Saltar apartados

retallant estereotips

Al llarg del curs 2015-2016 la Universitat d'Alacant durà a terme la campanya “Retallant estereotips. Siluetes per la igualtat i contra la violència de gènere” en la qual s'entrellacen accions artístiques i acadèmiques amb la finalitat de sensibilitzar i informar sobre les desigualtats que perduren entre dones i homes com també sobre la discriminació que encara afecta les dones. 

 

Aquest programa es posa en marxa coincidint amb dos fets de gran significació per a la nostra Universitat: 

 

- L'aprovació al juny de 2015 del Protocol per a la prevenció i actuació enfront de situacions de violència d'assetjament sexual, assetjament per raó de sexe i assetjament per orientació sexual, i;

 

- La celebració al març de 2016 de la X convocatòria d'arts plàstiques mulier, mulieris (MUA)

 

 

 

 

 

L'àrea didàctica del MUA desenvolupa un taller adreçat a l'alumnat de secundària i batxillerat que visita “mulier, mulieris”: jugant amb retallables. Una silueta en blanc és  “vestida conceptualment”. 
El resultat són propostes que dibuixen la dona de hui des de la mirada, la percepció, la simbologia i els sentiments d'estudiants no universitaris.

 

Propostes, en definitiva, que obrin un nou espai per a la reflexió, implicació i mobilitat tant de la comunitat universitària com de la societat alacantina en relació a les desigualtats entre dones i homes.
 
Una reproducció a escala monumental de quatre siluetes seleccionades entre les premiades en el taller “mulier, mulieris” ens acompanyaran durant el curs en les diferents jornades informatives i de sensibilització que s'organitzen en el campus i en els centres.
Més:
- Marcapàgines "Retallant estereotips" (s'ha de sol·licitar en: Oficina de Comunicació, MUA i Unitat d'Igualtat).

 

 

- Unitat didàctica Retallant estereotips. Siluetes per la igualtat i contra la violència de gènereÀrea Didàctica MUA(Destinada a centres de secundària i batxillerat. Inclou silueta en blanc descarregable per a ser intervinguda en l'aula) 

 

  

- Protocol per a la prevenció i actuació davant situacions de violència d'assetjament sexual, assetjament per raó de sexe i assetjament per orientació sexual

 

 

 

 

 

Dissenye campanya: Oficina de Comunicació i Museu UA

Coordina: Unitat d'Igualtat UA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9644

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464