Saltar apartados

ESTIMA'M BÉ

 

AMAME BÉ

ESTIMA'M BÉ. CONSTRUINT RELACIONS IGUALITÀRIES I LLIURES

En l'any 2011, amb ocasió del 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, la UA va dur a terme la campanya "Estima'm bé" especialment dirigida a promoure entre la gent jove unes relacions afectives basades en el respecte, la llibertat i la igualtat, i allunyades dels estereotips que alimenten la violència de gènere.

El missatge ha sigut difós a través d'un tríptic on s'arrepleguen principis de conducta i vida afectiva per a la població jove i adulta de la comunitat universitària, mitjançant l'eslògan "Estima'm bé". L'elecció de la frase obeeix a la finalitat de realçar la importància de les unions afectives igualitàries i lliures, marcades pel respecte i la coresponsabilitat, en contra de les relacions que acaben sent perjudicials i destructives en molts casos per a les dones. El copy publicitari i el contingut del tríptic és obra de Fernando Gálligo, psicòleg expert en violència de gènere i autor del llibre SOS Mi chico me pega pero yo lo quiero, on pretén corregir mites i idees errònies encara existents avui dia sobre la violència de gènere, així com descobrir els principals senyals d'alarma quan comença una relació de maltractament.

La imatge gràfica ha sigut dissenyada per l'artista Eva Armisén. Nascuda a Saragossa el 1969, va estudiar Belles Arts a Barcelona i prompte va començar a exposar per tota Espanya. De seguida va desembarcar en Arc, la fira d'art contemporani més important d'Espanya, i açò la va posar en contacte amb galeristes que compartien la seua forma d'entendre l'art: Raquel Ponce, a Madrid; Galeria Art Perifèrica, a Lisboa; Safia, a Barcelona, o més recentment l'Andrew Shire Gallery, de Los Angeles (EUA). Entre moltes altres participacions i exposicions, Armisén també ha sigut una de les seleccionades en la V Convocatòria Mulier, Mulieris 2010 en el Museu Universitari d'Alacant, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona.

A més de ser distribuït durant l'acte Sal Pitando contra la violència de gènere, patrocinat per la Diputació Provincial d'Alacant, el tríptic es va remetre a tota la comunitat universitària a través del Newsletter amb el qual periodicamente la Unitat d'Igualtat informa de les seues activitats.

La campanya es va dur a terme en col·laboració amb el Vicerectorat de Relacions Institucionals i ha comptat amb finançament de l'Institut de la Dona, i amb la col·laboració de la Diputació d'Alacant i de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, que també hi han contribuït econòmicament.


LOGO MINISTERIO NUEVOfondo social europeo

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9644

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464