Saltar apartados

COVID-19 I IGUALTAT

 

 

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar l'11 de març la COVID-19 com a pandèmia, afectant la seua propagació a l'àmbit sanitari, social i econòmic. En aquest sentit, resulta imprescindible conèixer l'impacte de gènere que produeix la resposta d'aquesta crisi de manera diferent a dones i homes. La pandèmia està aprofundint les desigualtats preexistents, exposant la vulnerabilitat de la violència contra les dones a causa de la restricció de moviments i mesures d'aïllament social.

La COVID-19 no sols és un desafiament per als sistemes de salut mundial, sinó que la seua recuperació ha de conduir a un món més equitatiu i més resistent a futures crisis. Per això, les agendes i polítiques públiques han de reorientar-se per a donar respostes a aquestes prioritats. D'acord, organismes internacionals, europeus i estatals, també han manifestat la necessitat d'incorporar la perspectiva de gènere de manera integral en la resposta davant la pandèmia i han publicat recomanacions, documents, guies i estudis a tal fi.

 

 

Unitat d'Igualtat


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9644

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464