en tasques de transport o organització de cures, Participació en cures específiques del pacient i Participació en xarxes socials.

Per a aquesta fase tindrem en compte els teus interessos, inquietuds i disponibilitat de temps i, en la mesura del possible, tractarem de canalitzar la teua participació en les activitats que puguen ser-te més afins.

 

¿Quin reconeixement obtindré i quins avantatges té el Voluntariat UAcompaña?

Per la part formativa obtindràs un títol convalidable per 2 ECTS. Per la part de pràctiques disposaràs d'un reconeixement de fins a 3 ECTS depenent del nombre d'hores que hages col·laborat. També podràs col·laborar puntualment sense l'obtenció de crèdits.

Finalment formar part del voluntariat t'ajudarà a millorar les teues habilitats socials i organitzatives, millorarà el teu currículum i t'aportarà una experiència diferent en el teu pas per la universitat.

 

¿Qui pot ser voluntari/a en UAcompaña?

Tota la comunitat universitària: Personal Docent i Investigador, Personal d'Administració i Serveis, alumnat de la UA (graus, màster, doctorats, egressats...), de qualsevol edat, que vulga col·laborar en les diferents activitats.

 

¿Què has de fer per a inscriure't?

Pots apuntar-te a través del següent enllaç.

El període d'inscripció al Curs de Formació per al Voluntariat UAcompaña 2019/2020 és des de l'1 fins al 15 de novembre de 2019. Una vegada acceptada la teua sol·licitud es realitzarà una entrevista personal. ¡Les places són limitades així que no esperes fins a l'últim moment! La inscripció a les pràctiques està oberta durant tot l'any mentre hi haja necessitats de col·laboració.

Per a qualsevol dubte contacta amb nosaltres en uacompana@ua.es