Voluntariat cultural i lingüístic de la UA

Els serveis de Cultura i de Llengües de la Universitat d'Alacant juntament amb el Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la UA t'ofereixen la possibilitat de participar en els programes de suport a les activitats culturals del Servei de Cultura i de promoció del multilingüisme en el Servei de Llengües. 

La participació en els programes no és exclusiva, pots apuntar-te als dos programes. El projecte voluntariat està obert a tota la comunitat universitària: estudiants, PDI, PAS i Alumni UA.  

Voluntariat Cultural

Col·laborar en les activitats culturals que es programen en el Campus i en les Seus de la Universitat. A més de participar en la vida cultural universitària, podràs obtenir invitacions per als espectacles i aconseguir un reconeixement acadèmic per la teua col·laboració.

voluntariat.cultural@ua.es

Sessions de presentació:  (pendents de confirmació)

Voluntariat Lingüístic

Col·laborar el promoció i difusió de l'activitat multilingüe en el Campus i en les Seus de la Universitat (campanyes de matrícula, cinema en valencià, Dia de les Llengües...), difondre les activitats i els estudis en valencià i altres llengües, visites a centres de secundària...

voluntariat.linguistic@ua.es

Sessions de presentació:   (pendents de confirmació)

 

El període d'inscripció en el Voluntariat Cultural i Lingüístic UA és fins a març. Les places són limitades, no t'esperes a l'últim moment! 

Inscripció

Qué fem?

Participa en les activitats que proposa cada programa: preparació, difusió, documentació, dinamització de xarxes socials, visites a instituts, fires, xarrades, participació en jornades, entrevistes... També pots presentar propostes pròpies per la dinamització de cada programa.

Qué necesite?

Entendre i parlar castellà i valencià (encara que siga un coneixement bàsic). A més es valoraran altres llengües.

Quin reconeixement obtindré i quins avantatges té el Voluntariat Cultural i Lingüístic?

El voluntariat és una activitat no remunerada. Obtindràs una certificació i compensació en crèdits ECTS per als estudis de grau (des d'1 per 20h, 2 per 30h i 3 per 40h), a més d'altres com matrícules per als cursos i tallers de Llengües i Cultura, assistència a la Universitat Catalana d'Estiu, entrades per las espectacles, etc.

Finalment formar part del Voluntariat t'ajudarà a millorar les teues habilitats socials i organitzatives, millorarà el teu currículum i t'aportarà una experiència diferent en el teu pas per la universitat.

Formació

A més de la que ofereix el programa Amb tu + UA (semipresencial, en diverses convocatòries al llarg del curs), cada programa -Cutural i Llengües- farà la formació necessària (microsessions) per a cada activitat. Cada activitat tindrà un personal responsable encarregada d'assessorar i supervisar l'execució de les propostes.

Coneix l'experiència d'altres anys

Enllaços i documents

Convocades les sessions de presentació del Voluntariat Cultural

Les sessions de presentació del Voluntariat programa Cultural seran el pròxim 3 d'octubre en dos horaris 13h i 17h (uns 15 minuts). Lloc: Sala Aifos/Benedetti de la Facultat de Filosofia i Lletres III.

Les persones interessades és convenient que envien un email a voluntariat@.ua.es.

12/09/2018

A Prada del Conflent, del 16 al 23 d'agost

La UA i la Xarxa Vius d'Universitats et proposen assistir a la 50 UCE a Prada, un espai d'aprenentatge, intercanvi i convivència d'estudiants de tots els territoris catalanoparlants. El programa d'enguany "I tanmateix, la remor persisteix" inclou diverses àrees amb reconeixement acadèmic als universitats participants. La UA també hi participa enviant  alumnat. Consulteu tota la informació en la web uce.cat

31/05/2018

Vine a formar part del Voluntariat Cultural i Lingüístic de la UA! Aquest any ens sumem al moviment "Amb tu + UA" amb la resta de voluntariats de la nostra Universitat! Col·labora amb la vida cultural i les llengües, fes amics i aconsegueix crèdits.

Sessions informatives dimecres i dijous de matí:
  • 25 d'octubre 14:00 - Edif. Germà Bernàcer GB/1003
  • 26 d'octubre 12:00 - Edif. Germà Bernàcer GB/1001

Si no pots venir i t'interessa deixa'ns un missatge en voluntariat@ua.es

24/10/2017

Moltes gràcies a LaEscuela Mistos i al seu professor Pedro Muñoz per acollir a la voluntària de Cultura en la UA Victoria Pozzi en els seus cursos d'iniciació a la fotografia. Ja ho està posant en pràctica!

19/05/2017

Dimarts, 1 d'octubre:12:15 h PIC. Punt d'Informació Cultural (Baixos del Paranimf)