Saltar apartados

NOTÍCIES - UNITAT D'IGUALTAT

ÚLTIMA HORA

07/04/2020
Publicació en BOE del Reial decret llei 12/2020, de 31 de març, de mesures urgents per a protegir i assistir a les víctimes de violències masclistes durant la crisi del COVID19.

En el RDL s'arrepleguen un paquet de mesures per a protegir en aquests moments particularment sensibles a totes les víctimes de violència, no sols de gènere, sinó també explotació sexual, tracta o agressions sexuals. Entre les mesures aprovades destaquen:

-Es garanteix la prestació dels serveis d'informació i assessorament jurídic 24 hores habituals, i s'afig un nou servei d'atenció psicològica. Els números d'atenció són els següents:

 • Per a informació i assessorament 016.
 • Per a emergències, 112, 091, 062.
 • Nou servei d'atenció psicològica per Whatsapp.

-Es garanteix el normal funcionament del servei Telefònic d'Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO).

-Es garanteixen els serveis d'acolliment. Entre ells el normal funcionament dels centres d'emergència, acolliment, pisos tutelats, i allotjaments segurs per a víctimes de violència de gènere, explotació sexual i tracta amb finalitats d'explotació sexual.

-Es mantindran amb normalitat els serveis de seguiment per mitjans telemàtics del compliment de les mesures cautelars i pena de prohibició d'aproximació.

 

27/03/2020
Campanya institucional del Ministeri d'Igualtat 'Estem amb tu, la violència de gènere la parem unides'

Seguint amb la informació relativa al Pla de Contingència contra la violència de gènere davant la crisi del COVID-19, el Ministeri d'Igualtat ha elaborat la campanya ‘Estem Amb tu, la violència de gènere la parem unides' a fi d'informar les víctimes dels serveis disponibles i ampliats en el context del COVID19.

L'objectiu fonamental és conscienciar contra la violència de gènere i alertar davant situacions de violència dins de les llars, així com conscienciar sobre el bon tracte durant el període de confinament.

04/03/2020
La Generalitat Valenciana atorga una Menció d'Honor en els Premis d'Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere al treball sobre la gestió d'infraestructures de la UA per la seua perspectiva de gènere.

L'article premiat es titula Gestió d'intraestructuras amb perspectiva de gènere. Cas: El Campus en la Universitat d'Alacant, escrit per María Elia Guitiérrez-Mozo, José Parra-Martínez i Ana Gilsanz-Díaz i publicat per la revista "Ciutat i Territori, Estudis Territorials", del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en el seu monogràfic "Gènere i Urbanisme".

02/03/2020
CONFERÈNCIA "LA IGUALTAT ENTRE DONES I HOMES: UN REPTE LOCAL I GLOBAL"

Data: 6 de març de 2020

Hora: 20.00h

Lloc: Societat Cultural Casino de Torrevella

(Entrada lliure fins a completar aforament)

Jornada sobre violència de gènere. Divendres 27 abril
RESOLUCIÓ DEL CONCURS LOGOTIPS CAMPANYA 25 NOVEMBRE
TALLER GRATUÏT PROGRAMA EVOLUCIONA DE FEDEPE
EXEMPCIÓ DE TAXES EN VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE

                            Unitat d'Igualtat


                            Universitat d'Alacant
                            Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
                            03690 Sant Vicent del Raspeig
                            Alacant (Spain)

                            Tel: (+34) 96 590 9917

                            Fax: (+34) 96 590 3464

                            Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

                            Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464